دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب
پیشینه [ویرایش]
این واحد دانشگاهی، در سال ۱۳۶۴ خورشیدی، تأسیس گردید و با حدود ۷۰۰ دانشجو در رشتهها و گرایشهای مختلف، فعالیت اصلی خود را آغاز نمود.
شروع کار این دانشگاه در مقطع تحصیلی کاردانی بودهاست که عمدتاً رشتههای فنی را در بر میگرفته و معدودی رشتههای کارشناسی، به تدریج، با تجهیز آزمایشگاهها و کارگاهها و به کارگیری نیروهای متخصص ایجاد شدهاست. بعدها، بیشتر گرایشهای مقاطع کارشناسی و سپس کارشناسی ارشد، نیز شکل گرفت. در حال حاضر واحد تهران جنوب، تنها واحد دانشگاه آزاد است که در بین ۵۰۰۰ دانشگاه برتر دنیا قرار دارد.[نیازمند منبع] دانشکده فنی دانشگاه آزاد واحد تهران جنوب از نظر وسعت و تعداد دانشجو بزرگترین دانشکده فنی در سطح کشور میباشد.بعد از سال ۱۳۶۴ تعداد رشتههای دانشگاه هم از نظر کمی وهم از نظر کیفی گسترش یافتند.
ساختمان مرکزیدانشجویان این دانشگاه در ۶ دانشکده تحصیلات تکمیلی، فنی و مهندسی، مدیریت و حسابداری، ادبیات فارسی و زبان های خارجی، علوم انسانی، مهندسی صنایع، روان شناسی و علوم تربیتی تحصیل مینمایند.دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب در حال حاضر دارای ۵ معاونت: آموزشی، پژوهشی و برنامه ریزی، اداری ومالی، فنی و عمران و تعدادی دفتر و مدیریت مستقل است که با توجه به وظایف وماموریتهای محوله نسبت به انجام امور آموزشی، اداری و تحقیقاتی مجموعه دانشگاه اقدام مینمایند.
در این واحد دانشگاهی در حال حاضر دانشجویان در رشتههای مختلف در دورههای کارشناسی ارشد، کارشناسی پیوسته، کارشناسی ناپیوسته در دانشکدههای مختلف مشغول تحصیل میباشتد.
این واحد دانشگاهی از ابتدای تأسیس خود در سال ۱۳۷۸، تعداد ۷۳۱۹۸ فارغ التحصیل داشته که از این تعداد ، ۲۳۳۷ نفر از دانشکده تحصیلات تکمیلی، ۸۰۸۰ نفر از دانشکده علوم انسانی ، ۱۸۰۸۹ نفر از دانشکده تربیت معلم (ادبیات فارسی و زبان های خارجی، روان شناسی و علوم تربیتی فعلی) ، ۱۸۱۶۴ نفر از دانشکده مدیریت و حسابداری و ۲۶۵۲۸ نفر از دانشکده فنی و مهندسی فارغ التحصیل شده اند.[۱]
دانشکدهها [ویرایش]
دانشکده حقوق، علوم سیاسی و اقتصادی [ویرایش]
دانشکده حقوق، علوم سیاسی و اقتصادی در سال 1389 فعالیت خود را در رشته علوم سیاسی، حقوق، علوم اقتصادی و مطالعات خانواده در مقطع کارشناسی آغاز کرد و هم اکنون دارای رشته علوم سیاسی، حقوق قضایی، اقتصاد و مطالعات خانواده و معارف است . گروههای علوم سیاسی و حقوق این دانشکده از بعد آموزشی و پژوهشی جزء گروههای علمی مطرح این رشتهها در سطح کشور هستند که قبلا از سال 1364 زیر مجموعه دانشکده علوم انسانی بودند . ریاست گروه سیاسی این دانشکده را دکتر حسن آبنیکی از نخبگان علوم سیاسی ایران بر عهده دارد.
آدرس دانشکده : شهرک غرب، خیابان شفق وب سایت : http://he.azad.ac.ir/index.aspx?siteid=23&pageid=1549
- کارشناسی پیوسته علوم سیاسی
- کارشناسی پیوسته حقوق قضایی
- کارشناسی پیوسته اقتصاد بازرگانی
- کارشناسی پیوسته اقتصاد نظری
- کارشناسی پیوسته مطالعات خانواده
- کارشناسی ارشد ناپیوسته علوم اقتصادی
دانشکده فنی [ویرایش]
نوشتار اصلی: دانشکده فنی دانشگاه آزاد اسلامی (واحد تهران جنوب)دانشکده فنی دانشگاه آزاد اسلامی (واحد تهران جنوب) از نظر وسعت و تعداد دانشجو بزرگترین دانشکده فنی در سطح کشور میباشد.[نیازمند منبع]
از آنجایی که اساس فعالیت دانشگاه آزاد واحد تهران جنوب بر نیروهای متخصص در رشتههای فنی و مهندسی استوار است لذا دانشکده فنی و مهندسی همزمان با فعالیت دانشگاه فعالیت خود را آغاز کرد و در ۵ رشته در مقطع فوق دیپلم اقدام به پذیرش دانشجو نمود. اکنون این دانشگاه بزرگترین دانشگاه فنی و مهندسی از نظر وسعت و تعداد دانشجو در سطح کل کشور ایران میباشد.
از دیگر امکانات این دانشکده میتوان از مراکز تخصصی نام برد که زیر نظر گروههای آموزشی فعالیت میکنند و عبارتاند از: مرکز تخصصی برق و الکترونیک و کامپیوتر، مکانیک عمومی و پایه که این مراکز در دروسی که احتیاج به آزمایشگاه و کارگاه دارند به دانشجویان رشتههای فنی و مهندسی سرویس میدهند. دانشکده فنی و مهندسی شامل 20 گروه آموزشی است. همچنین 11 انجمن علمی دانشجویی در این دانشکده فعالیت می کنند.
دانشکده مهندسی صنایع تهران جنوب [ویرایش]
نوشتار اصلی: دانشکده مهندسی صنایع تهران جنوبگروه مهندسی صنایع این دانشگاه در سال ۱۳۸۸، از ساختمان دانشکده فنی جدا شده و مجوز تاسیس دانشکده را از دانشگاه گرفت. دانشکده مهندسی صنایع اولین و در حال حاضر تنها دانشکده مهندسی صنایع دانشگاه آزاد می باشد. مکان فعلی و موقت این دانشکده در ساختمان مهینیه (دانشکده علوم انسانی سابق) واقع در میدان امام حسین می باشد.
از برنامههای آتی این دانشکده تعمیق فعالیت کیفی آموزشی- پژوهشی، تربیت دانشجویان دکتری و افزایش گرایشهای جدید بین رشتهای خواهد بود و سیاست قطب علمی شدن را دنبال میکند و گواهینامه استاندارد بینالمللی مدیریت کیفیت آموزشی ISO10015 را اخذ نموده و مجله بینالمللی مهندسی صنایع را با کیفیت بالا و اخذ تاییدیه علمی – پژوهشی از وزارت علوم و تحقیقات و فن آوری به چاپ می رساند.
دانشکده تحصیلات تکمیلی [ویرایش]
این دانشکده به آموزش رشتههای مهندسی در مقطع کارشناسی ارشد می پردازد. مدیر دفتر تحصیلات تکمیلی، دکتر منصور شیخیان[۱] میباشد که سابقاً رییس گروه الکترونیک دانشکده فنی بوده اند. رشتههای موجود در این دانشکده عبارتند از:
- کارشناسی ارشد مهندسی برق (الکترونیک)
- کارشناسی ارشد مهندسی برق (قدرت)
- کارسناسی ارشد مهندسی برق (مخابرات)
- کارشناسی ارشد مهندسی برق (کنترل)
- کارشناسی ارشد مهندسی مواد (شناسایی و انتخاب)
- کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر (نرمافزار)
- کارشناسی ارشد مهندسی عمران (برنامه ریزی حمل و نقل)
- کارشناسی ارشد مهندسی عمران (سازه)
- کارشناسی ارشد مهندسی عمران (سازههای هیدرولیکی)
- کارشناسی ارشد مهندسی عمران (راه و ترابری)
- کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک (طراحی کاربردی)
- کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک (تبدیل انرژی)
- کارشناسی ارشد مهندسی شیمی (مهندسی فرایند)
- کارشناسی ارشد مهندسی شیمی (محیط زیست)
- كارشناسي ارشد مهندسي نفت ( حفاري و استخراج )
- کارشناسی ارشد مهندسی معدن (استخراج)
- کارشناسی ارشد مهندسی معدن (اکتشاف)
- کارشناسی ارشد مهندسی پلیمر (صنایع پلیمر)
- کارشناسی ارشد مهندسی پلیمر (پژوهشی صنایع رنگ)
- کارشناسی ارشد مهندسی نساجی (تکنولوژی نساجی)
- کارشناسی ارشد مهندسی نساجی (شیمی نساجی و علوم الیاف)
- کارشناسی ارشد مهندسی برنامه ریزی و حمل و نقل
- کارشناسی ارشد مهندسی مکاترونیک
دانشکده مدیریت و حسابداری [ویرایش]
دانشکده مدیریت و حسابداری دومین دانشکده از نظر تعداد دانشجو است . ریاست این دانشکده بر عهده دکتر عباسپور می باشد. دانشکده مدیریت و حسابداری شامل 8 گروه آموزشی است، این دانشکده 6 انجمن علمی دانشجویی دارد. این دانشکده در 3 ساختمان شریعتی، قلهک و میرداماد به ارائه خدمات آموزشی می پردازد. رشتههای موجود در این دانشکده عبارتند از:
- کارشناسی پیوسته مدیریت فرهنگی و هنری
- کارشناسی پیوسته مدیریت صنعتی
- کارشناسی پیوسته مدیریت بازرگانی
- کارشناسی پیوسته مدیریت امور بانکی
- کارشناسی پیوسته مدیریت دولتی
- کارشناسی پیوسته مدیریت بیمه
- کارشناسی پیوسته حسابداری
- کارشناسی پیوسته علوم اقتصادی (اقتصاد بازرگانی)
- کارشناسی پیوسته علوم اقتصادی (اقتصاد نظری)
- کارشناسی ناپیوسته حسابداری
- کارشناسی ارشد حسابداری
- کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی
- کارشناسی ارشد مدیریت تکنولوژی
گروه معارف [ویرایش]
گروه معارف اسلامی این واحد به عنوان گروه برتر معارف در سطح کشور شد. حجت الاسلام عبدالوحید وفایی، مدیر گروه معارف اسلامی این واحد با اعلام این خبر، افزود: گروه معارف اسلامی واحد تهران جنوب در سال تحصیلی 87-86 موفق به کسب رتبه اول از کل شاخصها در سطح منطقه 8 و 12 دانشگاه آزاد اسلامی و کسب رتبه اول در حوزه اداری - اجرایی در سطح کشور و نیز کسب رتبه دوم گروههای معارف اسلامی سراسر کشور در حوزه آموزش شد.[۲]
دانشكده ادبیات فارسی و زبان های خارجی [ویرایش]
ریاست این دانشکده بر عهدهٔ خانم دکتر سهیلا موسوی سیرجانی[۳] می باشد. رشتههای موجود در این دانشکده عبارتند از:
- کارشناسی پیوسته ادبیات فارسی
- کارشناسی ناپیوسته ادبیات فارسی
- کارشناسی پیوسته مترجمي زبان انگلیسی
- کارشناسی پیوسته دبيري زبان انگلیسی
- کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فارسی
- کارشناسی ارشد آموزش زبان انگليسي
- کارشناسی ارشد مترجمي زبان انگليسي
دانشکده روان شناسی و علوم تربیتی [ویرایش]
این دانشکده در سال 1389 به همت چهره ی برجسته ی روان شناسی ایران و جهان، مرحومه خانم دکتر پریرخ دادستان و جمعی دیگر از اساتید برجسته ی روان شناسی ایران، از دانشکده ی تربیت معلم (ادبیات فارسی و زبان های خارجی فعلی)، جدا گشته و هم اکنون در محل جدید ساختمان واقع در خیابان فاطمی جنب سازمان آب خیابان شهید دائمی، مشغول به فعالیت می باشد. رشتههای موجود در این دانشکده عبارتند از:
- کارشناسی پیوسته روانشناسی (صنعتی - سازمانی)
- کارشناسی پیوسته روانشناسی (عمومی)
- کارشناسی ارشد علوم تربیتی (برنامه ریزی درسی)
- کارشناسی ارشد تکنولوژی آموزشی
- کارشناسی پیوسته مشاوره و راهنمایی
- کارشناسی ناپیوسته آموزش ابتدایی
- کارشناسی پیوسته علوم تربیتی (مدیریت و برنامه ریزی آموزشی)
- کارشناسی پیوسته علوم تربیتی (تکنولوژی آموزشی)
مجموعههای ورزرشی [ویرایش]
مجموعه ورزشی شهید افشین کاوهرشته تربیت بدنی در سال 1387 و در گرایشهای فیزیولوژی ورزشی، بیومکانیک ورزشی و مدیریت ورزشی به جمع رشتههای این دانشگاه افزوده شد. در حال حاظر 2 مرکز تربیت بدنی در این دانشگاه قرار دارد.
مجموعه ورزشی شهید افشین کاوه [ویرایش]
در روز 12 بهمن 1388 بزرگترین مجموعه ورزشی جنوب تهران در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب با نام شهید کاوه و با حضور رئیس دانشگاه آزاد، دکتر جاسبی افتتاح شد. این مجموعه ورزشی شامل 10 هزار و 160 مترمربع استادیوم، شش هزار و 562 مترمربع زمین چمن مصنوعی، هزار و 320 مترمربع سالن سرپوشیده، سالن بدنسازی، سونای خشک و پارکینگ است. البته طبق گفتهٔ دکتر جاسبی، در آینده نیز یک استخر به این مجموعه اضافه می شود. از دیگر امکانات این مجموعه می توان به کلاسهای درس، خوابگاه و ساختمان اداری اشاره کرد.
این مجموعه ورزشی واقع در میدان بهمن، اتوبان شهید تندگویان، چهارراه میثاق، میثاق جنوبی، انتهای خیابان 34، می باشد.
مجموعه ورزشی دانشکده فنی [ویرایش]
دومین مجموعه ورزشی نیز در محل دانشکده فنی واقع در بلوار آهنگ قرار دارد. این مجموعه شامل یک سالن سر پوشیده، زمین چمن مصنوعی و زمینهای جانبی می باشد. امکاناتی همچون باشگاه بدنسازی و تنیس روی میز نیز در این مجموعه موجود می باشد.
انجمن اسلامی دانشجویان پیرو خط امام دانشگاه آزاد اسلامی تهران [ویرایش]
نوشتار اصلی: انجمن اسلامی دانشجویان پیرو خط امام دانشگاه آزاد اسلامی تهران
در آغاز دهه ۸۰ هجری، عدهای از دانشجویان رشتههای تحصیلی مهندسی عمران و مهندسی صنایع، اقدام به تاسیس انجمن اسلامی دانشجویان پیرو خط امام دانشگاه آزاد اسلامی تهران در این دانشگاه نمودند که در کمتر از ۲ سال پس از اخذ موافقت اصولی این تشکل دانشجوئی، فعالیت آن متوقف شد. این تشکل از آن جهت اهمیت دارد که اولین انجمن اسلامی بمعنی واقعی کلمه در دانشگاه آزاد اسلامی بود و توانست در مدت کوتاهی بیش از ۲۰۰۰ عضو جذب کند.
سایر تشکلهای دانشجوئی [ویرایش]
انجمن علمی مهندسی عمران [ویرایش]
انجمن علمی مهندسی عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب در سال ۱۳۷۸ فعالیت خود را در دانشکده فنی آغاز کردهاست این انجمن با بر پایی همایشهای داخلی منظم سعی در افزایش قدرت مدیریت و خود باوری دانشجویان عمران وشکوفایی روحیه پژوهشی و فعالیتهای علمی در زمینه عمران داشتهاست از آغاز همان روزهای فعالیت پتانسیلها عظیم علمی و مدیریتی دانشجویان نمایان بود این انجمن تا پیش از ثبت رسمی توسط کمیسیون مرکزی انجمنهای علمی ادبی و هنری سازمان مرکزی اقدام به برپایی بیش از شش همایش علمی، چندین بازدید علمی از پروژههای عمرانی استان تهران، برگزاری کلاسهای تخصصی عمرانی از قبیل نرمافزارهای تخصصی کردهاست. انجمن در سال ۱۳۷۹ آغاز به فعالیت در سازمان علمی پژوهشی دانشجویان عمران سراسر کشور کردهاست که با حضور فعال نمایندگان دانشگاه در این سازمان موفق به عضویت در شورای مرکزی سازمان در سال ۸۰ شدند و توانستند اعتماد سایر دانشگاههای عضو را به خود جلب کرده و عنوان فعالترین و موثرترین عضو سازمان در سال ۷۹ را کسب کنند تمام این فعالیتها و موفقیتها حاکی از وجود پتانسیلی بود که توان دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی در عرصه فعالیتهای علمی و پژوهشی دانشجویی را در سطح کشور نشان میداد. این پتانسیل در سال ۱۳۸۲ منجر به برگزاری بزرگترین فعالیت دانشجویی رشته عمران در کل کشور گردید. در این سال انجمن علمی مهندسی عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب به همراه انجمن علمی مهندسی عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز با همکاری کمیسیون مرکزی انجمنهای علمی ادبی و هنری دانشگاه آزاد اسلامی و شخص جناب آقای دکتر شریف آزاده، موفق به برگزاری سومین جشنواره دانشجویان عمران سراسر کشور با حضور بیش از ۱۶۰۰ شرکت کننده از سراسر کشور گردید.
دیگر فعالیتهای این انجمن عبارتند از :
- برگزاری بازدید از سد امیر کبیر، سد لتیان، سد لار، سد میناب، سد ماملو، سد سیاه بیشه،، پروژه تونل بزرگ سوهانک، نیروگاه آبی لوارک، تونل بزرگراه رسالت تهران، متروی تهران، ایستگاه هواشناسی سینوپتیک اقدسیه، تصفیه خانه شهید محلاتی، از تصفیه خانه حکیمیه، پروژه پلهای کوثر، کارخانه سیمان آبیک، کارخانه بتن ایران-فریمکو، سازمان نقشه برداری
- شرکت در کنفرانسهای نهم، دهم و یازدهم دانشجویان عمران سراسر کشور
- برگزاری هفتمین همایش سراسری انجمن عمران با عنوان زلزله
- برگزاری همایش زلزله بم
- برگزاری همایش نقشه برداری با حضور بیش از ۴۰۰ نفر از دانشجویان دانشگاههای کشور وسخنرانی افتخاری پروفسور مجتهد زاده
- برگزاری کارگاه تخصصی در زمینه G.P.S
افتخارات انجمن:
- کسب مقام بهترین کمیته سازمان علمی پژوهشی دانشجویان عمران سراسر کشور
- کسب مقام اول برترین انجمن علمی دانشگاههای آزاد اسلامی در سال ۱۳۸۲
- کسب مقام نخست در مسابقات بولینگ بتن کشور در سال ۱۳۸۲
- کسب مقام سوم در مسابقات انجمن بتن ایران در سال ۱۳۸۴
- پذیرش دو مقاله اعضای انجمن در کنفرانس بینالمللی مقاوم سازهای لرزهای (دانشگاه صنعتی امیرکبیر و ویند دبی ۵ و ۶ خرداد ۱۳۸۵)
منبع:
از ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد
مطالب مشابه :
مدارک لازم و میزان شهریه برای ثبت نام رشته های بدون کنکور دانشگاه آزاد در بهمن 91
جدول ميزان شهريه متغير علي الحساب هر واحد دانشگاه آزاد
معرفی گسلهای فعال ایران
انجمن جغرافیا دانشگاه آزاد واحد شهر از آبیک قزوین تا فیروزکوه در بخش جنوبی البرز کشیده
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب
دانشکده فنی دانشگاه آزاد واحد تهران جنوب از نظر کارخانه سیمان آبیک، کارخانه
مجموع خبرهای هفته چهارم مرداد ماه 1386
فرماندار تاكستان، رئيس دانشگاه آزاد واحد تاكستان و ديگر مسئولان آبیک ۱۴۹
نقشه گسل های تهران
شاهرود و در شرق ، تا آبیک در غرب و استادان جغرافیایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد
سالروز تاسیس واحد های دانشگاه آزاد اسلامی
روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی میبد واحد آزاد شهر مرکز آموزشی آبیک
نمودار سایکرومتریک
دانشجویان دانشگاه آ.ب.آ آبیک. دانشجویان دانشگاه سماء دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران
معرفی آبیـِک بخش مرکزی شهرستان آبیک استان قزوین ایران:
» اخبار شهرستان آبیک
ضرورت تاسیس رشته پزشکی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد گنبد کاووس
ضرورت تاسیس رشته پزشکی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد آبیک ( خانم دانشگاه آزاد
گوسفند نژاد شال
علوم دامي- دانشگاه آزاد اسلامي واحد استان بویژه مناطق مرکزی قزوین،آبیک،بوئین زهرا
برچسب :
دانشگاه ازاد واحد ابیک