آئین نامه معاملات 1

فصل اول كليات

اين آيين نامه در اجراي بند2 ماده 40 اساسنامه شرکت به شرح زير تهيه و تنظيم گرديده است.

 

ماده1- هدف:

1-1- يكسان سازي و نظام مند نمودن نحوه معاملات شرکت

1-2- تقويت و توسعه انضباط مالي

1-3- تسهيل در كنترل هاي داخلي

 

ماده2- دامنه شمول:

كليه معاملات شرکت اعم از خريد و فروش کالا و خدمات، رهن، اجاره، استجاره، مشاوره فنی، طراحی، پيمانكاري، اجرت كاري و صلح و ساير موارد مربوط به خريد و فروش كالا و خدمات شرکت طبق مفاد اين آيين نامه صورت خواهد گرفت.

* تبصره 1: موارد مشمول مقررات و آيين نامه استخدامي و پرداخت هاي استحقاقي كاركنان از شمول اين آيين نامه مستثني مي باشد.

 

فصل دوم- خرید کالا و خدمات و دارایی های غیر جاری:

بخش اول- خرید کالا و خدمات

خرید کالا و خدمات شرکت از نظر مبلغ به سه طبقه تقسیم می شود:

الف) معاملات کوچک ( جزئی)

ب) معاملات متوسط

ج) معاملات بزرگ( عمده)

تبصره2: معاملات به صورت ارزی یا ریالی- ارزی نیز مطابق این آیین نامه انجام می پذیرد.

الف) معاملات کوچک: کلیه معاملاتی است که برای خرید یک یا چند قلم کالا یا خدمت مشخص به هر تعداد و میزان که بر اساس یک درخواست انجام معامله، تنظیم شده و مبلغ مورد معامله از 100 میلیون ریال کمتر باشد.

ب) معاملات متوسط: معاملاتی که مبلغ مورد معامله بیش از سقف مبلغ معاملات کوچک بوده و از ده برابر سقف ارزش معاملات کوچک تجاوز نکند.

ج) معاملات بزرگ( عمده): معاملاتی که مبلغ برآورد اولیه آنها بیش از ده برابر سقف ارزش مبلغ معاملات متوسط و یا بیشتر باشد.

تبصره3- هیئت مدیره می تواند ابتدای هر سال نصاب معاملات را بر اساس پیشنهاد کمیسیون معاملات و با توجه شاخص بهای کالاها و خدمات اعلام شده توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، تصویب و ابلاغ نماید.

تبصره4- مبلغ برای معاملات کوچک و متوسط مبلغ مورد معامله و در معاملات عمده( بزرگ) مبلغ برآوردی واحد متقاضی معامله می باشد.

تبصره5- مبلغ یا برآورد معاملات مشمول هر یک از نصاب های فوق نباید با تفکیک اقلامی که به طور متعارف یک مجموعه واحد تلقی می شوند، به نصاب پایین تر برده شود.

تبصره6- تقسیم کردن معاملات به اجزاء کوچکتر، به طوریکه معامله را از یک ردیف به ردیف پایین تر منتقل کند ممنوع است.

تبصره7- واحد های شرکت فقط زمانی مختار به انجام معامله خواهند بود که ضمن دارا بودن صلاحیت حدود مبلغ معامله، مجوز انجام آن نوع معامله را از طریق آیین نامه داخلی مصوب کمیسیون معاملات، دریافت نموده باشند.

 

ماده 3- معاملات کوچک( جزئی):

در مورد معاملات جزئی بیش از پنج میلیون ریال مأمور خرید(فردی است که از طرف شرکت برای خرید کالای مورد نظر مأموریت یافته است) مکلف است لا اقل به سه نفر فروشنده یا انجام دهنده کار مراجعه نماید و پس از تحقیق کامل درباره قیمت یا اجرت کار صورت ریز مشخصات، نام، نشانی و قیمت های پیشنهادی آنان را تهیه و امضاء و به مدیر مسئول خود ارجاع و پس از تأیید وی، معامله را نقداً انجام داده و ذیل سند هزینه را با قید اینکه معامله با حفظ کیفیت و سایر مشخصات مورد نیاز به نازلترین قیمت ممکن انجام شده است امضاء نماید.

تبصره8: در مواردی که برای اینگونه خریدها به لحاظ مراجعه به خرده فروش ها، ممکن است امکان اخذ فاکتور رسمی میسر نباشد، برگ خرید با امضاء مأمور خرید و مدیر مربوطه به انضمام یک برگ رسید انبار و یا برگ مصرف مستقیم جهت تسویه حساب معتبر خواهد بود.

 

ماده4-  معاملات متوسط:

در مورد معاملات متوسط متصدی امر از هریک از فروشندگان کالا یا انجام دهندگان کار که عده آن ها نباید کمتر از سه نفر باشد( مگر در مواردیکه واقعاً عده فروشنده یا انجام دهنده کار در محل کمتر است) روی ورقه جداگانه استعلام کتبی به عمل آورد. در برگ استعلام نوع جنس یا موضوع کار مورد معامله ، مقدار و مشخصات کامل فنی آن باید به وضوح تعیین شود. به علاوه فروشنده کالا یا انجام دهنده کار نیز باید حداقل بهاء و نحوه دریافت وجه را در برگ استعلام نوشته و با تعیین نشانی کامل خود با قید تاریخ، امضاء و مهر کند. در صورت مقایسه آخرین قیمت های اخذ شده با ذکر شرایط معامله و نحوه پرداخت به شکل گزارشی توسط مأمور خرید و مدیر واحد متقاضی تنظیم گردیده و به ضمیمه استعلام ها و در صورت لزوم با نمونه های اجناس پیشنهادی برای تصویب به کمیسون معاملات تسلیم خواهد شد.

تبصره9: استعلام بهاء باید از سازندگان یا فروشندگان و یا ارائه دهندگان خدمات اصلی به عمل آید و از معامله با موسساتی که حق العمل کار یا دست دوم یا واسطه هستند اجتناب شود مگر در صورتیکه معامله با فروشندگان یا ارائه دهندگان خدمات دست دوم یا با واسطه با تشخیص و تأیید کتبی مدیر مسئول مربوطه، به صرفه وصلاح شرکت تشخیص داده شود. در مورد خریدهای کالا و خدمات داخلی، نمایندگان انحصاری و واردکنندگان عمده، فروشندگان دست اول تلقی می شود.

تبصره10) در مواردیکه فروشنده یا انجام دهنده کار کمتر از سه نفر باشند متصدی امر باید در متن گزارش، مراتب را قید و امضاء نماید.

تبصره11) در مورد معاملات متوسط، کمیسیون معاملات می تواند پس از اخذ تأیید مدیرعامل معامله را از طریق مذاکره یا مناقصه انجام دهد. در اینصورت اتخاذ تصمیم راجع به این معاملات با کمیسیون معاملات و مدیرعامل است.

تبصره12) در مورد خرید دارائی های ثابت در معاملات متوسط پس از تأیید مدیرعامل نیاز به تصویب هیئت مدیره دارد.

 

ماده5- معاملات بزرگ(عمده)

معاملات بزرگ به تشخیص کمیسیون معاملات طبق مقررات این آئین نامه از طریق انتشار آگهی مناقصه یا مزایده عمومی یا محدود، اخذ استعلام یا مذاکره، با رعایت سایر ضوابط و تشریفات مقرر انجام خواهد گرفت. در کلیه معاملات بزرگ، نیاز به تأیید هیئت مدیره می باشد و جهت خرید دارائی های ثابت در صورتیکه در برنامه بودجه سالیانه شرکت قبلاً به تصویب نرسیده باشد می بایست ضمن طی مراحل فوق، مصوبه مجمع عمومی  فوق العاده نیز اخذ گردد.

تبصره13) انجام معاملات بیع متقابل و قبول مشارکت در کنسرسیوم های خارجی و مشارکت با شرکت های خارجی جهت تشکیل مشارکت مدنی( جوینت ونچر) یا کنسرسیوم بین المللی توسط شرکت در اعداد معاملات بزرگ محسوب می شود و بایستی پیشنهاد واحد مربوطه و گزارش توجیهی معامله( بیع متقابل یا مشارکت) بدواً در هیئت مدیره شرکت طرح و تصویب سپس به تأیید مجمع عمومی فوق العاده برسد.

تبصره14) خرید های عمده انحصاری، ازشروط برگزاری مناقصه مستثنی می باشد.


مطالب مشابه :


مقدمه اي براي آشنايي با روانسر

آخرین مطالب آخرین ریز معاملات




بساط شیطان

آخرین مطالب آخرین ریز معاملات




آئین نامه معاملات 1

دوست حسابدار - آئین نامه معاملات 1 - خود را چنان بسازید که باید باشید. - دوست حسابدار




نظریه امواج الیوت

معاملات بورس - نظریه امواج الیوت - پر بیننده ترین وبلاگ تحلیلی بورس تهران - معاملات بورس




راه حل برخی مشکلات نرم افزار tseclient

- ریز معاملات-آخرین سال ۸۰ به بعد را مجدد بگیرید آخرین اطلاعات دریافتی تا تاریخ امروز




برچسب :