نقش و اهمیت تبلیغات الکترونیکی در صنعت فرش ایران

چند مدتی میشه که ذهنم به طور عجیبی درگیر ارتباط اینترنت و فرش. کلی توی فضای وب چرخ و گشت و گذار داشتم که انعکاس فرش در رسانه‌ای مثل اینترنت به چه صورتِ و چه کاربردهایی می‌تونه داشته باشه. متأسفانه در ایران فرش هرچند در اینترنت به اشکال مختلفی هست اما از آن بهره لازم متناسب با ظرفیت‌هایش برده نمی‌شود. یکی از آن موارد همین بحث تبلیغات است.

اخیراً مقاله‌ای با عنوان «نقش و اهمیت تبلیغات الکترونیکی در صنعت فرش ایران» که مربوط به سال 1383 و نوشته دکتر محمد فتحیان بروجنی و صدیقه رضاییان فردوئی است مطالعه کردم. نسبت به زمانی که این مقاله کار شده واقعاً توجه به این نکته بسیار خوب و مفید بوده. اما با این حال در این مدت اتفاق خاص و قابل تأملی در این عرصه رخ نداده.

از طرفی مقاله عملاً کمتر ارتباطی با فرش دارد و در آن بخش‌هایی که باید به نکات اصلی و کلیدی عدم بهره‌مندی صنعت فرش دستباف از ابزارهای فن‌آوری اطلاعات اشاره کند و راهکار ارائه دهد سکوت می‌کند و کاری پژوهش محور علیرغم این که در دسته نشریات علمی پژوهشی به چاپ رسیده نیست. مقاله بیشتر بر مقایسه صنعت فرش دستباف و ارتباط سطحی آن با بازاریابی و تبلیغات الکترونیک می‌پردازد که بالطبع عمده محدودیت‌های ورود به این مقوله و فعالیت در آن نیز پوشیده می‌ماند.

در چکیده این مقاله که در شماره 5 و 6 فصلنامه اطلاع رسانی، آموزشی و پژوهشی مدیریت فردا به چاپ رسیده آمده است:

با توسعه فناوری اطلاعات در سطح جهان و گسترش روز به روز اینترنت در پهنه گیتی، تجارت الکترونیک نیز جایگاه مهمی یافته است. در این‌ میان ایران نیز ناگزیر، به چنین عرصه‌ای خواهد پیوست. در جامعه اطلاعاتی، استفاده بهینه از اطلاعات و تدارک سود بیشتر مورد نظر است. اینترنت خصوصا وب منبع عظیمی از اطلاعات است که روز به روز بر حجم آن افزوده می‌شود. در حال حاضر میلیون‌ها صفحه که اطلاعات فراوانی‌ از موضوعات مختلف را در بردارند بر روی سرویس‌دهنده‌های مختلف موجود می‌باشند و این در حالی است که هر روز نیز بر حجم این‌ اطلاعات افزوده می‌شود. بی‌شک بهره‌گیری از فناوری اطلاعات یکی از حلقه‌های لازم برای افزایش ارتباطات تعاملی با مشتریان و کارایی تجاری در اقتصاد ملی است. بنابراین پدیده تبلیغات در تجارت الکترونیک از ضروریات تجارت در قرن حاضر می‌باشد. در حال حاضر 30 درصد بازار فرش جهانی به ایران‌ تعلق دارد که با توجه به قدمت این صنعت در کشور، این رقم شایسته ایران نیست. از این رو باید بکوشیم تا صنعت فرش به عنوان معرف هنر و فرهنگ کهن ایران، به عنوان منبع اصلی صادرات غیرنفتی جایگاه والاتری را در عرصه جهانی کسب نماید. برخی آمار و ارقام چندان مطلوب به نظر نمی‌رسد، چه باید کرد؟ این مقاله ضمن مروری بر روشهای سنتی تبلیغات در صنعت فرش به بررسی‌ منافع استفاده از روش‌های نوین تبلیغات الکترونیکی می‌پردازد.

 


با این حال علیرغم مطالبی که گفتم در این مقاله به نکات خوبی هم اشاره شده است و مطالعه آن خالی از لطف نیست. حداقل در این حد که متوجه شویم در این عرصه تا چه حد کم کاری شده و جای کار علمی و عملی چقدر زیاد است. جهت دانلود فایل مقاله از لینک زیر استفاده کنید.
download_mag_1.png


مطالب مشابه :


تاریخ ثبت نام آزمون جامع پودمانی

لینک دانلود کتاب مبانی و مدیریت فناوری اطلاعات / دکتر فتحیان کتاب تجارت الکترونیک




مقالات داخلی: بررسی ویژگیهای تجارت در شهرهای الکترونیکی

دکتر محمد فتحیان، عضو هيئت علمي شهر الكترونيكي ، تجارت دانلود کتاب معماری




تمرین اول مبانی فناوری اطلاعات

در بحث های همچون دولت الکترونیک و شهر الکترونیک دید که تجارت , سازمانها محمد فتحيان




ليست كتابها

دانلـود کتاب دکتر محمد فتحیان 160 و مقررات تجارت الکترونیک/ ولی




نقش و اهمیت تبلیغات الکترونیکی در صنعت فرش ایران

معرفی و نقد کتاب. 1383 و نوشته دکتر محمد فتحیان بروجنی و تبلیغات الکترونیک می




-از سقراط تا ماندلا/ احمد اخوان رضایت

دانلـود کتاب مرجع کامل تجارت الکترونیک/حریم محمد فتحیان، رامین




جامعه اطلاعاتی چیست؟

اسلاید های درس تجارت الکترونیک دانلود کتاب "مبانی و مدیریت فناوری اطلاعات" محمد فتحیان




چابکی راهبرد بقاء و موفقیت

و همکارانش ده تواناسازنده‏ی بنگاه مجازی، تجارت الکترونیک فتحیان ، محمد دکتر افشار




برچسب :