نخستین فارغ التحصیلان دانشگاه فرهنگیان از بهمن سال آینده مشغول به کار خواهند شد

تسنیم  : دانشگاه فرهنگیان این روزها به عنوان تنها نهاد تامین کننده نیروی در آموزش و پرورش مطرح است و نخستین فارغ التحصیلان این دانشگاه بهمن سال آینده جذب آموزش‌وپرورش می‌شوند اما با توجه به کاهش جذب پذیرش دانشجو در این دانشگاه نمی‌توان چندان هم به جبران کمبود نیرو دلخوش بود.

 

عظیم محبی، مدیرکل دفتر آموزش متوسطه اول وزارت آموزش و پرورش درخصوص تامین نیروی انسانی مورد نیاز برای پایه نهم به خبرگزاری تسنیم گفت:‌ در سال تحصیلی ۹۴-۹۵ پایه نهم در نظام آموزشی کشور استقرار می‌یابد بنابراین بحث تامین نیروی مورد نیاز در این پایه و ساماندهی آنها مطرح است. هم‌اکنون معلمانی که در مقطع متوسطه اول تدریس می‌کردند و کسر ساعت موظف داشتند برای جبران این کسر ساعت در مقاطع دیگر تحصیلی مشغول به کار شده‌اند، باید معلمان مقطع متوسطه اول را که هم‌اکنون در سایر مقاطع مانند مطقع ابتدایی یا بخش اداری فعالیت می‌کنند به پایه نهم بازگردانیم تا بتوانیم نیروی مورد نیاز برای این پایه را تامین کنیم که ساماندهی این موارد تا اسفند ماه صورت می‌گیرد.

از سوی دیگر طبق گفته‌های مسئولان آموزش و پرورش بخشی از نیروها به دلیل اینکه در مقطع متوسطه اول هر سال یک پایه تحصیلی به طور موقت حذف می‌شود به نیروهای مازاد تبدیل شده‌اند که کلاس درسی برای آنها وجود ندارد.

آموزش و پرورش از سوی دیگر با کمبود نیرو در مقطع ابتدایی مواجه است. طبق گفته‌های محمد دیمه‌ور، معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش در مقطع ابتدایی با کمبود حدود ۲۷ هزار نیرو مواجه هستیم.

البته برای جبران این کمبود نیرو در سال تحصیلی جدید راهکارهای مختلفی همچون استفاده از نیروهای مازاد مقطع متوسطه، نیروهای سرباز معلم،‌دعوت از فرهنگیان در آستانه بازنشستگی و واگذاری مدارس دولتی به بخش خصوصی استفاده شد که بر اساس طرح واگذاری مدارس دولتی به بخش خصوصی حدود ۹۰۰ مدرسه دولتی به موسسان بخش خصوصی واگذار شدکه عمده این مدارس در مقطع ابتدایی بود تا با همراهی موسسان خصوصی بخشی از کمبود نیرو در مقطع ابتدایی جبران شود.

به گزارش تسنیم، آنطور که محبی مدیرکل دفتر آموزش متوسطه اول وزارت آموزش و پرورش می‌گوید، اگر قرار باشد برای تامین نیروی مورد نیاز در پایه هشتم، بخشی از نیروهای مقطع متوسطه را که به دوره ابتدایی رفته‌اند به این مقطع بازگرداند،‌ کمبود نیرو در مقطع ابتدایی حادتر می‌شود و برای جبران این کمبود به ویژه در کلان شهرهایی همچون تهران مجوز استخدام وجود ندارد.

 البته مسئولان آموزش و پرورش اعتقادی به جذب نیرو در آموزش و پرورش نداشته و به دنبال کاهش جمعیت فرهنگیان هستند. علی اصغر فانی وزیر آموزش و پرروش آبان ماه امسال اعلام کرد: طی ۱۰ سال آینده حدود ۵۰۰ هزار معلم بازنشسته می‌شوند و برنامه ریزی ما باید به گونه‌ای باشد در برابر این میزان خروجی ۲۵۰ هزار نیرو را وارد آموزش و پرورش کنیم تا بتوانیم در یک افق نزدیک از کثرت نیروی انسانی شاغل در این وزارتخانه کم کنیم.

طبق گفته‌های وی طی سال‌های ۸۸ تا ۹۲ حدود ۱۱۶ هزار نفر نیروی انسانی به آموزش و پرورش اضافه شده؛ در حالی که در آن سال ۸۸۵ هزار نیرو داشتیم. افزایش نیروی انسانی باعث افزایش بار مالی آموزش و پرورش شده که چیزی حدود ۲ هزار میلیارد تومان می‌شود. افزایش آمار نیروی انسانی معادل فقیر کردن معلمان است. با افزایش تعداد معلمان، میانگین حقوق و مزایای آن‌ها نیز کاهش می‌یابد، باید با ساماندهی نیروی انسانی و کاهش ۱۰ درصد نیرو، مجموعه آموزش و پرورش را سبک بال کنیم تا مشکل معیشتی معلمان نیز برطرف شود.

فانی همچنین در جمع مدیران کل آموزش و پرورش کشور و معاونان این وزارتخانه،  تعدیل پرسنل وزارت آموزش و پرورش از یک میلیون به ۸۰۰ هزار نفر را مهم‌ترین عامل رشد و ایجاد انگیزه در سایر کارکنان دانست و گفت: با عملی شدن سیاست تعدیل نیرو حقوق معلمان ۲۵ درصد رشد می‌کند.

دانشگاه فرهنگیان این روزها به عنوان تنها نهاد تامین کننده نیروی در آموزش و پرورش مطرح است و نخستین فارغ التحصیلان این دانشگاه بهمن سال آینده جذب آموزش‌وپرورش می‌شوند اما با توجه به کاهش جذب پذیرش دانشجو در این دانشگاه نمی‌توان چندان هم به جبران کمبود نیرو دلخوش بود.

  محمود مهرمحمدی سرپرست دانشگاه فرهنگیان درباره کمبود نیروی انسانی در آموزش و پرورش و نقش دانشگاه فرهنگیان برای جبران این تعداد نیرو گفت: قطعا به همان میزان که دانشگاه فرهنگیان بتواند نیروی انسانی متناسب با نظام تعریف و تربیت بکند به همان میزان ساماندهی نیروی انسانی در آموزش و پرورش بهبود پیدا می کند. برای پر کردن خلاء نیروی انسانی مورد نیاز آموزش و پرورش، ما نیازمند خروج اولین دوره فاررغ التحصیلان این دانشگاه خواهیم بود که در نهایت اولین دوره فارغ التحصیلان دانشگاه فرهنگیان در سال ۹۴ وارد بدنه آموزش و پرورش شده و فکر می کنیم از سال ۹۴ به بعد هر سال به طور متوسط ۱۰ هزار نیرو از این دانشگاه فارغ التحصیل و به بدنه آموزش و پرورش اضافه می‌شود.

به گزارش تسنیم، جبران کمبود نیرو در مقطع ابتدایی طی سال‌های اخیر با روش‌های مختلفی همچون استفاده از نیروهای مازاد، اداری و گاه خدماتی که سابقه کار آموزگاری ندارند، انجام شد و در سال تحصیلی جدید روش جدید واگذاری مدارس دولتی به موسسان بخش خصوصی به کار گرفته شد که از دیدگاه کارشناسان ادامه این روند نمی‌تواند به نفع نظام آموزش و پرورش کشور باشد به هر حال برای جبران کمبود نیرو باید چاره‌ای اندیشید که کمترین آسیب را به نظام آموزش و پرورش کشور و به ویژه مدارس دولتی وارد کند.

منبع : خبرگزاری  تسنیم


مطالب مشابه :


زمان بندی انتخاب واحد پردیس های دانشگاه فرهنگیان

دانشجویان فرهنگیان سمنان واحد پردیس های دانشگاه فرهنگیان پردیس الزهرا سمنان;




نخستین فارغ التحصیلان دانشگاه فرهنگیان از بهمن سال آینده مشغول به کار خواهند شد

تسنیم : دانشگاه فرهنگیان این روزها به عنوان تنها نهاد تامین کننده نیروی در آموزش و پرورش




اسامي معرفي شدگان دانشگاههاي فرهنگيان در مرحله تكميل ظرفيت آزمون سراسري

دانشجویان ورودی91،92 دانشگاه فرهنگیان. وبلاگ خبری دانشجویان دانشگاه فرهنگیان خوزستان(اهواز




آیین آغاز سال تحصیلی جدید دانشجویان جدید الورود بهمن 92

های استانی دانشگاه فرهنگیان سمنان در سالن شهید به پردیس الزهرا و شهید رجایی




روز معلم در فرهنگیان سمنان

دانشجویان فرهنگیان سمنان و منابع دانشگاه فرهنگیان؛ جهان الزهرا سمنان;




کنکوری های متقاضی برای ورود به دانشگاه فرهنگیان

دانشجویان فرهنگیان سمنان برای ورود به دانشگاه فرهنگیان پردیس الزهرا سمنان;




حتما این مطلبو بخونید...

دانشجویان فرهنگیان سمنان. سرای دانش پژوهان پردیس الزهرا سمنان; دانشگاه فرهنگیان




برچسب :