برنامه اختصاصی بزرگداشت ایام الله در برخی از مناسبت های اسلامی و ملی ویژه ی مدارس کشور
برنامه های اختصاصی بزرگداشت ایام الله (مناسبت های اسلامی و ملّی):
در بزرگداشت ایّام الله به غیر از برنامه هایی که در تمام مراسم به صورت مشترک و به صورت تعمیم پذیر ارایه می گردد، برنامه هایی ویژه نیز جهت ایام الله وجود دارد که به عنوان برنامه ی اختصاصی نام برده شده است و پیشنهادی می باشد.
ابتکار و خلاقیت مربیان دانش آموزان در ارایه ی فعالیت های اختصاصی ایام الله بسیار مؤثر خواهد بود.
1 - هفته دفاع مقدس (31 شهریور - 6 مهر)
هشت سال دفاع مقدس، نه تنها یک نبرد نظامی بین دو کشور، بلکه مرحله ای از تکامل انقلاب اسلامی ایران و گسترش آن در سراسر جهان محسوب می شود. مرحله ای که با قرار گرفتن بر امواج معنویت، تحولی عمیق در انسانهای طالب هدایت ایجاد کرد و شعاع وسیعی از نورانیت در سطح جهانی پر از ظلمت پراکنده ساخت. حفظ فرهنگ معنوی و اخلاقی دفاع مقدس و آشنا ساختن دانش آموزان با این ارزش ها به خصوص در جریان فراموشکار تاریخ از جمله وظایف خطیر دست اندرکاران فرهنگی کشور است.
فعالیت های خاص:
- تزیین جایگاه مراسم آغازین به صورت سنگر (استفاده از گونی، پلیت، ...)
- طراحی، تهیه و نصب پوستر های مختلف به این مناسبت (استفاده از امکانات نهادها و سایر سازمانها)
- نام گذاری کلاس های واحد آموزشی به نام شهدای دانش آموز(در هفته مذکور).
- تهیه و نصب خلاصه ای از حوادث مهمّ دفاع مقدس در نقاط مختلف واحد آموزش با هماهنگی منطقه.
- تهیه و نصب نتایج عملیات های دفاع مقدس (منطقه عملیاتی، تعداد اسرا، منطقه ی پاکسازی شده...) با هماهنگی منطقه
- ترسیم نقشه عملیات و محورهای آن و همچنین میزان آزادسازی منطقه با هماهنگی آموزش و پرورش منطقه
- تشکیل نمایشگاه ادوات جنگی با هماهنگی مسئولین ذیربط.
- پوشیدن لباس بسیجی توسط دانش آموزان و معلمان .
- بستن سربند با کلمات مختلف مزیّن به نام مبارک ائمه ی معصومین.
- بهر ه گیری از نمادهای دفاع مقدس مثل پلاک، پوتین، کلاه نظامی، ماسک شیمیایی و ...
- پخش سرودهای رزمی در مراسم آغازین و زنگهای تفریح
- دیدار با خانواده های معظم شهدا، جانبازان، آزادگان
- حضور در مزار شهدا و عطر افشانی و غبار روبی مزار آنها.
- بازدید از گنجینه های شهدای هشت سال دفاع مقدس و نصب تصاویر شهدا در مدرسه در محلی مناسب.
- قرار دادن عکس و گل در جای دانش آموزان شهید واحد آموزشی با تاریخ تولد و شهادت.
- دیدار از مناطق دفاع مقدس.
- دعوت از ایثارگران برای بیان خاطرات هشت سال دفاع مقدس.
- انجام برنامه های مناسب نظامی مثل: از جلو نظام، ورزش رزمی و... در مراسم صبحگاه.
- برنامه ریزی و پخش فیلم های جنگی و (سینمایی - مستند).
- برنامه ریزی برای جذب نیرو در بسیج دانش آموزی.
- تشویق اعضای فعال تشکیلات بسیج دانش آموزی تشکیل شده در سال قبل.
- حتّی المقدور ملبّس شدن به لباس بسیجی، توسط همکاران و دانش آموزان به ویژه اعضای بسیج دانش آموزی.
- هماهنگی جهت طرح مسایل دفاع مقدس در نماز جماعت مدرسه (واحد آموزشی) و اهدای هدایا به برندگان آنها.
- نظر خواهی از دانش آموزان در ارتباط با هفته دفاع مقدس و مصاحبه با آنان در این خصوص.
تذکر مهم: شایسته است تمامی فعالیتها بر حسب عناوین روزهای نام گذاری شده از سوی بنیاد حفظ آثار و ارزش های دفاع مقدس صورت گیرد.
2- بازگشایی مدارس (1 مهر)
با اتکال به خداوند سبحان و طلب استمداد توفیق از درگاهش، به استقبال ماه مهر می رویم. ماهی که مهربان فرزندان و آیینه ضمیران ایران اسلامی مان با گام های استوار و صحیفه در دست به محفل دانش علم، بحث و فحص و مفاهمه به منظور خوشه چینی از بوستان تفکر، کلام و کتاب و کلاس وارد مدرسه می شوند. چه میمون و مبارک است. تقارن این ایام با خاطره های شیرین هنگامه ی رزم زاهدان شب و اسطوره های اخلاق، مجسمه های تقوا.
مهر آغاز طلب، خواستن و دریافتن «خویشتن خویش» و آغاز تبلور ایثار و مقاومت در دو سنگر علم و رزم و یک جبهه ی کسب رضای او و به سوی او. آنان که در مدرسه ی عشق و ایثار و رزم و جانبازی تلمذ نمودند، چه نیکو و پسندیده به مقصد رسیدند و کتاب شهادت را چه زیبا با خون نگاشتند و ادای دین نمودند.
و امّا، ما در طلوع آفتاب پاییزی و زنگ گوش نواز مهر و کلاس با توکل به درگاه احدیَّتش پیمان می بندیم در تعلیم و تربیت نوباوگان و امیدان امام راحل و مقام معظم رهبری و در هدایت آنان و شکوفایی استعداد و توانایی هایشان از هیچ کوششی دریغ نورزیم و با وجود مشکلات و مسایل، در جلب رضایتش به منظور وصول به مقصد نظام مقدس تعلیم و تربیت کشور پوینده و تلاش گر در جمع طالبان علم و ادب حضور یابیم و ادای تکلیف نماییم.
بنابراین مسئولیت ما در قابل این ایام که هرگز از ذهن دانش آموزان خارج نمی شود، آن است که بهترین و برترین فعالیت ها را در عالی ترین شکل به اجرا درآوریم و خاطره ای به یاد ماندنی در ذهن مخاطبان و دانش آموزان ایجاد کنیم. چرا که در این روزها علاوه بر شوق درس خواندن، مواردی همچون تغییر محیط، آشنایی با دوستان جدید، معلّمان مختلف و بازی های گوناگون را به دنبال خواهد داشت.
فعالیتهای خاص:
1 - آماده سازی محیط از طریق:
1-1) تزیین جایگاه مراسم آغازین (پرچم جمهوری اسلامی ایران، عکس های امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری، گلدان های گل و ...)
2-1) برافراشتن پرچم جمهوری اسلامی ایران.
3-1) تزیین درب ورودی واحد آموزشی (قرار دادن قرآن کریم، گلدان های گل، گل های تزیینی،...)
4-1) مشخص کردن جایگاه ایستادن پایه های مختلف تحصیلی با رنگ
5-1) نوشتن تراکت و نصب بر روی درب کلاس ها مثل: (به خانه ی دوم خود خوش آمدید، خوش آمدید، و همچنین قید و درج احادیث و روایات، سخنان بزرگان دین و علم در اهمیت علم آموزی...)
6-1) برای دانش آموزان پایه اول ابتدایی که هنوز قادر به تشخیص کلاس های خود نیستند، می توان با انتخاب رنگ شاد برای هر کلاس و معرفی آن به دانش آموزان، مسیر شان را تا کلاس، با نواری از رنگ مشخص شده، رنگ آمیزی کرد.
7-1) تهیه و نصب پلاکارد در (سر در واحد آموزشی، محل ورود به ساختمان آموزشی، جایگاه مراسم آغازین و...).
8-1) پرچم های رنگی به منظور شاد کردن محیط و فضای آموزشی.
2- نواختن زنگ واحد آموزشی به منظور شاد کردن محیط و فضای آموزشی
3- قرائت یا پخش سخنان مقام معظم رهبری یا مسئولان در مراسم صبحگاه (ویژه ی آغاز سال تحصیلی).
4- سخنرانی کوتاه مسئولان واحد آموزشی (نظم و انضباط، فعالیت ها ی مختلف، معرفی مسئولان دیگر).
5- پذیرایی قبل از ورود دانش آموزان به کلاس.
6- تهیه و تحویل جزوات توجیهی مسایل آموزش و پرورش واحد آموزشی به دانش آموزان.
7- معرفی دانش آموزان ممتاز علمی، اخلاقی سال گذشته به ویژه تهیه و نصب آلبوم های عکس آنها.
8- اجرای مراسم خاص جشن شکوفه ها در مدارس ابتدایی.
9- بیان خاطرات معلمان در ارتباط با اولین روز مدرسه خودشان در طول هفته برای دانش آموزان به طوری که هر روز یک معلم در این هفته برای دانش آموزان صحبت نماید، به خصوص برای دوره ی ابتدایی.
3 - هفته ی تربیت بدنی (26 مهر - 3 آبان)
میدان های ورزشی، محل نمایش توانایی و هوش ورزشکاران است. در یک میدان ورزشی، ورزشکار با هنرمندی و زیبایی، حاصل تمرین ها و زحمت های خود را پیش چشم هزاران و میلیون ها بیننده به نمایش می گذارد و به رکوردها و رموز جدیدی از توانایی ها دست می یابد. تمام کسانی که با علاقه، حرکات و رفتار یک ورزشکار را تماشا می کنند، میل دارند مثل او باشند. بعضی وقت ها این علاقه و نزدیکی به قدری شدید است که تماشاچی خود را در وجود ورزشکار و قهرمان خود می بیند و در لحظه های حسّاس، زمانی که قهرمانش در آستانه مهمترین تلاش ها و تصمیم گیری ها است، دل تماشاچی با آهنگ دل آن قهرمان می تپد و با او یکی می شود؛ در پیروزی او شاد می شود و در شکست او غمگین. این نزدیکی، این ارتباط عجیب، همان چیزی است که در زمان ما، ورزشگاه ها را مملوّ از جمعیت می کند و قهرمان ورزشی را به شهرت عالم گیر می رساند.
آنچه همگان به آن اذعان دارند، این است که ورزش زیباست، شگفت انگیز است، هنر توانمندی است. انسان بی اختیار یک ورزشکاران دیگر شکسته شود، ارزش های اخلاقی شان، آنها را جاودانه می کند. بنابراین شایسته است تا با زمینه سازی لازم، جهت رویکرد قوی و هدفدار دانش آموزان به فعالیت های ورزشی و سالم سازی جسم آنها جهت تقویت روح الهی این عزیزان، اقدام گردد.
فعالیت های خاص:
1- برنامه ریزی مناسب جهت راه اندازی گروه های علاقه مند به ورزش های کوهنوردی و راهپیمایی (متوسطه - راهنمایی).
2- برنامه ریزی مناسب به منظور برپایی مسابقات رزمی (متوسطه).
3- بیان نقش تربیت بدنی در سلامت و تندرستی با اجرای ویژه برنامه ی خاص.
4- برپایی ورزش های گروهی و تیمی.
5- بررسی مشکلات و ناتوانایی های جسمی و فیزیکی دانش آموزان آموزشگاه و ارسال لیست آنها به منطقه
6- دعوت از سخنرانان و صاحب نظران متعّهد ورزشی در مراسم آغازین مدارس.
7- بررسی نحو ه ی تمرین و اعزام تیم های ورزشی مدرسه به مسابقات قهرمانی آموزشگاه های منطقه با برگزاری مسابقات داخلی مدرسه.
8- فعاّل نمودن کتابخانه های آموزشگاه ها و تکمیل کتاب های ورزشی آن و ترویج مطالعه ی کتب ورزشی بین دانش آموزان با اجرای برنامه های خاص.
9- احیای بازی های بومی و محلی در این هفته با توجه به شرایط اقلیمی و منطقه ای.
10- سازماندهی و واگذاری مسئولیت به دانش آموزان در اجرای برنامه های مختلف این هفته.
11- دعوت از پزشکان جهت توصیه ی موارد خاص ورزش ها و توجه به سلامتی در هنگام ورزش به خصوص ورزشهای سنگین.
4 - هفته ی تربیت (13- 19 آبان)
« هفته تربیت را گرامی می دارم و آن را مفید می دانم و توصیه می کنم این هفته را هر چه پر بار تر داشته باشید.»
(مقام معظم رهبری)
برگ زرّین صفحات تاریخ انقلاب اسلامی، نمایانگر شکوه، عظمت و اقتدار ملتی است که در طول تاریخ در مقابل ظلم، ایستادگی و رشادت ورزیده و صحنه هایی از کرامت انسانی را برای عبرت جهانیان آفرید. بی شک 13 آبان ماه، یکی از آن روزهای خدایی است که نمادهایی از حرکت خونرنگ صدر اسلام، همانند لرزش کنگره های طاق کسری، خروش و فریاد علی گونه بر بت های جهل و تبعید تنهای ربََذه به جرم عدالت و حق جویی را به منصه ی ظهور رسانده است. حرکتی که امام عزیز، بارها و بارها به عظمت آن تأکید ورزید تا جایی که آن را « انقلاب دوم » نامید و مقام معظّم رهبری نیز، در کلامی نغز و شیرین به ستایش از آن بزرگ مردی ها زبان گشود و این فتح را «یکی از بهترین کارهایی که در انقلاب ما شد» نامید.
بدون تردید، تداوم و استمرار حرکت های اصیل اسلامی و انقلابی به ویژه در این دوران پر مخاطره، به مؤلفه هایی چون آگاهی از شیوه های هجوم فرهنگی و فکری استکبار جهانی، حفظ انگیزه های الهی و مشارکت همه جانبه و در صحنه بودن مردم به ویژه نسل جوان بستگی دارد.
بر این اساس، دست اندرکاران نظام تعلیم و تربیت کشور، یوم الله 13 آبان هر سال، که مطلع نگرشی نو به تعلیم و تربیت اسلامی است را به عنوان «هفته ی تربیت» نامگذاری نموده اند تا ضمن یادآوری و گرامیداشت جان فشانی های ایثارگران عرصه ی تعلیم و تربیت، فرصتی مغتنم، برای هم آوایی و هم آرایی مادران، پدران و معلّمان، مربیان و دانش آموزان ایران اسلامی است که ضمن برخورداری از مواهب تربیت اسلامی و جامعه، زمینه ی حضور فعال و اثر بخش قاطبه ی مردم، به ویژه نسل جوان و مشارکت آنان در آینده ی نظام اسلامی، خصوصاً در تعلیم و تربیت را فراهم آورده و اسباب ترقّی و تعالی آینده سازان شکوهمند اسلامی را فراهم سازند.
لذا با توجه به ابعاد گسترده و عمیق هفته ی تربیت، جا دارد با بهره گیری از تمامی امکانات و شاخه های فرهنگی به طور عیمق و ژرف به موضوع تربیت اسلامی بپردازیم و با برنامه های متنوّع، دانش آموزان عزیز را با توجه به اهداف این هفته که عبارتند از: ارتقاء و رشد اعتقادی و دینی دانش آموزان، تبعیت از اوامر ولی امر مسلمین و پرورش روحیه ی ولایت پذیری در نوجوانان میهن اسلامی، آشنایی دانش آموزان با اوضاع سیاسی و اجتماعی و تاریخ سراسر مبارزه ی انقلاب اسلامی، فراهم سازی زمینه های مشارکت جمعی دانش آموزان در برنامه های پیش بینی شده ی امور تربیتی، مقاوم سازی فکر و ذهن دانش آموزان در مبارزه با تهاجم فرهنگی دشمن، فراهم سازی زمینه های استکبار ستیزی به ویژه پرورش روحیه ی تنفّر از آمریکا، آشنا سازی دانش آموزان با ابعاد مختلف تربیت در زمینه های فردی، اجتماعی، بهداشتی، هنری، فرهنگی، ورزشی و... ایجاد ارتباط قوی و صمیمی فی ما بین دانش آموزان با اولیاء، خانواده، معلمان و مربیان و احیای نقش تربیتی آنها، دانش آموزان را با مبانی تربیتی اسام و ابعاد مختلف آن آشنا سازیم.
فعالیتهای خاص:
- شرکت در مراسم راهپیمایی روز 13 آبان.
- معرفی و تشویق دانش آموزان نمونه ی اخلاقی و موفق.
- اعلام آغاز مسابقات فرهنگی، هنری (زمان بندی).
- دعوت از مسئولان و روحانیون منطقه، جهت حضور در مراسم دانش آموزان.
- اجرای برنامه ی ویژه هفته ی تربیت تحت عنوان جُنگ تربیت در قالب: تئاتر و سرود، تکه های نمایشی، سخنرانی، پذیرایی و همچنین برگزاری مسابقات حضوری، بسیار مؤثّر و مفید خواهد بود.
- دعوت از دانش آموزان و افراد نمونه و موفق که در واحد آموزشی تحصیل کرده اند جهت خاطرات.
- دیدار با خانواده های شهدای دانش آموز آموزشگاه.
- تهیه کارت های نکات اخلاقی و تذکری در خصوص تربیت با استفاده از احادیث معصومین(ع) و بزرگان و دانشمندان از سوی دانش آموزان و چاپ و توزیع آن در بین خودشان.
- برپایی ایستگاه های صلواتی.
- اختصاص سینمای امور تربیتی با نمایش فیلم های تربیتی خاصّ هفته تربیت.
- افتتاح طرح های آموزشی و تربیتی در هفته ی تربیت اسلامی.
- همکاری در برگزاری جشنواره بین المللی فیلم رشد با استفاده از دانش آموزان.
- هماهنگی با شرکت واحد اتوبوسرانی جهت ارایه ی خدمت، برای دانش آموزان شرکت کننده در راهپیمایی 13 آبان.
- ارسال پیام تبریک به مناسبت روز دانش آموز، از سوی خود دانش آموزان به یکدیگر، با اجرای مراسم ویژه در این زمینه.
- تهیه ی کارت تبریک، جهت دانش آموزان و توزیع بین آنان در خصوص روز دانش آموز از سوی مربیان و ستاد تربیتی.
5 - هفته کتاب (آخر آبان ماه)
کتاب، به عنوان مؤثرترین و بهترین ابزار، می تواند علیه تهاجم فرهنگی دشمنان ایران اسلامی نقش آفرین باشد. و برعکس انتشار کتب و نشریات ضالّه و در دسترس قرار دادن آنها در میان جوانان که باعث به فساد کشیده شدن نسل نوجوان این انقلاب می گردد و با آلوده کردن اذهان پاک و آماده ی آنان، اجازه و فرصت تفکّر به مسایل انقلاب و اسلام را نمی دهد. مسئولان فرهنگی باید هوشیارانه عمل کنند و با نشر کتب مفید و پر محتوا خصوصاً نگارش حوادث دوران انقلاب اسلامی و حماسه های هشت سال دفاع مقدس شجاعت ها و رشادت های نسل نوجوان و جوان در آن دوران به مقابله با این شبیخون فرهنگی بپردازند. و در راستای هدف یاد شده، مدارس نقش تعیین کننده ای دارند که می توانند با برنامه ریزی های دقیق کودکان، نوجونان و جوانان کشور را به مأنوس شدن با کتاب و خواندن کتاب ای خوب و ارزنده تشویق نمایند.
هدف از برگزاری هفته ی کتاب، ارایه خدمات فرهنگی جهت تکامل و تعالی جامعه به واسطه ی کتاب و کتابخوانی، ایجاد زمینه برای رشد و هدایت و تربیت نسل دانش آموز (کودک، نوجوان و جوان)، فراهم ساختن فضایی مساعد، جهت جذب و جلب کمک ها مساعدت های ارگان ها و سازمان ها و نهادها و افراد خیّر به کتابخانه های مدارس، تبیین جایگاه کتاب، مطالعه و تحقیق برای اولیاء و دانش آموزان و استفاده ی بیشتر از نقش آنها در پیشبرد مقاصد فرهنگی تربیتی با استفاده ی بهینه از فرهنگ مکتوب، تجدید نظر نسبت به کتاب و کتابخوانی و تجدید بنای اندیشه و نگرشی تازه به کتابخانه های مدارس، رشد و ترویج فرهنگ کتابخوانی و مطالعات غیر درسی و... می باشد که تمامی اهداف فوق، به منظور تربیت و رشد شخصیتی نسل جوان و هدایت دانش آموزان در راستای آرمان های متعالی و مکتب مطرح می گردد.
فعالیت ها ی خاص:
- به عناوین روزهای این هفته که از سوی حوزه ستادی ارسال می گردد، دقّت زیادی معمول گردد و در برنامه ریزی ها به آن توجّه شود.
- دریافت کتاب های تخصیصی و وسایل تبلیغی در این ارتباط از منطقه.
- ایجاد هماهنگی با دیگر مدارس جهت بازدید دانش آموزان از نمایشگاه کتاب.
- اخذ مساعدت های مردمی و کمک های مالی انجمن های خیریه و سازمان ها نسبت به تجهیز کتابخانه ی آموزشگاه.
- معرفی و تشویق دانش آموزانی که کتابهای بیشتری از کتابخانه مدرسه دریافت و مطالعه نموده اند.
- معرفی و مصاحبه با دانش آموزان اهل قلم.
- برگزاری جلسات نقد و بررسی کتب منتشره و اعلام نقاط ضعف و قوت آنها در سطح دانش آموزی.
- اقدام در جهت خلاصه نویسی کتاب های مناسب توسط دانش آموزان و تشویق فعّالان آنها.
- تهیه ی لیست کتب مفید ویژه ی هر مقطع سنّی با طبقه بندی مناسب آنها و اقدام جهت تیه و توزیع آن در بین دانش آموزان به ویژه از کتب دفتر بین المللی کتاب.
- تهیه و انتشار بروشور و مقالاتی در باب روشهای مطالعه ی مفید برای دانش آموزان.
- چاپ و توزیع اصول بهداشت و مطالعه که در این شیوه نامه آورده شده است در بین دانش آموزان و اولیاء و مربیان.
- تهیه و نصب پوستر پیام جهانی کتاب.
- دیدار از یک چاپخانه و در واقع نظارت بر مسیر تهیه و چاپ یک کتاب از سوی دانش آموزان و در صورت امکان جهت تهیه ی کارهای چاپی توسط خود دانش آموزان.
6 - دهه فجر انقلاب اسلامی ایران (12 - 22 بهمن)
در تاریخ هر ملتی، زمان هایی مشخص وجود دارند که نشانه ی اوج حماسه های معنوی و همبستگی ملی آنها می باشند. این ایّام که گاه در کوتاه ترین زمان ممکن رخ می دهد، نمایانگر عزم انسانها در تغییر و تحول به سوی ابعاد الهی خویش هستند. تذکر و یادآوری این ایّام در حقیقت، حلقه اتصال نسل های بعد با این ابعاد در همه ی جنبه ها می باشد. برپایی مراسم جشن ملی و مردمی و پیروزی انقلاب اسلامی ایران در دهه ی مبارک فجر صورت می گیرد که یادآور عظمت، حماسه و شور انگیزترین لحظات تاریخ سرزمین بزرگ ایران اسلامی است.
فعالیتهای خاص:
- اجرای مراسم خاص و برنامه های آماده سازی در هفته ی استقبال (11- 5 بهمن).
- اجرای مراسم گلبانگ انقلاب اسلامی (زدن زنگ مدارس همزمان با ورود امام خمینی در سال 1357 به ایران) رأس ساعت (9:30 صبح روز 12 بهمن).
- حضور بر سر مزار شهدای انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی و غبارروبی آنها.
- شرکت در راهپیمایی عظیم 22 بهمن با پلاکاردهای مخصوص هر واحد آموزشی.
- تجلیل از خانواده های معظم شهدای انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی.
- نگارش و نصب اسامی روزهای دهه ی فجر انقلاب اسلامی در واحد آموزشی
- بیان خاطرات دوران پیروزی انقلاب اسلامی از زبان حاضران در انقلاب، به ویژه معلمان و مربیان مدارس.
- مصوّر سازی رخدادهای اوایل انقلاب و انجام طراحی و نقاشی با ارایه موضوع به دانش آموزان.
- نوشتن و طراحی جملات مناسب بر تخته سیاه هر کلاس.
- برگزاری مراسم گرامی داشت پیروزی انقلاب اسلامی ایران در روز 21 بهمن.
- بزرگداشت یاد شهیدان انقلاب اسلامی ایران و دفاع مقدس و تجلیل از وابستگان آنها (فرزندان حاضر در واحد آموزشی).
- حضور بر سر مزار شهدای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و غبارروبی آنها.
- پذیرفتن مسؤولیت پذیرایی از مردم در مراسم عمومی، توسط دانش آموزان مانند نماز جمعه در مصلّای شهر و ...
7 - هفته قرآن (24 تا 30 بهمن ماه)
" و نُنَزّل مِن القران ما هو شفاءٌ و رحمةٌ للمؤمنین "
ترنّم بلبلان باغ صفا در بهار قرآن و شکوفایی غنچه های محمدی(ص) و تبسّم شیرین گل های شقایق با نغمه های آسمانی تلاوت آیات روحبخش الهی جان تشنه عاشقان کلام خدا را سیراب نمود و روشنی بخش چشمان در انتظار حاملان قرآن گردید. به حول و قوه الهی در آستانه ی هفته ی قرآن و هفته ی برگزاری مسابقات در سراسر کشور می باشیم که با حضور فعال جوانان و نوجوانان پاک سیرتی که دل های آنها آکنده از عشق به قرآن و فضای معنوی و قرآنی است با در نظر گرفتن اهدافی همچون: آغاز و انجام مسابقات قرآن دانش آموزان در مدارس سراسر کشور، اشاعه و ترویج فرهنگ قرآنی به منظور رهاسازی انسان مظلوم و غفلت زده از اسارت استعمار فرهنگی، اغناء و پربار سازی محتوای آموزش قرآن برای ارتقای علمی معلّمان و مربیّان و آشناسازی بیشتر آنان با گنجینه ی سرشار و پرفیض الهی در سطوح مختلف دوره های تحصیلی و تربیت معلّم و ایجاد انگیزه و علاقه مندی در نهادهای دانش آموزی به منظور حضور گسترده ایشان در مسابقات و آموزش قرآن کریم، شاهد هر چه بهتر و باشکوه تر برگزار شدن مراسم و برنامه های این هفته، به ویژه مسابقات خاص و قابل اجرا باشیم.
فعالیتهای خاص:
- اجرای برنامه های قرآنی شامل: تلاوت کلام الله مجید همراه با ترجمه، دکلمه، شعر، سرود، مدیحه سرایی عربی، جمع خوانی و تک خوانی قرآن کریم، استفاده از دانش آموزان حافظ قرآن و ... به منظور تنوع بخشی به برنامه های این هفته به ویژه در مراسم آغازین.
- برگزاری جشن قرآن در هنگام نماز جماعت.
- انجام مسابقات ویژه این هفته به شرح ذیل:
الف) اجرای مسابقات ویژه و معماهای قرآنی.
ب) انجام مسابقات اطلاعات قرآنی.
ج) انجام مسابقه کتبی در یکی از ایّام هفته قرآن، از تمامی شرکت کنندگانی که قبلاً ثبت نام نموده اند.
د) اجرای مسابقه مقدماتی قرآن (به طور شفاهی) در بین شرکت کنندگان مذکور.
ه) انتخاب 5 نفر از هر گروه که بالاترین امتیاز را کسب نموده اند، جهت حضور در مرحله نهایی.
ر) برگزاری مسابقه نهایی به منظور انتخاب برگزیدگان مرحله مدرسه و معرفی به مرحله شهرستانی.
- اهتمام در جهت شرکت دهی اکثریت دانش آموزان در برنامه های قرآنی و پرهیز از نخبه گرایی و یا قرائت تکراری توسط دانش آموزان خاص.
- توجّه خاص به بیان احکام، اخلاق و سلوک و مفاهیم قرآنی توسط علماء و روحانیون یا مربیان در این هفته مبارک.
- توجه و اهمیت دادن و طرح تاب شریف نهج البلاغه و ایجاد انگیزه در دانش آموزان جهت بهره برداری از آن به طرق مختلف.
- توجه به مسأله ی اذان و ایجاد زمینه مناسب اذان برای دانش آموزان در این هفته.
- اعزام گروههای منسجم سرود و جمع خوانی قرآن و مدیحه سرایی عربی دانش آموزی به دیگر آموزشگاه ها به منظور شرکت در برنامه های صبح و عصر قرآن و جشن قرآن.
- طرح هفته قرآن با انتخاب جملاتی از بیانات حضرت امام خمینی(ره) و آیت الله خامنه ای در سربرگ نامه های اداری و تأکید بر تاریخ 24 لغایت 30 بهمن ماه (هفته قرآن)
- تشویق قرآن خواهان فعال مجامع قرآنی نظیر دارالقرآن، مدارس قرآن و ... در طلیعه این هفته.
- در صورت امکان تهیه ی لباس های یک دست و همراه، با حمایل، مقنعه برای گروه قاریان دختر و سربند یا شال و ... برای دانش آموزان پسر در مراسم ویژه ی قرآن.
8 - سالگرد تأسیس امور تربیتی (8 اسفند)
در این روز ما شاهد برپایی مراسمی جهت تکریم و تجلیل از مربیان و عزیزانی هستیم که در نهاد مقدس امور تربیتی که «یادگار گران سنگ شهیدان رجایی و باهنر می باشد.» به فعالیت مشغول بوده یا هستند.
سربازان گمنام انقلاب اسلامی که ایثار و کوشش را با شهادت سرخ درهم آمیخته و ندای خود را با مظلومیت سبز خویش سر داده اند. بنابراین تجلیل از این قهرمانان صحنه های فرهنگ اسلام ناب محمدی (ص) که در خط مقدم مبارزه با تهاجم فرهنگی هستند، تجلیل از ارزشهای الهی مکتب اسلام است.
لذا گرامیداشت این روز باشکوه به منظور تجدید میثاق با آرمانهای مقدس حضرت امام خمینی«ره» و بیعت با مقام معظم رهبری (مُدّ ظله العالی)، اعلام پاسداری از ارزش های انسان ساز مکتب توحیدی اسلام ناب محمّدی(ص) و تبیین برنامه های آینده ی امور تربیتی و ارایه فعالیتهای انجام شده خواهد گرفت.
فعالیتهای خاص:
الف) برگزاری گردهمایی:
به منظور تبیین اهداف امور تربیتی و تطبیق این فعالیتها با شرایط فرهنگی و جغرافیایی استان یا منطقه و همچنین توجیه مربیان تربیتی و دیگر دست اندرکاران فعالیت های پرورشی لازم است، گردهمایی خاصی برای این عزیزان تشکیل داده و از پیشنهادهای آنها برای افزایش کمیت و کیفیت برنامه های تربیتی، در مدرسه کمال استفاده و بهره ی لازم برده شود.
ب) تدوین فعالیت های یک ساله:
آشنایی دیگر دست اندرکاران جامعه با فعالیت های امور تربیتی و مربیان عزیز، زمینه ی لازم برای هماهنگی و همکاری آنها با امور تربیتی را فراهم می سازد. به منظور ارایه ی اطلاعات و آشنا نمودن افراد، لازم است، فعالیت های یک ساله ی امور تربیتی در مدارس به نحو مطلوب و جذاب تدوین و انتشار یابد.
ج) تجلیل از مربیان تربیتی :
به منظور قدردانی از زحمات مربیان تربیتی و ستادهای تربیتی در مدارس لازم است، در روز 8 اسفند مراسمی با حضور دانش آموزان و دیگر همکاران به اجرا در آمده و با هدایای مناسب از این عزیزان تقدیر به عمل آید. تشویق دانش آموزان به فعالیت در این روز و اجرای مراسم و همچنین قدردانی از مربیان خود مسأله ای است که مورد تأکید می باشد.
د) تجلیل از خانواده ی معظم مربیان شهید:
مربیان تربیتی حق عظیمی بر گردن ملت ایران دارند. چرا که در هر دو جبهه ی فرهنگ و شهادت در خط مقدم حضور داشته و با خونشان ایستادگی خود را در ارایه ی فرهنگ اسلام ناب محمدی(ص) نشان داده اند. تجلیل از خانواده ی این عزیزان ، تداوم راه آنها و نشان دادن استقامت ما در ادامه ی مسیر آنها می باشد.
ه) تجلیل از مربیان جانباز و آزاده:
با دعوت از این شهیدان زنده، در کلیه ی برنامه ها و فعالیت های این روز، ارزش تلاش و ایثار آنها برای دانش آموزان بیان می گردد. حضور این عزیزان یادآور رسالت گمنامان انقلاب اسلامی در حفاظت و تداوم آن می باشد.
9. روز جمهوری اسلامی ایران (12فروردین 1358)
«مبارک باد بر شما چنین حکومتی که در آن، اختلاف نژاد و سیاه و سفید و ترک و فارس و کرد و بلوچ مطرح نیست. همه برابرند و فقط در پناه تقوا و برتری به اخلاق فاضله و اعمال صالحه هست و تفاوت بین زن و مرد و بین اقلیت های مذهبی و دیگران در امر اجرای عدالت نیست...».
(از پیام حضرت امام خمینی«ره»به مناسبت 12 فروردین 1358)
نهال انقلاب اسلامی که با نثار خون بهترین فرزندان ایران رشد کرده بود، سرانجام در 22بهمن 1357به بار نشست و با پیروزی انقلاب اسلامی و تشکیل دولت موقت از سوی امام خمینی(ره) زمینه ی مهمترین همه پرسی تاریخ ایران زمین جهت تعیین نوع حکومت در ایران فراهم شد.
روز دوازده فروردین، روز ظهور شخصیت واقعی مردم ایران، روز پیروزی مستضعفین بر مستکبرین و روز تثبیت انقلاب اسلامی است که بی هیچ ریب و شکی زمینه ساز حکومت عدل اسلامی در سراسر جهان خواهد بود.
در این روز عزیز، ساختار جدید سیاسی، اجتماعی ایران بر مبنای آرای اکثریت قریب به اتفاق مردم یعنی2/98درصد آرای ملت مسلمانان ایران تثبیت شد و نظامی متولد شد که نور اسلام عزیز را پس از گذشت قرن های زیاد، دگرباره نه تنها در ایران اسلامی بلکه در سراسر جهان متجلی ساخت. در این روز مقدس حکومتی شکل گرفت که شعار اصلی آن استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی بود.
فعالیت های خاص:
- با توجه به تعطیلی این روز در صورت امکان، پیام تبریک و گرامیداشت این روز از طریق پست برای دانش آموزان و معلمین آموزشگاه ارسال شود.
- تهیه و ارسال بروشوری تحت عنوان «روز پیروزی مستضعفین بر مستکبرین و روز تثبیت انقلاب اسلامی» جهت دانش آموزان و معلمین مدرسه از طریق پست و یا انجمن اولیا و مربیان.
- جهت پیام تبریک می توان از پیام حضرت امام خمینی«ره» که به مناسبت 12 فروردین 58 به شرح ذیل فرموده بودند استفاده نمود.
« ... مبارک باد بر شما چنین حکومتی که در آن اختلاف نژاد و سیاه و سفید و ترک و فارس و کرد و بلوچ مطرح نیست. همه برابرند و فقط در پناه تقوا و برتری به اخلاق فاضله و اعمال صالحه هست و تفاوت بین زن و مرد و بین اقلیت های مذهبی و دیگران در امر اجرای عدالت نیست.»
- پرداختن به این موضوع در جزوات و تکالیف نوروزی.
- تهیه و نصب پلاکارد، تراکت و پوسترهایی در مدارس به گونه ای که پس از بازگشت دانش آموزان از تعطیلات نوروزی نسبت به عظمت این روز بزرگ آشنا شوند.
10- روز جهانی کتاب (14 فروردین)
سالروز تولد «هانس کریستیَن اندرسُن» (دوم آوریل 1805- 1875) نویسنده ی نامدار دانمارکی، جهت ارج نهادن به کوشش های وی در خلق آثار داستانی ارزنده ی کودکان، به عنوان روز جهانی کتاب کودک نامگذاری شده است. که در این راستا دفتر بین المللی کتاب برای نسل جوان در سال 1953 در کشور سوئیس تأسیس شد.
کتاب به عنوان بهترین و مؤثرترین عنصر در تربیت کودک، نوجوان و جوان می باشد و می توان با استفاده از آن در بهبود وضعیت جامعه و افزایش فرهنگ عمومی، بهر ه جُست. در جهان امروز، وسایل الکترونیکی و تصویری برای رساندن مفاهیم فرهنگی به ذهن و دل کودکان فراوان می باشد، اما در بین همه این عوامل، کتاب از موقعیت و ویژگی خاصی برخوردار است و هنوز برتری خود را نسبت به این وسایل پیشرفته حفظ کرده است. وظیفه ی والدین مسلمان و مربیان در مقابله با تهاجمات فرهنگی دشمنان اسلام که به نحو روز افزون از وسایل یاد شده استفاده می کنند، آشنا ساختن بیشتر کودکان، نوجوانان و جوانان با کتابهای مناسب و تشویق به مطالعه ی آنهاست، و باید به آنان آموخته شود که با مطالعه ی کتاب مفاهیم بیشتری را می توانند در ذهنشان جای دهند و تفکرشان را بر اساس کتاب برنامه ریزی کنند.
فعالیتهای خاص:
- تهیه ی پوستر و پیام روز جهانی و ارسال آن برای دانش آموزان و اولیاء و مربیان.
- آشنا ساختن بیشتر کودکان و نوجوانان با کتابهای مناسب و تشویق به مطالعه ی آنها از طریق تهیه ی لیست کتب مناسب و ناشران آنها.
- برگزاری جلسات نقد و بررسی کتب منتشره و اعلام نقاط ضعف و قوت آنها در سطح دانش آموزان.
- تهیه و تجهیز کتابخانه با کتب مفید و پرمحتوا برای نسل نوجوان و جوان.
- برنامه ریزی دقیق، برای کودکان و نوجوانان و جوانان کشور برای تشویق آنها به خواندن کتاب های ارزنده و خوب.
- معرفی و تشویق دانش آموزانی که کتابهای بیشتر ی از کتابخانه ی مدرسه دریافت و مطالعه نموده اند.
- معرفی و مصاحبه با دانش آموزانی که اهل قلم هستند.
- دیدار از فرهنگستان زبان و ادب فارسی در خیابان نجاری (ویژه دانش آموزان استان تهران و حومه)
11- روز جهانی بهداشت - آغاز هفته بهداشت مدارس (18 فروردین)
در کنفرانس سانفرانسیسکو (سال 1946) تصمیم به تشکیل یک کنفرانس بین المللی بهداشت گرفته شد که اساسنامه آن در هفتم آوریل سال 1948 برابر با 18 فروردین 1327 در نیویورک تنظیم و تصویب شد و به این ترتیب در ژوئن همان سال، اولین مجمع عمومی سازمان بهداشت جهانی، با انتخاب یک موضوع مهم، که می تواند پیام آور بهداشت و سلامتی برای جوامع بشری باشد و همچنین با ارسال یک پیام، روز جهانی بهداشت گرامی داشته می شود. کشور ایران در 23 نوامبر 1946 برابر با 2 آذر به 1352 به عضویت این سازمان پذیزفته شده است و همه ساله در اجلاس سالیه نه ی آن در ژنو و در کمیته ی منطقه در گروه مدیترانه شرقی شرکت داشته است.
بهداشت در واقع کلید درهای آینده به روی فعالیت های اقتصادی و پیشرفت های اجتماعی یک ملت است و سلامت جامعه در گرو رعایت اصول بهداشتی می باشد و جامعه ای که سالم و تندرست باشد، می تواند از منافع خود دفاع و حقوق خود را کسب کند و هدف از آن سالم سازی محیط زیست، کنترل بیماری های واگیردار، آموزش بهداشت عمومی، ایجاد خدمات پزشکی و پرستاری برای تشخیص و درمان بیماری، ایجاد و توسعه ی یک سیستم اجتماعی که در آن هر فرد از وسایل و امکانات لازم برای سالم ماندن برخوردار باشد تا افراد از حق مسلم خود، یعنی سلامت و زندگی طولانی بهره مند شوند و در مواقع بیماری، بتوانند از آن خدمات استفاده نمایند.
فعالیتهای خاص:
1- توجه دادن دانش آموزان به رعایت بهداشت فردی از قبیل:
الف- استحمام، آراستگی و پوشاک
ب- بهداشت استراحت، خواب و فعالیت
ج- بهداشت دست و پا
د- بهداشت چشم
هـ- بهداشت گوش
و- بهداشت دهان و دندان
ز- بهداشت قلب
2- توجه دادن دانش آموزان به رعایت بهداشت اجتماعی
3- تهیه و انتشار پیام جهانی بهداشت، خاص هر سال و ارایه دادن آن به اولیاء و مربیان و دانش آموزان
4- انجام معاینات رایگان دانش آموزان از طریق هماهنگی باشبکه ی بهداشت و درمان منطقه
5- برپایی کلاس های آموزشی به نام اجرای مراقبت های اولیه ی بهداشتی برای اولیا و مربیان و و دانش آموزان
6- گندزدایی سرویس های بهداشتی مدارس از طریق شبکه بهداشت و درمان
7- در اختیار قرار دادن مواد بهداشتی و سموم به خدمتگزاران برای دفع حشرات و جانوران موذی
8-تهیه ی آمار دانش آموزان بیمار و ارایه آن به شبکه ی بهداشت و درمان جهت خدمات رایگان
12- هفته ی معلم: (12-18 اردیبهشت ماه)
حضرت امام جعفر صادق(ع) فرموده اند:
«هنگامی که روز قیامت شود، حضرت حق، تمام انسان ها را در یک جایگاه جمع می کند و چون ترازوی اعمال نهاده شد و خون شهیدان را با مرکب قلم عالمان بسنجند، ارزش مرکب قلم آنان بر خون شهیدان فزونی خواهد داشت.»
این ارزش بدان جهت است که شهیدان در سایه ی قلم عالمان و تعلیم معلمان به راه خدا راه یافته و شایسته ی شهادت شده اند.
شرافت و مرتبت معلم و شغل معلمی نیز از آنچه گذشت، تبیین گردید. آنگاه که علم و معرفت از جایگاهی والا برخوردار شد و به هدف متعالی خلقت پیوند یافت، روشن است که معلم نیز به حکم سنخیت و هماهنگی، منزلتی بس خطیر خواهد یافت و شغل او نشأت گرفته از شأن حضرت حق و شغل پیامبران و رهبران الهی خواهد بود و از اینجاست که مقام و منزلت امامان رهبران مکتب و نیز علمایی همچون مطهری روشن می شود که با قلم و خون خود، هر دو نهال دین و انسانیت را آبیاری کردند. بنابراین در جامعه ی اسلامی، همه باید احساس کنند که در حال تعلم و فراگیری علم و دانش هستند و باید بخشی از وقت خود را بای انس با کتاب و نیز تعلیم و تعلم اختصاص دهند. تاکید بر لزوم گرامیداشت معلم، حاکی از ارزش علمی است که معلم آن را دراختیار متعلم قرار می دهد. لذا هر عالمی، باید علم خود را به دیگران بیاموزد تا محیط جامعه ی اسلامی به محیط تعلیم و تعلم تبدیل شود، چرا که مقام معظم رهبری می فرمایند: (سنگین ترین بخش کار که ساختن انسان های سالم، اسلامی، مومن و متدین است، بر عهده ی معلمان کشور است.)
از جمله اهداف بزرگداشت مقام معلم، می توان به یادآوری شهادت جانگداز استاد شهید مرتضی مطهری، شناساندن مقام والای معلم و مربی از افق وسیع منابع اسلامی، ایجاد محبت و قدردانی قلبی دانش آموزان نسبت به معلمان و مربیان، تقدیر و تشکر از زحمات معلمان و مربیان، معرفی شهید علامه مطهری به عنوان معلم نمونه، در دو سنگر حوزه و دانشگاه و نیز معرفی آثار گرانبهای استاد شهید و تشویق دانش آموزان به مطالعه این آثار را ذکر نمود.
فعالیت های خاص:
1- دعوت از والدین، انجمن اولیاء و مربیان جهت حضور در مراسم ویژه ی بزرگداشت مقام معلم
2- اجرای مسابقات ویژه، ابتکاری و تفننی؛ علاوه بر مسابقات اشاره شده در فعالتی های مشترک و عمومی
3- تجلیل از معلمان با سابقه وبازنشسته با حضور در منزل ودعوت از آنها و برگزاری مراسم خاص در واحد آموزشی
4-تقدیر و تجلیل از معلمان و مربیان ایثار گر، رزمنده و آزاد
5- تبین شخصیت و مقام والای استاد مطهری
6- تبیین مقام معلم و بیان حقوق معلمان و دانش آموزان نسبت به همدیگر
تذکر مهم: ضروری است تمامی فعالیت های و برنامه های طراحی شده و در دست اجرا بر اساس عناوین روزهای هفته ی معلم باشد
13- سالگرد ارتحال امام «ره» (14-19خرداد ماه)
حضرت امام خمینی(ره) خورشید فروزان عالم اسلام و ستاره ی درخشان عالم عرفان، سرور مجاهدان راه حق در قرن اخیر، رهبر کبیر انقلاب اسلامی و بنیانگذار نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، پس از سال ها مبارزه در راه حق و متجلی ساختن اسلام حقیقی در میان جوامع اسلامی و بشری و ستیز دایم با کفرو استکبار جهانی، در شامگاه 13 خرداد 1368 به ملکوت اعلی پیوست و جهان اسلام در ماتم بزرگترین رهبر قرن، شجاع ترین و آگاه ترین مرجع و رهبر اسلامی، ماتم زده و عزادار شد و ملت قهرمان وشهید پرور ایران که همیشه آماده ی اجرای فرامین رهبر خویش و نثار جان خود در راه اسلام بودند، پدری مهربان و رهبری دلسوز را از دست دادند و در این ماتم عظمی، جامه ی سیه بر تن کردند و سیلاب اشک از دیدگان جاری ساختند و با حضور بی نظیر خویش در صحنه، به جهانیان نشان دادند که تا چه اندازه به رهبر و نظام مقدس جمهوری اسامی وفادار می باشند و در خلاء ناشی از فقدان امام خویش نیز به نهضت مقدس خود ادامه خواهند داد.
فعالیت های خاص:
1- تشویق دانش آموزان به قرائت صلوات و فاتحه قبل از شروع امتحانات
2- تشکیل نمایشگاه ویژه ی از حضور تا عروج (به مناسبت مبارزات حضرت امام خمینی«ره»)
3- بیان خاصرات منتشر شده از حضرت امام خمینی(ره) در مراسم های گوناگون
4- حضور در مرقد پاک حضرت امام خمینی(ره) در صورت موجود بودن امکانات
5- سیاه پوش نمودن سر در مدرسه، سالن ها و...
6- الصاق عکس حضتر امام خمینی(ره) و حضرت آیت الله خامنه ای(مدظله العالی) در مکان های مناسب
7- برنامه ریزی جهت بازدید از جماران، مرقد مطهر حضرت امام(ره) و برگزاری مراسم عزاداری
8- تبیین شخصیت مذهبی، سیاسی، اجتماعی، عرفانی و... حضرت امام(ره)
تذکر: تقارن این ایام با امتحانات دانش آموزان رعایت اصول خاصی را طلب می کند.
14- ماه مبارک رمضان
از جمله مسایلی که در تاثیر یک فعالتی فرهنگی بسیار موثر است، تداوم آن در طول زمان می باشد، ماه مبارک رمضان به دلیل ایجاد فضای معنوی و در اختیار قرار دادن زمان مناسب برای فعالیت های فرهنگی، بهترین زمان برای هر گونه برنامه یا موثر است. ماه مبارک رمضان، تنها تمرین گرسنگی و تشنگی نیست، بلکه مرحله ای سریع، در رسیدن انسان خاکی به ابعاد الهی است اگر در ماه های دیگر نمی توان به مقصود رسید و بهانه های فراوان را دستمایه قرار می دهند، اما ماه رمضان این بهانه ها را گرفته و محیطی زلال از عطر معنویت را در طول یک ماه ارایه می نماید.
فعالیت های خاص:
1- تمهید مقدمات، برای تشویق دانش آموزان به عدم روزه خواری و تذکر به جنبه های مثبت روزه داری و تبیین ابعاد بهداشتی و اجتماعی آن
2- پاکسازی و بهسازی محل اقامه ی نماز جماعت در واحد آموزشی
3- تهیه و نگارش ادعیه ی ماه مبارک رمضان و نصب روزانه ی آن
4- برپایی مراسم و یا جلسات و کلاس های ویژه ی حفظ، قرائت، ترتیل خوانی، ختم قران کریم
5- تشکیل محافل معنوی و هیات ها ومهدهای قرانی همچون، انس با قران، شبی با قران، دعای توسل، کمیل، زیارت عاشورا و... فراهم سازی زمینه های پیوند دانش آموزان با مساجد و حسینیه ها بویژه شرکت دسته جمعی آنها در مراسم لیالی قدر،
6- برنامه ریزی برای اقامه ی نماز جماعت در مساجد نزدیک واحد آموزشی
7- برنامه ریزی و تدارک زمینه های لازم برای دادن افطاری در واحد آموزشی با مشارکت دانش آموزان و اولیاء
8- برنامه ریزی و تمهید مقدمات برای شاد نمودن ماه مبارک رمضان، برای دانش آموزان و اجرای مراسم جشن رمضان و استقبال از آن و عید فطر
9- تهیه و تکثیر جزوات آموزشی، در رابطه با ماه مبارک رمضان
10- تشویق دانش آموزان مکلفی که موفق به گرفتن تمام روزه ها شده اند
11- عطر افشانی مساجد و نمازخانه ها در هفته ی قبل از حلول این ماه مبارک
12- در صورت امکان، تعداد120 دانش آموز انتخاب شوند و هر روز یک نفر، یک حزب قران را قرائت نماید(به این ترتیب یک ختم قرآن انجام می شود) ، (بخصوص دروه ی متوسطه)
15- ماه محرم و صفر:
از جمله مناسبت های اسلامی که با ایام تحصیل دانش آموزان در مدرسه تقارن پیدا کرده یا می کند، ماه محرم الحرام می باشد که به واسطه ارزش های این ماه عزیز، لازم است با برنامه ریزی دقیق و منسجم، از فضای ایجاد شده در جامعه و مدرسه نهایت استفاده به عمل آید و فرهنگ اسلام ناب محمدی(ص) به دانش آموزان ارایه گردد. مسلماً اجرای یک برنامه یا فعالیت تبلیغاتی تاثیر مهمی در مخاطبان خواهد داشت و زمینه ی فکری و جسمی را برای پذیرش پیام آماده می سازد. روش ارایه تبلیغات نقش موثری در روند فعالیت های ترتیبی دارد که لازم است به آنها دقت لازم مبذول گردد.
فعالیت های خاص:
1- سیاه پوش نمودن واحد آموزشی (درب ورودی، جایگاه مراسم آغازین، راهروها، اقامه نماز جماعت، کلاس ها و ...) با استفاده از کتیبه های افقی و عمودی بهره گیی از پرچم های سیاه با متون مختلف و با نصب نوارهای سیاه
2- تاکید بر پیام عاشورا و قیام امام حسین(ع) و... در فعالیت های تبلیغاتی
3- قرار دادن منبع آب و نصب جملات سلام بر حسین(ع) و... بر آن و آبخوری ها
4- تشویق دانش آموزان به پوشیدن لباس سیاه به عنوان همگام با کربلا
5- بهره گیی از نمادهای واقعی عزاداری و سعی در حذف مسایل خرافی
6- تشکیل هیات های مذهبی و اجرای برنامه های ویژه ی عزاداری توسط دانش آموزان با استفاده از طرح ارایه شده از سوی اداره کل امور فرهنگی و هنری
7-حضور دسته های سینه زنی و عزاداری دانش آموزان در زیارتگاه ها، مساجد و حسینیه های مجاور مدرسه
8-پخش نذورات و اطعام در بین دانش آموزان عزادار در این ایام الله
9- دعوت از روحانیون جهت شرکت در مراسم دانش آموزان
10-برنامه ریزی جهت دانش آموزان در مراسم عزاداری مساجد، تکایا، حسینیه ها و... و برگزاری مراسم زیارت عاشورا که بهتر است، جهت رعایت شرایط سنی و روحی دانش آموزان، با تقسیم زیارتنامه ی عاشورا و قرائت روزانه هر قسمت از آن و یا برگزاری زیارت عاشورا در مراسم نماز جماعت، مراسم روحانی و جذابی را فراهم ساخت.
11- تشویق دانش آموزان با اهدای شال، کتاب دعا و... جهت شرکت فعال در مراسم واحد آموزشی
12- بیان تاریخ حرکت حماسی امام حسین(ع) و حوادث کربلا بر اساس نیازهای دانش آموزان در طول محرم و صفر
13- تاکید بر تداوم خط خونین سرخ شهادت در قاموس و فرهنگ اسلام ناب محمدی(ص)
14- بهره گیی از سنت های پسندیده و مناسب منطقه یا شهر در طراحی مراسم عزاداری دانش آموزان
تذکر مهم : لازم است برنامه ها برای دو ماه محرم و صفر به طوری برنامه ریزی شود که عزاداری امام حسین(ع) به ده روز اول محرم ختم نشود.
16- هفته ی وحدت:(13-17 ربیع الاول)
وحدت مسیری خدشه ناپذیر در تشکل امت واحد در طریق فلاح اسلامی است. مسلمانان بر این باورند که اسلام صورت کامل شده ی همه ی ادیان پیشین الهی است و قرآن متن نهایی کتاب های آسمانی، بر این اساس است که به همه ی پیامبران و فرستادگان خداوند ایمان دارند
مطالب مشابه :
پیام بهداشتی:دندان
ترانه های کودکان - پیام بهداشتی:دندان - شعر و سرود و داستان برای کودکان و نوجوانان
فعالیت های
فعالیت وکار همه مربیان در مدارس ارزشمند و یا توزیع شعارهای بهداشتی سرودهای . بهداشتی
برنامه اختصاصی بزرگداشت ایام الله در برخی از مناسبت های اسلامی و ملی ویژه ی مدارس کشور
فعالیتهای پرورشی مدارس پخش سرودهای رزمی در 6- گندزدایی سرویس های بهداشتی مدارس از
گزارش مراسم جشن شکوفایی دبستان شهید روحی نوش آباد
پخش سرودهای آوای مدرسه از بازگشایی مدارس توسط دو و بهداشتی آموزگار پایه ی
گزارش
ج- تهیه جزوه مخصوص اجرای مراسم آغازین به همراه سرودهای مناسب بهداشتی مدارس ونصب
برنامه سالانه مدارس
وب سایت آموزشی وپرورشی صفرعلی کشوری احمد - برنامه سالانه مدارس - کشکول جامع فرهنگی ,مذهبی
نـرم افـزار طلـوع پیـروزی
معاون پرورشی مدارس در این نرم افزار 14 قطعه سرودهای انقلابی ، 9 ویژه نامه بهداشتی
گزارش عملکرد
دانستنی هایی برای معلم و فراگیر - گزارش عملکرد, هدف از این وبلاگ بیان مسائل آموزشی ، پرورشی
پیام بهداشتی
دبستان شهید فهمیده قطر - پیام بهداشتی - Sh.Fahmideh Primary School - دبستان شهید فهمیده قطر
برچسب :
سرودهای بهداشتی مدارس