چگونه سگی مهاجم داشته باشیم

تقریبا همیشه در درمانگاه با این سوال روبرو هستم که افراد خواهان سگی هستند که ترسو نباشد و به غریبه ها حمله کند و به اصطلاح گیرند ( گیرنده) باشد.

پاسخ به این سوال در یک جمله نمیگنجد و نیاز به شناخت رفتار سگها، ارتباط متقابل با آنها و صرف روزانه وقت با آنها دارد. ضمن اینکه باورهای نادرست زیادی هم در ذهن افراد هست که اصلاح کردن آنها به این سادگی ها هم نیست مثل بستن یا زندانی کردن سگ در یک محل تاریک، که نه تنها انسانی نیست بلکه مفید به فایده هم نیست و جزو کارهایی است که برخی از ما بعنوان ساده ترین راه  انتخاب میکنیم. سگ در این روش پرخاشگر و عصبی و به نوعی افسرده خواهد شد که نوعی اختلال روانی است و همانند انسانهای روانی تعادل شخصیتی خود را از دست خواهد داد. چنین سگی قابل اعتماد نیست و البته شاید برخی چنین سگی را که بدون صرف وقت و هزینه صرفا به افراد حمله میکند به یک سگ نگهبان فهیم و باهوش ترجیح میدهند!

پرخاشگری قدرتی مضر و نیرویی تهدید کننده  اعضای خانواده و اطرافیان سگ است . پرخاشگری را هیچگاه نباید با خصوصیت محافظ بودن یک نژاد اشتباه گرفت . محافظ بودن سگ به آن معنی است که قدرت و سلطه جویی خود را در مواقع ضروری برای حفاظت از خانواده و املاک به کار ببرد. رفتارهای روانی سگ بیانگر آنست که سگ به درستی اجتماعی نشده و یا به درستی آموزش ندیده باشد , این آموزش مربوط به صاحب سگ و هم خود سگ هست , در مواقع بسیاری , رفتار و برخورد اشتباه صاحبان سگها و برخوردهای فیزیکی آنها موجب پرخاشگری های سگهایشان می شود که این امر به خاطر کم اطلاعی و بی اطلاعی صاحبان هست .

به یاد داشته باشید که سگ پرخاشگر در مواقع بسیاری مطیع صاحب خود نخواهد بود و این مطلب امکان بروز حوادث جبران ناپذیر را در مکانهای عمومی,  افزایش خواهد داد . مهمترین خصوصیت یک نژاد و یک سگ برای صاحبش مطیع بودن آنست , اگر سگ نگهبان قدرتش را به رخ صاحبش بکشد , بی شک مطیع او نیز نخواهد بود , این بدان معنی است که هر کاری که دوست داشته باشد , می کند , قدرتش را می تواند در هر جهتی که خودش صلاح بداند استفاده کند , این معنی دیگریست از واژه ی فاجعه!  با بررسی جنبه های حقوقی حمله سگ به شهروندان بیشتر با ابعاد مختلف آن آشنا میشوید.


بعضی از افراد تفاوت میان پرخاشگری و غریزه ی محافظت را نمی دانند, این اشتباه موجب می شود که یا صاحبش بدون توجه از کنار این مورد بگذرد و یا حتی آن را تشویق کند , که این برخورد در گذر زمان باعث می شود که خود سری و پرخاشگری برایش جا بیفتد.
یک سگ محافظ می تواند خطر واقعی را تشخیص دهد , به همین علت , اگر شما یک سگ واقعی محافظ دارید , همین خصوصیت موجب می شود که شاید شما هیچگاه ندانید که سگ گارد واقعی و قدرتمندی در کنارتان هست , مگر زمانی که شما واقعا در خطر باشید.

به هر صورت تربیت یک سگ نگهبان ( به صورتیکه نگهبان قابل اعتماد و بی خطری برای افراد خودی باشد  و دوست و دشمن را تمایز دهد و حتی در مقابله با دشمن دردسرهای قانونی بوجود نیاورد ) اصولی دارد که لازمه آن اشنایی با نژادها ، آشنایی با برخی رفتارهای سگها، ارتباط متقابل با آنها (اینجا را بخوانید) ، و صرف وقت میباشد.

۱- یکی از انواع آموزش که برای تربیت توله ها و آماده سازی آنها برای نگهبانی مفید است مشاهده است . آنگاه که در کنار توله ها یک سگ نگهبان حضور داشته باشد و آنها نظاره گر اعمال او باشند بسیاری از خصوصیات و  داشته های غریزی  آنها  در  خصوص  نگهبانی  بروز  و نمود پیدا میکند . توله می فهمد چنین چیزی مورد نظر صاحب اوست و او نیز باید در آینده این کار را انجام دهد.  یکسری امواج روانی و غریزی در این نوع مبارزات به سگ مشاهده کننده نموده میشود که نمی توان با آموزش ها ی چندساله آنرا به سگ آموخت. مشاهده ارزش بسیار بالایی در تربیت سگ جنگی و سگ نگهبان دارد . سگ های نگهبان کوچک و توله های نگهبان با قرار گیری در کنار یک سگ نگهبان کارکشته و قدیمی نوع استراحت در شبانه روز ، نوع پارس کردن به  انواع و اقسام مختلف تهدید ها  و  نوع  رفتار با  خطرات را می آموزد .

اصولا در مورد نگهبانی توصیه ما نگه داشتن چند سگ با هم بعنوان نگهبان است. همیشه دو سگ نگهبان بهتر از یکی و سه تا بهتر از دو سگ هستند. سگ های نگهبان که از تولگی و کوچکی در کنار  هم  و  در محل مورد  نگهبانی  بزرگ شده اند را می توان بهترین شکل ممکن برای نگهبانی توصیف نمود . مشکل خرید سگ های بالغ و در کنار هم قرار دادن آنها جهت نگهبانی ، در عدم سازگاری سگ ها با همدیگر است . سگ ها هم مانند گرگ ها قوی ترین سگ نر را بعنوان رییس گروه و مابقی را بسته به میزان قدرت در سلسله مراتب قرار میدهند و این درست محلی است که مشکل ایجاد میکند . اگر از توله بودن باهم باشند با درگیری های بسیار جزئی تکلیف گروه را مشخص میکنند و این درگیری ها بدون ایجاد صدمه است .

ولی اگر شما یک سگ بالغ دیگر را بعد از بزرگ شدن این سگ ها به گروه اضافه کنید جنگ سنگینی بین آنها در می افتد تا یا او رییس شود یا سلطه رییس سابق را بپذیرد . اگر سگ ها سگ های با اصالتی باشند این نبرد عموما به مرگ یکی از طرفین مخاصمه می انجامد . به کلام دیگر افزودن سگ های بالغ به گروه قدیمی تقریبا غیر ممکن است . بدترین شرایط زمانی است که فردی بخواهد چندسگ بالغ را خریداری و در کنار هم استفاده کند . وجود سگ ماده در کنار سگ ها خصوصا در محیط هایی که حصار و دیوار ندارند ضروری است و از فرار سگ های نر و کشیده شدن به سمت ماده های همسایه ها و نیز سگ های ماده ولگرد جلوگیری میکند.

۲- بی توجهی به نیازهای حرکتی و فیزیکی سگ ها بدون شک آسیب های جبران ناپذیری به آنها وارد و در انجام وظایف روزانه آنها را با عدم جوابگویی مواجه میسازد . سگی که  محکوم به حبس در قفس و یا زنجیر می شود  عضلاتش  در اثر عدم تحرک  ضعیف میشود . نباید فریفته ی  های و هوی سگ در بند  شد تمام های و هوی او در اثر افسردگی و نیاز به جست و خیز است. اگر شرایطش را دارید ساعاتی از روز (و یا بهتر است شب باشد)، برای انجام نگهبانی سگ را  باز  نگاه دارید .  در  برنامه های  تربیت حرفه ای جایگاه ورزش برای سگ ها واقعا غیر قابل چشم پوشی است .

 از یاد نبرید که بازی توله ها و سگ های همسال یکی از غرایز طبیعی برای تحت فشار قرار دادن و ورزیده کردن عضلات است . اگر چنانچه شرایطش را ندارید هفته ای دو روز و هر روز دو ساعت سگ خود را برای بازی به محوطه ای که خالی از مشکل است ببرید .
بستن وزنه به پای سگ از مزخرف ترین کارهایی است که انجام میشود . نه افراط و نه تفریط . نگذارید موقع خطر نفس نفس زدن سگ را در عرض دو دقیقه از پای در بیاورد .

۳-  سگ های نگهبان را نباید در وعده شب زیاد سیر نمود . سیر بودن کامل سگ نگهبان از هوشیاری اش میکاهد. البته باید میانه روی هم رعایت شود چون سگ گرسنه هم بیشتر درگیر حالات آزار دهنده درونی است که مربوط به کمبود انرژی است . باید سگ نگهبان را از تولگی نگهداری نمود تا بعد از باز شدن از محل نگریزد و احساس تعلق داشته باشد . در این صورت بهتر است سگ صبح تا غروب در داخل لانه و قفس باشد و بعد از غروب باز شده و در محوطه آزاد گذاشته شود . برخی تلقی از سگ را مانند سلاح میدانند ولی بهترین نگرش به سگ نگهبان هشدار دهنده بودن آن است تا نگهبان بمحض هشدار سگ وارد عمل شود.

۴-  تغذیه کامل و کافی باید به توله سگ ها برسد . باید گروههای مواد غذایی را شناخت و آن را به اندازه کافی برای سگ و توله ها تامین نمود . یکی از مرسومترین تغذیه ها برای توله ها که درست نیز هست دادن شیر و شکر است. مخلوط نمودن خرده نان با آن بر غنی شدن آن می افزاید . ضایعات ماهی های تازه ( درون شکم ) از دیگر تغذیه های خوب برای توله هاست . برای اخذ بهترین نتیجه بیش از یک یا دو توله نگهداری نکنید تا تمرکز و کیفیت غذایی کم نشود .

۵-  سگهای نگهبان تحمل برف و باران را دارند ولی نباید در موقعیت های زمانی سرد که ضرورت آنچنان زیادی وجود ندارد سگ را در زیر سرمای شدید نگاه داشت . مخصوصا شب ها نباید اصلا به این امر مبادرت نمود و باید جایگاه و پناهگاه مناسبی برایشان ایجاد نمود همچنین نباید لانه سگ رو به باد باشد.  همچنین در ایام سرد بی توجهی به آب سگ می تواند خطرناک باشد. یخ زدن ظرف آب موجب میشود تا سگ تشنه بماند و غافل ماندن از این موضوع همواره کم آبی را بدنبال دارد.

۶- درشت تر کردن اندام سگ با روش های تزریق هورمون، مکملهای خوراکی و روشهای سنتی انجام میشود . کاربرد هورمون توسط دامپزشک مشخص میشود چون عوارض جانبی دارد و کاربرد آن بسته به سن، جنس و شرایط سگ تغییر میکند.  برای داشتن سگ درشت و بزرگ جثه باید اولا از نژاد های درشت تر توله گزینی نمود و جدا کردن توله از مادرش در سن ۸ هفتگی کمتر نباشد . شیر گاو با شکر بهترین جایگزین تغذیه برای درشت شدن است. استفاده از مکمل های غذایی ویتامینی و پروتئینی بسیار کمک کننده است. 

۷-  در باور ما، سگ حیوانی سخت جان و قوی و مقاوم است ولی این دلیلی بر عدم توجه به بهداشت و پیشگیری از بیماریهای عفونی و انگلی نمی شود . در بسیاری موارد مشاهده نموده ایم که به رغم علاقه وافر صاحبانشان در اثر ندانم کاری تلف شده اند . با توجه به شیوع بسیار زیاد بیماریهای واگیردار و کشنده سگها که روزانه در درمانگاه با آن مواجهیم و توجه به این نکته که این بیماریها حتی با اقدامات درمانی، درصد تلفات بالایی دارند، لزوم واکسیناسیون به موقع و کامل برای توله سگها مشخص میشود. توله هایی که از مادران واکسینه بدنیا می آیند از دو ماهگی و توله هایی که از مادران غیر واکسینه و یا نامشخص بدنیا می آیند از یک و نیم ماهگی نیاز به واکسینه شدن دارند. این واکسن اثر دائمی ندارد و باید به فواصل مشخصی تکرار شود که توسط دامپزشک مشخص می شود ولی معمولا یک تکرار در سه ماهگی، یک تکرار در نه ماهگی و بعد بسته به نظر دامپزشک تکرارهای شش ماهه یا یک ساله دارد. واکسن هاری از ۳-۴ ماهگی تزریق میشود و بسته به نوع واکسن تکرارهای معمولا سالیانه دارد.

 باید دو محل برای سگ اختصاص یابد . و هر یک هفته یکبار در بین این دو محل جابجا شود و در این فاصله محل سابق نظافت فیزیکی از حیث مدفوع و مانده غذاها شود و در هر دو ماه یکبار با پوشاندن آن محل با کاه و کلش اقدام به آتش دهی نمود . این عمل مانع از گسترش انگل های داخلی و پوستی میشود . در هنگام استفاده از ضد انگل نیز حتما باید شروع استفاده از ضد انگل در محل جدید و تمیز باشد و مدام محل را تمیز کرد تا با مدفوع آلوده تماس نداشته باشد .

۸-  به کرات با این موضوع روبرو شده ایم که افراد بعد از خرید یک سگ واقعا خوب و نگهبان ، بعلت ترسو بودن یا ناکارامد بودن آن پس از دو سه روز  آنرا به صاحبش پس داده اند. بدون آنکه فروشنده سگ را متهم کنید توجه کنید که اگر سگی بالغ و تربیت شده را جهت نگهبانی می آورید: ۱- مدتی طول میکشد تا سگ با محیط آشنا شود و ممکن است تا مدتی وظیفه ی نگهبانی خود را بخوبی انجام ندهد. ۲- ممکن است سگ شما را به عنوان صاحب خود  نشناسند و  طبق غریزه از شما اطاعت نکند و حتی  به شما حمله کند. ۳- ممکن است ترسو بنظر برسد و حتی  از محل شما فرار کند. لذا برای سگ بالغ، یک دوره ۱۰ روزه تا یک ماهه وقت لازم است.

۹- باید به این نکته توجه نمود که سگها تا سن ۶ الی ۷ ماهگی آمادگی کافی جهت آموزش نگهبانی را دارا نبوده و بجز در موارد بسیار نادر از نظر فیزیکی و ذهنی در سطح پالایی قرار ندارند. پس سعی کنید در این مدت یعنی تا سن ۷ ماهگی با آنها مانند توله رفتار کنید و فقط با تغذیه مناسب شرایط را برای رشد بهتر آنها فراهم کنید تا در آینده سگهای مناسبی در امر نگهبانی داشته باشید. قدم بعدی در این امر جلوگیری از ایجاد شدن ذهنیت ناگوار که باعث ایجاد خاطرات بد در سگ می شود است چرا که این خاطرات تا پایان زندگی با سگ شما خواهند ماند و باعث بروز مشکلاتی خواهند شد. بطور مثال سقوط  از ارتفاع در سنین پائین موجب ترس از ارتفاع در تمام مدت زندگی می شود یا ایجاد جراحت یا سوختگی توسط اشیاء و لوازم موجود در منزل که باعث ترس او از سنین پایین و ماندگاری این احساس ترس در مدت طولانی خواهد شد. میتوانید برای آموزش سگ را تنبیه کرد ولی این تنبیه به هیچ وجه نباید بدنی باشد. کتک زدن سگ تا قبل از سن بلوغ باعث ترسو شدن او خواهد شد که شرایط را برای نگهبان شدن او دشوار خواهد کرد.

میتوان از سن ۲ ماهگی سگها را با بردن به مناطق مختلف و عبور از موانع بسیار معمولی از قبیل پله ، لبه ایوان ، کناره های استخر ، قرار دادن سگ در ارتفاع با رعایت جوانب ایمنی و تشویق به پرش بر روی صندلی یا میز و مواردی از این دست آنها را جهت تمرینات جدی بعدی آماده نمایید. مرحله بعد زمانی که سگ به سن مطلوب رسید میتوانید با آموزش دستوراتی از قبیل نشستن ، خوابیدن ، ماندن در جای خود ، هم قدم شدن کار را شروع و در ادامه بعد از گذراندن این دوره ها و زمانی که کاملا اطمینان پیداکردید که سگ کاملا بفرمان شما بوده و خود را مطیع شما میداند آموزش جهت امر نگهبانی و حمله به متجاوزین را به او آموزش دهید نکته بسیار مهم در این قسمت این است که تا زمانی که از مطیع بودن سگ خود مطمئن نیستید هرگز اقدام به آموزش دستورات حمله و از این قبیل ننمائید چرا که احتمال آسیب دیدن شما خواهد بود.

۱۰- آموزشهای اولیه: قبل از اقدام به آموزش سگ برای نگهبانی، او باید چند درس اصلی را یاد بگیرد تا از شما حرف شنوی داشته باشد.

درس اول بنشین: اين درس خيلي ساده بوده و تعليم آن نيز راحت است . سگ را درحالي‌كه زنجير آن در دست راست شما است در طرف چپ خود قرار دهيد . زنجير بايد كاملآ در كنترل  شما  باشد تا در موقع  لزوم با كشيدن  آن ، حيوان را از كار نادرست بازداريد . با دست چپ خود به آرامي كپل حيوان را به سمت پايين فشار داده و در همان حال واژه بنشين  را  بصورت كاملا واضح و بلند ادا كنيد . به محض  اينكه حيوان  نشست ، وي را براي مدتی كوتاه  در  همان  حالت نگه داريد . در دفعات بعد كه حيوان اين درس را بخوبي  ياد گرفت مي‌توانيد  اين  زمان را بيشتر كنيد . و وقتی  فرمان شما را خوب اجرا كرد او را  تشويق کنید .

درس دوم بیا: سگ‌ها از همان دوران تولگي استعداد و زمينه آموختن آن را دارند . ساده‌ترين راه براي تعليم آن ، اين است كه از همان دوران تولگي هر دفعه كه سگ با ميل بطرف شما آمد ، با گفتن « بيا ، بيا» او را تشويق و تحريك به آمدن به سمت خود بكنيد و هر موقع كه او به سمت شما آمد با نوازش و تشويق از او استقبال كنيد . براي تعليم فرمان بيا ، قلاده را در دست راستتان بگيريد و با يك حركت سريع دور شويد و با گفتن « بيا ، بيا » او را تشويق به آمدن به سمت خود كنيد . براي تحريك بشتر سگ ، بهتر است قلاده را كمي به سمت خود بكشيد . براي يادگيري بهتر از درس هر موقع كه سگ بطرف شما آمد ، بعد از اينكه او را تشويق كرديد ، بلافاصله در جهت عكس حالت قبل ، از سگتان فاصله گرفته و همان روند را تكرار كنيد .

درس سوم بخواب: سگي كه اين درس را بخوبي ياد بگيرد تا زمانيكه صاحبش وي را از اين حالت آزاد نكند ، ساعتها بدون حركت به حالت درازكش در جاي خود خواهد ماند . اين درس در واقع تكميل درس اول يا نشستن است . براي تعليم آن ، زنجير قلاده را زير پاي خود قرار بدهد و با يك دست آن را آهسته كشيده و با كف دست ديگر حيوان را بطرف ديگر (حالت خوابيدن) خم كنيد و همزمان با لحن واضح و بلند بگوييد «بخواب» . اگر حيوان از اين عمل سركشي كرد ، بايستي او را قدري آهسته بطرف زمين فشار داده و پنجه‌هايش را بطرف خود دراز كنيد . در صورتيكه حيوان فرمان شما را بخوبي اطاعت كرد ، تشويق را فراموش نكنيد .

 ۱۱- اصول مهاجم کردن سگ مانند هر آموزشی با تشویق و تنبیه عملی می شود. بعد از آموزش های اولیه بنشین , بیا و غیره , تربیت اولیه سگ برای نگهبانی با انجام آموزشهای  ساده ای مثل تحریک  حس تهاجمی بودن آغاز می شود. به سگ از همان تولگی دستور بگیر را بدهید. با یک اسباب بازی مدام به بدن توله بزنید و سگ خود را مجبور کنید تا آنرا گاز بگیرد اگر گرفت و آنرا در دهان خود نگه داشت و کشید چه بهتر ولی اگه گرفت و رها کرد کاری کنید تا تحریک شود اسباب بازی را از شما بگیرد. بعد از اینکه در دهان خود نگه داشت بازی بکش بکش را بازی کنید گاهی هم باید اسباب بازی را رها کنید که به او یاد دهید که  پیروز شده و با اینکار اعتماد بنفس او بیشتر میشود.

بعد از چند هفته  سگ شما آنقدر بزرگ شده که نسبت به غریبه واکنش نشان دهد واکنش های اولیه نسبت به غریبه شامل پارس کردن , عقب و جلو رفتن و حسی بین شک و ترس در سگ است در این لحظه شما نباید پشت سگ را خالی کنید یا او را سرزنش کنید که چرا به غریبه حمله نمیکند وگرنه سگ خاطره ای بد از غریبه پیدا میکند که دیگر هیچ وقت قادر نیست وظیفه اش را به درستی انجام دهد.در این زمان شما باید کنار سگ باشید و او را با نوازش هایتان دلگرم کنید بعد از اینکه غریبه رفت حتما لازم است سگ را تشویق کنید و جایزه بدهید بهترین جایزه هم غذای مورد علاقه اش است بعد از تکرار همین اعمال سگ به خوبی درک میکند که شما از او چه انتظاری دارید بعد از هفته ها تکرار سگ به غریبه ها حساسیت نشان میدهد و پارس میکند اما حمله نمیکند. کسانی که میخواهند سگشان در این درجه باشد تا همینجا تربیت را متوقف کنند.

 اما کسانی که یک نگهبان حرفه ای میخواهند بعد از رفتار سگ نسبت به غریبه مهم ترین تمرین این است که به او یاد دهید از دست غریبه غذا نگیرد  اینجا .  برای جلوگیری از این کار باید یک غریبه  برای سگ غذا بیاندازد شما هم مدام به سگتان "نه" بگویید البته مانعش نشوید چرا که از قبل در آن تکه غذا فلفل ریخته اید با این کار سگ دوباره از غذا های غریبه خاطره ی بد دارد البته شما هم نباید به او عادت بدهید که از زمین غذا بخورد ( فقط در ظرف به او غذابدهید).

حالا نوبت آموزش حمله کردن است . در این مرحله غریبه ای دیگر را با لباس مخصوص جلوی سگ میاورید و مدام به او بگویید بگیر بگیر و اشاره به فرد غریبه میکنید سگ ممکن است منظور شما را نفهمد و فقط برایش پارس کند تمرین بکش بکش را یادتان میآید حالا در همینجا بدردتان میخورد اگر این تمرین رو با سگ کار کرده باشید خیلی راحت به سگ میفهمانید که باید به مچ دست غریبه حمله کند و سگ هم به راحتی با استفاده از تفریح ساده ی دوران تولگی اش به غریبه حمله میکند شما هم مدام او را تشویق کنید. بعد از بگیر شدن سگ آموزش وایستا بسیار الزامی هست این آموزش باعث میشود سگ از حمله به غریبه دست نگه دارد. این دستور با استفاده از یک تسمه که به قلاده سگ بسته شده است انجام می شود. زمانی که سگ حمله میکند خیلی بلند و با جدییت بگویید "وایستا" و تسمه را محکم به عقب بکشید دوباره باید تکرار شود تا سگ مفهوم وایستا را درک کند و از حمله دست بکشد .

تا همینجا مطمئنا شما خسته شده اید و فکر میکنید سگ شما یک نگهبان کامل شده ولی هنوز سگ شما با غریبه چوب به دست یا سنگ بدست آشنا نشده و هنوز مفهوم  چاقو و شلاق و تفنگ را درک نکرده است.

تجربه من ،اینطور دریافته ام که برای داشتن یک سگ تربیت شده (در هر زمینه ای) دو شرط مداومت دراموزش و نزدیکی عاطفی با سگ حرف اول را میزند.                       دراینده نزدیگ بیشتر مینویسم                                                                                                                                      نویسنده:جواد فرزاد


مطالب مشابه :


سگ قفقازی

سگهای سرابی - سگ قفقازی این وبلاگ برای اشنایی بیشتر با سگهایه سرابی و کرد و دیگر سگ جنگ




سگ سرابی

و برای اینکه برای جنگ از این سگ ها استفاده به تعقیب گرگ ، رسیدن سگ سرابی با




دانلود کلیپ دعوا با قهمه شیمشیر دختر در تهران

دانلود فیلم دعوای سگ سرابی بازی دعوای سگ و گرگ ویدیو هادی با نام جنگ و دعوا




چگونه سگی مهاجم داشته باشیم

سگ سرابی (Sarabi Dog) گرگ ها قوی ترین سگ نر را بعنوان تولگي هر دفعه كه سگ با ميل بطرف شما




تعبیر خواب اسب 2

در این سایت شما میتوانید با انواع سگ سرابی اگر ببیند اسب را همی تاخت تا جنگ نماید




برچسب :