چطور سامسونگ تبدیل به بزرگترین تولید کننده اسمارت فون در دنیا شد
بدون تردید اگر از علاقمندان به دنیای تکنولوژی و صنعت تلفن همراه سئوال شود که کدام شرکت در این بخش بیشترین پیشرفت را در سالیان اخیر داشته است، بسیاری به شرکت قدرتمند کره ای سامسونگ اشاره می کنند. پیشرفت این شرکت مخصوصا در سال های اخیر بسیار مشخص و واضح بوده است. اما چگونه این شرکت تبدیل به یکی از قدرتمندترین شرکت های دنیا شد و در صنعت تلفن همراه چگونه پیشرفت کرد. sam grobart از نشریه business week بازدیدی از مراکز مختلف شرکت سامسونگ داشته که در ادامه داستان بازدید او از این شرکت را ملاحظه می کنید.
من در پشت یک ون مرسدس بنز همراه با سه کارمند شرکت سامسونگ الکترونیکس نشسته ام و به سمت yongin می رویم، شهری که در جنوب سئول پایتخت کره جنوبی قرار دارد و حدود ۴۵ دقیقه فاصله زمانی میان آنهاست. yongin یک شهر در حال پیشرفت بدلیل جاذبه های توریستی خود مخصوصا everland و پارک بزرگ شهر می باشد.
البته ون ما به سمت پارک یا everland نمی رود، بلکه ما به سمت یک پارک یا منطقه بسیار سودآورتر می رویم، یعنی مرکز توسعه منابع انسانی شرکت سامسونگ، جایی که تمام موضوعات به یک چیز ختم می شود و آن سامسونگ است.
نام رسمی این منطقه changjo kwan می باشد که به معنی “موسسه خلاقیت” است. یک ساختار بسیار عظیم و گسترده همراه با طرحی از سقف های سنتی کره ای. در درون ساختمان ، یک نقشه حک شده در کاشی سنگی توجهم را جلب می کند، نقشه ای که زمین را به دو بخش تقسیم می کند، کشورهایی که سامسونگ کسب و کار خود را در آنها اداره می کند و با رنگ آبی روشن مشخص شده و کشورهایی که سامسونگ کسب و کار خود را در آنجا اداره خواهد کرد (در آینده) و با رنگ قرمز مشخص شده است. البته بیشتر این نقشه به رنگ آبی می باشد.
در لابی حکاکی به انگلیسی و کره ای وجود دارد که ادعا شده:
ما منابع انسانی و تکنولوژی خود را وقف ساخت محصولات و سرویس هایی برتر می کنیم، برای کمک کردن به یک جامعه جهانی بهتر.
نشانه دیگری هم به انگلیسی وجود دارد که نوشته شده:
!go! go! go
بیش از ۵۰.۰۰۰ کارمند از طریق changjo kwan و سایر بخش های آن فارغ التحصیل می شوند. تمام کسانی که آماده کار در سامسونگ می شوند و آموزش آنها ممکن است از چند روز تا چند ماه طول بکشد در مورد سه موضوع کلی اطلاعات کسب می کنند، products, process و people(محصولات، فرآیند و مردم). آنها در مورد “مدیریت جهانی” چیزهایی یاد می گیرند و همین موضوع یکی از دلائل گسترش سامسونگ در بازارهای جدید است. بعضی از کارمندان سعی می کنند تا با هم ساخت kimchi (یک غذای کره ای) را تمرین کنند و در دل همین تمرین است که آنها کار گروهی و فرهنگ کره ای را یاد می گیرند.
آنها در اتاق های یک نفره یا چند نفره اقامت دارند (براساس رتبه شغلی خود) و هر طبقه به نام هنرمندی نام گذاری شده است، بطور مثال در طبقه magritte نقشی از ابرها ترسیم شده و لامپ ها بصورت وارونه یا برعکس نصب شده اند. در راهرو صدای مردی که به زبان کره ای صحبت می کند از طریق بلندگوها پخش می شود. یکی از کارکنان کره ای در مورد صحبت های پخش شده توضیحاتی می دهد:
آنها بعضی از سخنان چند سال پیش رئیس شرکت است.
اشاره او به lee kun hee، رئیس ۷۱ ساله سامسونگ الکترونیکس می باشد. با وجود خبرساز شدن او در سال ۲۰۰۸ که به فرار مالیاتی محکوم شد و در سال ۲۰۰۹ میلادی توسط رئیس جمهور کره عفو گردید، او معمولا در مراکز عمومی ظاهر نمی شود، اما در درون شرکت اوضاع متفاوت است و رییس لی در همه جا حضور دارد. حضور او تنها به پخش صدا از بلندگوها محدود نمیشود. روش های داخلی و استراتژیهای خارجی شرکت سامسونگ (از نحوه طراحی تلویزیونها گرفته تا فلسفه بحران دائمی یا perpetual crisis) همگی از آموزههای رییس خط میگیرند.
هنگامی که lee از سال ۱۹۸۷ کنترل سامسونگ را برعهده گرفت، فروش آنها دائما افزایش یافته است، تا اینکه سال گذشته، فروش آنها به چیزی در حدود ۱۷۹ میلیارد دلار رسید، که با این آمار این کمپانی تبدیل به بزرگترین شرکت الکترونیکی دنیا در بخش درآمد شد.
ما اکثرا داستان استیو جابز و اپل و یا آکیو موریتا و سونی را می دانیم، اما ممکن است چیزی در مورد سامسونگ و لی نشنیده باشیم. بسیاری از مردم شاید عقیده داشته باشند که حمایت دولت و دادن سرمایه دولتی و در واقع داشتن سرمایه کلان دولتی باعث ایجاد اینچنین شرکتی باشد، اما در واقع همه چیز به رئیس lee و اتاق فرانکفورت باز می گردد.
اتاق فرانکفورت مکان فوق العاده ویژه ای است که البته زیاد هم فرقی با سایر مکان ها ندارد. عکاسی از این مکان ممنوع است .در سال ۱۹۹۳ رییس لی، معاونانش را در سالن کنفرانس هتل های فرانکفورت گرد هم آورد و برنامه اش برای تبدیل سامسونگ از دومین سازنده تلویزیون به بزرگترین و قویترین سازنده محصولات الکترونیکی در دنیا را پی ریزی کرد.این امر نیازمند این است که حجم بالا و کیفیت پایین محصولات آنها به حجم بالا با کیفیت بالای محصولات تبدیل شود، حتی اگر این موضوع به معنی فداکردن فروش باشد.
سامسونگ در صنعت تلویزیون حکمفرماست و میزان فروشش در بخش ماشین های لباسشویی بالا می باشد، اما این اسمارتفون های سامسونگ است که او را در سطح جهانی شناخته شده کرده و آن را به سطح شرکت هایی چون والت دیزنی و تویوتا موتور رسانده است.اگر چه برند سامسونگ مانند اپل از زرق و برق آنچنانی برخوردار نیست، اما با اسمارتفون ضد اپلی خود، گلکسی، توانسته عنوان پرفروشترین گوشی ها را به خود اختصاص دهد. سامسونگ احتمالا تنها شرکتی است که میتواند با معرفی محصول جدیدش مردم را به حضور در صف های طولانی جهت خرید بکشاند، همان طور که در شهر نیویورک در ۱۴ مارس برای عرضه گالکسی اس ۴ شاهد آن بودیم.این موضوع هرگز در مورد عرضه یخچال فریزر سامسونگ اتفاق نمی افتد باوجود اینکه مدل خاص کیمچی (یک مدل اختصاصی) ساخته شده برای بازار کره واقعا چشمگیر است.
سامسونگ الکترونیکس بزرگترین بخش از سامسونگ است که ۱۷ درصد از تولید ناخالص داخلی کره جنوبی را شامل میشود. ۳۷۰۰۰۰ نفر در بیش از ۸۰ کشور جهان در استخدام این شرکت میباشند ،اما حضورش در هیچ کشوری مانند کشور بومی اش کره احساس نمیشود،جایی که تسلطش در آنجا به گونه ای است که میتوان آن را حکومت دوم خواند.
یکی از ساکنان سئول ممکن است در مرکز پزشکی سامسونگ متولد شده و در مجتمعی که توسط بخش ساخت و ساز سامسونگ (که همچنین سازنده برجهای دوقلوی پتروناس و برج خلیفه است) ساخته شده، بزرگ شود. تخت او ممکن است از خارج از کشور بیاید،بدین معنی که می تواند در داخل یک کشتی باری که توسط صنایع سنگین سامسونگ ساخته شده باشد. هنگامی که بزرگتر می شود احتمالا تبلیغ بیمه عمر سامسونگ که توسط cheil در سراسر جهان، متعلق به آژانس تبلیغاتی سامسونگ است را مشاهده نماید ، در حالی که لباس های تولید شده توسط bean pole ، که برندی از بخش منسوجات سامسونگ میباشد را پوشیده است. هنگامی که بستگان برای دیدار می آیند، می توانند در هتل shilla اقامت کرده و یا در shilla duty free که متعلق به سامسونگ است خرید نمایند.
chang sea پروفسور دانشگاه سنگاپور و نویسنده سونی در مقابل سامسونگ میگوید :
سامسونگ مانند یک سازمان نظامی است ،مدیرعامل تصمیم می گیرد که به کدام جهت باید حرکت کرد،و دیگر هیچ جای بحثی وجود ندارد،آنها دستور را به پیش میبرند.
mark newman تحلیلگر موسسه sanford c.bernstein که از سال ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۰ در بخش استراتژی کسب و کار سامسونگ مشغول به کار بود میگوید:
شما باید با نظم موجود در سامسونگ هماهنگ باشید. اگر اینکار را نکنید، تحت فشار غیر قابل تحملی قرار می گیرید. اگر نمیتوانید یک دستور خاص را دنبال کنید،نمیتوانید در شرکت باقی بمانید.
مسیر منظم و برنلمه ریزی شده سامسونگ الکترونیکس که به تولید محصولات جدید منتهی میشود را در نظر بگیرید، مانند دیگر کنگلومراها،ال جی و هیوندای ،اولین قدم این است که یک بخش یا جزء کلیدی برای آن صنعت بسازید.در حالت ایده ال، بخش های حیاتی چیزی است که برای ساختنش پول زیادی هزینه شود تا موانع پرهزینه برای ورود به بازار از بین برود. ریزپردازنده ها و تراشه های حافظه از جمله این بخش ها هستند. lee keon hyok رئیس بخش ارتباطات جهانی سامسونگ (که البته نسبتی با رئیس lee ندارد) می گوید:
یک کارخانه تولید نیمه هادی ها و ریز تراشه ها هزینه ای در حدود ۲ تا ۳ میلیارد دلار دارد تا راه اندازی شود و شما نمی توانید نیمی از یک کارخانه را بسازید و آن را رها کنید.
زمانی که زیرساخت های مورد نظر شما فراهم شدند، شرکت سامسونگ شروع به فروش محصولاتش به سایر شرکتها میکند. این کار نمایی کلی از ساز و کار آن صنعت را برای شرکت سامسونگ فراهم میکند. زمانی که شرکت تصمیم میگیرد که فعالیتش را گسترش داده و با شرکتهایی که تامین کننده بخش هایی از زنجیره تولید آنها را برعهده داشته، رقابت کند، سرمایهگذاری بسیار بالایی را روی کارخانهها و تکنولوژی مورد نیاز انجام میدهد. با استفاده از این روش خود را به وضعیتی میرساند که رقابت را برای سایر شرکتها ناممکن میکند. در سال گذشته شرکت سامسونگ سرمایه ای برابر با ۲۱٫۵ میلیارد دلار را هزینه کرد، یعنی چیزی حدود دوبرابر اصلیترین رقیبش شرکت معروف اپل. نیومن میگوید:
سامسونگ خطرهای زیادی را روی تکنولوژی های مختلف انجام میدهد، چرا که آنها تمام جوانب مساله را بررسی میکنند و پس از آن تمام داراییشان را بر سر آن میگذارند.
سال ۱۹۹۱ بود که شرکت سامسونگ شروع به تولید پنلهای lcd کرد، پنل هایی که آن ها را به سایر تولید کنندگان می فروخت. سال ۱۹۹۴، آنها شروع به تولید حافظههای فلش برای دستگاه هایی چون آیپاد واسمارت فون ها کردند. سامسونگ در حال حاضر بزرگ ترین کمپانی تولیدکننده تلویزیون های lcd است و بیش از هر کمپانی دیگری در جهان حافظههای فلش و تراشههای رم میفروشد. در سال ۲۰۱۲ بود که آنها با جاگذاشتن نوکیا تبدیل به بزرگترین سازنده تلفنهای همراه در دنیا شدند.
با رشد سامسونگ، سقوط دیگران شروع شد، آن هم به شکلی بسیار شگفت انگیز و عجیب. موتورولا تقسیم شد و بخش موبایل آن به گوگل فروخته شد. نوکیا نیز با عرضه اسمارت فون ها رتبه نخست خود را از دست داد. شراکت شرکت هایی چون سونی و اریکسون بهم خورد. پالم جذب اچ پی شده و بعد هم از بین رفت. بلک بری هم مجبور است ۲۴ ساعت به سختی کار کند. زمانی که صحبت از سختافزار اسمارت فون باشد تنها اپل و سامسونگ باقی میمانند و تعدادی از برندهای ناامید کننده که تنها نام “سایر” به آنها داده میشود.
پدر lee یعنی لی بیونگ چول (lee byong chull) بنیان گذار شرکت سامسونگ در سال ۱۹۳۸ بوده است. شرکت سامسونگ در زبان کره ای به معنای “سه ستاره” می باشد و همین سه ستاره تا دههها لوگوی این شرکت را تشکیل می دادند. لی پس از مرگ پدرش در سال ۱۹۸۷، جانشین او در سامسونگ شد. درست از همان زمان و با مدیریت lee، شرکت سامسونگ پیشرفت خود را شروع نمود.shin tae gyun رییس بخش توسعه نیروی انسانی سامسونگ میگوید:
در بین سالهای ۱۹۸۸ تا ۱۹۹۳ شرکت رشدی ۲۵۰ درصدی داشته است. به این ترتیب مدیران فکر کردند که همهچیز درست کار میکند.
اما هدف lee تنها تبدیل شرکت سامسونگ به یک شرکت موفق کرهای نبود. او میخواست شرکت را در سطح جهان هم مطرح نماید و سامسونگ را در رتبه شرکت هایی چون جنرال الکتریک و ibm کند. حتی برای اتمام کار زمانی تعیین کرد، سال ۲۰۰۰ میلادی.
شین میگوید:
اما سال ۲۰۰۰ زیاد دور نبود. آیا سامسونگ با این سرعت رشدی که داشت میتوانست تا آن زمان به شرکتی جهانی تبدیل شود؟ جواب این سئوال منفی بود.
برای درک وضعیت شرکت در بازارهای جهانی، lee در سال ۱۹۹۳ به سفری به دور دنیا رفت البته یافتههایش در این تور دور دنیا زیاد امیدوارکننده نبودند. بازدیدی که در ماه فوریه آن سال از یک فروشگاه لوازم الکترونیکی در کالیفرنیای جنوبی انجام داد به او نشان داد که تلویزیون های تولیدی سونی و پاناسونیک در ویترین فروشگاهها خودنمایی میکنند، اما محصولات تولید سامسونگ در انتهای مغازه خاک میخورند. lee از این موضوع راضی نبود.
در ماه جون، او عازم آلمان شد و در هتل falkenstein grand kempinski در فرانکفورت اقامت کرد. او تمام مدیران اجرایی شرکت سامسونگ را (که حدود ۱۰۰ نفر بودند) احضار کرد تا ملاقاتی با او در آن مکان داشته باشند. روز هفتم جون او سخنرانی کرد، سخنرانی که سه روز طول کشید! آلبته این جلسه شبها برای استراحت تعطیل میشد. مهمترین جملهای که از این سخنرانی به جا ماند این است:
همهچیزتان به جز همسر و فرزندانتان را عوض کنید.
این واقعه سال ۱۹۹۳ رسما با نام اعلامیه فرانکفورت شناخته میشود. مطالب اعلامیه فرانکفورت را مدیریت جدید یا new management نیز مینامند. اصول این روش مدیریتی در کتابی ۲۰۰ صفحهای به چاپ رسیده که به تمام کارکنان شرکت سامسونگ داده میشود. پس از آن نیز لغتنامهای جداگانه برای تشریح اصطلاحات به کار رفته در این کتاب منتشر شده است. به کارمندانی که سواد زیادی ندارند، نسخهای تصویر دار (مصور) از این کتاب داده خواهد شد. lee به دور دنیا سفر کرد تا اندیشههای خود را در تمامی امپراتوری سامسونگ ترویج دهد. shin میگوید:
او جلسات سخنرانی متعددی را برگزار کرد. مجموعا ۳۵۰ ساعت سخنرانی کرد که متن پیاده شده آنها بیش از ۸۵۰۰ صفحه شد.
به این ترتیب در مرکز توسعه نیروی انسانی سامسونگ و بعد از سالن new management، اتاق فرانکفورت قرار دارد که دقیقا از روی اتاق kempinski بازسازی شده است. همه مبلمان و اثاثیه اتاق همان مبلمان اصلی آلمانی اتاقی هستند که لی در آن سخنرانی کرد، وسایلی که اکنون به کره آورده شده است. مدیریت جدید (new management) بر اساس چند دستورالعمل اصلی بنا شده است. “پرورش افراد” (fostering the individual) و “تغییر از من شروع میشود” (change begins with me) جملاتی هستند که زیاد شنیده میشوند. اما شاید مهمترین موضوع کنترل کیفیت یا همان گونه که در شرکت مطرح میشود “مدیریت کیفیت” باشد. تمام این اصول در یکی دیگر از مراکز سامسونگ یعنی مجموعه gumi نیز به وضوح مورد استفاده قرار گرفته و پیاده میشوند، مجموعه ای که در فاصله ۱۵۰ مایلی جنوب شهر سئول قرار دارد و محل تولید اسمارت فون های پرچمدار و مشهور سامسونگ است و همان جایی است که سامسونگ نخستین تلفناش یعنی sh-100 را ساخت.
اولین چیزی که در این مرکز به چشم میخورد، حضور موسیقی k-pop یا موسیقی پاپ کرهای در هر مکانی از فضای بیرونی مجموعه است که از اسپیکرهایی به شکل صخره پخش میشود. این موسیقی ملایم و سبک است که به گفته یکی از سخنگوهای سامسونگ براساس مشاوره با روانشناسان و برای کم کردن استرس کارکنان و کارمندان انتخاب شده است.
بیش از ۱۰۰۰۰ کارمند در gumi کار میکنند که بیشتر آنها را زنانی که حدود ۲۰ ساله هستند تشکیل می دهند. مانند بیشتر جوانان، آنها هم بیشتر به صورت گروهی جابه جا می شوند و سرشان همیشه در صفحه موبایلشان است. کارکنان ژاکتهای صورتی یا آبی میپوشند. بسیاری از کارکنان مجرد در همان مجموعه gumi زندگی میکنند، در خوابگاههایی که به اتاقهای ناهارخوری، سالنهای ورزشی و بدن سازی، کتابخانه و کافه مجهز هستند. قهوه در کره جنوبی طرفداران زیادی دارد.
داخل مجموعه gumi هوا به شدت گرم و مرطوب است. این کارخانه بخشی از شبکه جهانی سامسونگ است که در سال ۲۰۱۲ جمعا ۴۰۰ میلیون تلفن یا ۱۲ تلفن در هر ثانیه تولید کرده است. کارکنان gumi پای خط تولید نمیایستند. تولید در سلولهایی مجزا روی می دهد. هر کارمند پشت میزی سه طرفه کارمیکند که تمام وسایل لازم برای کارش را با فاصله ای مناسب در اختیار دارد. به این ترتیب آن کارمند مسئول تولید کامل دستگاه تلفن می باشد. ایستگاههای کامپیوتری در کارخانه مونتاژ میتوانند اطلاعات تولید در کل کارخانههای سامسونگ را به صورت آنی برای مدیران تهیه کنند.
ابزارهای کنترل کیفیت در یکی از اتاقها قرار گرفته اند. پروانههای پلاستیکی کوچکی بالای خروجی هوای بیشتر دستگاهها قرار داده شده است. یکی از راهنماها می گوید:
این ایده یکی از کارکنان بوده و هدف این است که از دور بتوان فهمید که دستگاه در حال کار است یا نه.
با این کار کارمندان تشویق میشوند که اینگونه ایدهها را مطرح کنند. همچنین میزان صرفهجویی انجام شده با استفاده از چنین ایدههایی محاسبه می شود و قسمتی از آن به عنوان پاداش به کارمند داده میشود. چنین تاکیدی بر کیفیت همیشه یکی از اولویتهای شرکت سامسونگ نبوده است. سال ۱۹۹۵ میلادی همه گوشیهایی که lee به عنوان هدیه سال نو به آشنایانش داده بود ، مشکل داشتند. او کارکنان را وادار کرد که تمام ۱۵۰۰۰۰ دستگاه آن مدل را در وسط مجموعه gumi جمع کنند. ۲۰۰۰ نفر از کارمندان نیز در اطراف این تپه تلفن جمع شدند. تمامی دستگاهها آتش زده شد و باقیمانده آنها هم با بولدوزر نابود شدند. سپس لی به کارمندان گفت:
اگر به تولید محصولات بیکیفیتی مانند اینها ادامه دهید، باز برمیگردم و همین کار را تکرار میکنم.
در ماه می سال ۲۰۱۲ یعنی سه هفته پس از عرضه اسمارت فون galaxy siii یکی از مشتریان شکایت کرد که کاور پشتی دستگاه به کیفیت نمونههای اولیه نیست. dj lee مدیر بازاریابی موبایل سامسونگ میگوید:
این مشتری حق داشت. جنس آنها نامناسب بود.
صدهزار عدد از این کاورها تولید شده بود که برخی از آنها در انبار و بعضی در فرودگاه مانده بوده و بعضی روی دستگاههای بسته بندی شده نصب شده بودند. همه آنها جمعآوری شده، البته این بار آنها را آتش نزدند بلکه همه آنها را خرد کردند و نمونههای باکیفیت جایگزین آنها شد.
به غیر از سوزاندن تلفن های همراه در سال ۱۹۹۵ دو موضوع دیگر باعث رشد سامسونگ در بخش اسمارت فون ها شد. نخستین مورد، سرمایه گذاری این شرکت روی سیستم عامل اندروید google در سال ۲۰۰۹ بود. نخستین تلفن اندرویدی سامسونگ galaxy نامیده شد. dj lee مدیر بازاریابی موبایل سامسونگ میگوید:
اولین تلاش ما در بخش تلفنهای اندرویدی موفق نبود، چرا که اپاستور محدود بود.
اندرویید در آن زمان سیستم عامل جوانی بود و در برابر سیستم عامل ios حرفی برای گفتن نداشت. اما اندروید منبع باز بود، و این یعنی به رایگان در دسترس تمامی برنامه نویسان و تولیدکنندگان بود.
مورد دوم در سال ۲۰۱۰ میلادی روی داد و آن روی آوردن به صفحه نمایش های بزرگتر همزمان با معرفی سری galaxy s بود. dj lee میگوید:
ما بر سر اندازه ۴ اینچ به توافق رسیدیم، اگر چه بعضی ها عقیده داشتند که ۴ اینچ سایز بزرگی است.
اما صفحه نمایش های بزرگ واقعا به جلب بیشتر مشتریان کمک کردند. در مدلهای گلکسی اس ۲ . اس ۳ صفحه نمایش ها باز هم بزرگتر هم شد و تا ۵ اینچ هم رسیدند. هم اکنون سامسونگ اسمارت فون هایی از ۲.۸ تا ۵ اینچ دارد، البته گلکسی نوت ۲ این شرکت ۵.۵ اینچی است. benedict evans محقق موسسه enders analysis میگوید:
هیچ کس نمیداست اندازه مناسب کدام است، به همین دلیل سامسونگ همه آنها را ساخت تا ببیند کدام با استقبال و علاقه بیشتری روبرو میشود.
تولید همه سایزهای ممکن از یک دستگاه کار، پرهزینهای است که بیشتر شرکتها این کار را انجام نمی دهند، اما سامسونگ چون تولید کننده صفحه نمایش، حافظه، پردازنده و سایر قطعات بود توانست به انعطافی دست یابد که هیچ شرکت دیگری توانایی رقابت با آن را نداشت. شرکت سامسونگ همه چیز را به سرعت امتحان میکند. dj lee میگوید:
هنگامی که ما گلکسی اس ۳ را عرضه کردیم، تحقیقات نشان دادند که این گوشی برای بعضی کاربران در برخی بازارها بسیار بزرگ است. به همین دلیل ما همان مدل را با اندازه صفحه نمایش ۴ اینچ تولید کردیم و آن را گلکسی اس ۳ مینی نامیدیم. ما به بازار نگاه کردیم و بلافاصله به آن پاسخ دادیم.
به گفته او برای تولید این نمونه کوچک تر تنها ۴ تا ۶ ماه زمان صرف شد و اکنون گلکسی اس ۴ تنها ۹ ماه پس از اس ۳ به بازار عرضه می شود. این نگرشی کاملا جدید است. michael gartenberg تحلییگر گارتنر می گوید:
اگر من چیزی بین آیپد و آیپد مینی بخواهم اپل آن را برای من تولید نمیکند.
شرکت سامسونگ با راهاندازی مرکز توسعه نرمافزار در silicon valley سعی دارد جایگاه خود را مستحکم تر کند. سامسونگ ممکن است هیچ گاه مانند اپل کنترل سیستمعامل را در اختیار نداشته ، اما از تنوع محصولات تولیدی خود استفاده میکند که می تواند به همان اندازه تاثیرگذار باشد. این شرکت پروسسور، چیپ های حافظه و دوربین هایی را تولید کرده که نه تنها در محصولات خودش استفاده می کند بلکه در محصولات سایر شرکتها نیز مورد استفاده قرار میگیرند، مانند پردازنده آیفون ۵ اپل. براساس استراتژی سامسونگ، تجارت قطعات و تجارت محصولاتی مانند تلفن همراه دو موضوع کاملا مجزا هستند. neil mawston تحلیلگر strategy analytics عقیده دارد:
بودن در بازار قطعات و گرفتن سفارشات از تولیدکنندگان معروف دنیا به آنها این امکان را میدهد که آینده بازار مثلا تا سه سال آینده را ببینند.
اما این موضوعی دردناک برای بعضی مشتریان سامسونگ است. اپل بارها سامسونگ را به دادگاه کشانده، سامسونگ هم بیکار نبوده و از اپل شکایت کرده است. این جنگی است که به نظر میرسد پایانی نداشته باشد. در ماه آگوست سال گذشته اپل برنده شد و دادگاه جریمهای ۱ میلیارد دلاری را برای سامسونگ در نظر گرفت. البته این جریمه اخیرا به نصف کاهش یافت، اما شرکت سامسونگ برای استفاده از موقعیت خود به عنوان تامینکننده قطعات لازم نیست قانونشکنی کند. اگر تولیدکنندهای سفارش پردازنده جدیدی را به این شرکت بدهد، سود همین موضوع برای سامسونگ به اندازه کافی مفید است. newman ازbernstein میگوید:
این کار معنی کپی کردن ندارد، و البته غیرقانونی هم نیست، مثلا شما می دانید که اپل در سال ۲۰۱۳ به پردازنده ای ۴ هسته ای نیاز دارد.
شرکت سامسونگ برای مراسم معرفی گلکسی اس ۴ خود از سالن موسیقی radio city music استفاده کرد و مردم زیادی هم جمع شده بودند. ماشین مربوط به خبرگزاریها بیرون سالن پارک شده بودند، در مقابل همایش موتورولا حدود ۶ ماه قبل در یک فضای برگزاری جشن تشکیل شد و رویداد نوکیا در همان روز در یک مرکز معمولی و شناخته نشده برگزار شد. این نمایش با حضور هنرپیشهها، گروه ارکستر، رقصنده ها و . . . همراه بود.عملا غیرقابل توصیف و نمادی بود از این موضوع که شرکت سامسونگ برای تسلط بر بازار موبایل همه چیز را امتحان می کند.
اسمارت فون گلکسی اس ۴ سامسونگ تا اواخر ماه آوریل عرضه نخواهد شد، اسمارت فونی که می تواند یک موفقیت و پیروزی دیگر را برای شرکت سامسونگ رقم بزند. مطمئن باشید که بعد از مدتی هم گلکسی اس ۴ مینی روانه بازار می شود. البته این شرکت به موفقیت های کوتاه مدت زیاد اهمیت نمی دهد و قطعا به سمت کسب موفقیت های بیشتر قدم بر می دارد.
شاید روزی فرا برسد که صنعت تلفن های همراه دیگر سودآوری امروز را نداشته باشد، آن روز سامسونگ مجبور است به صنایع دیگر روی بیاورد. در اواخر سال ۲۰۱۱ میلادی این شرکت اعلام نمود که حدود ۲۰ میلیارد دلار در بخش توسعه تجهیزات و دستگاههای پزشکی، پنل های خورشیدی، لامپهای led، بیوتکنولوژی و باتری خودروهای الکتریکی تا سال ۲۰۲۰ میلادی هزینه خواهند کرد. باید دید سامسونگ در آینده چه برنامه هایی برای تسلط خود بر بازار خواهد داشت و دیگر شرکت ها چه برنامه ای برای رقابت جدی تر با این شرکت ارائه می کنند.
مطالب مشابه :
گردش علمی در کارخانه LCD سامسونگ + تصاویر
صبح اميد - گردش علمی در کارخانه lcd سامسونگ + تصاویر - اجتمايي،فرهنگي واقتصادي ورزشی وادبی و
تاریخچه ی 75 ساله ی سامسونگ
- سامسونگ در دهه های Kun-Hee Lee رییس سامسونگ متوجه این قضیه شد، از کارخانه ساخت تلفن ها
سامسونگ
سامسونگ : d410 , d415 , d500 , e530 , e720 , e760 , z130 , z140 , z500 , zm60 ال جی : u8110 , u8120 , u8130 , u8138 , u8150 , u8290 , u8330 , u8360
Galaxy S4 سامسونگ با هزینه 244 دلار ساخته میشود
اخبار+آموزش- کامپیوتر - موبایل - دانلود - Galaxy S4 سامسونگ با هزینه 244 دلار ساخته میشود - اخبار
نحوه ریست کردن گوشی های اندرویدی
بازگشت به تنظیمات کارخانه از جمله امکاناتی است که در سیستمهای عامل مختلف تلفنهای
تاریخچه شرکت SamSung
همکاری با زیلینکس در آمریکا برای تاسیس یک کارخانه ذوب فلزات سامسونگ برای اولین بار شماره
چطور سامسونگ تبدیل به بزرگترین تولید کننده اسمارت فون در دنیا شد
سایت تخصصی اپل - اپل سنتر - چطور سامسونگ تبدیل به بزرگترین تولید کننده اسمارت فون در دنیا شد -
راهنمای خرید تلویزیون لامپی سامسونگ
مرکز خدمات سامسونگ سام سرویس - راهنمای خرید تلویزیون لامپی سامسونگ - Samsung Authorized Service Center
برچسب :
کارخانه سامسونگ