نامه به نمایندگان مجلس شورای اسلامی( برای استخدام ورودی های 88 مراکز تربیت معلم)

                                             بسم الله الرحمن الرحیم

 به: نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی

 از : یک معلم

موضوع: چاره اندیشی برای جذب  و ادامه تحصیل دانشجویان  ورودی ۸۸ مراکز تربیت معلم

           با سلام و احترام:

     نمایندگان  محترم  مجلس شورای اسلامی،توجه به آموزش و پرورش خاصه وضعیت معلمان و  احیای مراکز تربیت معلم را همواره مورد نظر قرار داده اند. این مهم موجب رضایت معلمان کشور است. طبق مفاد پیشنهادی مركز پژوهش‌هاي مجلس،  وزارت آموزش و پرورش در يك سير نزولي بدون توجه به قوانين موجود، مراكز تربيت معلم و دانشسراها را از 555 باب و يكصد هزار دانشجو و دانش‌آموز معلم به 113 باب مركز تربيت معلم و حدود ده هزار دانشجو معلم تقليل داده و از نيروهاي حق‌التدريس برای تامین معلم استفاده نموده است. 
    ضمن این که  تربيت معلم از سال 1290 مورد توجه قوه مقننه بوده است. از جمله تخصيص 50 درصد ظرفيت اعزام به خارج از كشور به تربيت نيرو براي حوزه‌ تربيت معلم و تأسيس دارالمعلمين و دارالمعلمات و قانون تربيت معلم و قانون تأسيس دانشسراي مقدماتي و عالي و تبديل آن به دانشگاه تربيت معلم در سال 1353 و بند «11» ماده (10) قانون اهداف و وظايف آموزش و پرورش مصوب سال 1366 كه دستگاه را ملزم به تأمين نياز نيروي انساني آموزشي و پرورشي از طريق دانشسراها و مراكز تربيت معلم و آموزشكده‌هاي فني و حرفه‌اي كرد را مي‌توان نام برد. آخرين قانون مصوب در اين رابطه مربوط به سال 1369 تحت عنوان قانون متعهدين خدمت درآموزش و پرورش است كه آيين‌نامه آن ده سال بعد به تصويب رسيد. ضمن اينكه نهم ارديبهشت ماه سال جاري، شوراي عالي انقلاب فرهنگي كليات تأسيس دانشگاه بزرگ فرهنگيان را تصويب كرد( طرح الزام آموزش و پرورش....). علاوه بر آن احیای مراکز تربیت معلم و یا برچیدن آن در اوایل کار دولت ها بر سر زبان ها جاری می شود، ولی الی اکنون اقدام موثری در این باره صورت نگرفته است. با این وجود هدف از نگارش این نامه در خواست از نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی برای چاره اندیشی برای استخدام و ادامه تحصیل حدود ۴۰۰۰ ( چهار هزار) نفر از بهترین جوانان این کشور است که در حال حاضر در مراکز تربیت معلم  کشور مشغول تحصیل هستند می باشد. برای این منظور و در همین رابطه موارد زیر به اطلاع نمایندگان محترم می رسد: 

      ۱-  این معلم با نزدیک به بیست سال تجربه کار در مراکز تربیت معلم، به یاد ندارد که از فرزندان مرفهین بی درد تربیت معلم را برای ادامه تحصیل و شغل معلمی انتخاب کرده باشند. این دانشجویان عموما" از نظر موقعیت اجتماعی و فرهنگی به خانواده های مذهبی، سنتی و به روستاها و شهر های کوچک تعلق دارند.

   ۲-  دانشجویان ورودی سال ۸۸  به ۱۱۲ مرکز تربیت معلم، علاقه مند به تعلیم و تربیت هستند. گواه بر این، و به استناد رتبه کنکور سراسری، همه این ها می توانستند در سایر دانشگاه های دولتی در دوره کارشناسی قبول شوند ولی تربیت معلم را ترجیح داده اند. این در حالی است که سابق براین تربیت معلم در اولویت های آخر افراد انتخاب می شد، ولی دانشجویان ورودی ۸۸ همگی تربیت معلم را جزء اولویت های ۱ تا ۸  خود انتخاب نموده اند.   ۳- همان طوری که  می دانید، قبول شدن در مراکز تربیت معلم مستلزم عبور از سد کنکور سراسری، مصاحبه روانشناختی و عقیدتی و تحقیقات گزینش برای انتخاب اصلح است. علاوه بر آن محیط مراکز تربیت معلم  همواره یک محیط مهیا از نظر ساختاری، فرهنگی، علمی و آموزشی برای آماده کردن معلمان آینده کشور بوده و هر ساله مدرسان آن نیز از طریق تعیین صلاحیت مورد ارزیابی قرار می گیرند. این در حالی است که هیچ دانشگاهی چنین ویژگی را برای تربیت معلم ندارد. اگر تربیت شدگان این مراکز که رسالتی جز تربیت معلم ندارند، وارد آموزش و پرورش نشوند، پس چه کسانی و با چه ویژگی های باید تربیت فرزندان این کشور را به عهده بگیرند؟   ۴- تنها مانع ذکر شده در باره استخدام این گونه دانشجویان اجرای لایحه خدمات کشوری است. سئوال اساسی این است که آیا همه بندهای آن برای فرهنگیان اجرا شده است؟ یا فقط ممنوعیت استخدام زیر بیست سال و دارندگان مدرک تحصیلی زیر کاردانی که آن هم با گذشت یک سال در حال منقی شدن است، بلافاصله مورد عمل واقع شده است؟. در حالی که این قانون برای دانشجویان دانشکده افسری نیروی انتظامی، دانشجویان دانشگاه شهید ستاری، دانشگاه امام حسین(ع)، دانشکده علوم قضایی و دانشکده صدا و سیما و... اجرا نمی شود.

   ۵-   اولین مرکز تربیت معلم در ایران حدود صد سال پیش (۱۲۹۰)تاسیس شده. از آن زمان تا کنون تغییرات در برنامه درسی مدارس منجر به تغییر در روش های گزینش، تربیت و کارگماری معلمان را نیز در بر داشته است. اما هرگز مراکز تربیت معلم به سطح مورد انتظار ارتقاء نیافته تا بتواند با تحقیقات علمی در فرایند طراحی، اجرا و ارزشیابی برنامه های آموزشی و پرورشی ایفای نقش کند. درست مثل سایر مراکز آموزش عالی کشور، فاصله یادگیری موضوعات ترجمه شده و دنیا واقعی کار در این جا هم تا حدودی خودنمایی کرده است. مراکز تربیت معلم وابسته به مدیریت آموزش و پرورش که دغدغه اصلی آن ها تا کنون تامین تعداد معلم مورد نیاز برای تحت پوشش قرار دادن افراد واجدالتعلیم بدون در نظر گرفتن کیفیت آموخته ها و توانایی آن ها در مدیریت کلاس، در سراسر کشور بوده، نمی تواند انتظارات مسئولین را برآورده کند. علاوه بر آن تا چند سال پیش پذیرفته شدگان مراکز تربیت معلم اغلب کسانی بوده اند که در جای دیگری پدیرفته نمی شدند و با علاقه و انگیزه ناکافی وارد مراکز تربیت معلم و آموزش و پرورش می شدند. در این باره چه کسانی کوتاهی کرده اند؟ دبیران شاغل در مراکز تربیت معلم(مدرسان) یا برنامه ریزان و مدیران ؟!

      ۶-  امروزه دانشجویان مراکز تربیت معلم، شغل معلمی را بر اساس علاقه  انتخاب کرده اند. وجود افراد با صلاحیت بالا برای جذب در مراکز تربیت معلم، فرصت مغتنمی برای ترمیم  کاستی های منابع انسانی  آموزش و پرورش محسوب می شود.  یک مطالعه اجمالی توسط نگارنده نشان می دهد که کلیه پذیرفته شدگان دوره کاردانی و کارشناسی روزانه و شبانه مراکز تربیت معلم در سال تحصیلی 89-88  می توانسته اند در سایر دانشگا های دولتی در دوره کارشناسی  پذیرفته شوند. با مورد نظر قرار دادن آخرین رتبه پذیرفته شده در دانشگاه های دولتی و مقایسه آن با افراد پذیرفته شده در دوره کاردانی تربیت معلم هدف مند بودن انتخاب تربیت معلم توسط  آن ها آشکار می شود. برخی از اطلاعات مربوط به دانشجویان ورودی 89-88  تربیت معلم در جدول زیر جهت اطلاع آورده شده است.

 

       *  رتبه های کنکور پذیرفته شده در تربیت معلم :

1- دختران 54 درصد زیر 2000و مابقی 46  درصد بین ۲۰۰۰ تا  10000

2- پسران 75درصد زیر 2500و و مابقی  25درصد بین ۲۵۰۰ تا  12000

* اولویت انتخاب تربیت معلم در فرم انتخاب رشته:

1- دختران 95 درصد اولویت اول تا سوم

2- پسران  91 درصد اولویت اول تا هشتم

* - شغل پدر دانشجویان مراکز تربیت معلم:

۱- دختران- 38 درصد فرهنگی، 29 درصد آزاد، 20 درصد کارگر، 8 درصد کارمند و 5 درصد کشاورز

 ۲- پسران – 8 درصد فرهنگی، 28درصد  شغل آزاد، 22درصد کارگر، 4 درصد کارمند و 14 درصد کشاورز

*  شغل مادر دانشجویان مراکز تربیت معلم:

1- دختران  75درصد مادران خانه دار و 20 در صد فرهنگی و 5درصد کارمند

2- پسران   97 درصد مادران خانه دار و 2  درصد فرهنگی و 1 درصد کارمند

* - علاقه به شغل معلمی:

         1-  دختران 98 درصد خیلی زیاد

         2-  پسران 96 درصد خیلی زیاد

*     میزان نگرانی دانشجوان برای جذب نشدن در آموزش و پرورش:

         1 - دختران-  90 درصد خیلی زیاد نگرانند.

        2- پسران-   95 درصد  خیلی زیاد نگرانند..

    ۷-   در طول تاریخ مراکز تربیت معلم برای اولین بار از دانشجویانی که در آموزش و پرورش و زیر نظر آموزش و پرورش برای معلمی تربیت می شوند، شهریه دریافت می شود، و برای ارتقاء سطح دانش و مهارت معلمان شاغل در دوره کارشناسی ماموریت داده نمی شود. شما به خوبی می دانید که این روش کارآیی تحصیلی و عملکرد شغلی آن ها را کاهش می دهد. آیا سرمایه گداری برای تربیت نسل های آینده، توجه حداقلی  را ضروری نمی نماید؟. از سوی دیگر این دانشجویان با استعداد و علاقمند به شغل معلمی به غیر از دانش، نگرش، روش و منش مورد نیاز برای تربیت فرزندان این مرز بوم چیزی دیگری که در بازار کار به کار آید بدست نمی آورند، آیا روا است وضعیت جذبشان در آموزش و پرورش نا معلوم بماند؟

    ۸-  نا مشخص  بودن وضعیت استخدامی آن ها، به شدت در روحیه آن ها تاثیر گذاشته است. بگونه ای که  دارندگان رتبه های زیر ۵۰۰ دچار افسردگی شده و قصد خروج از تربیت معلم را دارند. نگرانی بیش از 95 درصد این دانشجویان در باره نا معلوم بودن وضعیت جذب شان، می تواند موجبات افت تحصیلی آنان را فراهم کند. اینان به آرامش و اطمینان نیاز دارند تا قابلیت های لازم را برای ورود به عرصه آموختن و تربیت کردن کسب کنند.  علاوه بر آن خروج افراد لایق، با هوش و ارزش مدار از آموزش و پرورش با وچود خروج عده ی از افراد کیفی از طریق بازنشستگی پیش از موعد ضرر و زیان غیر قابل جبران برای آموزش و پرورش محسوب می شود. 

   ۹-   امروزه به واسطه ورود دانشجویان با کفایت از نظر هوش و استعداد و افزایش تحصیل کردگان  در دوره های تحصیلات تکمیلی در کشور، فرصت بهسازی مراکز تربیت معلم فراهم شده است.  با توجه به آشنایی شما با مسایل آموزش و پرورش انتظار می رود، ضمن چاره اندیشی برای جذب دانشجویان ورودی ۸۸ و کارگماری آن ها، بهسازی فرایند تربیت معلم در کشور را نیز مورد عنایت و توجه قرار دهید.  
     ۱۰-  مدرسان مراکز تربیت معلم و دانشجویان و خانواده های آن ها شناختی که ازنمایندگان دلسوز ملت دارند، انتظار دارند خبرهای امیدوار کننده ای با  رفع خلأ قانوني ناشي از مغايرت برخي از بندهاي قانون متعهدين خدمت به آموزش و پرورش و قانون مديريت خدمات كشوري (دارا بودن سن 20 سال و مدرك دانشگاهي در ابتداي استخدام، بندهاي «الف» و «و» ماده (42) قانون خدمات كشوري) در آینده نزدیک  برای استخدام و ادامه تحصیل دریافت کنند.  چاره اندیشی برای رفع بلاتکلیفی داشجویان ورودی ۸۸ به مراکز تربیت معلم فقط از عهده نمایندگان محترم و دلسوز مجلس بر می آید .  
                                                                                                     

                                                                                                    با دعای خیر

                                                                     مدرس مرکز تربیت معلم معین شهید رجایی قزوین

                                                                                                   منوچهرکلهر

                                                        بسم الله الرحمن الرحیم

    به: مدیر کل محترم آموزش و پرورش استان قزوین

               با سلام و احترام:

         هدف از نگارش این نامه در خواست از جنابعالی برای کمک به استخدام و ادامه تحصیل تعدادی از بهترین جوانان این کشور است که در حال حاضر در مراکز تربیت معلم  کشور مشغول تحصیل می باشد. برای این منظور و در همین رابطه موارد زیر به اطلاع جنابعالی می رسد: 

      ۱-  این معلم با نزدیک به بیست سال تجربه کار در مراکز تربیت معلم، به یاد ندارد که از فرزندان مرفهین بی درد تربیت معلم را برای ادامه تحصیل و شغل معلمی انتخاب کرده باشند. این دانشجویان عموما" از نظر موقعیت اجتماعی و فرهنگی به خانواده های مذهبی، سنتی و به روستاها و شهر های کوچک تعلق دارند.

   ۲-  دانشجویان ورودی سال ۸۸  به ۱۱۲ مرکز تربیت معلم، علاقه مند به تعلیم و تربیت هستند. گواه بر این، و به استناد رتبه کنکور سراسری، همه این ها می توانستند در سایر دانشگاه های دولتی در دوره کارشناسی قبول شوند ولی تربیت معلم را ترجیح داده اند. این در حالی است که سابق براین تربیت معلم در اولویت های آخر افراد انتخاب می شد، ولی دانشجویان ورودی ۸۸ همگی تربیت معلم را جزء اولویت های ۱ تا ۸  خود انتخاب نموده اند.   ۳- همان طوری که  می دانید، قبول شدن در مراکز تربیت معلم مستلزم عبور از سد کنکور سراسری، مصاحبه روانشناختی و عقیدتی و تحقیقات گزینش برای انتخاب اصلح است. علاوه بر آن محیط مراکز تربیت معلم  همواره یک محیط مهیا از نظر ساختاری، فرهنگی، علمی و آموزشی برای آماده کردن معلمان آینده کشور بوده و هر ساله مدرسان آن نیز از طریق تعیین صلاحیت مورد ارزیابی قرار می گیرند. این در حالی است که هیچ دانشگاهی چنین ویژگی را برای تربیت معلم ندارد. اگر تربیت شدگان این مراکز که رسالتی جز تربیت معلم ندارند، وارد آموزش و پرورش نشوند، پس چه کسانی و با چه ویژگی های باید تربیت فرزندان این کشور را به عهده بگیرند؟   ۴- تنها مانع ذکر شده در باره استخدام این گونه دانشجویان اجرای لایحه خدمات کشوری است. سئوال اساسی این است که آیا همه بندهای آن برای فرهنگیان اجرا شده است؟ یا فقط ممنوعیت استخدام زیر بیست سال و داشتن مدرک دانشگاهی که آن هم با گذشت یک سال در حال منقی شدن است، بلافاصله مورد عمل واقع شده است؟. در حالی که این قانون برای دانشجویان دانشکده افسری نیروی انتظامی، دانشجویان دانشگاه شهید ستاری، دانشگاه امام حسین(ع)، دانشکده علوم قضایی و دانشکده صدا و سیما و... اجرا نمی شود.

   ۵-   اولین مرکز تربیت معلم در ایران حدود صد سال پیش (۱۲۹۰)تاسیس شده. از آن زمان تا کنون تغییرات در برنامه درسی مدارس منجر به تغییر در روش های گزینش، تربیت و کارگماری معلمان را نیز در بر داشته است. اما هرگز مراکز تربیت معلم به سطح مورد انتظار ارتقاء نیافته تا بتواند با تحقیقات علمی در فرایند طراحی، اجرا و ارزشیابی برنامه های آموزشی و پرورشی ایفای نقش کند. درست مثل سایر مراکز آموزش عالی کشور، فاصله یادگیری موضوعات ترجمه شده و دنیا واقعی کار در این جا هم تا حدودی خودنمایی کرده است. مراکز تربیت معلم وابسته به مدیریت آموزش و پرورش که دغدغه اصلی آن ها تا کنون تامین تعداد معلم مورد نیاز برای تحت پوشش قرار دادن افراد واجدالتعلیم بدون در نظر گرفتن کیفیت آموخته ها و توانایی آن ها در مدیریت کلاس، در سراسر کشور بوده، نمی تواند انتظارات مسئولین را برآورده کند. علاوه بر آن تا چند سال پیش پذیرفته شدگان مراکز تربیت معلم اغلب کسانی بوده اند که در جای دیگری پدیرفته نمی شدند و با علاقه و انگیزه ناکافی وارد مراکز تربیت معلم و آموزش و پرورش می شدند. در این باره چه کسانی کوتاهی کرده اند؟ دبیران شاغل در مراکز تربیت معلم(مدرسان) یا برنامه ریزان و مدیران ؟!

      ۶-  امروزه دانشجویان مراکز تربیت معلم، شغل معلمی را بر اساس علاقه  انتخاب کرده اند. وجود افراد با صلاحیت بالا برای جذب در مراکز تربیت معلم، فرصت مغتنمی برای ترمیم  کاستی های منابع انسانی  آموزش و پرورش محسوب می شود.  یک مطالعه اجمالی توسط نگارنده نشان می دهد که کلیه پذیرفته شدگان دوره کاردانی و کارشناسی روزانه و شبانه مراکز تربیت معلم در سال تحصیلی 89-88  می توانسته اند در سایر دانشگا های دولتی در دوره کارشناسی  پذیرفته شوند. با مورد نظر قرار دادن آخرین رتبه پذیرفته شده در دانشگاه های دولتی و مقایسه آن با افراد پذیرفته شده در دوره کاردانی تربیت معلم هدف مند بودن انتخاب تربیت معلم توسط  آن ها آشکار می شود. برخی از اطلاعات مربوط به دانشجویان ورودی 89-88  تربیت معلم در جدول زیر جهت اطلاع آورده شده است.

 

       *  رتبه های کنکور پذیرفته شده در تربیت معلم :

1- دختران 54 درصد زیر 2000و مابقی 46  درصد بین ۲۰۰۰ تا  10000

2- پسران 75درصد زیر 2500و و مابقی  25درصد بین ۲۵۰۰ تا  12000

* اولویت انتخاب تربیت معلم در فرم انتخاب رشته:

1- دختران 95 درصد اولویت اول تا سوم

2- پسران  91 درصد اولویت اول تا هشتم

* - شغل پدر دانشجویان مراکز تربیت معلم:

۱- دختران- 38 درصد فرهنگی، 29 درصد آزاد، 20 درصد کارگر، 8 درصد کارمند و 5 درصد کشاورز

 ۲- پسران – 8 درصد فرهنگی، 28درصد  شغل آزاد، 22درصد کارگر، 4 درصد کارمند و 14 درصد کشاورز

*  شغل مادر دانشجویان مراکز تربیت معلم:

1- دختران  75درصد مادران خانه دار و 20 در صد فرهنگی و 5درصد کارمند

2- پسران   97 درصد مادران خانه دار و 2  درصد فرهنگی و 1 درصد کارمند

* - علاقه به شغل معلمی:

         1-  دختران 98 درصد خیلی زیاد

         2-  پسران 96 درصد خیلی زیاد

*     میزان نگرانی دانشجوان برای جذب نشدن در آموزش و پرورش:

         1 - دختران-  90 درصد خیلی زیاد نگرانند.

        2- پسران-   95 درصد  خیلی زیاد نگرانند..

    ۷-   در طول تاریخ مراکز تربیت معلم برای اولین بار از دانشجویانی که در آموزش و پرورش و زیر نظر آموزش و پرورش برای معلمی تربیت می شوند، شهریه دریافت می شود، و برای ارتقاء سطح دانش و مهارت معلمان شاغل در دوره کارشناسی ماموریت داده نمی شود. شما به خوبی می دانید که این روش کارآیی تحصیلی و عملکرد شغلی آن ها را کاهش می دهد. آیا سرمایه گداری برای تربیت نسل های آینده، توجه حداقلی را ضروری نمی نماید؟. از سوی دیگر این دانشجویان با استعداد و علاقمند به شغل معلمی به غیر از دانش، نگرش، روش و منش مورد نیاز برای تربیت فرزندان این مرز بوم چیزی دیگری که در بازار کار به کار آید بدست نمی آورند، آیا روا است وضعیت جذبشان در آموزش و پرورش نا معلوم بماند؟

    ۸-  نا مشخص  بودن وضعیت استخدامی آن ها، به شدت در روحیه آن ها تاثیر گذاشته است. بگونه ای که  دارندگان رتبه های زیر ۵۰۰ دچار افسردگی شده و قصد خروج از تربیت معلم را دارند. نگرانی بیش از 95 درصد این دانشجویان در باره نا معلوم بودن وضعیت جذب شان، می تواند موجبات افت تحصیلی آنان را فراهم کند. اینان به آرامش و اطمینان نیاز دارند تا قابلیت های لازم را برای ورود به عرصه آموختن و تربیت کردن کسب کنند.  علاوه بر آن خروج افراد لایق، با هوش و ارزش مدار از آموزش و پرورش با وچود خروج عده ی از افراد کیفی از طریق بازنشستگی پیش از موعد ضرر و زیان غیر قابل جبران برای آموزش و پرورش محسوب می شود. 

   ۹-   امروزه به واسطه ورود دانشجویان با کفایت از نظر هوش و استعداد و افزایش تحصیل کردگان  در دوره های تحصیلات تکمیلی در کشور، فرصت بهسازی مراکز تربیت معلم فراهم شده است.  با توجه به آشنایی شما با مسایل آموزش و پرورش انتظار می رود، ضمن کمک به چاره اندیشی برای جذب دانشجویان ورودی ۸۸ و کارگماری آن ها، مساعدت خود را برای بهسازی فرایند تربیت معلم را نیز مورد عنایت و توجه قرار دهید.  
     ۱۰- با توجه به علاقه جنابعالی نسبت تربیت معلمان توانا و متعهد،  انتظار می رود با کمک و پی گیری حضرت عالی خبرهای امیدوار کننده ای با  رفع خلأ قانوني ناشي از مغايرت برخي از بندهاي قانون متعهدين خدمت به آموزش و پرورش و قانون مديريت خدمات كشوري (دارا بودن سن 20 سال و مدرك دانشگاهي در ابتداي استخدام، بندهاي «الف» و «و» ماده (42) قانون خدمات كشوري) در آینده نزدیک  برای استخدام و ادامه تحصیل در دوره های کاردانی به کارشناسی دریافت کنند.                        

                                                                                                    با دعای خیر

                                                                     مدرس مرکز تربیت معلم معین شهید رجایی قزوین

                                                                                                   منوچهرکلهر

 


مطالب مشابه :


نامه برای استخدام دانشجویان ورودی 88 مراکز تربیت معلم

تربیت(education ) - نامه برای استخدام دانشجویان ورودی 88 مراکز تربیت معلم - مطالب آموزشی، تربیتی و




خبر فوری

رئیس کمیته آموزش و پرورش مجلس در گفت‌وگو با فارس خبر داد دانشجویان تربیت معلم برای 5 سال




نامه به نمایندگان مجلس شورای اسلامی( برای استخدام ورودی های 88 مراکز تربیت معلم)

( برای استخدام ورودی های 88 مراکز تربیت معلم) استخدام زیر بیست تربیت معلم و دانشجویان و




استخدام دانش آموختگان ورودی سال ۸۸ مراکز تربیت معلم

محفل جامع دانشجویان جریاناتی فعال شده‌اند که به‌دنبال تعطیلی تربیت معلم و حذف




سرآغاز

تربیت معلم ورودی سال 88 مسایل دانشجویان کاردانی تربیت تربیت معلم 88ی استخدام




برچسب :