مصاحبه با نفرات برتر کنکور کارشناسی ارشد عمران

گفت و گو با رتبه چهارعمران هادي نوبري: مي‌خواهم به قله برسم.

بعد از 5 سال عاشق عمران شدم.


خيلي جالب است که تحصيلات هادي نوبري در مقطع کارشناسي 6 سال طول کشيده است. وقتي به چهره‌ي او خيره مي‌شويد، براي شما محدوده‌ي زماني را ترسيم مي‌کند که شايد خيلي خاطره خوبي از آن نداشته باشد. همان سال‌هاي پر فراز و نشيب مقطع کارشناسي. اما چه اتفاقي مي‌افتد که نوبري که علاقه زيادي هم به رشته‌اش نداشته، در سال پنجم شيفته درس خواندن مي‌شود تا جايي که حالا در جايگاه موفق‌ترين دانشجويان ايران قرار گرفته است. همه اين‌ها مسائلي است که اين متولد ارديبهشت 1363 تهران، در مورد آن‌ها توضيح مي‌دهد.

در دبيرستان کوثر و در رشته رياضي و فيزيک تحصيلات دوران متوسطه خود را گذرانده است و با توفيق در کنکور کارشناسي توانسته از سال 81 تحصيلات عالي‌اش را در دانشگاه تهران و در رشته عمران- عمران آغاز کند. اما جالب است وقتي مي‌فهميم او که امروز حائز رتبه چهارکنکور کارشناسي ارشد در رشته عمران شده است، تحصيلات دانشگاهي در مقطع کارشناسي را با دو سال تاخير و در بازه‌اي 6 ساله سپري کرده است.



به نظر خودت اصلي‌ترين دليلي که موجب شد تحصيلات کارشناسيات 6 سال طول بکشد چه بود؟

يکي از دلايلش اين بود که از ابتدا، خيلي نسبت به رشته‌اي که انتخاب کرده بودم احساس علاقه نمي‌کردم، چراکه از اوايل تحصيل و دوران انتخاب رشته هنوز درگير رتبه بندي‌هاي مرسوم بودم. اما کم کم متوجه شدم که واقعاً چه خوب شد که عمران قبول شدم. سال چهارم دانشگاه مجبور به مرخصي تحصيلي شدم و يک سال در دانشگاه نبودم. شايد در همين مقطع زماني اتفاقي افتاد که باعث شد وقتي در سال پنجم وارد دانشگاه شدم واقعاً عاشق رشته عمران شوم، درست از همان زمان هم بود که نمراتم هم بالا رفت.

به نظرت اين نمرات بالا تا چه حد در نتيجه کنکور کارشناسي ارشدت موثر بود؟

واقعاً معدل بالا نمي‌تواند متضمن موفقيت در کنکور ارشد باشد. معدل کل خود من به خاطر همان چند ترم اول، 14 بود، که معدل خوبي هم براي کارشناسي نيست، اما به نظر من مي‌توان طوري براي ارشد خواند که با معدل12(که حداقل معدل ممکن است) هم، رتبه اول کنکور ارشد را به دست آورد، همان‌طور که من هم توانستم.


حتماً خيلي سخت بود؛ نه؟

واقعيت اين است که من فکر نمي‌کنم کار شاقي کرده باشم. قبول شدن در کنکور با دورنمايي که من داشتم مثل يک اتفاق کوچک بود. مثل کوهنوردي که قصد دارد اورست را فتح کند اما تازه به «بيس کمپ» رسيده است؛ جايي که شايد خيلي‌ها به آن نرسند و حتي شايد بسياري جان خود را هم در رسيدن به آن از دست بدهند اما براي من که هدفم صعود به قله بود اول راه بود. با چنين هدفي براي ارشد شروع به مطالعه کردم و از همان ابتدا هم رتبه اول را مي خواستم. به نظر من بسياري هستند که چنين پتانسيلي را دارند که جزو رتبه‌هاي اول کنکور ارشد باشند اما اهميت دادن بيش از حد، باعث استرس در اين افراد مي‌شود و از هدف اصلي باز مي‌مانند.

با اين شرايط احتمالاً براي خودت، کنکور کارشناسي سخت تر بوده، اما به طور کلي فکر مي کني موفقيت در کارشناسي دشوارتر است يا کارشناسي ارشد؟

صددرصد کارشناسي ارشد راحت‌تر است چرا که در کارشناسي رقابت پررنگ‌تر است و سن و تجربه رقبا کمتر. تعداد افراد بيشتر است و دقت و تمرکز روي مفاهيم کمتر. در كارشناسي اولويت با سرعت است اما در ارشد شايد مفاهيم سنگين‌تر باشند اما براي هر سوال 2 دقيقه فرصت داري و اين زمان مناسب است تا اگر کسي بخواند نتيجه هم بگيرد. خود من براي کارشناسي بيشتر از يک سال درس خواندم اما براي ارشد از اواسط مرداد آغاز کردم و بعد از 3 الي 4 ماه به آمادگي کامل رسيدم.


در اين مدت برنامه‌ات چگونه بود؟

راستش من در اين 4 ماه همان رويه‌اي را داشتم که در سال پنجم و ششم دانشگاه پيدا کرده بودم. در اصل تازه گرم شده بودم. من تا امروز به هيچ کس نگفته‌ام که چگونه و با چه برنامه‌اي بخوان تا قبول شوي، بلکه به همه يک پيشنهاد کلي داده‌ام. من خودم در کنکورهاي اوليه که شرکت کردم متوجه شدم از لحاظ سطح اطلاعات کاستي دارم و تصميم گرفتم به کمک برخي منابع اصلي صرفاً اطلاعاتم را بالا ببرم؛ فارغ از اينکه حتماً تا عمق مباحث پيش بروم. در اصل در آن مدت من دو بار مرور سطحي روي دروس داشتم. از جزوات دانشگاهي و اساتيد نيز استفاده نکردم و بيشتر تاکيدم بر منابع اصلي بود.

بعد از آن تا دو هفته سوال‌هاي تشريحي حل کردم و بعد از آن شروع کردم به تست زدن و در عرض دوماه تمام تست‌هايي که داشتم را يکبار زده بودم. خيلي‌ها را هم نمي‌توانستم جواب بدهم و سراغ کليد مي‌رفتم؛ بدون دغدغه زمانبندي و سرعت در تست زني. با همين روش بود که در اولين آزمون پارسه توانستم رتبه 40 را بدست بياورم.


زمانبندي‌ات براي اين برنامه چطور بود؟ روزي چند ساعت وقت مي‌گذاشتي؟

ترمي که من براي کنکور مي خواستم بخوانم درس و کلاس دانشگاه هم داشتم اما تصميم را گرفتم تا خيلي جدي براي کنکور بخوانم. حتي با اساتيد هم هماهنگ کردم تا همه کلاس‌ها را شرکت نکنم. براي همين وقت آزاد زياد داشتم. به نظر من کسي که مي‌خواهد در کنکور موفق باشد نمي‌تواند دو کار را همزمان انجام دهد و بالاجبار بايد هدفش را يکي کند. مهم اين نيست که آدم چقدر بخواند مهم اين است که همان يک ساعتي را هم که مي‌خواند با «برنامه» و «علاقه» بخواند که اگر اين‌گونه باشد بي‌شک مي‌تواند رتبه خوبي هم کسب کند.


شب کنکور استرس هم داشتي؟

راستش دغدغه شب کنکور را من هم داشتم؛ حتي از سه روز قبل شايد استرس داشتم، که طبيعي هم بود، چرا که کنکور ارشد برايم مهم بود، اما سعي کردم اين مهم بودن به اضطراب تبديل نشود. براي همين هم سعي کردم به خودم بباورانم که کار کوچکي مي‌خواهم انجام دهم. حتي اواخر به اينجا رسيدم که مي‌خواهم يک حرکت جزئي و کوچک در مسير زندگي‌ام داشته باشم.
در اصل، در چشم انداز و به نسبت هدفي که من داشتم کنکور حرکت کوچکي بود و نمي‌توانست ديگر آن‌قدرها مهم باشد. در حد يک کار روزانه آن‌را پايين آوردم و شايد همين هم يکي از دلايل اصلي موفقيتم شده‌باشد.

موسسه آموزش عالی آزاد ابن یمین با مجوز وزارت علوم تحقیقات و فناوری بسته های آموزشی ویژه آمادگی آزمون کارشناسی ارشد شامل شرح درس + 8 مرحله آزمون آزمایشی را ارائه می نماید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید.       مشاوره مستقیم:  22872307-021


مطالب مشابه :


منابع کارشناسی ارشد مهندسی عمران 93

مواد امتحانی. بر اساس برنامه سال گذشته آزمون سراسری، داوطلبان شرکت در آزمون سراسری تنها




کارشناسی ارشد عمران 91

مصاحبه با نفر اول کنکور ارشد عمران 91: لطفا خودتان را معرفی کنید نفر اول کنکور عمران 19




تراز و کارنامه کارشناسی ارشد سراسری 90 عمران

مهندسی عمران (سازه) - تراز و کارنامه کارشناسی ارشد سراسری 90 عمران - - مهندسی عمران (سازه)




ارشد عمران معرفی گرایش های کارشناسی ارشد عمران m

مهندسی عمران - ارشد عمران معرفی گرایش های کارشناسی ارشد عمران m - عمرانی




آمارگیری ثبت نام دانشگاه آزاد

سایت ارشدعمران - آمارگیری ثبت نام دانشگاه آزاد , سایت تخصصی کنکور کارشناسی ارشد فوق-لیسانس




چگونه برای کنکور ارشد عمران بخوانیم

مهندسی عمران (سازه) - چگونه برای کنکور ارشد عمران بخوانیم - - مهندسی عمران (سازه)




مصاحبه با نفرات برتر کنکور کارشناسی ارشد عمران

این وبلاگ در راستای کمک به داوطلبین آزمون کارشناسی ارشد سال 93-94 در رشته عمران طراحی گردیده




واحدهای دانشگاه آزاد (کارشناسی ارشد عمران)

ܓܨܓܨبچه های ساختمان جهاددانشگاهی رشتܓܨܓܨ - واحدهای دانشگاه آزاد (کارشناسی ارشد عمران




كارشناسي ارشد سازه

مهندسي عمران - كارشناسي ارشد سازه - دانلود مقاله و پروژه هاي عمراني - مهندسي عمران




برچسب :