عمل ليزيك چشم ( جراحی چشم با لیزر )-شرایط و دستورات پس از عمل لیزیک چشم-بخش سوم
شرایط و دستورات پس از عمل لیزیک<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
بلافاصله بعد از عمل ،ممکن است حالت سوزش،خارش، یا احساس جسم خارجی در چشم وجود داشته باشد.ممکن است احساس ناراحتی خفیف وجود داشته باشد که پزشک برای آن مسکن خفیف تجویز می کند. این حالت طبیعی و قابل انتظار است. صبح روز بعد که از خواب بیدار شوید، بینائی شما شفافیت قابل توجهی خواهد داشت.بینائیتان طی دو تا سه هفته آینده شفافتر نیز خواهد شد.بسیار مهم است که چشم بعد از عمل ليزيك مالش داده نشود،تا فلاپ دچار جابجایی یا حرکت نشود.
در روز عمل دید تار یا مثل مه می ماند،ولی روز بعد تاری بهبود می یابد.اگر درد شدید رخ دهد یا هر یک از علائم قبل از موعد پیگیری(24 – 48 ساعت بعد از جراحی)بدتر شوند پزشک باید سریعاً با خبر شود.
در اولین ویزیت پزشک پس از جراحی،محافظ چشم برداشته می شود و پزشک چشمتان را معاینه و دیدتان را بررسی می کند.ممکن است برای پیشگیری از عفونت قطره چشمی دریافت کنید.برای ایمنی تا زمان بهبود کامل دید از رانندگی خودداری کنید.
» بهتر است طی هفته اول موقع خواب از محافظ چشمی (شیلد) یا عینک محافظ استفاده کنید.بيماران جراحي شده توسط لازك تا مدتي پس از جراحي به نور حساس ميشوند و بايد تا 23 ماه پس از جراحي از عينك آفتابي استفاده كنند.پس از هر 2 جراحي ليزيك و لازك بيماران بايد با تجويز چشم پزشك، سطح چشم را با قطرههاي چشمي مرطوب نگه دارند و رعايت بهداشت عمومي چشم را براي جلوگيري از عفونتهاي چشمي جدي بگيرند.پژوهشهاي علمي نشان ميدهد درمان عفونت در بيماراني كه به روش لازك جراحي ميشوند معمولا آسانتر است و خطر بروز كدورت ديد نيز پس از اين نوع جراحي به ميزان قابل ملاحظهاي نسبت به ليزيك كاهش مييابد.
» قطره های چشمی را طبق دستور پزشک استفاده کنید.
» کار های چشمی مثل رانندگی، تلویزیون، مطالعه و ….. تا جائیکه میزان بینائی شما کافی باشد و خسته نشوید، مانعی ندارد. چند هفته اول، بیرون از منزل از عینک آفتابی استفاده کنید.
» مراقب باشید که طی ماه اول چشمتان را مالش ندهید زیرا این کار ممکن باعث جابجا شدن فلپ (لایه بریده شده قرنیه) شود؛ گرچه پس از چند روز از گذشت عمل احتمال جابجایی فلپ خیلی کم است ولی به هر حال باید احتیاط کنید.
» حد اقل طی دو هفته اول پس از عمل، از آرایش لبه پلک ها و اطراف چشم اجتناب کنید.
» دو تا سه هفته پس از عمل استخر نروید و پس از آن نیز از عینک شنا استفاده کنید. حداقل تا سه ماه پس از عمل شیرجه نزنید.
» بیماران لیزیک معمولا پس از عمل هیچگونه ناراحتی ندارند. اگر چشمتان درد یا ناراحتی داشت و یا بینائیتان بجای بهتر شدن کاهش یافت، بلافاصله با پزشک معالجتان مراجعه کنید.
» خشکی چشم بعد از عمل لیزیک حداقل بصورت گذرا شایع است.
» این حالت باعث سوزش، احساس خشکی و جسم خارجی در چشم، و یا حتی تاری بینائی می شود.
» بسیاری از جراحان توصیه می کنند که در چند هفته اول پس از عمل لیزیک از قطره های اشک مصنوعی ترجیحا بدون ماده نگهدارنده استفاده شود.
» دیگر جراحان ممکن است برای پیشگیری از عوارض خشکی چشم، قبل از عمل پیشنهاد بستن موقت مجرای خروجی اشک را با “وسیله مسدود کننده مجرای اشک” بدهند و بعدا هر موقع که لازم باشد، براحتی آن را برمی دارند.
» به این نکته بسیار مهم توجه فرمایید که متخصص چشم پزشکی بودن و یا داشتن دستگاه لیزیک به تنهایی کافی نیست . شما باید چشمان خود را به دست متخصصی بسپارید که دارای تجربه کافی در این رابطه باشد در غیر این صورت ممکن است به آسیب جبران ناپذیر چشم شما منجر شود.
دورۀ نقاهت
ممکن است 3-6 ماه پس از جراحی طول بکشد تا دید به حالت پایدار برسد.
» شایعترین عوارض پس از عمل ليزيك شامل برق زدگی،هاله نور،و اشکال در دید شب است. این مسائل اغلب ظرف 6 ماه بر طرف می شوند،ولی در صدکمی از بیماران ممکن است با برق زدگی مشکل داشته باشند.
» گاهی جراحی دیگری ممکن است برای بهبود کامل دید لازم باشد.این جراحی های مجدد بنام "جراحی ترفیعی " نامیده می شوند.با وجودی که فاصله دید ممکن است با جراحی ترمیمی بهتر شود ،ولی سایر علائم مثل برق زدگی یا هاله نور ممکن است تغییر نکنند.
» انجمن چشم پزشکی (AAO)گزارش کرده است که تقریباً از 500,000 آمریکایی که در سال 1999 عمل ليزيك داشته اند،70 ٪ بعد از عمل دارای دید 10/10 بوده اند.
» اگر فاصله دید شما با ليزيك تصحیح شود،احتمال دارد حوالی سن 45 برای خواندن به عینک نیاز داشته باشید.
» اثرات ليزيك پس از گذشت 5 سال از جراحی در دست بررسی است.
نتایج و عوارض لیزیک
پس از عمل لیزیک، تقریبا در همه افراد بینائی بهتر می شود. به هرحال در لیزیک همیشه دید به ۲۰/۲۰ و یا حتی ۴۰/۲۰ نمی رسد. اکثر افراد بعد از عمل بدون عینک و لنز تماسي، بینائی خوبی خواهند داشت، اما کسانی که عیوب انکساری بالا دارند (نزدیک بینی بیش از ۷ دیوپتر و آستیگماتیسم بیش از ۳ تا ۴دیوپتر) باید توقع زیادی نداشته باشند.
نتایج مطالعات جراحیهای عیوب انکسار که در نشست سالانه انجمن جراحان آب مروارید و عیوب انکسار آمریکا در آوریل ۱۹۹۹ گزارش شد؛ اطلاعات مهمی را در ارتباط با نتایج عمل لیزیک ارائه کرد. در این مطالعه ۱۷۳۶ چشم مبتلا به نزدیک بینی و یا نزدیک بینی- آستیگماتیسم تحت عمل لیزیک قرار گرفته بودند. یک ماه پس از عمل ۸۷٪ از چشم ها بینائی ۴۰/۲۰ یا بهتر داشتند.
بینائی سه ماه پس از عمل در ۸۹٪ و در شش ماه پس از عمل در ۹۳٪ موارد به ۴۰/۲۰ ارتقا یافت. این مطالعه نشان داد که یک ماه پس از عمل ۴۵٪ از افراد عمل شده بینائی ۲۰/۲۰ و یا بهتر و شش ماه پس از عمل ۵۰٪ افراد عمل شده بینائی ۲۰/۲۰ یا بهتر داشتند.
نکته حائز اهمیت این است که در این مطالعه بیماران با درجات خیلی بالای نزدیک بینی ( تا ۱۴ دیوپتر) و آستیگماتیسم ( تا ۶ دیوپتر) نیز عمل لیزیک شده بودند که نتایج عمل لیزیک در این گروه خیلی مطلوب نیست و امروزه این گروه از افراد تحت سایر روش های جراحی عیوب انکسار قرار می گیرند.پس امروزه نتایج جراجی لیزیک بسیار بهتر از آمار فوق الذکر است. از طرفی ۵۳% افراد نزدیک بینی سه دیوپتر و یا کمتر دارند.
در ایران : تاكنون هزاران عمل ليزيك که با موفقيت در یک كلينيك چشم پزشکی در اصفهان انجام شده است. در يك بررسي، تعداد 736 چشم عمل شده، مورد مطالعه قرار گرفتند. در زمان مطالعه بين 6 تا 9 ماه از عمل اين بيماران گذشته بود. قبل از عمل متوسط نزديك بيني بيماران حدود 2/5 ديوپتر با محدودة بين 1 تا 19 ديوپتر بود. پس از عمل اين ميزان بطور متوسط به 28/0 ديوپتر رسيده بود. ديد بدون عينك بيماران پس از عمل در 99 درصد موارد بيش از 10/5 (پنج دهم) بود، يعني ديدي كه هر فرد ميتواند كارهاي روزمرة خود را به راحتي و بدون عينك انجام دهد. ميزان عوارض ايجاد شده پس از عمل بسيار ناچيز بود و تنها در 2 مورد ميزان ديد بيمار نسبت به عينك كاهش پيدا كرده بود كه نياز به اقدامات بعدي داشتند. همچنين در يك نظر سنجي بر روي تعداد 236 بيمار كه در سال 1380 و 1381 تحت عمل جراحي ليزيك قرار گرفته بودند، نتيجه گرفته شد كه 97% بيماران از نتيجة عمل راضي بودند.
لیزیک عملی اختیاری و داوطلبانه است که خطرات و فواید بالقوه خود را داراست.در مجموع، داوطلب مناسب برای انجام این عمل؛ فردی است با میزان متناسب نزدیک بینی، دوربینی و یا آستیگمابیسم که آگاهانه و با اطلاعات کافی و از همه مهم تر با توقعات واقعی تصمیم به انجام این عمل بگیرد.
عمل ليزيك عارضه دارد، چرا كه هر گونه عملي روي چشم داراي عوارض جانبي خاص است.در عمل ليزیک احتمال دارد که شماره چشم صفر نشود و آسيب هاي مختلفي به چشم وارد شود و هيچ تضميني براي بي نياز شدن از عينک هم وجود ندارد.
» توصیه همیشگی چشم پزشکان استفاده از عینک است
این روزها عمل لیزیک چشم در جامعه و در بین افرادی که از عینک استفاده میکنند، به شدت افزایش پیدا کرده است، به صورتی که در حال حاضر بسیاری از جوانان به وِیژه دختران جوان برای عدم استفاده از عینک یا لنزهای چشمی برای این عمل اقدام میکنند.
اما هر از چند گاهی هشدارهای مختلفی در رابطه با خطرات عمل لیزیک و عوارض جانبی آن توسط برخی از متخصصان در رسانههای مختلف ارائه میشود که به نظر میرسد ابعاد مختلف این نوع از جراحی چشم به خوبی برای مردم مشخص نشده است. افرادی که این نوع عمل را انجام میدهند بیمار نیستند و تمامی آنها افراد سالمی هستند که با استفاده از عینک به راحتی میتوانند زندگی کنند و هیچ مشکلی ندارند و در حدود هزار سال هم است که بشر از عینک استفاده میکند.
افرادی که به سمت عمل لیزیک گرایش پیدا میکنند به دنبال تغییر و تحول در چهره و زندگی خود هستند به این صورت که میخواهند عینک نداشته باشند و به همین علت به اینگونه از روشها متوسل میشوند.
البته باید توجه داشت که عینک از یک طرف باعث بینایی خوب برای انسان و از طرف دیگر نقش یک محافظ چشم در برابر اشعه ماوراء بنفش و عوامل خارجی را ایفا میکند.
اما با این حال تعدادی از افرادی هستند که تمایلی به عینک ندارند و ترجیح میدهند بدون عینک زندگی کنند. برای این کار دو راهکار پیش روي این افراد است، یکی استفاده از لنزتماسي و دیگری عمل لیزیک. لنزتماسي نزدیک به 90 سال پیش وارد بازار شده در حال حاضر به راحتی قابل دسترس و استفاده است و بسیاری از این افراد از این وسیله برای زندگی بدون عینک و تا حد زیادی زیبایی استفاده میکنند.
لنزهای چشمی اگر به درستی استفاده نشود احتمال زخم قرنیه، حساسیت و ناسازی چشم را افزایش میدهد و به همین علت بود که متخصصان به دنبال یک جایگزین دیگر بودند و عملهای جراحی مورد مطالعه قرار گرفت.
باید توجه داشته باشیم آن چیزی که باعث میشود انسان به عینک نیاز پیدا کند، عدم تطابق انحنای قرنیه، قدرت عدسی چشم و طول کره چشم است و زمانی که این وضعیت نامناسب باشد شخص به عینک نیاز پیدا میکند. به همین جهت برای اینکه این مشکل را حل کنند باید روی قرنیه که مهمترین بخش چشم است تغییر و تحولاتی ایجاد میکنند و از سالها پیش برای اولین بار روسها روی قرنیه خراشهایی را با تیغه الماس ایجاد کردند و در نهایت نتایج خوبی از آن حاصل شد.
سالها بعد کشورهای غربی با استفاده از این روش و تحقیق و پژوهش در آن باعث گسترش این نوع عمل در جهان شدند و درنهایت به جایی رسیدیم که پزشکان در جهان توانستند عینک را با استفاده از این روش حذف کنند.
به دلیل اینکه نتایج حاصله از این عمل غیر قابل پیشبینی بود و برشهایی که روی قرنیه ایجاد میشد در حدود 95 درصد ضخامت قرنیه از بین میرفت و چشم در برابر هرگونه تهدید خارجی آسیبپذیر میشد. به همین علت پزشکان به این فکر افتادند که با استفاده از روش دیگری سطح قرنیه را تراش دهند و این آغاز عمل لیزر در جهان شد که در سالهای بعد به نام لیزیک در علم چشمپزشکی معرفی شد.
خطر عمل لیزیک نسبت به لنزهایی که استفاده میشود بسیار کمتر است، چرا که استفاده از لنز همواره چشم را در معرض خطر قرار میدهد، اما در عمل لیزیک تنها در هنگام عمل و روزهای بعد از آن احتمال خطر وجود دارد. البته باید توجه داشت که عمل لیزیک هم شرایط خاص خودش را دارد به طور مثال شماره چشم فرد باید ثابت شده باشد و براساس نیازهای افراد استفاده میشود.
عمل لیزیک امروزه یکی از صدها عملی است که روی بدن انسان انجام میشود. این عمل کم عارضه است، اما بدون عارضه جانبی نیست، چرا که هیچ عملی بدون عارضه نخواهد بود.
در عمل لیزیک احتمال داردکه شماره چشم صفر نشود و آسیبهای مختلفی به چشم وارد شود و هیچ تضمینی برای بینیاز شدن از عینک هم وجود ندارد. در نهایت عمل لیزیک بنا برتمایل شخصی افراد انجام میشود و باز هم اشاره میکنم که هیچ تضمینی برای سلامت چشم افراد وجود ندارد.
عينكيها پس از عمل ليزيك مراقب باشند
مراقبتهاي بهداشتي پس از جراحي ليزيك از اهميت فوقالعادهاي برخوردار است؛ به طوري كه بيتوجهي به مسائل بهداشتي در روزهاي اوليه پس از جراحي يكي از مهمترين دلايل شكست جراحي است.
اين عمل روي قرنيه چشم انجام ميشود، بيمار زير دستگاه قرار ميگيرد و جراح، ليزر را طوري تنظيم ميكند كه دقيقا روي قرنيه زده شود.
در اين حالت ليزر يك لايه از سطح قرنيه را برمي دارد و قرنيه را تغيير شكل ميدهد كه در اين راستا شماره چشم بيمارعوض ميشود و به وضعيت طبيعي ميرسد و عيوب انكساري چشم برطرف ميشود. براي انجام جراحي ليزيك انجام يك سري معاينات عمومي چشم قبل از عمل لازم است كه معاينات لايه اشكي و ذخيره اشك از اهميت فوقالعادهاي برخوردار است، همچنين قبل از عمل تاريخچه بيماريها و شرح حال بيمار بررسي ميشود. نتايج بلند مدت جراحيهاي ليزر قرنيه كه در مجلات پزشكي مختلف هم منعكس شده، نشان ميدهد كه جراحي ليزيك عوارض بلند مدت چنداني نداشته و گزارشات نيز حاكي از آن است كه حدود يك سال بعد از عمل، حس قرنيه و وضعيت اشك به حالت طبيعي برميگردد. در كساني كه ضخامت قرنيه آنها كم است انجام عمل ليزيك ساختار قرنيه را ضعيف ميكند كه در صورت تشخيص صخامت كم قرنيه سعي ميشود كه اين عمل بر روي شخص انجام نشود. بيتوجهي به تاريخچه بيماريهاي فرد، نقص در انجام معاينات پيش ازعمل، عدم رعايت مسائل بهداشتي بعد از عمل و در موارد بسيار نادري عدم تنظيم دستگاه، سبب بينتيجه ماندن عمل جراحي ليزيك ميشود.
از جراحي هاي ليزيک نترسيد
براي اصلاح عيوب انکساري چشم چه نزديک بين و چه دوربين و چه آستيگماتيک از دستگاه اگزايمر ليزر و جراحي با ليزر استفاده مي شود. در اين جراحي ها به شرطي که بيماران درست انتخاب شده و محدوديت هاي خاص مورد نياز رعايت شده باشد، ميزان موفقيت بسيار بالاست ، در موضوع انتخاب عواملي مثل سن ، ميزان عيب انکساري ، بيماري هاي قرنيه ، خشکي چشم و ديگر موارد در نظر گرفته مي شوند.
هزينه عمل ليزيک در ايران در مقايسه با تمام کشورهاي دنيا و حتي بنگلادش بسيار پايين است. در صورتي که دستگاه هايي که در ايران است از نظر فناوري در مقايسه با کشورهاي اروپايي نيز از برتري خاصي برخوردار است. سن مناسب براي جراحي هاي ليزيک حداقل 20 سال است و عيوب انکساري چشم بايد حداقل 6 ماه تا يک سال ثابت مانده باشد. وي درباره عوارض احتمالي اين گونه جراحي ها چنين مي گويد: هرکاري حتي راه رفتن هم ممکن است عارضه داشته باشد. اگر بخواهيم از عوارض کار بترسيم ، حتي لنزهاي طبي که بعضي از مردم استفاده مي کنند نيز ممکن است دردسرساز باشد. تنها چيزي که عارضه ندارد، عينک است. ما نمي توانيم به صرف احتمال بسيار کمي که براي بعضي عوارض قابل پيشگيري وجود دارد از اين امکاني که فراهم آمده است ، استفاده نکنيم . برخلاف اين که به نظر مي رسد خود چشم پزشکان از انجام اين عمل در مورد خود و نزديکانشان خودداري مي کنند، دکتر جباروند اظهار مي کند که جراحي با ليزر را براي فرزند خود انجام داده است.
عمل لیزیک چشم - بخش چهارم-پرسش و پاسخ
»» دانستنی های کامل در باره عمل لیزیک چشم (دانلود تمام مطالب فوق در قالب PDF)
مطالب مشابه :
13 رازی که چشم پزشکان به شما نمی گویند
فامیلهای بلدی و وابسته مقیم اصفهان - 13 رازی که چشم پزشکان به شما نمی گویند - وبلاگ فرهنگی
ارتباط بیماریهای چشمی با زخم معده
پرستاران استان اصفهان اين تحقيق و عضو آکادمي چشم پزشکان آمريکا ضمن بيان اين مطلب در
بیمارستان فارابی اصفهان
سيان جرقويه اصفهان چشم پزشکی. ادرس حاکمیت بالینی ، زمان حضور پزشکان ، رعایت منشور حقوق
دختر يك چشم(اصفهاني!)!!!
دختری استثنایی که با یک چشم در اصفهان به دنیا آمده ، پزشکان و پرستاران را شگفتزده کرده است.
لیست پزشکان متخصص کرمانشاه-چشم
خانه دستیار اصفهان جهت مشاهده لیست پزشکان متخصص چشم به ادامه مطلب مراجعه نمایید.
4.مشخصات بیمارستانهای استان اصفهان
اين بيمارستان در شهرستان اصفهان واقع عفونی ٬ چشم پزشکی ٬ گوش و پزشکان ایران
بیمارستان های تخصصی چشم پزشکی سطح کشور
بیمارستان تخصصی چشم برنامه درمانگاههای تخصصی و پزشکان بیمارستان فیض اصفهان. ۵
نکته چشم
پزشکان کرمانشاه - نکته چشم - اطلاع رسانی و مطالب آموزشی برای پزشکان ، دانشجویان پزشکی و عموم
عمل ليزيك چشم ( جراحی چشم با لیزر )-شرایط و دستورات پس از عمل لیزیک چشم-بخش سوم
Geology Science - عمل ليزيك چشم ( جراحی چشم با لیزر )-شرایط و دستورات پس از عمل لیزیک چشم-بخش سوم
برچسب :
چشم پزشکان اصفهان