آموزش فارسی نرم افزار ایز EES

نرم افزار EES چیست و چرا بایستی آن را آموخت؟

نام EES که ایز تلفظ می­گردد، مخفف Engineering Equations Solver است. ساده­ترین قابلیت EES حل دستگاه معادلات جبری (شامل معادلات غیر خطی) است. یعنی کافی است شما معادلات و داده­های لازم برای حل یک مسئله را وارد نمایید و این نرم افزار پاسخ محاسبات را به شما خواهد داد. با پردازنده متنی موجود در EES می­توانید معادلات را همانگونه که آنها را می بینید بدون توجه به جایگاه متغیرها در برنامه وارد نمایید. همچنین EES می­تواند معادلات دیفرانسیل و معادلات مختلط را حل کند، محاسبات بهینه­سازی، رگرسیون خطی و غیر­خطی، رسم نمودار با دقت بالا و تحلیل عدم اطمینان را انجام دهد و حتی انیمیشن­های مهندسی بر پایه محاسبات بسازد. این نرم افزار واحدهای مختلف فیزیکی را می­شناسد و کنترل می­کند.

برنامه EES با برنامه­های محاسباتی دیگر چند تفاوت عمده دارد. اول این که EES با دسته­بندی معادلات، حل معادلات را در بهترین حالت تضمین می­کند. دوم این که EES دارای توابع ریاضی، ترمودینامیکی و مکانیکی مفید زیادی است که می­تواند محاسبات مهندسی را بسیار آسان کند و همزمان واحدهای مهندسی را در معادلات ارزیابی نماید و با این کار امکان خطا در وارد نمودن معادلات را به حداقل می­رساند. سوم این که خواص ترمودینامیکی مواد زیادی بصورت داخلی در این برنامه پیاده­سازی شده است. برای مثال همه خواص ترمودینامیکی جدول بخار، مایعات مبرد مختلف و بسیاری از مواد دیگر در EES قابل استفاده است. برنامه EES خواص هوا و توابع سایکرومتریک و داده­های جدول JANAF  برای بسیاری از گازها و همچنین جامدات را دارا می­باشد و انجام محاسبات سایکرومتریک و رسم نمودارهای آنها را بسیار ساده کرده است.

توابع ریاضی و ترمودینامیکی EES بسیار متنوع است اما اگر نتواند خواسته­های کاربر را ارضاء کند، این برنامه روشهایی را برای ایجاد توابع مختلف در اختیار کاربر قرار می­دهد. اول امکان استفاده از داده­های جدولی، میانیابی و استفاده از آنها در برنامه است. دوم، EES امکان نوشتن توابع و زیربرنامه­های مختلف را در بخش معادلات (مانند آنچه درسایر زبانهای برنامه­نویسی معمول است) پشتیبانی می­کند. سوم، نوشتن توابع و روندها خارجی توسط زبانهای برنامه­نویسی سطح بالا مانند Pascal، FORTRAN، زبان C و VB (یا هر زبان برنامه نویسی که امکان ایجاد dll را داشته باشد) بصورت dll و فراخوانی توابع در برنامه EES می­باشد. کافی است که توابع، روندها، زیربرنامه­ها و ماژولها را بصورت فایلهای کتابخانه­ای ذخیره کنیم که می­توان آنها را بصورت اتوماتیک در برنامه EES وارد کرد. همچنین این برنامه امکان اتصال و دریافت یا ارسال اطلاعات به MATLAB و EXCEL را دارا می­باشد. این روشها به برنامه EES قابلیت و قدرت بسیار بالایی داده است.

ایده اصلی برای نوشتن EES آموزش ترمودینامیک و انتقال حرارت می­باشد، برای اینکه دانشجویان این مباحث را بیاموزند باید مسائل زیادی حل کنند، اما در هر مسئله بیشتر وقت برای میانیابی خواص و استفاده از معادلات به ترتیب صحیح تلف می­گردد. وقتی دانشجو مباحث را فهمید و با کار با جداول ترمودینامیکی آشنا شد، میانیابی داده­های جدول و حل معادلات در بالا بردن دانش او کمکی نخواهد کرد. برنامه EES دانشجو را از این بخش رها خواهد کرد و اجازه می­دهد که او در حل مسئله بر روی ماهیت فیزیکی و دانش مسئله متمرکز شود.

برنامه EES به خصوص برای انجام محاسباتی که در آنها باید تأثیر یک یا چند متغیر را تحلیل کرد، بسیار مناسب است. برنامه امکان ایجاد جداول پارامترها را فراهم کرده است که مانند صفحات گسترده عمل می­کند.

دستورات و روش استفاده از EES بسیار ساده است و امکان می­دهد کسی که تا به حال محیط این نرم افزار را ندیده است براحتی از آن برای حل معادلات جبری استفاده کند. قابلیتهای این برنامه بسیار گسترده است و یک حرفه­ای هم می­تواند از این امکانات بهره­مند گردد. بانک بزرگی از توابع و خواص ترمودینامیکی، امکان حل مسائل مکانیک سیالات، ترمودینامیک و انتقال حرارت را ایجاد می­کند. از EES می­توان برای حل مسائل مهندسی زیادی استفاده کرد. امکانات این برنامه برای آموزش مکانیک و همچنین تحلیل مسائل مهندسی بسیار ایده­آل است. همچنین امکانات انتقال مستقیم معادلات به برنامه­ای مانند WORD و ذخیره نمودارهای رسم شده برای تهیه مقالات علمی و تحلیلی قابل استفاده می­باشد و دقت نمودارها از نظر علمی مورد تأیید می­باشد.

نرم افزار EES برای چه کسانی مناسب است؟

این نرم­افزار برای آموزش ترمودینامیک طراحی شده است و با توجه به پیاده­سازی خواص ترمودینامیک در این نرم­افزار می­تواند برای همه دانشجویانی که درس ترمودینامیک، انتقال حرارت و مکانیک سیالات را دارند از جمله دانشجویان مکانیک و شیمی مناسب باشد. این نرم­افزار ذاتاً برای حل دستگاه معادلات طراحی شده است پس برای همه رشته­هایی که با معادلات ریاضی سروکار دارند از یعنی اغلب رشته­های مهندسی مناسب است. این نرم افزار می­تواند برای شبیه­سازی سیستمهایی که معادلات حاکم بر آنها جبری و دیفرانسیل ساده است، استفاده شود، مثلاً شبیه­سازی حالت پایدار اغلب سیستمهای مهندسی.


مطالب مشابه :


روش نیوتن در حل دستگاه معادلات جبری 1

اصول حل دستگاه معادلات غیر خطی به روش نیوتن هم مثل حل یک معادله است اما با این تفاوت که بجای




حل عددی معادلات غیر خطی _ روش تیلور

به عنوان مثال می خواهیم با استفاده از روش تیلور دستگاه معادلات غیر خطی زیر را حل کنیم:




دانلود نرم افزار ترمودینامیکی و آموزش EES

EES مخفف Engineering Equation Solver است. ساده¬ترین قابلیت EES حل دستگاه معادلات جبری (شامل معادلات غیر خطی




حل دستگاههای خطی N معادله با N مجهول در MATLAB

حل دستگاههای خطی n معادله برای اجتناب و پیشگیری از این مشکل، در دستگاه معادلات




آموزش فارسی نرم افزار ایز EES

(شامل معادلات غیر خطی) این نرم­افزار ذاتاً برای حل دستگاه معادلات طراحی شده است پس




برچسب :