سندرم ساختمان بيمار

 

نشانگان ساختمان بیمار (SBS) به حالتی گفته می شود كه كاركنان در یك ساختمان خاص علایمی را نشان می دهند كه به نظر با ساعات حضورشان در آن ساختمان ارتباط دارد.  نشانگان ساختمان بیمار (SBS) به حالتی گفته می شود كه كاركنان در یك ساختمان خاص علایمی را نشان می دهند كه به نظر با ساعات حضورشان در آن ساختمان ارتباط دارد.اغلب روزهای كاری سرم درد می كند و كسل و بی حوصله ام، تا وقتی سر كارم حالم خوب نیست و احساس خوبی ندارم اما به محض تمام شدن ساعات كار و بیرون آمدن از ساختمان اداره حالم بهتر می شود طوری كه وقتی به خانه می رسم، بعد از كمی استراحت به طور كلی سردردم برطرف می شود و تازه سرحال می شوم. اگر شما هم این حالات را دارید بهتر است بدانید داشتن این حالت به این معنی نیست كه شما نسبت به كارتان، همكاران یا خدایی نكرده مدیرتان حساسیت دارید بلكه ممكن است با یك خطر بهداشتی در محیط كار به نام (نشانگان ساختمان بیمار)مواجه باشید. 

آمارها چه می گویند؟

به گزارش سازمان جهانی بهداشت، بیش از ۳۰ درصد ساختمان های اداری در سراسر جهان دچار این مشكل هستند و ۱۰ تا ۳۰ درصد بیماری ها و مشكلات بهداشتی كاركنان این ساختمان ها با تهویه نامناسب و كیفیت پایین هوای محیط داخل ساختمان ارتباط دارد. موسسه ملی ایمنی و بهداشت آمریكا در طول یك هفته ۳۰۰۰ تماس تلفنی درباره آلودگی هوای محیط كار دریافت كرده است؛ ۹۰درصد این تماس ها مربوط به كاركنانی بوده كه از هوای آلوده و تهویه نامناسب محل كارشان شكایت داشته اند و بازرسی از ساختمان محل كارشان را درخواست كرده اند.

از كجا بدانیم دچار نشانگان ساختمان بیمار شده ایم؟

سردرد، حالت تهوع، خستگی، خشكی و خارش پوست، گلودرد، گرفتگی بینی، نداشتن تمركز،  خواب آلودگی و حساسیت به بو از علایم این عارضه هستند. البته این علایم در بسیاری از بیماری ها وجود دارد و همین تشخیص این عارضه را مشكل می كند اما بدانید اگر علایم شما با تر ك كردن ساختمان و در زمان هایی كه شما در ساختمان نیستید برطرف می شود، احتمالا این ساختمان است كه بیمار است نه شما!

چه كنیم كه دچار این نشانگان نشویم؟

طبق قانون، كارفرمایان و صاحبان صنایع و مشاغل وظیفه دارند كاركنان را در برابر حوادث شغلی و شرایط نامناسب بهداشتی از جمله همین نشانگان ساختمان بیمار محافظت كنند. اگر احساس می كنید علایم و بیماری شما به نشانگان ساختمان بیمار مربوط است با مسئولین مربوط تماس بگیرید و این موضوع را با آنها در میان بگذارید تا هر چه سریع تر نسبت به رفع آن اقدام كنند. ساختمان هایی كه به طور مرتب نظافت شده و به صورت دوره ای و منظم تعمیرات لازم در آنها انجام می شود و همچنین سیستم تهویه مناسبی دارند كمتر دچار این مشكل می شوند. اما كارهایی هست كه خودتان هم می توانید انجام دهید، مثلا یك گلدان در نزدیكی میز كارتان بگذارید. گیاهان با آزاد كردن اكسیژن و جذب دی اكسید كربن هوای محل كارتان را به طور طبیعی تصفیه می كنند.

▪  یكی دو بار در روز پنجره ها را باز كنید و اجازه بدهید هوای تازه در اتاق جریان پیدا كند و آلودگی ها بیرون بروند.

▪  یادتان باشد هر فردی كه در یك ساختمان اداری كار می كند، ممكن است در معرض خطر باشد و آگاه بودن و كسب اطلاعات درباره نشانگان ساختمان بیمار اولین قدم در پیدا كردن راه حل و تلاش برای حفظ سلامت شما و همكارانتان است.

آیا من در یك ساختمان بیمار كار می كنم؟

اغلب عوارض این بیماری در كاركنان ساختمان ها و اداره هایی دیده می شود كه در و پنجره های آنها معمولا بسته است و هوا در آنها جریان ندارد. اگر تنها منبع تهویه هوای محل كار سیستم های تهویه مطبوع و توام با سیستم های گرمایشی یا سرمایشی باشد، در این صورت ممكن است تهویه كافی انجام نشود و آلودگی ها به طور كامل به بیرون هدایت نشوند و داخل ساختمان باقی بمانند.

▪  عامل دیگر می تواند آلودگی ها و مواد شیمیایی باشد كه به مرور زمان و به آرامی در محل كار پخش می شوند. این آلودگی ها ممكن است از چسب ها، حلال ها، فوم موجود در لایه صندلی، كاغذهای كپی، مواد شوینده و پاك كننده و رنگ ها و مواد شیمیایی روی وسایل چوبی در محل كار پخش شوند.

▪  سیگار و استعمال دخانیات در محیط های بسته از جمله ساختمان های اداری به میزان زیادی كیفیت هوای داخل ساختمان را كم می كند.

▪  گاهی اوقات هم ممكن است آلودگی هایی كه از بیرون به محل كار وارد می شوند، موجب كاهش كیفیت هوای داخل ساختمان شوند، كه این حالت معمولا در ساختمان ها و ادارات واقع در نقاطی كه آلودگی هوا شدید تر است، بیشتر دیده می شود.

▪  از سایر عواملی كه ممكن است موجب ایجاد این نشانگان شوند، می توان به تغییرات و نوسانات دمای داخل ساختمان، درجه حرارت خیلی بالا یا خیلی پایین، رطوبت نامناسب، سر و صدا، روشنایی كم و نامناسب، استفاده از بخاری های بدون دودكش و كمبود اكسیژن هوای محل كار اشاره كرد .


مطالب مشابه :


روش اجرايي 9 راه حل ايمني بيمار

روش اجرايي 9 راه حل ايمني نه (9) راه حل ایمنی بیمار به شرح ذيل مي باشد.




9 راه حل ایمنی

9 راه حل ایمنی 9 راه حل ایمنی بیمار از دیدگاه سازمان بهداشت جهانی 1-توجه به داروهای با




ايمني بيمار

نه راه حل ایمنی بیمار ·توجه به داروهای با نام و تلفظ مشابه جهت جلوگیری از خطای




ايمني بيمار

مثالی از مدیریت خطر در رابطه با ایمنی بیمار: نه راه حل ایمنی




سندرم ساختمان بيمار

ایمنی ، بهداشت و این ساختمان است كه بیمار است نه قدم در پیدا كردن راه حل و تلاش برای




ده مشکل و ده راهکار برای نظام سلامت ایران

+++9 راه حل ایمنی بیمار: ( و نه سیاستهای جهان امروز به اهمیت علم و هنر مدیریت بعنوان تنها




مدیریت خطر و ایمنی بیمار

مدیریت خطر و ایمنی بیمار بروز خطا طراحی می شود نه آن که فقط یک عامل به راه حل های




چک لیست ارزیابی بخش دیالیز

جهانی بهداشت در خصوص راه حل های نه گانه ایمنی بیمار ) 9 راه حل برای ایمنی بیمار در




برچسب :