اختراع(2)

 دوستان سلام

 در این قسمت هم چند اختراع دیگر را به شما معرفی می کنم.

این روزها تعداد افراد عینکی کم نیست. بسیاری از مردم به علت هایی مثل دوربینی ،نزدیک بینی،آستیگمات،پیرچشمی از عینک طبی استفاده می کنند.عده ای هم برای محافظت از چشمانشان در برابر اشعه ی خورشید عینک های آفتابی می زنند.عینک هایی هم هست که موقع جوشکاری یا شنا یا کار در معدن و کارگاه و کارخانه از آنها استفاده می شود. آیا تاکنون فکر کرده اید که اولین عینک چطور ساخته شد و چه کسی از آن استفاده نمود؟

مردم در زمان های گذشته از بلوروسنگ های قیمتی به عنوان ذره بین استفاده می کردند.اولین عینک های طبی در قرن سیزدهم.م. و در کشور ایتالیا ساخته شدند.شیشه گران در هنگام کار بر روی شیشه های منحنی با ضخامت های متفاوت،دریافتند که این شیشه ها اشیاء را نزدیکتر نشان می دهند.این فکر موجب شد آنان اشیاء را به عدسی تبدیل کنند و با استفاده از سیم،دو عدسی را به یکدیگر متصل نمایند.قدیمی ترین ذره بین که متعلق به 700 سال پیش از میلاد مسیح است،در خرابه های کشور آشور پیدا شد. احتمالاً آشوریان  باستان از این ذره بین کریستال شفاف برای جذب نور خورشید و روشن کردن آتش استفاده می کردند.

 یک فیزیکدان ایتالیایی نیز در قرن هیجدهم اولین عینک دسته دار را اختراع کرد.

انواع عینک

عینک فلزی:این عینک  بدون دسته دارای فنری بود که بر روی بینی قرار می گرفت.

عینک دسته  بلند:این عینک یک دسته  ی بلند داشت که بر روی آن نقوش مختلفی طراحی  گردیده بود.

عینک دسته دار:اولین عینک دسته دار که دسته های آن  در پشت گوش قرار می گرفتند،در قرن هیجدهم و در انگلستان ساخته شد.

 حالا می خواهیم بدانیم آینه چگونه ساخته شد؟بشر اولیه تصویر خود را در آب مشاهده می کرد.سال ها بعد از سنگ  آتشفشانی که رنگ سیاه و شفافی داشت به عنوان آینه استفاده کرد.اما آب و سنگ تصویر روشنی رامنعکس نمی کردند.انسان به تدریج آموخت که با صیقل دادن فلز می تواند سطح آن را شفاف کند. پس از آن آینه های برنزی ساخته شد. برنز فلزی است که از ترکیب قلع و مس به دست می آید.این فلز به وسیله  ی تمدن های اولیه ساخته شد. کارگرانی که با فلزات مختلف سروکار داشتند،دریافتند که اگر تکه ای از برنزرا کاملاًصاف و صیقلی کنند می توان از آن به عنوان آینه استفاده کرد.امروزه نیز آینه ها با استفاده از شیشه و روکش نقره ساخته می شوند.

اولین آینه

در سال 1508 .م. شیشه گران ونیزی آینه ای اختراع کردند که از شیشه ساخته شده بود. آنها پشت شیشه را با قلع و جیوه پوشاندند و بدین ترتیب ،تصویر خود را به طور کامل و شفاف در آن دیدند.

سازندگان ونیزی شیوه  ی ساخت این آینه ها را مانند راز بین خود نگه داشتند. در سال1840 .م. پوشش نقره ای جایگزین ترکیب قلع و جیوه گردید.امروزه نیز از این روش برای ساخت آینه استفاده می شود.

 مداد

اختراع دیگری که به آن می پردازم ،مداداست.همین مدادی که در دستان شماست و باآن مشق هایتان را می نویسید.در زمان های قدیم که هنوز مداد اختراع نشده بود،مردم از انگشتان خود یا از ساقه های نی توخالی برای نوشتن استفاده می کردند.پس از آن نیز استفاده ازساقه ی پر یا دُم غاز برای نوشتن رواج داشت.آنها درهنگام نوشتن،سر ساقه های پر را تیز می کردند و آن را در جوهر فرو می بردند.

با کشف گرافیت که ماده ای نرم و شبیه زغال است،کار نوشتن بسیار آسان گردید.این ماده در اثر مصرف تغییر شکل می داد.از این رو،مردم  به صورت های مختلفی از آن استفاده
می کردند. یکی ازاین روش ها آن بود که یک رشته نخ را به دورگرافیت می بستند تا استفاده از آن  آسان تر گردد.مداد سال ها بعد از کشف گرافیت ساخته شد.

در سال 1564.م. رسوبات گرافیت خالص در انگلستان کشف شد.این ماده برای نوشتن مناسب بود اما استحکام آن کم بود و به آسانی می شکست.

در سال 1795.م. یک شیمیدان فرانسوی به نام«نیکولاس جکوز کونته»گرافیت را با خاک رس و گوگرد مخلوط کرد و آن را در کوره حرارت داد و بدین ترتیب ،صدها میله ی گرافیت درست کرد.«ویلیام مونرو» امریکایی نیز میله های گرافیت را در میان پوششی از چوب قرار داد و بدین ترتیب مداد ساخته شد.

درجه ی سختی مداد

کارخانه های سازنده ی مداد اغلب درجه ی سختی مداد را با استفاده از حروف معینی بر روی آن درج می کنند.حرفH نشان دهنده ی سختی و حرف B معرف سیاهی و نرمی مداداست.بنابراین حروف HBنشان دهنده ی یک مداد معمولی است.6H مدادی بسیار سخت و 6Bمدادی بسیار نرم و سیاه است.

تا اینجا به چند اختراع ساده و در عین حال مهم اشاره کردیم.اگر به دور و برمان نگاه کنیم می بینیم که هدف از اختراع تمام این وسایل،راحتی و آسایش انسان هاست.چرخ گوشت،جاروبرقی ،همزن برقی،آب میوه گیری و صدها وسیله ی برقی دیگر بعد از اختراع الکتریسیته ساخته شدند و دراختیار همه ی مردم قرار دارند. امروزه  دیگر مردم مجبور نیستند برای شستن لباس وقت زیادی صرف کنند. ماشین لباسشویی به راحتی لباسها را می شوید.یخچال مواد غذایی را تازه و سالم نگه می دارد.با وجودآسانسور در ساختمان های بلند،دیگر کسی مجبور نیست پله های زیادی را بپیماید و پادرد بگیرد.شبهای تاریک با لامپهای جورواجور مثل روز روشن
می شوند. اما آیا تمام اختراعات در خدمت آسایش و امنیت  انسان قرار دارند یا اینکه اختراعاتی هم هستند که به انسان آسیب می رسانند و حق حیات و حق سالم  زیستن را از او می گیرند؟حتماً متوجه منظورم  شده اید. به وسایلی چون تانک و زره پوش  و بمب افکن و تفنگ اشاره می کنم که برای جنگ و کشتار به کار می روند و همیشه پس از یک جنگ،صحنه های دلخراشی ازبه خاک و خون کشیده شدن آدمهای بی گناه و بی دفاع رامی بینیم که قربانی جنگ و دشمنی بین دولتها شده اند.افراد معلولی که جنگها سلامتی آنها راگرفته است،در سراسر دنیا زیادند.پس بیایید همه با هم دعا کنیم که در کنار گسترش علم و دانش و فناوری،ایمان و اخلاق هم رشد یابد و انسان ها به درجه ای از رشد معنوی برسند که دیگر نیازی به استفاده از سلاح های مخرب برای کشتن همنوعان خود نداشته  باشند. به امید آن روز.خدانگهدارشما


مطالب مشابه :


اختراعات ساده

اختراعات ساده. کافیست با اشاره به علامت های روی تی شرت منظورتون رو یه دیگران وسایل




طریقه ساخت یک توربین بادی ساده با ابزار و وسایل ساده و دم دستی

طریقه ساخت یک توربین بادی ساده با ابزار و وسایل ساده و چند تایی اختراع در زمینه های




اختراع(2)

با کشف گرافیت اختراع ساده و در عین حال مهم اشاره کردیم.اگر به دور و برمان نگاه کنیم می




طراحی و اختراع

شما چند اختراع ثبت آمریکا دانش ساخت آنرا دارد با وسایل ابتدایی و ساده در عرض




سیر تاریخی وسایل ارتباط جمعی

بشر از آغاز خلقت با وسایل مقدماتی وساده ها و اشکال ساده و اختراع تلگراف




واحد کار آشنایی با وسایل ارتباط جمعی

واحد کار آشنایی با وسایل بردن اطلاعات مردم اختراع ارتباط ساده از طریق این وسایل.




برچسب :