شرایط جدید بازنشستگی در مشاغل سخت

شرایط جدید بازنشستگی در مشاغل سخت
ضعف بینایی، کاهش شنوایی، آسیبهای جسمی و حرکتی، بروز مشکلات قلبی ‌عروقی و تنفسی، انواع فشارهای عصبی و مواردی از این دست از جمله پیامدها و آسیبهای ناشی از کار در حرفه‌های سخت و زیان آور است؛ آسیبهایی که می‌تواند حتی با گذشت سالها پس از بازنشستگی در افراد بروز کند لذا به جهت جلوگیری از فرسایش جسمی و روحی افراد، قانون مشاغل سخت و زیان آور پیش بینی شده تا به موجب آن متقاضیان بتوانند با داشتن شرایطی خود را بازنشسته کنند اما شرایط قانونی برای بازنشستگی در مشاغل سخت و زیان آور چیست؟ این سوالی است که بسیاری از بیمه‌شدگان سازمان تامین اجتماعی همواره درصدد یافتن پاسخ آن هستند بر این اساس ابتدا باید تعریف دقیق مشاغل سخت و زیان آور را دانست.
کارهای‌ سخت‌ و زیان‌آور کارهایی‌ است‌ که‌ در آنها عوامل‌ فیزیکی‌، شیمیایی‌، مکانیکی‌ و بیولوژیکی‌ محیط‌ کار غیراستاندارد بوده‌ و‌ نیروی کار در اثر اشتغال‌ به این کارها دچار بیماری‌های شغلی و عوارض جسمی، روحی و روانی متعدد می‌شوند.
مطابق آیین‌نامه مشاغل سخت و زیان آور کارهایی که در آنها کارگر مستقیما و مستمرا ً در معرض ارتعاشات، آلایندگی‌ها، حرارت و بخارات، مواد شیمیایی خطرناک، تنفس مواد مضرّ، نظافت و پاکسازی یا در مجاورت کوره‌های ذوب، مخازن سربسته و راهروهای سرپوشیده باشد جزو مشاغل سخت و زیان آور به شمار می‌روند. بر این اساس کارگران شاغل درکوره‌ پزخانه‌ها، معادن، کارگاههای ریخته‌گری، سمپاشی باغات و اماکن، حمل و دفن زباله و...در زمره کارهای سخت و زیان آور قرار می‌گیرند.

مهمترین شرط درخواست بازنشستگی در مشاغل چیست؟
کلیه بیمه شدگانی که حداقل 20 سال سابقه کار متوالی یا 25 سال سابقه کار متناوب در کارهای سخت و زیان آور را با پرداخت حق بیمه دارا باشند؛ می‌توانند بدون شرط سنی درخواست بازنشستگی خود را به سازمان تامین اجتماعی ارائه دهند یعنی به ازای هر سال، ۱٫۵ سال برای بیمه شده به عنوان سابقه محسوب و به همان نسبت هم از خدمات تامین اجتماعی بهره‌مند می‌شود؛ همچنین چهار درصد حق بیمه و مستمری به هنگام تقاضای بازنشستگی برای مدت مزبور محاسبه و از کارفرما مطالبه و وصول می‌شود؛به عبارتی از نظر سازمان تأمین اجتماعی، شرط اولیه و لازم برای برخورداری از مزایای این قانون، داشتن حداقل 20 سال متوالی و یا 25 سال کار پیاپی در مشاغل سخت و زیان‌آور است و در صورتی که بیمه شده فاقد شرط مذکور باشد دارای حقی در احتساب سنوات اشتغال خود به ازای هر سال معادل یک و نیم نخواهد بود.
نحوه تشخیص سخت و زیان آور بودن شغل با کیست؟
برای تعیین و شناسایی سخت و زیان آور بودن مشاغل، کمیته‌ای پنج نفره در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تشکیل می‌شود که سازمان تامین اجتماعی یک نماینده در بخش بیمه‌ای این کمیته دارد. بیمه شدگان و کارفرمایان متقاضی که احساس می‌کنند مشاغل آنها سخت و زیان آور است، می‌توانند مراجعه کرده و فرم درخواست خود را ارائه دهند تا در کمیته مورد بررسی قرار گیرد. کمیته استانی مربوط به شناسایی مشاغل سخت و زیان آور نیز در ادارات زیرمجموعه وزارت کار یا سازمان کار و آموزش فنی و حرفه‌ای تشکیل می‌شود و ریاست آن بر عهده مدیر کل کار است.


مطالب مشابه :


انجام ثبت نام مشاغل سخت و زیان آور در تبریز

کافی نت سهندیه تبریز آماده انجام ثبت نام مشاغل سخت و این مشاغل پیش آمده از کلیه




کارکنان بنیاد شهید و بازنشستگی

شاغلین مشاغل سخت و زیان مشاغل سخت و زیان آور کلیه ذکر نام است می




انواع مشاغل

(شامل کلیه مشاغل سخت افزار و نرم افزار صنعت و تکنولوژی ، اختراع و تولید صنعتی نام برد. 3




اصلاح قانون مشاغل سخت و زیان آور منتفی شد

ابلاغ مشاغل سخت به تامین همچنین این موضوع در 13شهریورماه جاری نیز به کلیه شعب نام و نام




دستورالعمل اجرايي آيين نامه كارهاي سخت و زيان آور

ارایه دهنده کلیه خدمات و تشخيص مشاغل سخت و زيان آور ورود نام ایمیل خود




‌قانون نحوه بازنشستگي جانبازان انقلاب اسلامي ايران و جنگ تحميلي و معلولين عادي و شاغلين مشاغل سخت و‌

عادي و شاغلين مشاغل سخت وکالت کلیه به نام شوراي نظارت جهت حسن




شرایط جدید بازنشستگی در مشاغل سخت

شرایط جدید بازنشستگی در مشاغل سخت نام نويسي کلیه بیمه شدگانی که حداقل 20 سال سابقه




مجموعه قوانين و مقررات تامين اجتماعي چاپ 88 منتشرشد

نام کتاب تیر ماه 1354 درباره کلیه بیمه شدگانی که در عادی و شاغلین مشاغل سخت و




برچسب :