اجراي طرح توسعه ناوگان حمل و نقل عمومي: توسط شرکتهای خودروساز


 با نزديك شدن به فصل پاييز و بازگشايي مدارس ديدن قطار اتوبوس و تاكسي‌هاي آماده به تحويل همچون سال گذشته در جاده مخصوص كرج براي ترددكنندگان در اين جاده باز هم تكرار شد.

16-01.jpg

سال گذشته ستاد مديريت حمل‌و‌نقل و مصرف سوخت (ستاد تبصره 13 سابق) در همين فصل اقدام به راه‌اندازي قطار اتوبوس‌ها و تاكسي در جاده مخصوص كرج كرد تا به اين طريق روند اجرايي طرح توسعه ناوگان حمل‌و‌نقل عمومي كه از اهداف اين ستاد بود را به معرض نمايش گذارد.
طي دو هفته گذشته جاده مخصوص كرج باز هم شاهد صف طويلي از تاكسي‌ اتوبوس و «ون» توليدي دو شركت ايران‌خودرو و سايپا بود كه در دو برنامه جداگانه براي بازديد به معرض نمايش گذاشته شدند. در اين دو برنامه در مجموع 6هزار و 900دستگاه اتوبوس، تاكسي و «ون» به ناوگان حمل‌و‌نقل عمومي كشور افزوده شد كه بخش قابل‌توجهي از آن قرار است، به ساير استان‌ها واگذار شود.
اما با وجود واگذاري تعداد قابل‌توجهي تاكسي، اتوبوس و ون در سال گذشته با آغاز فصل سرما، مردم از كمبود ناوگان حمل‌و‌نقل عمومي گلايه‌مند بودند به طوري كه اين مشكل در سال گذشته و با وجود تزريق چندين هزار دستگاه تاكسي و اتوبوس و ورود «ون» براي اولين بار به عنوان وسيله نقليه عمومي به ناوگان حمل‌و‌نقل عمومي كشور و به دليل اجراي طرح سهميه‌بندي سوخت بيش از سال‌هاي گذشته احساس شد.
به طوري كه سردار محمد رويانيان رييس ستاد مديريت حمل‌و‌نقل و مصرف سوخت در مراسم روز گذشته اعتراف كرد كه هنوز اثر شيرين طرح توسعه ناوگان حمل‌ونقل عمومي از سوي مردم احساس نشده است و مشكل ناوگان همچنان باقي است.
از سوي ديگر به گفته برخي كارشناسان مشكل ناوگان حمل‌و‌نقل عمومي تنها با تزريق تاكسي، «ون» و يا اتوبوس برطرف نشده بلكه بايد ناوگان حمل‌و‌نقل ريلي را به مرور جايگزين ناوگان حمل‌و‌نقل جاده‌اي كرد تا به اين طريق بتوان مشكل اين ناوگان را برطرف كرد.
تزريق 3400 دستگاه وسيله نقليه عمومي به ناوگان حمل‌ونقل در مراسم روز گذشته كه با حضور سردار محمد رويانيان، رييس ستاد مديريت حمل‌ونقل و مصرف سوخت و مديران دو شركت سايپا و ايران‌خودرو برگزار شد، سه‌هزار دستگاه تاكسي، 150دستگاه اتوبوس و 300دستگاه ون توليدي شركت سايپا به ناوگان حمل‌ونقل عمومي كشور تحويل شد كه با توجه به تحويل همين تعداد تاكسي و اتوبوس از سوي ايران‌خودرو در مجموع 6هزار و 900دستگاه اتوبوس و تاكسي به ناوگان حمل‌ونقل عمومي كشور افزوده شده كه با توجه به اجراي اين طرح بايد اميدوار بود كه مشكل ناوگان حمل‌ونقل عمومي كشور در سال‌جاري برطرف شود.
در مراسم روز گذشته مهرداد بذرپاش، مديرعامل شركت سايپا درخصوص اقدامات صورت گرفته توسط اين شركت براي اجراي طرح توسعه ناوگان و حمل‌ونقل عمومي كشور گفت: شركت سايپا در راستاي اجراي برنامه‌هاي ستاد مديريت حمل‌ونقل و مصرف سوخت كه در سه حوزه تعريف شده يعني طرح نوسازي خودروهاي فرسوده، توسعه ناوگان تاكسيراني و طرح نوسازي تاكسي‌هاي فرسوده شركت داشته كه به همين منظور تاكنون در مجموع 115هزار دستگاه خودروي فرسوده و 14هزار دستگاه تاكسي فرسوده توسط اين شركت نوسازي شده و 11هزار و 500دستگاه تاكسي جديد نيز جهت توسعه به ناوگان تاكسيراني كشور تحويل شده است.
وي در ادامه اظهار داشت: در سال‌جاري شركت سايپا وعده تحويل 40هزار دستگاه تاكسي را براي توسعه و نوسازي ناوگان داده كه در صورت نياز اين ستاد مي‌توانيم بيش از تعهداتمان نيز خودرو به ناوگان تحويل دهيم.
طعم طرح توسعه هنوز چشيده نشده است
طرح توسعه ناوگان حمل‌ونقل عمومي كشور كه همزمان با اجراي طرح سهميه‌بندي سوخت در دستور كار ستاد مديريت حمل‌ونقل مصرف سوخت قرار گرفت هنوز نتوانسته گره مشكل ناوگان حمل‌ونقل عمومي كشور را برطرف كند به طوري كه سال گذشته و با وجود تحويل تعداد قابل توجهي تاكسي و اتوبوس از سوي دو شركت ايران‌خودرو و سايپا به ناوگان حمل‌ونقل عمومي كشور باز هم در فصل زمستان كمبود وسايل حمل‌ونقل عمومي احساس مي‌شد. در سال‌جاري نيز طرح توسعه ناوگان همچنان در دستور كار ستاد مديريت حمل‌ونقل و مصرف سوخت قرار دارد اما آيا با آغاز فصل سرما مشكل سال‌هاي گذشته باز هم تكرار خواهد شد يا خير؟
به گفته بذرپاش با وجود تحويل تعداد زيادي تاكسي و اتوبوس از طرف دو شركت ايران‌خودرو و سايپا هنوز مردم شيريني توسعه ناوگان را نچشيده‌اند كه اين امر به دليل عدم وجود سيستم نظارتي در ستاد مديريت حمل‌ونقل و مصرف سوخت است.
بذرپاش در اين مراسم به مسوولين ستاد مديريت حمل‌ونقل و مصرف سوخت پيشنهاد داد كه با در نظر گرفتن واحد نظارتي در اين ستاد بتواند توزيع تاكسي‌ها و اتوبوس‌ها را كنترل كند تا مردم بتوانند شيريني توسعه ناوگان حمل‌ونقل عمومي را بچشند.
سردار رويانيان نيز در اين مراسم درخصوص اينكه چرا توسعه ناوگان حمل‌ونقل عمومي در كشور احساس نمي‌شود، گفت: من هم معتقد هستم كه مردم شيريني اين طرح را هنوز نچشيده‌اند اما علاوه بر تزريق اتوبوس، تاكسي و «ون» براي توسعه ناوگان حمل‌ونقل عمومي بايد چندين مولفه ديگر نيز مدنظر قرار گيرد تا مردم توسعه ناوگان را احساس كنند كه ستاد در حال بررسي اين مولفه‌ها است تا طرح توسعه پيشرفت قابل توجهي داشته باشد.
رويانيان در خصوص مولفه‌هاي مذكور عنوان كرد: با توسعه شبكه راه‌ها و يكپارچه‌سازي ناوگان حمل‌ونقل عمومي با رويكرد تركيبي يعني در نظر گرفتن تمام خودروهاي عمومي براي ناوگان حمل‌ونقل عمومي كشور و مديريت صحيح عرضه حمل‌ونقل بر مبناي تقاضاي ناوگان و توسعه شبكه ريلي به طور مكمل مي‌توان تا حدودي اجراي طرح توسعه ناوگان را پيش برد كه ما در حال بررسي براي اجراي اين مولفه‌ها هستيم.
مديريت در خودروسازي كشور ايمني محور است
سردار رويانيان در بخش ديگري از گفته‌هاي خود در اين مراسم و با عنوان رييس پليس راهنمايي و رانندگي كشور در خصوص مباحث مطرح شده طي هفته‌هاي گذشته در خصوص عدم ايمني خودروهاي داخلي گفت: در ارتباط با بحث ايمني خودروها من بارها گفته‌ام و در حال حاضر نيز بر آن تاكيد مي‌كنم كه مديريتي كه هم‌اكنون در سايپا و ايران‌خودرو هست مديريت ايمني محور است كه اين باعث خوشحالي است.
وي در ادامه عنوان كرد: با اين حال اين وظيفه پليس راهنمايي و رانندگي كشور است كه خودروهاي ناايمن را در كشور معرفي كند. سردار رويانيان در ادامه خبر از تاسيس مركزي تحت عنوان ايساپول داد و افزود: طي جلساتي كه با دو شركت سايپا و ايران‌خودرو طي هفته گذشته برگزار شد به اين نتيجه رسيديم كه مركزي را تحت‌عنوان ايساپول تاسيس كنيم تا اين مركز بتواند با همكاري دو شركت سايپا و ايران‌خودرو و پليس راهنمايي و رانندگي كشور حوادث و مشكلات خودروهاي داخلي را مورد بررسي قرار داده و نسبت به برطرف كردن اين مشكلات اقدامات اساسي را صورت دهند كه امروز ودر همين مراسم تاسيس چنين مركزي كليد خورد و ما اميدواريم به اين طريق مشكلات ايمني خودروهاي داخلي برطرف شود.
چندي پيش سردار رويانيان طي برنامه تلويزيوني خبر از معرفي خودروهاي ناايمن از سال آينده داده بود كه اين خبر در همان ابتدا با واكنش منفي شركت‌هاي خودروساز مواجه شد اما حال با تاسيس چنين مركزي مي‌توان اميدوار بود كه ضريب ايمني خودروهاي داخلي افزايش يابد.
دنیای اقتصاد


مطالب مشابه :


قیمت بلیط حمل خودرو با قطار

تهران-مشهد 1140000ریال واگن حمل خودرو متصل به قطار های مسافری طوس فوق العاده۸(لوکس ۴ تخته)وقطار




اطلاعات عمومی در خصوص حمل خودرو با قطار و قیمت آن

اطلاعات عمومی در خصوص حمل خودرو با قطار و قیمت




اطلاعات لازم در مورد سفر با قطار و حمل خودرو

راه اهن - اطلاعات لازم در مورد سفر با قطار و حمل خودرو - راه اهن و خدمات ریلی و




قیمت بلیط حمل خودرو با قطار

تهران-مشهد ۶۰۰۰۰۰ریال واگن حمل خودرو متصل به قطار های مسافری طوس فوق العاده۸(لوکس ۴ تخته




اطلاعات صدور بليط

حمل خودرو با قطار ; بهاي بليت حمل خودرو با واگن ويژه يكسره از تهران به مشهد، كرمان، اهواز




ریز برنامه حركت قطارهاي مسافري از مورخه 93/03/11 لفايت 93/07/10

مولد + رستوران +حمل خودرو و در روز دوم با سازمان 60/7 قطار ساري. همه روزه با سازمان 54/5




اجراي طرح توسعه ناوگان حمل و نقل عمومي: توسط شرکتهای خودروساز

خودرو اخبار جدید اندازي قطار اتوبوس‌ها و ناوگان حمل‌و‌نقل عمومي تنها با تزريق




آشنايي با مترو

بهره برداري از ايستگاه ايران خودرو (خط 5 با مشكلات جدي حمل و نقل قطار مترو پاريس




برچسب :