روش نوشتن مطالب پایان نامه

1ـ فصل اول پایان نامه :

بيان مسئلهً اهداف و فرضيات و متغيرها :در اين بخش بر اساس موارد مطرح شده در فصل اول، ضرورت انجام اين مطالعه توجيه مي گردد. پس از نوشتن ضرورت مطالعه با جملات دقيق و گويا به اهداف مطالعه اشاره مي شود. اين اهداف در دو قسمت جداگانه(هدف کلي و اهداف جزئي) و دقيقاً مطابق با موارد ذکر شده در پروپوزال تصويبي نوشته مي شود. پس از آن سئوالات پژوهشي (در صورت توصيفي بودن مطالعه) و فرضيات پژوهش (در صورت داشتن اهداف تحليلي )نوشته مي شوند و سپس متغيرهاي پژوهش و تعريف عملياتي آنها نوشته مي شود.

2ـ فصل دوم پایان نامه :

کليات: اين فصل شامل دو بخش مي باشد بخش اول شامل توضيحات کلي است که يک پنجم پايان نامه را شامل مي شود بخش دوم تحت عنوان مروري بر متون که محدوديت اطلاعات موجود ارائه مي شود و نواقص احتمالي مطالعات قبلي مشخص مي گردد. رعايت نکات زير در نوشت مطالب اين فصل الزامي است: الف) مطالبي که جنبه بديهي ندارند بايد با ذکر رفرانس مربوطه نوشته شوندب) منابع به ترتيب استفاده در متن شمار گذاري شده (داخل پرانتز) و در قسمت منابع معرفي مي شوند.ج) کليه جداول اشکال يا نمودارهاي استفاده شده (داخل پرانتز) و در قسمت منابع معرفي مي شوند.د) جداول به صورت بسته ارائه شوند.ه) شماره گذاري صفحات پايان نامه از فصل اول شروع مي شود.و) شماره صفحات در سمت چپ در قسمت پايين صفحه نوشته مي شود.

3ـ فصل سوم پایان نامه :

روش ها و مواد : در اين فصل تنها به ذکر موارد زير اکتفا شده از ارائه نتايج به دست آمده خودداري شود. براي نوشتن مطالب از افعال مجهول استفاده شود..الف) روش انجام مطالعه (توصيفي، تحليل، آينده نگر، گذشته نگر و..)ب) ويژگي جامعه مورد مطالعه (انساني، غير انساني و...)ج) طريقه نمونه گيري از جامعه مورد مطالعه ( تصادفي، سيستماتيک، خوشه ای و..)د) روش تعيين تعداد نمونه با ذکر فرمول ه)چگونگي گروه بندي و تخصيص نمونه در گروههاي مورد و شاهدو) ذکر مکان و زمان انجام مطالعه ز)مشخصات افراد جمع آوري کننده اطلاعات ح)شرح انجام آزمايشات بر روي افراد مختلف با شيوه جمع آوري اطلاعات ط)ويژگي موارد و دستگاههاي مورد استفاده و ابزار بررسي (پرسشنامه، چک ليست و ..).ي) ذکر مشکلات و محدوديت هاي پژوهشي و راه حل هاي اتخاذ شده

 فصل چهارم پایان نامه :

نتايج: در اين فصل براي تمامي اهداف مورد مطالعه، نتايج بدست آمده به ترتيب ارائه شده و نتيجه آزمون آماري(p-value) آنها مشخص ميگردد. در ارائه مطالب اين فصل رعايت نکات زير الزامي است:الف) قبل از ارائه جدول توضيحات مربوط به آن نوشته شود.ب) در توضيح محتواجداول از ذکر جزئيات خودداري شود.ج) نمودار مربوط به هر جدول بلافاصله مربوطه قرار داده شود.د) براي اهداف تحليلي زير جدول مربوطه مقدار P.val براي هر پارامتر نوشته شود.ه) محورهاي عمودي و افقي و نمودارها به فارسي نام گذاري شود.و) عنوان جداول و شماره آن در بالاي جدول و عنوان و شماره نمودارها در پائين نمودار نوشته مي شود.

 فصل پنجم پایان نامه :

بحث و نتيجه گيری: در اين فصل رعايت نکات زير الزامي است:الف) هدف مطالعه نکات زير الزامي است:ب) علت و نوع يا عدم وقوع مطالب بحث شود.ج) يافته هاي اين تحقيق با يافته هاي ديگر از مقايسه شود( با ذکر شماره رفرانس)د) در نهايت نتيجه گيري و جمع بندي کلي از يافته هاي تحقيق ارائه شود.ه) از ذکر مجدد محتواي جداول و نمودارها در متن خودداري شود.

 پيشنهادها پایان نامه :

اين قسمت به ذکر استفاده هاي علمي اين تحقيق، پيشنهاد براي بهبود فعلي و نيز پيشنهاد براي محققان ديگر جهت ادامه کار اختصاص دارد. محقق با توجه تجربه خود به علت آشنائي مستقيم با کمبودهاي اطلاعاتي در اين زمينه و مشکلات و جزئيات اجرائي کار مي تواند راهنمائي هايي براي ديگران داشته باشد تا کارهاي بعدي در مسير مناسب تر و کيفيت بهتري انجام شود. نقايص برطرف گردد و ديگران ميتوانند اين کار را در جنبه هاي مختلف ادامه داده و تکميل نمايند.

7ـ منابع References

در اين بخش مشخصات منابع مورد استفاده در متن ارائه مي گردد و فهرست منابع فارسي و انگليسي همراه با هم نوشته ميشود. طريقه صحيح نگارش طبق الگوي وانکوور منابع که به ترتيب استفاده در متن شماره گذاري و مرتب شده باشند.

الف) مقالات: نام خانوادگي و حرف اول نام نويسنده(گان) تا 6 نفر سپس از عبارت et al استفاده شود، عنوان مقاله، نام مجله، سال انتشار، دوره مجله، شماره مجله، شماره صفحات.

٭ پورزن ع. گزارش 143 مورد انسداد مجاري صفراوي. مجله پزشکي دانشگاه علوم پزشکي تبريز، 1373،، 24: صفحات 41-33

٭CassellGH, Cole BC. Mycoplasma as agents of human disease. N Engl j Med, 1994, 304: 80-92

ب) کتاب فارسي: نام و نام خانوادگي و حرف اول نام نويسنده(گان)، عنوان کتاب، نوبت چاپ، محل انتشار، نام ناشر، سال انتشار، شماره صفحات.

٭ بدره اي ف. کتابنامه در نوشته هاي تحقيقي، چاپ چهارم، تهران: انتشارات امير کبير، 1376: صفحه 29

ج)کتاب ترجمه: نام خانوادگي و حرف اول نام نويسنده(گان) اصلي، عنوان کتاب، نام خانوادگي و حرف اول نام مترجم، نوبت چاپ، محل ا نتشار، نام ناشر، سال انتشار، شماره صفحات.

٭آبرامسون ج ه . روشهاي تحقيق در پزشکي اجتماعي. ترجمه حسن آبادي ع، چاپ اول، شيراز. 1378: صفحات 120-100

د) کتاب خارجي : نام خانوادگي و حرف اول نام نويسنده(گان) آن بخش، عنوان کتاب، نوبت چاپ، محل انتشار، نام ناشر، سال انتشار، شماره صفحات

Thomas KH, Collins Bj and Taylor L(eds). Infection and the spread ofmicroorganism. 1 st ed, New York : Williams and Wilkins, 2001:70-76

ه) بخشي از يک کتاب خارجي: نام خانوادگي و حرف اول نام نويسنده(گان) آن بخش، عنوان آن بخش از کتاب، نام خانوادگي و حرف اول نام مولفين کتاب، نوبت چاپ، محل انتشار، ناشر، سال انتشار، شماره صفحات.

٭WagnerMB. Epidemiology of nosocomial infection. In: Hospital (eds: Benet JV andBrachman PS). 2nd ed. Boston : Little Brown , 2000:121-135 )

 بيوگرافي علمي محقق : نوشتن اين قسمت براي تمامي کارورزان و دستياران الزامي مي باشد. محقق روند تحصيل سوابق علمي و فعاليت هاي پژوهشي خود را بطور دقيق و حداکثر در يک صفحه ارائه مي کند.

9ـخلاصه انگليسي Abstract : در اين بخش محقق خلاصه پايان نامه خود را به زبان انگليسي ارائه مي نمايد. که در اين خلاصه با رعايت موارد ذکر شده در خلاصه فارسي نوشته مي شود ذکر کليده واژه ها Key Words در انتهاي خلاصه انگليسي الزامي است.

اهداف نگارش هر پایان نامه، در اصل آشنا نمودن دانشجو با نحوه نگارش و تنظیم یک مبحث علمی است.پایان نامه نوشته ای است شامل چکیده پایان نامه به فارسی، فهرست تفصیلی مطالب، فهرست تصاویر، جداول و نمودارها، مقدمه و تاریخچه مختصر، مروری بر کارهای انجام شده و آخرین اطلاعات تئوری، عملکرد تحقیقی و عملی نتایج، بحث و پیشنهادات، فهرست منابع و ماخذ و چکیده پایان نامه به انگلیسی که توسط دانشجو و با هدایت و نظارت استاد راهنما و همکاری استاد مشاور (در صورت داشتن) تنظیم و تدوین می شود.رعایت این تذکرات از جانب دانشجویان برای رعایت هماهنگی بین پایان نامه ها الزامی است.موضوعات هر پایان نامه را با توجه به تعریف فوق و به ترتیب تقدم ذیل می توان دسته بندی نمود:1-    فرم زرکوب روی جلد فارسی(در صورتیکه ارائه پایان نامه بصورت مجلد باشد.)2- فرم داخل جلد به فارسی- * بسم الله الرحمن الرحیم* تقدیم (اختیاری می باشد* چکیده پایان نامه به فارسی  تقدیر و تشکر(اختیاری می باشد*  فهرست مطالب  * فهرست اشکال  * فهرست *جداول متن پایان نامه* نتایج و تحقیقات آتی*پیوستها(ضمیمه 1، ضمیمه 2، ...)*مرجعها و ماخذهاچکیده پایان نامه به انگلیسی *فرم داخل جلد به انگلیسی

ترتیب درج مطالب پایان نامه

الف- برگهای ابتدای پایان نامه *برگ اول (فرم داخل جلد به فارسی) : این قسمت باید دقیقاً طبق فرمت داده شده اعمال گردد.*برگ دوم : بسم الله الرحمن الرحیم *برگ سوم (تقدیم) : در صورت تمایل دانشجو می تواند پایان نامه خود را به شخصیتی و یا ... تقدیم نماید، که در این صفحه درج می گردد.*برگ چهارم (چکیده) : هر پایان نامه بایستی با چکیده آغاز گردد که شامل بحث پیرامون موضوع پایان نامه، شیوه های تحقیق و نتیجه کلی است . دانشجو موظف است این چکیده را به زبان فارسی تهیه و در این برگ از پایان نامه درج نماید.*برگ پنجم (تقدیر) : دانشجو می تواند در صورت تمایل در این صفحه از کسانی او را در تهیه پایان نامه یاری نموده اند تقدیر نماید.*برگ ششم (فهرست مطالب) : دانشجو بایستی فهرست مطالب که همراه با شماره صفحه مربوطه در این قسمت درج نماید.*دانشجو باید پس از درج فهرست مطالب پایان نامه، فهرست اشکال را به صورت جدا از فهرست مطالب درج نماید.دانشجو باید پس از درج فهرست اشکال پایان نامه، فهرست جداول را به صورت جدا از فهرست اشکال درج نماید.ب ) پس قرار گرفتن مطالب فوق به ترتیب ، متن پایان آغاز می گردد.

·         مقدمه : این قسمت شامل هدفهای مورد نظر در پایان نامه، روشها و نحوه انجام تحقیق و نتایج حاصل از آن باشد. اغلب منابع مروری (Literature Review) نیز در این قسمت انجام می پذیرد. همچنین ذکر اهمیت موضوع تحقیق در رابطه با توسعه کشور توصیه می شود.

·         توضیح ساختار پایان نامه با ذکر مختصر از مطالبی که در فصلهای مختلف آورده شده است ضروری است.

·         فصلها : متن هر پایان نامه شامل چندین فصل و هر فصل شامل چندین بخش خواهد بود. هر فصل را می توان با یک مقدمه کوتاه آغاز و بایک نتیجه گیری مختصر به اتمام رساند. هر فصل باید به شکلی که در بخش بعدی در باره آن توضیح داده خواهد شد شماره گذاری گردد.

·         بنا به نظر دانشجو و تایید استاد راهنما مطالب مختلف پایان نامه در چند فصل مختلف دسته بندی می گردد. در فصل آخر بایستی به نتایج بدست آمده، بحث و پیشنهادها لازم پرداخت.

·         فصل آخر : فصل آخر باید با توجه به مطالب عنوان شده به ویژه در مقدمه به نگارش درآید. مقایسه نتیجه های بدست آمده با هدفهای از قبل تعیین شده در مقدمه، دستیابی های نوین در این فصل ذکر می شوند و مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرند. در ضمن ارائه دهنده پایان نامه در این فصل به عنوان پیشنهاد برای تحقیقات بعدی، به طرح چند موضوع در راستای تحقیقات خود می پردازد.
ج ) پیوستها

·         پس از اتمام مطالب پایان نامه پیوستها قرار می گیرند. قسمت اصلی متن پایان نامه نباید دارای داده های (data) غیر ضروری، برنامه نرم افزاری و یا چگونگی بدست آوردن معادلات ریاضی باشد، چنین مطالبی باید در پیوست آورده شود.
د) مراجع و ماخذ ها

·         پس از اتمام بخش پیوستها، باید مراجع درج گردد. به طور کلی چنانچه برای مطلبی از منبعی استفاده شود، ذکر آن مرجع در لیست مراجع پایان نامه الزامی می باشد. در این گونه موارد مطلب بین دو گیومه نوشته می شود و بلافاصله بعد از آن علامت [ ] درج می گردد که در داخل آن شماره منبع مذکور به ترتیب عددی از اول پایان نامه قرار می گیرد. مثلاً پانزدهمین منابع استفاده شده بعد از ذکر مطلب مربوطه در داخل گیومه اینگونه آورده می شود: [15[

·         گاهی اوقات در نقل خلاصه، یک مقاله که توسط یک شخص نگارش یافته است در یک جمله ذکر می شود که در اینگونه موارد به شرح زیر اقدام می کنیم :

·         علی ریاضی [ ] ، آرایش کنترل آداپتو را تنها راه حل کنترل سیستم های ربات می داند.
ه- برگهای انتهای پایان نامه

·         برگ ماقبل آخر (چکیده انگلیسی پایان نامه) : چکیده پایان به انگلیسی ترجمه همان چکیده فارسی می باشد که در ابتدای پایان قرار گرفته است.

·         برگ آخر (فرم انگلیسی ): اینبرگ بایستی دقیقاً مانند فرمت داده شده اعمال گردد.

·         شماره گذاری و ارائه منابع

·         شماره گذاری متن :

·         صفحه های فرم داخل جلد و بسم الله الرحمن الرحیم، شماره گذاری نمی شوند. صفحات بعدی به ترتیب حروف ابجد شماره گذاری می گردند. شماره گذاری با عدد از مقدمه و تا انتهای پایان نامه (پیوستها) ادامه خواهد داشت. در شماره گذاری اعداد باید در وسط و پایین صفحه قرار گیرند.
شماره گذاری روابط ریاضی :

·         هر رابطه و یا معادله ریاضی به وسیله دو عدد توسط یک خط فاصله از یکدیگر تمیز داده و مشخص می گردند. عدد سمت چپ نشانگر شماره فصل و عدد سمت راست نشانگر شماره ترتیب روابط در هر فصل می باشد. مثلاً رابطه چهارم در فصل پنجم را به صورت زیر باید نشان داد  : (4-5)

·         شماره گذاری جداول و نمودارها:

·         در هر فصل هر جدول (شکل) با درج شماره فصل شکل (جدول) درآن فصل شماره
گذاری می شود. سپس موضوع شکل (جدول) بلافاصله بعد از شماره گذاری درج خواهد شد. به طور مثال جدول 3- 2 (فصل دوم شماره(3 به صورت زیر شماره گذاری می گردد
جدول (شکل) 3-2- پاسخ سیستم با کنترل آداپتیو

·         ارائه منابع:

·         نویسنده

·         عنوان مقاله

·         منابع: کنفرانس، ژورنال علمی و ....

·         صفحات

·         سال انتشار

·         S. Nicosia and P. Tokei "Model Reference Adaptive Control Algorithms for Industerial Robots" Automatica vol. 20, No. 5, pp. 635-644(1984).

·         در مورد کتاب:

·         نویسنده - عنوان کتاب - ناشر - سال انتشار

·         J.J Craig, (Introduction to Robatics : Mechanics and Control,) Addison Wesley. 1986.

·         چگونگی تایپ پایان نامه

·         در تایپ پایان نامه رعایت موارد زیر لازم می باشد:*تمامی پایان نامه باید با یک فونت تایپ شود.

·         تمامی متن پایان نامه، معادلات ریاضی، علائم بکار برده شده باید به وسیله کامپیوتر تایپ شوند.*متن یا فرمول دست نویس پذیرفته نمی شود.*تمامی جداول و نمودارهای باید کامپیوتری باشدحاشیه متن از سمت راست و چپ هر صفحه پایان نامه 3 سانتی متر و حاشیه های بالا و پایین نیز باید 5/2 سانتی متر باشد. این دستور شامل متن، نمودارها و دیگر قسمت های پایان نامه نیز می باشد.توصیه می شود پس از تایپ پایان نامه تکثیر در یک دو روی کاغذ انجام شود.

·         توصیه ها

·         جملات متن حتی الامکان کوتاه و مطابق قواعد دستور زبان فارسی باشد.

·         در قسمت مرور بر منابع مطالعاتی، در پایان جمله یا پاراگراف مورد استفاده، ماخذ یا شماره منبع مشخص گردد. این شماره در داخل قلاب نوشته شود . [ ]کلیه واحد ها در سیستم SI داده شود. کاربرد سیستم متری و یا اینچی در کنار واحدهای SI مانعی ندارد.حتی الامکان از علامتهای استاندارد استفاده شود. در غیر اینصورت در اولین صفحه بعد از چکیده علامتهای به کار رفته تعریف شوند.در صورتیکه تصویری به صورت کپی در پایان نامه ارائه شده است باید کاملاً واضح و از کیفیت خوبی برخوردار باشد.به طور کلی اهمیت پایان نامه صرفاً به نوآوری نگارنده بستگی دارد. لذا از مطالب تکراری کلاسیک و متعلق به دیگران فقط به صورت اختصار کمک گرفته شود.

·         نوشتن برنامه های کامپیوتری به طور مفصل در پایان نامه ضرورت ندارد و تنها ذکر قسمتهای مهم و احتمالاً تغییراتی که در برنامه اصلی کامپیوتر به علت موضوع مورد بحث پایان نامه پیش آمده کافی است. این مهم حداکثر از (2 یا 3) صفحه نباید بیشتر باشد.کاغذ مورد استفاده برای نوشتن پایان نامه باید از قطع A4 انتخاب شود.تایپ متن پایان نامه بوسیله کامپیوتر باشد.

·         دانشجویان بایستی دو CD حاوی پایان نامه با فرمتی که در باره آن توضیحات لازم داده شده است (در ادامه نمونه ای از آن آورده شده است)، با فرمت PDF به دفتر تحصیلات تکمیلی دانشکده ارائه دهند تا پس از تائید استاد راهنما به تحصیلات تکمیلی دانشگاه ارسال گردد


مطالب مشابه :


صفحه تقدیم پایان نامه

صفحه تقدیم پایان نامه به این فکر افتادم یک وبلاگ برای چنین مطالبی تنظیم نمایم




پایان نامه(2)

در صفحه تقدیم پایان نامه ام چنین نوشته شده است: تقدیم به آستان




نحوه نگارش پایان نامه

نام مرکز یا دانشگاهی که پایان نامه در آن تقدیم ( برای مثال : پایان نامه جملات مثبت و




روش نوشتن مطالب پایان نامه

روش نوشتن مطالب پایان نامه الرحیم* تقدیم برای نوشتن پایان نامه باید از




جمله هاي عاشقانه

جمله هاي عاشقانه و جملات تقدیم به آن که دوری اش کردم پس تا زیباترین پایان.




برچسب :