رشته کونگ فوتوآ
کونگ فوتوآ یک هنر رزمی ایرانی و یکی از سبکهای ورزش کونگفو است که بر بدن و روان سالمتر تاکید میکند. کونگفو توآ دارای هفت مایگاه (بخش) است که به غیر از مایگاه اول که به حرکات فیزیکی و فعالیتهای بدنی میپردازد ، بقیه به جنبههای علمی، عرفانی و پزشکی در خصوص تن و روان اشاره دارد.
اصول اساسی کونگفو توآ در کتابی به عنوان کاراته و ذن انتشار یافته است.
هماکنون هزاران کونگفو توآکار در ایران و چندین کشور از جمله آمریکا، کانادا، هلند، ترکیه، آذربایجان، سوریه، لبنان، پاکستان، افغانستان، سوئد و بلژیک فعالیت مینمایند.
پیدایش کونگ فو را خیلی ها به اشتباه به شرق نسبت میدهند در صورتیکه طبق اسناد وشواهدی مستدل این رزم از ایران قدیم که شامل کشورهای کنونی همسایه اش ازغرب وشرق از عثمانی تاهندوستان گرفته و از شمال وجنوب ازتاجیکها تاکشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس به مشرق زمین رفته است .ایرانی که در برابر حمله مغول ها از جنگ نرم استفاده نمود ودر طول تاریخ بارها رزم خود را به اثبات رساند. طبق اسناد شخصی به نام بودید هارما از طریق جاده ابریشم به چین رهسپار می شود و در معبد شائولین با راهبانی روبرو می شود که از فرط کم تحرکی(انها مایحتاج خود را از طریق صدقات مردم بدست می آوردند)به نوعی خستگی و کسلی رسیده بودند و بودید هارما به انها فنون رزمی تعلیم داد ودر طول تاریخ چینی ها با ساخت فیلم های کم خرج سینمایی مالک این رزم را خودشان می دانند در صورتیکه در مسابقات جهانی در کشور خودشان بارها ایرانی ها از آنها پیشی گرفته اند.
برخی نیز اعتقاد دارند درا یاما ازهندوستان وارد چین شده ،اما پژوهشهای دقیق تاریخی در حوزه فنون رزمی ،وجود شیوه مبارزاتی شبیه به فنون وی رادرهندوستان آن زمان تأیید نمی کند.دراین میان نظر «پال پیلوت» مورخ فرانسوی وگروهی دیگر از محققان که معتقدند وی ازایران به چین رفته است ،به حقیقت نزدیکتر به نظر می رسد . وجود معابدی که در غرب چین میان کوهستان ها وبعضاً در غار ها بنا ء شده ونقش نماد ماه وخورشید «که از مبانی دیدگاه مانی وسایر مخالفین سلسله ساسانی است »بر دیوار آنها، همچنین مطالب تخصصی مطرح شده در مکاتب کونگ فو درباره ی ماه واشاره اساتید این سبک به ماه ومعنی آن در سبکهای «پاشی ین چین ،نگو چوچوآن»وسایر سبکها وتلفظ چینی کلمه فارسی «تاماه » که همان تاموست به همراه خیلی دلایل دیگر بنیا نگذار کونگ فو شائولین که شناخته شده ترین ریشه سایر هنرهای رزمی جهان است،رایک ایرانی معرفی می کند. به هر تقدیر ، درایاما ازغرب به چین آمد وبه «بودتور »رفت وپس از طی مراحل ومنازعاتی ، امپراتور،آن معبد را دراختار وی گذاشت تا تعلیمات خود را در آنجا بنیاد نهد. این معبد پس از چند دوره تخریب وآتشسوزی وبازسازی ،بعدها درزمان سلسله «تانگ»شائولین نام گرفت .
واما کونگ فوتو آ با بهره گیری از سالها تجربه در رشته های مختلف رزمی و دوره های جنگهای چریکی و نبوغ و قابلیت های علمی و فنی آقای (ابراهیم میرزایی) در ایران بنیانگذاری شد. اصول اساسی کونگ فوتوآ در کتاب ( ذن در کاراته) توسط بنیانگذار تعیین گشت و مراحل آزمایش را در باشگاه سرباز (پهلوی سابق) با موفقیت پشت سرگذاشت. با گذشت چند سال و تربیت تعداد قابل توجهی از همراهان ، کونگ فوتوآ فعالیت رسمی خود را از سال 1352 با تأسیس دانشکده انشاء تن و روان آغاز نمود، به خاطر هماهنگی با فیزیک بدنی جوانان این سرزمین و درخشش چشمگیر همراهان در مقایسه با ورزش های رزمی آن زمان ،کونگ فوتوآ در مدت کوتاهی کمتر از 5 سال مسیر ترقی و تعالی را طی نمود و سیل انبوه جوانان را بخود جذب کرد. بخاطر اختلاف استاد میرزایی با مسئولین وقت ورزش (شاهپور غلامرضا)، دانشکده انشاء تن و روان در سال 1356 تعطیل شد و خیل عظیم همراهان کونگ فوتوآ در پارک ها و سالن های کوچک خصوصی و سوله های اجاره ای به فعالیت ادامه دادند. بلافاصله پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی و سرنگونی رژیم پهلوی تقریباً تمام سالنهای ورزشی باشگاه تاج تحت مدیریت و حفاظت همراهان کونگ فوتوآ قرار گرفت و فعالیت ورزشی بدون وقفه شروع شد، و کونگ فوتوآ حدود 2 سال با سرعت در ارتقاء کمی و کیفی همراهان موفقیت های چشمگیری را کسب نمود. در همان سال1360 همراهان کونگ فوتوآ کماکان به امر معرفی و آموزش این ورزش رزمی جذاب و پرطرفدار ایرانی ادامه دادند. در اثر فعالیت های چشمگیر و تلاش خستگی ناپذیر و پیگیری های مستمر همراهان مجدداً اوایل 1370 فعالیت کونگ فوتوآ با عنوان انجمن کونگ فوتوآ بطور رسمی زیر نظر فدراسیون کاراته ادامه یافت. در سال 1371 کمیته مستقل ورزشهای رزمی و اواخر سال 1371 فدراسیون کونگ فو، ووشو و رزم آوران تشکیل شد و در سال 1378 بنام فدراسیون ورزشهای رزمی تغییر نام یافت و درمدتی کمتر از یک سال در سال 1379 تحت عنوان کمیته مستقل کونگ فوتوآ فعالیت نمود و مجدداً در سال 1381 در زمره سبک های فدراسیون ورزشهای رزمی درآمد. این تغییرات پی در پی که غالباً با مدیریت افراد غیر آشنا همراه بود آسیب های بسیار جدی تر و مخرب تر از زمان فعالیت غیررسمی بر پیکر کونگ فوتوآ وارد نمود، اما با وجود همه این ناملایمات و جفاها ، همراهان کونگ فوتوآ به ساماندهی و سازماندهی این ورزش رزمی ایرانی ادامه دادند و تمام آئین نامه ها و مقررات علمی و فنی و ارتقاء رتبه های فنی و مدارج مربیگری و داوری را تدوین نمودند. اکنون کونگ فوتوآ با چندصد هزار همراه در سرتاسر ایران اسلامی و بسیاری از کشورها از جمله آمریکا، کانادا، هلند، آلمان، ترکیه، آذربایجان، سوریه، لبنان، پاکستان، افغانستان، سوئد، بلژیک،امارات،برزیل فعالیت گسترده ای دارد و هر روز به تعداد همراهان این ورزش افزوده می شود.در حال حاضر کونگفوتوآ جمهوری اسلامی ایران زیر نظر هیات کونگ فو جمهوری اسلامی ایران که در سال 1384 با ریاست آقای منتظری آغاز به کار کرده وبا ریاست آقای رضا حیدری به فعالیت خود مشغول است وبه عنوان سبک اصلی فدراسیون پر قدرت به کار خود ادامه می دهد به صورتی که غالبا توآکاران اعضای تیم ملی را تشکیل می دهند
خط ها در ورزش کونگفو توآ - ورزش آکا
ورزش - ورزش رزمی - خط ها در ورزش کونگفو توآ
خط یک ( آناتوآ )
آناتوآ با 515 تکنیک، ترکیب و عکسالعملسازی و خاصیتهای موجی بر اسرار هندسی و خلاف حرکت بدنی در مسیر عالم ذرات است.
خط دو ( آتادو )
آتادو با 317 تکنیک، ترکیب و عکسالعملسازی و خاصیتهای خلاف موجی به منظور برگردان عالم ذرات و اندیشه حیات است.
خط سه ( سوتو )
به معنای مرز دانایی و خروج از دایره خام عقلی و انهدام ترس از زندگی به معنای تو و من و طبیعت مربوط به من و توست. مجموعه ای از 873 تکنبک ترکیب و عکس العمل ساری است.
خط چهار ( سامسامائه )
سامسامائه اوج قدرت فیزیکی تن در محور هندسی با 4179 تکنیک، ترکیب و عکسالعملسازی با رسیدگی تن و روان میباشد.
خط پنج ( مایانا )
به معنای انهدام اختلالات و نابود کردن ناهنجاریها و مبارزهٔ انسان در مرز آشکار و پنهان به درک اندیشه هاست.
خط شش ( کوانه و وست مایانا )
به معنای صفوف نامناسب انسانی، ناهنجاریهای روانی، عدم آشنایی بر پزشکی و ترسان از ورود به جهان تفکر آمیز و فلسفهگرایی و مجبور کردن انسان به درک آشکار عالم پنهانی که این نیرو تکی بر هدف مایگاه توآ سروده دانایی است.
خط هفت ( وای ما با تو یا پنجهٔ مرگ )
این معنا در کونگفو توآ از هفت مایگاه نیایش به سازندگان اندیشه و داوری انسانها به شناخت و بررسیها و ایجاد انسان به بینشها و دانشها و ترکیب هاست؛ با 3301 تکنیک، ترکیب و عکسالعملسازی. پنجهٔ مرگ ساختهٔ پروفسور ابراهیم میرزایی، اوج خشونت انسان و فریاد و طغیان انسان بر ستمگریهاست.
مراسم خون
مراسم خون نام مراسم ویژهای در کونگفو توآ میباشد که طی آن همراهان شایسته، خون خود را به پاس احترام به خون شهیدان راه حق و تداوم بخشیدن به آن روی اوتایمی میریزند. توآکاران معتقدند اگر کسی برای اوتایمی معبدش خون دهد، برای وطنش جان خواهد داد.
آرم کونگفو توآ
هلال قرمز بالای مُشت نشان دهنده فلسفه خون کونگفو یعنی مبارزه تا آخرین قطره خون در راه آزادی انسانها مشت در میان دایرهٔ سیاه، نشان دهندهٔ قیام از دل تاریکیها و پلیدیهاو همهٔ آنچه که انسان امروز از خود بیگانه کرده ودر بند کشیده است. همچنین مشت نشانه تجاوز نمیباشد، بلکه حالت دفاعی دارد که از شکل آن نیز مشخص است.
هلال سفید زیر مشت نشان دهندهٔ نژاد سفید ایرانی است.
کره جهان زیر مشت و نقشهٔ ایران در وسط کره بهعنوان پایگاه کونگفو توآ در جهان مشخص شده است.
این آرم روی سینه طرف چپ قرار میگیرد که مشت نماد حفاظت از قلبی است که طپش آن صدای فکر همراه است
جهت عدم نمایش اتوماتیک تب توقف را کلیک کنید
کونگ فوتوآ پس از انقلاب اسلامی - ورزش آکا
ورزش - ورزش رزمی - کونگ فوتوآ پس از انقلاب اسلامی
بلافاصله پس از پیروزی انقلاب اسلامی و سرنگونی رژیم پهلوی تقریباً تمام سالنهای ورزشی باشگاه تاج تحت مدیریت و حفاظت همراهان کونگ فوتوآ قرار گرفت و فعالیت ورزشی با دیگر آغاز شد و کونگفو توآ حدود ۲ سال موفقیتهای چشمگیری را کسب نمود.در سال ۱۳۶۰ به سبب فعالیتهای سیاسی ابراهیم میرزایی بار دیگر فعالیت باشگاههای کونگفو توآ ممنوع شد و تا سال ۱۳۷۰ همراهان این ورزش به صورت مخفیانه به معرفی و آموزش این ورزش میپرداختند.
در سال ۱۳۷۰ با پیگیریهای مستمر همراهان این فعالیت کونگ فوتوآ با عنوان "انجمن کونگفو توآ" بهطور رسمی زیر نظر فدراسیون کاراته آغاز شد. در اواخر سال ۱۳۷۱ فدراسیون کونگ فو، ووشو و رزم آوران تشکیل شد و در سال ۱۳۷۸ بهنام فدراسیون ورزشهای رزمی تغییر نام یافت. در سال ۱۳۷۹ تحت عنوان کمیته مستقل کونگ فوتوآ فعالیت نمود و مجدداً در سال ۱۳۸۱ در زمره سبکهای فدراسیون ورزشهای رزمی درآمد.
هفت مایگاه
مایگاه یکم
علم فیزیولوژیکی فعالیتهای بدن انسانی
مایگاه دوم
انشاء علوم انسانی
مایگاه سوم
روانشناسی تکنولوژی
مایگاه چهارم
انشاء پزشکی
مایگاه پنجم
فلسفهگرائی یا نگرش تفکرآمیز
مایگاه ششم
روح روان
مایگاه هفتم
جهان مجهولات فراتر از خویشتن
لباس
گزارش چاپ شده از روند استقبال از کونگفوتوآ در ایران در مجله دنیای ورزش، سال ۱۳۵۳ در اصل لباس کونگفو توآ، تفاوت ساختاری خاصی با لباس کونگ فو ندارد ولی در مجموع لباسی که دراین هنر بهکار میرود از شرایط خاصی برخوردار است. از استحکام و دوام زیادی برخوردار بوده و تامین کننده میدان حرکتی دست، پا وتنه میباشد.
پیراهن ساده ومعمولی که تمام قسمتهای بدن را می پوشاندواز هدر رفتن انرژی بدن جلوگیری میکند، معمولاً از جنس نخی و الیاف طبیعی است تا عرق بدن را جذب کند. کمرشلوار کونگفو چنان طراحی شده که مهرههای قوس کمری ستون مهره را محافظت میکند (درهنگام وارد شدن نیرو و فشارهای زیاد از لغزیدن مهرهها به روی هم وآسیب دیده گی آنها جلوگیری میکند) ودرقسمت مچ پا نیز شلوار کونگفو عضلات و زردپیهای مچ پا رامحکم نگه میدارد واز آسیب دیدگی آنها جلوگیری میکند.
رنگ لباس
لباس کونگفو سیاه رنگ میباشد.
از نظر علمی رنگ سیاه انرژی را در خود جذب کرده و ازهدررفتن انرژی جلوگیری میکند. درکونگفو سیاهی رنگ مقدسی میباشد؛ بدین منظور که رنگ سیاه درمقابل رنگهای دیگر مقاومت میکند ونفوذ هرگونه رنگ درآن بیاثر است. از نظر علمی رنگ سیاه نمی گذارد انرژی بدن که در اثر سوخت وساز تولید میشود از دست برود و آن را در خود نگه میدارد واز پیری زودرس و خستگی و کوفتگی عضلات جلوگیری میکند.
شالبند
شالبند سفید
اولین شال کونگ فو توآ شال سفید به نشانه آمادگی و ورود به معبد انشاء برای خودسازی؛
شالبند سبز
دومین شال کونگ فو توآ شال سبز یا روییدن در فضای فیزیکی؛
شالبند قهوهای
سومین شال کونگ فو توآ شال قهوه ای یعنی سوختن در ورای نیروهای فیزیکی و رویایی در میدانهای مبارزه؛
شالبند مشکی
چهارمین شال کونگ فو توآ شال مشکی یعنی عبور از مرز تاریکیها و ابداع و تکامل تکنیکهای کونگ فو توآ.
شالبند سرخ
ثبت جهانی كونگ فوتوآ :
بوشهر- رییس سبك كونگ فوتوآ كشور گفت:این رشته كاملا ایرانی است و ثبت جهانی آن به نام كشورمان از اولویت ها و اهداف اصلی فدراسیون كونگ فو است.
رضا حیدری درحاشیه مسابقات كونگ فوتوآ قهرمانی كشوری سال۹۱درگفت وگو با ایرنا می گوید: تمام تلاش ما این است كه این رشته به سرنوشت چوگان كه رشته ای كاملا ایرانی بود و به نام كشور دیگری ثبت شد، دچارنشود.
وی اضافه كرد:كونگ فوتوآ چهار دهه در ایران فعالیت می كند و از نظر كمی و كیفی در سطح بسیاربالایی است و از نظر كیفی تكنیك های منحصر به فردی دارد كه بسیاری از كشورهای جهان از آن فنون استفاده می كنند.
حیدری اضافه كرد: این رشته پیش از این سازماندهی نشده بود ولی اكنون با تشكیل سازمان جهانی توآ نظم گرفته است كه هر چه زمان می گذرد این سبك سازمان بیشتری به خود می گیرد.
وی گفت: امیدواریم در آینده نزدیك با كمك فدراسیون كونگ فو و وزارت ورزش و جوانان با ارایه مستندات تاریخی و تكنیكی، این ورزش را به نام كشورمان ثبت جهانی و در آینده نزدیك در مسابقات المپیك آسیایی شركت كنیم.
رییس سبك كنگ فوتوآ ایران اظهار داشت: هم اكنون 54 كشور عضو سازمان جهانی توآ هستند و به تازگی در اولین دوره مسابقات جهانی توآ در استان فارس 43 كشور از پنج قاره جهان حضور داشتند كه امیدواریم در سال های آینده كشورهای عضو این رشته شوند.
وی افزود: در تمام اقلیم های كشور هنرهای رزمی ایرانی آماده شده است و در مسابقات جهانی استان فارس برنامه هایی اجرا كردند كه مورد استقبال بی نظیر دیگر كشورها قرار گرفت و این نویدی برای ثبت این ورزش به نام ایران در سطح جهان است.
حیدری بیان كرد: این سبك هم اكنون دارای نمودار تشكیلاتی بسیار منسجمی است و كلاس های آموزشی نیز برگزار شد و مربیان و داوران برخی از كشورها دوره آموزش مربیگری و داوری را طی كردند كه بتوانند این سبك را در كشورشان آموزش دهند.
وی درمورد توسعه این سبك در داخل كشور نیز گفت: هیات های استانی نیز در این رشته فعال هستند و زیر نظر فدراسیون كونگ فو فعالیت خوبی دارند كه اگر این هیات ها موفق عمل كنند و جمعیت ورزشكار از حالت پراكندگی خارج شود، این رزم ایرانی همان طور كه در داخل مورد استقبال خوبی قرار گرفته، می توانیم آن را دردیگر كشورها نیز توسعه دهیم.
مطالب مشابه :
آشنایی باورزش جدید پدل - ورزش آکا
انجمن ورزشی دانشگاه جیرفت - آشنایی باورزش جدید پدل - ورزش آکا - - انجمن ورزشی دانشگاه جیرفت
تاریخچه رشته کیک بوکسینگ - ورزش آکا
" باشگاه تناسب اندام و زیبایی هدف " - تاریخچه رشته کیک بوکسینگ - ورزش آکا - باشگاه تناسب اندام
آشنایی با سلاح پروانه -آکا
بانک خواندنی - آشنایی با سلاح پروانه -آکا - دراین وبلاگ همه نوع مطالب خواندنی گذاشته می شود .
کیک بوکسینگ نقش آب درورزش رزمی-خوردن آب در ورزش رزمی=کیک بوکسینگ دانسفهان
نوشیدن آب در هنگام ورزش -آکا. اگر به طور معمول ورزشتان حدود 60 دقیقه یا کمتر طول میکشد و
تاریخچه رشته تکواندو"" نوشته فرهاد حیدری
تاریخچه رشته تکواندو - ورزش آکا. ورزش - ورزش رزمی - تاریخچه رشته
شرکت های لوازم و تجهیزات ورزشی موجود در سایت نمایشگاه
تردمیل9700tft تجهیزات ورزشی آکا . همه محصولات این شرکت. shoulder press machine gym80 تجهیزات ورزشی آکا
رشته کونگ فوتوآ
خط ها در ورزش کونگفو توآ - ورزش آکا. ورزش - ورزش رزمی - خط ها در ورزش کونگفو
آخرین فرصت شما برای قدبلند شدن - آکا
دائره المعارف بزرگ طب اسلامی - آخرین فرصت شما برای قدبلند شدن - آکا اگراهل ورزش هستید
برچسب :
ورزش آکا