راه اندازی آکواریوم آب شور

تقريباً 3/2 سطح زمين را آب فرا گرفته است كه بخش اعظم آن را اقيانوسها تشكيل ميدهند. در مناطقى كه مرجانى و يا صخره اى (جزيره اى) می باشند گونه هاى مختلفی از ماهی ها زندگى ميكنند كه اصطلاحاً به آ نها ماهيان مرجانى Coral Fish ميگويند ما ميتوانيم بسيارى از اين گونه ها را در محيط آكواريوم نگه داريم براى ساخت و راه اندازى و نگه دارى از يك آكواريوم آب شور ما بايستى يك سرى اطلاعات از شرایط زندگى و خصوصيات رفتارى آنها داشته باشيم كه اشاره اى به آنها خواهيم داشت.
shoor1.jpg بين ماهيان آب شيرين و آب شور دو تفاوت عمده وجود دارد يكى شرایط آبى است كه آ نها در آن زندگى ميكنند و ديگرى فيزيولوژى و رفتار آنها است. ماهيان آب شيرين در نهرها، رود ها و درياچه ها زندگى ميكنند در اين محيط ها تغييرات محيطى مثل بارش، سيل، تبخير و ... خيلى اتفاق مى افتد و ماهيان آب شيرين با اين شرایط سازش پيدا كرده اند و مي توانند به حيات خود ادامه دهند. ولى جزاير مرجانى يكى از پر ثبات ترين محيط ها در روى كره زمين مي باشد و ماهيانى كه در اين مناطق زندگى مي كنند به اين محيط پرثبات خو گرفته اند و براى ماهيان مناطق مرجانى تغيير در شرایط زيست به منزله مرگ آن ها مي باشد.
ماهيان آب شيرين در محيطى زندگى ميكنند كه مايعات بدنشان نسبت به آب اطراف خود غليظ تر(هيپرتونيك) است به واسطه عمل انتشار و اسمز، آب از طريق پوست وارد بدن آن ها می شود و نمكها و سايراملاح تمايل دارند از بدن ماهى خارج شوند و ماهى براى جبران مواد از دست رفته آب زيادى مي نوشند ودر نتيجه ماهيان آب شيرين ادرارشان رقيق تر می باشد. برعكس این ماجرا ماهيان آب شور در محيطى هستند كه مايعات بدنشان نسبت به آب اطراف خود رقيق تر(هيپوتونيك) است در نتيجه فشار اسمزى، آب تمايل به خروج از بدن ماهى و نمك و املاح تمايل به ورود بدن ماهى دارند.
ماهيان دريائى مجبورند به طور دائم حدود نيم درصد وزن بدن خود در هر ساعت آب بخورند اين امر منجر به جذب سديم وساير املاح از روده ها ميشود وماهيان براى حفظ آب بدن خود ادرار خيلى كم اما بسيار غليظ تر از ماهيان آب شيرين دفع ميكنند و غلظت آن برابر غلظت مايعات بدن است وموجب ترشح نمكها نميشود. مسئله قابل ذكر ديگر در مورد ماهيان مناطق مرجانى اين است كه اكثر ماهيان اين مناطق رژيم گوشتخوارى دارند(يعنى بيشتر گوشتخوار وكمتر گياهخوارى) و ديگر اينكه اكثر آنها قلمرو طلب هستند كه بايستی در راه اندازى و نگه دارى از آكواريوم آب شور اين مسا ئل را مد نظر قرار داد.

راه اندازی آکواریوم آب شور

دو اصل مهم برای داشتن یک آکواریوم آب شور اصولی داشتن اسکیمر نسبت به لیتراژ آب و دیگری داشتن مواد بیولوژیکی مناسب برای آکواریوم می باشد.
در آکواریوم های تا لیتراژ200 لیتر می توان از فیلتر سطلی یا فیلترهای بیولوژیکی بغل استفاده کرد ولی بهتر است لیتراژهای بالاتر را از سیستم سامپ استفاده کنید.

لوازم مورد نیاز برای راه اندازی آکواریوم آب شور:

1. محلول ضد کلر و فلزات سنگین
2. نمک که بهتر است از نمک هایی که دارای عناصر کمیاب می باشند استفاده کنید(نمک ریف)
3.تست نیتریت و تست آمونیاک (NH3,NH4--NO2)
4. محلول باکتری ساز
5. فیلتر پشمی برای جذب فضولات
6. اسکیمر
shoor2.jpg 7. مواد بیولوژیکی
8. فیتینگ
9. ماسه کف آکواریوم
10. بخاری یا گرم کن دمای آب
11. واتر پمپ که قدرت آن بستگی به لیتراژ آکواریوم شما دارد
12. آکواریوم
13. سامپ
14. لوله و اتصالات

باقی لوازم و وسایل جزء تزئینات آکواریوم محسوب می گردند مانند: سیستم نور پردازی، صخره،...
یک سری لوازم نیز در صورت تمایل به داشتن آکواریوم ریف لازم است مانند:دستگاه موج ساز، چیلر یا خنک کننده، متال هالید و ...

نکته1 : بهتر است که قدرت اسکیمر را 5/1 برابر لیتراژ آب در نظر بگیرید به طور مثال برای آکواریومی با حجم L400 اسکیمر با قدرت L600 در نظر بگیرید.
نکته2 : بهتر است مواد بیولوژیکی که در سامپ کار خواهید کرد را 2 برابر لیتراژ آب در نظر بگیرید و حتی الامکان از مواد بیولوژیکی شناخته شده استفاده کنید.
shoor3.jpg در یک آکواریوم آب شور جریان آب بسیار مهم است و در داخل سامپ نیز گردش آب و سعی کنید مواد بیولوژیکی در قسمتهای پر جریان سامپ باشند.
ready3.jpg
فيلترا سيون و راه اندازى آنها در سيستم آب شور همانطور كه در قبل هم توضيح داده شد در يك آكواريوم آب شور بايستى ما از بوجود آمدن تغييرات درشرائط آب جلوگيرى نمائيم ويكى از اعمالى كه ميتواند شرائط مناسبى را برای بقاء ماهيان آب شور به خوبى انجام شود فيلتراسيون صحيح تانك آب شور ميباشد. سه نوع سيستم فيلتراسيون در فيلتر اصلى آكواريوم وجود دارد كه بدين شرح ميباشد.
filter1.jpg

1-فيلتر مكانيكى:
در اين قسمت از فيلتر، حذف ذرات غير محلول در آب صورت ميگيرد(آشغال ها و ذرات معلق در آب) و در اين قسمت ميتوان از انواع ابر و اسفنج البته از جنس های مرغوب که برای آب شور ساخته شده اند استفاده کرد.(ما درسیستم های بسیار حرفه ای از شن و ما سه و... نیز استفاده می کنیم)

به دليل اينكه آب تانك در ابتدا از اين قسمت از فيلتر(براى چرخش آب از فيلتر) عبور ميكند و نسبتاً داراى فشار زيادى مي باشد باعث ميشود خيلى زود مقدارى جرم و مواد زائد بر روى مدياى اين قسمت(منظور همان ابر و اسفنج و. . . مي باشد) انباشته شود اين فرآيند خود به خود عبور آب از ميان صافى را مختل كرده و كارائى فيلتر را كاهش ميدهد و باعث ميشود كه مواد زائد انباشته شده تركيبات سمى آزاد كنند. اگر هم در قسمت فيلتر مكانيكى از ذرات با دانه بندى ريز ترى استفاده شود بايستى هفته ای يك مرتبه تميز شوند تا روزنه هاى موجود پاك شوند تا خللى در روند فيلتراسيون ايجاد نشود. توصيه ميشود در قسمت فيلتر مكانيكى از موادى مانند انواع ابر و اسفنج استاندارد استفاده شود تا لازم نباشد شما هر هفته به تميز كردن فيلتر خود بپردازيد البته با وجود بكار بردن ابر واسفنج هاى استاندارد براى آكواريوم شما بايستى بين 20-15 روز فيلتر خود را تميزكنيد.
2-فيلتر شيميائى: در اين قسمت از فيلتر، تركيبات شيميائى آب اصلاح ميشود. اين بسيار مهم است كه آب آكواريوم آب شور بايستى ph قليائى داشته( بين 5/8-3/8) و ما بايستى هر چند روزيكبار ph آب را كنترل نمائيم اگر ph آب از محدوده ذكر شده پائين تر رود ما وارد مرحله خطر شده ايم براى حذف بوى نا مطبوع آب، كدورت، مواد آلى فرار و توليدات متابوليكى آب ما ميتوانيم از ذغال اكتيو استفاده كنيم البته در سيستم فيلتراسيون آب شور مقدار مورد استفاده از ذغال اكتيو در مقايسه با آب شيرين كمتر ميباشد ولى بهتر است استفاده شود به خصوص در مواقع اضافه كردن دارو به تانك آب شور كه بعد از اتمام دوره درمان، ذغال اكتيو باعث حذف سريع باقيمانده دارو در آب ميشود و باعث جلوگيری از صدمه زدن به باكتريهاى مفيد ميشود.

يكى از مهمترين قسمتهاى فيلتر شيميائى در سيستم آب شور، دستگاه اِسكيمر ميباشد در اين دستگاه با ايجاد حبابهاى بسيار ريز هوا و عبور آنها به صورت عمودى در يك ستون قائم باعث جذب انواع آلاينده هاى مايع ، انواع اسيدهاى آمينه ناشى از فعا ليتهاى متابوليتى ماهى (مانند ترشحات مو كوسى ومواد دفعى ديگر) به حبابهای ريز هوا ميشود وحبابهاى هوا به همراه مولكولهاى جذب شده به آن ها به سطح ميروند و زمانيكه به سطح ميرسند حبابها ميتركند و مولكولهاى جذب شده آنها به شكل يك لايه كف تقريباً قهوه اى رنگ در محفظه مخصوص جمع آورى ميشود كه بايستى اين محفظه هر هفته تميز شود بعضى از اِسكيمرها با پمپ هوا كار ميكنند كه در كل تمامى آ نها عمل مشابهى انجام ميدهند از مزاياى ديگر استفاده از دستگاه اسكيمر ميتوان به افزايش شفافيت آب از طريق حذف مواد آلى، افزايش هوا دهى و ثابت نگه داشتن ph آ ب بوسيله حذف اسيد های آلى اشاره كرد.
3-فيلتر بيولوژيكی: مهمترين و حياتى ترين قسمت آكواريوم آب شور فيلتر بيولوژيكی آن ميباشد كه دليل این نیز محيط بسته آكواريوم آب شور و توليد فضولات با اوره بالا و حساسيت ماهيان آب شور و نرمتنان و ساير موجودات به آمونياك ميباشد. عمل حذف آمونياك و نيتريت توليد شده در تانك را باكتريهاى تثبيت كننده آمونياك و نيتريت انجام ميدهند كه اين باكتريها براى عمل خود بايستى در ابتدا دريك مكان مناسبى مستقر شوند و در اين مكان زندگى و تكثير يابند و توصيه ميشود اين مكان تا آنجا كه ممكن است داراى سطح بيشترى باشد تا غذا(آمونياك و نيتريت) و اكسيژن كافى در اختيار آن ها قرار گيرد تا باكتريها بتوانند به راحتی در آن انباشته شوند(يعنى يك كُلنى(جامعه) عظيمى را تشكيل دهند) موادى كه ميتوانند اين مكان را برای استقرار باكتريها ايجاد كنند موادى هستند از جنس سراميك يا پلاستيك كه داراى خُلل و فُرج زيادى هستند كه يك بستر مناسبى براى رشد باكتريها ايجاد مي كنند.
فيلترهاى بيولوژيكی معمولاً چندين روز وقت نياز دارند تا كاملاً كارائى داشته باشند(طي شدن سيكل ازت) كه اين امر 40 روز زمان می برد. اين مساله در راه اندازى يك آكواريوم آب شور بسيار مهم مي باشد، زيرا اگر يك آكواريوميست خيلى سريع اقدام به رها سازى ماهى در تانك تازه راه اندازى شده نمايد دچار تلفات ميشود كه اين قضيه به سندرم تانك جديد معروف ميباشد. براى جلوگيرى از اين قضيه ما بايستى براى آماده شدن فيلتر بيولوژيكی و رشد باكتريهاى اضافه شده به فيلتر بيولوژيكی فرصت دهيم. بعد از آماده شدن فيلتر بيولوژيكی شما بهتر است به صورت مرحله اى به تانك ماهى اضافه كنيد تا ظرفيت حياتى سيستم حفظ شود.
filter2.jpg
عده اى براى در ديد نبودن لوازم آكواريوم آب شور، اقدام به اجراء سيستمى در زير تانك ميكنند كه به اصطلاح به آن Sub Filter ميگويند اگر قسمتى كه عمل مكش آب را به داخل فيلتر انجام ميدهد از تمامى ستون آب ، آب را فيلتر كند و سرعت ورودى آب براى عمل باكتريها مناسب باشد و البته لايه هاى فيلتر از نظر محل قرار گيرى ومقدار مواد مناسب باشند اين نوع فيلتر هم براى آب شور مناسب است.
البته نوع دیگری از فیلتر هم برای آکواریوم آب شور وجود دارد که به فيلتر سطلى(External) معروف می باشد.
در تزئين داخلى تانك آب شور بايستى به اين مطلب توجه داشت كه اكثر ماهيان آب شور نياز به قلمرو جداگانه دارند و يا حتى بعضى اوقات نياز به مكانى براى پنهان شدن دارند در نتیجه می بایست با ايجاد فضائى مناسب در داخل تانك بوسيله صخره و مرجان محیطی امن برای ماهی ها فراهم نماییم كه هم محيط مناسبى براى ماهيها باشد و هم اينكه اگر تصميم به قرار دادن مرجان و یا شقایق در داخل تانك داشتيم بهترين مكان براى قرارگيرى و ثابت شدن آنها در آكواريوم، همين صخره ها و مرجان ها هستند. برگرفته از شركت سفيرآب
روش دوم:
معمولا" ماهي هائي كه براي نگهداري در يك آكواريوم آب شور انتخاب ميشوند بدليل تنوع بسياري كه درگونه ها ي جزاير مرجاني وجود دارد مربوط به اين مناطق هستند .
جزاير مرجاني از با ثبات ترين مناطق در كره زمين است كه به لحاظ دما و شرايط شيميائي آب كمترين تغيير را دارد .
اين موضوع اكوسيستم اين مناطق را شديدا" تحت تاثير قرار داده به نحوي كه چنانچه در آكواريوم آب شور خود از گونه ساكن اين منطقه استفاده مي كنيد بايد شرايط آب را از لحاظ شيميائي ، باكتريائي و دما شديدا" كنترل كنيد .
بطوركلي و به اعتقاد من نگهداري از شرايط مطلوب آب در آكواريومهاي آب شور بيشتر از نگهداري ماهي هاي آن حائز اهميت است ، چه آنكه آب مطلوب ، اولين شرط داشتن آكواريوم آب شور سالم است .براساس مطالبي كه گفته شد توصيه مي كنم براي تهيه آكواريوم آب شور همواره بزرگترين سايزي كه شرايط محل به شما اجازه مي دهد انتخاب كنيد زيرا هرچه آكواريوم انتخابي كوچكتر باشد شرايط آب هم سريعتر تغيير مي كند .

wol_error.gifاین تصویر تغییر اندازه شده است برای مشاهده تصویر در سایز درست ان بر روی ان کلیک کنید.سایز تصویر 591x140
filter3.jpg

بهتر است قبل از شروع براي چيدمان آكواريوم اين مطلب را در نظر داشته باشيد كه اين آكواريوم همواره نياز به سيفون كردن و تصفيه نمودن بروشهائي كه بعدا" گفته مي شود خواهد داشت و براين اساس نحوه استفاده از وسائل ، شن و خصوصا" صخره ها را تنظيم نمائيد .به خاطر داشته باشيد ميزان فشار وارده توسط آب درون آكواريوم به شيشه ها ، ارتباط مستقيم با ارتفاع اكواريوم از سطح زمين دارد كه آكواريوم را درآن مستقر مي كنيد .

در يكي از مقاله هاي داخلي كه مطالعه مي كردم مطلبي به اين شرح نوشته شده بود :
(( بدليل آنكه جذر و مد شامل همه آبهاي زمين ميشود و آب آكواريوم ( البته قاعدتا" منظور سايزهاي بالاي آكواريوم كه حجم قابل توجهي آب دارند منظور بوده است ) هم از اين قاعده مستثني نيست بهتر است مكاني براي استقرار آكواريوم انتخاب شودكه جهت طولي آكواريوم ، شمالي ـ جنوبي باشد ))
آنچه كه در ادامه گفته مي شود روشهائي است كه شخصا" براي آكواريومهاي آب شور استفاده كردم و به مرور با ايجاد تغيير در بعضي از روشها ، به بهترين روشي كه نتيجه مثبت و بلند مدتي داشته رسيده ام و ممكن است با توجه به شرايطي اقليمي منطقه اي كه شما درآن قرار داريد اين روشها نياز به كمي تغيير داشته باشد .
( شروع set up كردن )
wol_error.gifاین تصویر تغییر اندازه شده است برای مشاهده تصویر در سایز درست ان بر روی ان کلیک کنید.سایز تصویر 589x449filter4.jpg

پس از انتخاب محل مناسب نوبت تهيه شيشه است . قاعدتا" با توجه به سايز و ميزان آبگيري آكواريوم بايد ضخامت شيشه ( 6 ميل ، 10 ميل و يا بالاتر ) تعيين شود . ميزان آبگيري آكواريوم اينگونه محاسبه مي شود .

1000 / ( ارتفاع * عرض * طول )
پس از بدست آوردن ميزان آبگيري و تعيين ضخامت شيشه مورد نياز و تهيه شيشه نوبت به چسباندن شيشه ( assemble ) كردن آن است .
براي چسباندن شيشه ها 7 مطلب را به خاطرداشته باشيد :
1- محلي كه قرار است به آن چسب زده شود با الكل تميز كنيد .
2- چسبانيدن درز بين دو شيشه به تنهائي كافي نيست و بهتر است كه درزهاي ميان دو شيشه ( لايه هاي داخلي ) را هم پر كنيد .
3- حباب ايجاد شده بين لايه هاي چسب را تخليه كنيد . ( بحرحال سعي كنيد سطح يكساني از چسب بدست آوريد‌ ) .
4- براي آكواريوم هاي آب شور بهتر است از چسبهاي پولي يورتان استفاده كنيد .
( من از چسب پلي يورتان با مارك total seal استفاده نموده ام )
5- حتما" براي آكواريوم درب تهيه نمائيد . ( اينكار موجب جلوگيري از تبخير آب ، تغيير دما و احيانا" پريدن ماهيها به بيرون از آكواريوم ميشود ) .
6- با توجه به ابعاد شيشه ، حتما" از پلي هائي در كف و جداره ها براي تقويت سطح شيشه استفاده نمائيد .
7- ميتوانيد از طول آكواريوم فضائي با عرض 20 cm را جدا كرده و شيشه اي را كه قبلا" در منتها اليه سمت چپ پائين آن و منتها اليه سمت راست بالاي آن سوراخي تعبيه نموده ايد و هم ابعاد با شيشه استفاده شده در پشت آكواريوم است
( البته منظور ،‌ هم ابعاد منهاي ضخامت شيشه است ) در اينجا بچسبانيد
از اين فضا هم در آينده ميتوان براي قراردادن وسائل جانبي مانند ( بخاري ، اسكيمر ، لوله هاي خارجي و .... استفاده نمود .
پس از چسباندن شيشه و اطمينان از آب بندي بودن آن و قراردادن آن در محل تعبيه شده بايد شروع به چيدن آن نمود .
براي شروع بهتر است قبل از قراردادن هاي زير شني ،‌ ابتدا شبكه اي را در تمام طول آكواريوم با استفاده از لوله هاي pvc كه سوراخهائي در آن پيش بيني كرده ايد ايجاد نموده و آنرا به نحوي در آكواريوم قرار دهيد كه سوراخها با كف شيشه در تماس باشند
( به سمت پائين باشد )
انتهاي شبكه درست شده را مسدود نموده و در ابتداي آن خمي به سمت بالا براي قرار گرفتن در گوشه آكواريوم ايجاد كرده و آنرا تا لب آكواريوم ادامه دهيد .
اين شبكه درآينده به آبگيري ، تخليه و سيفون كردن آكواريوم از زير *****هاي زير شني به شما كمك خواهد نمود . البته همانطور كه در تصوير زير مي بينيد در آكواريومهاي خارجي سوراخي را در كف شيشه بوجود آورده و تاسيساتي را براي این منظور نصب مي نمايند كه اين بدليل كيفيت وسائل و امكاناتي است كه در اختيار دارند و به نظر ميرسد انجام اين موضوع با امكانات موجود در كشور ما چندان منطقي نباشد چون به طور يقين منجر به شكستن شيـشه كف ،‌ خارج شدن از آب بندي تاسيسات نصـب شده ، تخليه آب و ... و در نهايت بروز تلفات خواهد شد .
البته برخي براي نگهداري شرايط مناسب شيميائي آب ، از قراردادن شن ، صخره ، و ... درون شيشه خودداري مي كنند كه اگر چه اين موضوع به سالم تر نگاه داشتن آب كمك خواهد نمود ليكن علاوه بر زشتي نماي آكواريوم ، قطعا" يك فضاي طبيعي براي نگهداري و پروش ماهيها بوجود نخواهد آورد . در صورتيكه برخي از گونه ها مانند آنجل خجالتی طبيعتا" نياز به پناهگاه هائي براي پنهان شدن دارند .
filter5.jpg
امروزه در دنيا ،‌آكواريوم داري تنها يك تفريح و سرگرمي نيست . تنها تماشاي حركت ماهيها و حالات و رفتار آنها به هنگام غذا خوردن و ... امروزه جزو يكي از روشهاي روان درماني است .
بسياري از گونه هاي دريائي در تهيه بسياري از داروها نقشي اساسي دارند لذا حتي چنانچه هدف از تهيه آكواريوم تنها تفريح و سرگرمي هم باشد ، بازهم نگهداري از ماهيها در آكواريومي بدون امكانات مشابه زيستگاههاي طبيعي ، براي دوستداران و حاميان واقعي طبيعت پذيرفته شده نبوده و حاكي از ضعف در نگهداري از يك آكواريوم آب شور استاندارد است .
حالا نوبت قراردادن *****هاي زير شني برروي شبكه ايجاد شده است . بهتر است از *****هائي استفاده كنيد كه به شكل pazzel به هم متصل ميشوند . اين كار را تا پوشاندن تمام سطح آكواريوم ادامه دهيد.
با توجه به طول ، عرض و خصوصا" عمق آكواريوم خود سنگ هواي مناسب را انتخاب كرده و با قراردادن آن در انتهاي لوله مخصوص ، آنرا درون آكواريوم و روي *****ها قراردهيد . جهت حفظ نظم آكواريوم خود بهتر است همه لوله ها را از پشت بستي كه در پائين آكواريوم نصب نموده ايد عبور دهيد. زيرا برخي از ماهي ها مانند ماهي پيكاسو عادت به جابه جا نمودن شن ها كف آكواريوم و بر هم زدن نظم عمومي دارند .
حالا نوبت وارد كردن شن است . بهتر است براي داشتن نماي طبيعي زير دريا از شن هاي سفيد سيليسي كه با مقداركمي شن الك شده سياه مخلوط شده و آنها را به خوبي با محلول آب و نمك شسته و جوشانده ايد استفاده كنيد . عده اي معتقدند براي آكواريوم هاي آب شور بايد بجاي شن از خرده هاي ريز مرجان ها استفاده كرد . اين موضوع چندان هم غيرمنطقي نيست زيرا به حفظ كيفيت آب كمك خواهد كرد ،‌ ليكن بدليل خلل و فرجهاي كه بين آن بوجود خواهد آمد موجب عبور ذره هاي غذا و ايجاد عفونت در آب خواهد شد كه بدليل درشت بودن خرده هاي مرجان ، *****اسيون آن تقريبا" غيرممكن است ضمنا" استفاده از مرجان خرد شده با نحوه تصفيه اي كه بعدا" گفته خواهد شد مغاير است .
( نكته : در تمام طول مدتي كه مشغول استقرار instrument ها هستيد اصول استريليزاسيون را رعايت كنيد زيرا عمده مرگ و مير ماهيها در آكواريوم ها ،‌ عدم كنترل باكتريهاي مضر ، عفونت ، انگل ها و قارچ ها است ) .
اكنون نوبت قراردادن صخره هاست . بهتر است قبل از اين كار مدتي صخره ها را درون محلول آب و نمك قرار دهيد و پس از خارج كردن آنها را در آب و سركه جوشانده و پس از آن گونه و اندازه ماهيهائي كه تمايل به نگهداري از آنها را داريد مشخص كنيد .
نحوه چيدمان صخره ها بايد به گونه اي باشد كه :
1-فضا جهت حركت ماهيها به اندازه كافي وجود داشته باشد .
2-مسير عبور و مرور ماهيها را مسدود ننمايد .
3-روي لوله هاي هوا قرار نگرفته باشد .
4-امكان ***** اسيون وجود داشته باشد .
5-روي هم قرار گرفتن صخره ها باعث واژگوني و تخريب آكواريوم و ايجاد استرس در ماهيها نشود .
6-لبه هاي بسيار تيز و يا سوزني شكل به ماهيها صدمه خواهد زد ضمنا" فقط از صخره هاي طبيعي دريائي استفاده كنيد . اين كار هم به ايجاد فضاي طبيعي تر و هم به ماندگاري بيشتر كيفيت آب كمك خواهد كرد .
۷- حتما" با توجه به طبیعت و اندازه گونه های انتخابی فضاهائی را جهت پنهان شدن ماهیها بوجود آورید .
امروزه در فروشگاههاي آكواريوم پودرهائي وجود دارد كه با استفاده از آن و بروشي كه حتما" در بروشور آنها توضيح داده شده ميتوانيد آب مورد نياز آكواريوم خود را تامين كنيد ليكن بدليل گران بودن قيمت بهتر است همان آب دريا را كه قبل از خريداري كيفيت آنرا آزمايش نموده ايد ، از فروشگاهي مطمئن خريداري نمائيد . قطعا" اين روش براي تهيه آب به صرفه تر خواهد بود .
براي خريداري آب:
1- ميزان سبكي و سنگيني ( درصد شوري آب ) و سختي آنرا بررسي نمائيد .
2- محل تامين آب را از فروشنده سؤال كنيد . شايد اين آب براي برخي از گونه ها كه مربوط به آن منطقه نيستند مناسب نباشد .
3- آب خريداري شده بايد بوي آب دريا داشته باشد و از آن بوي تعفن به مشام نرسد .
4- آب خريداري بايد در دبه هاي محكم و با درب نگهداري شده باشد .
5- براي مدتي طولاني در آفتاب قرار نگرفته باشد . اگرچه كوتاه مدت آن مفيد هم هست .
همانطور كه گفته شد تهيه آب و نگهداري پس از آن مهمترين بخش راه اندازي است .
اكنون ميتوانيد پس از انتخاب گزينه وسائل و سخت افزارهاي آكواريومهاي آب شورو بخش شیمی آب و مطالعه ، آب خريداري شده اي را كه ميزان شوري آنرا حتما" اندازه گيري نموده ايد ، به آكواريوم خود اضافه كنيد .
( چون معمولا" از زمان آبگيري آب از دريا تا رسيدن به دست مصرف كننده خصوصا" در شهرهاي غير ساحلي مدت زيادي خواهد گذشت ، آب درون ظرف تبخير شده ليكن نمك آن باقي مانده و درصد شوري آب را افزايش خواهد داد اگرچه بعضي از فروشندگان محترم با افزودن آب شيرين به آن ( انشاءالله به قصد خير ... ) ميزان شوري آب را پائين مي آورند .




مطالب مشابه :


طرز ساخت یک آکواریوم

طرز ساخت یک آکواریوم : - شيشه هايي که براي ساخت آکواريوم مورد استفاده قرار مي گيرند شامل :




مراحل آماده سازی آکواریوم آب شور

دنیای زیر آب - مراحل آماده سازی آکواریوم آب شور - زیبایی های اطراف ما




مراحل آماده سازی آکواریوم آب شور

مراحل آماده سازی آکواریوم آب داخلی 3- سامپ و مناسب ترین نوع برای ساخت قسمت




سامپ چیست؟ (sump)

اصول ساخت سامپ اینطوریه که چند شیشه رو داخل تانک به صورت بالا و پایین در ردیف های متوالی




لوازم اکواریوم اب شور

در یک آکواریوم آب واتر، پمپ، اسکیمر، سامپ من سینا حمزانلویی هستم و هدفم از ساخت




دنیتراتور

دنیتراتور و دنیتراته کردن آل آکواریوم (سامپ) و یا یک به زودی در تایپیکی جدید طرز ساخت




راه اندازی آکواریوم آب شور

Mahdieh Monfared - راه اندازی آکواریوم آب شور - دنیــــا فهمـید خیلی حــقیر است وقتی گفتم : یک




-عکس گیاهان آکواریوم گیاهان آب شور واطلاعات مفید دیگر در مورد ماهیان زینتی و آکواریومی آب شیرین و آب

که در اکواریوم اصلی ممکنه مشکل به وجود اگر از سامپ استفاده کنیند میتونید به ساخت سازه




برچسب :