پیوند کبد
زمانی که به هر دلیلی عملکرد کبد دچار اختلال شود و این اختلال برگشت پذیر نباشد پیوند کبد مطرح می شود. در اغلب موارد کبد پیوندی ازشخصی که دچار مرگ مغزی شده و بستگان وی با اهداء اعضا ء موافقت کردند ، تامین می شود اما کودکانی که دچار نارسائی مزمن کبدی می شوند و نیاز به پیوند کبد دارند می توانند از والدین خود یا فامیل درجه یک کبد دریافت کنند. درچنین شرایطی بعداز تعیین گروه خونی والدین و کودک سازگاری آنها با هم از نظر عروقی ، والدین بررسی بیشتری می شوند و قسمتی از کبد والد به کودک پیوند زده می شود. بعداز گذشت مدتی کبد اهدا کننده به اندازه طبیعی بر می گردد و این به دلیل خاصیت دوباره بازسازی شدن بافت کبد است .
عوارض :
چون در پیوند کبد از داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی بدن استفاده می شود ، گیرندگان پیوند کبد در معرض ابتلا به عفونت و برخی از بدخیمی ها هستند علاوه بر موارد ذکر شده ممکن است بافت پیوندی دچار پس زدگی شود.
برای پیش گیری از بروز عوارض مطرح شده ، آزمایشات کامل فیزیکی برای تشخیص و درمان مواردی که می تواند پس از عمل پیوند ، سبب بروز مشکلاتی دربیمار شود ، انجام می گیرد. پس از پیوند، تغییر در آزمایش های کبدی و انعقادی خون و با دقت بیشتر نمونه برداری از کبد پیوندی ، پس زدگی کبد را مسجل می کند.
توصیه های لازم به بیمار :
گیرنده پیوند کبد باید بداند که پیوند یک درمان حمایتی است و برای حفظ شرایط مطلوب پس از پیوند ، رعایت توصیه های تیم درمان بسیار حیاتی است . آگاهی از نحوه مصرف داروها و اهمیت مصرف مادام العمر آنها ، پی گیری درمان در ویزیت های از قبل تعیین شده ، رعایت بهداشت فردی و بهداشت محیط و تلاش برای بازگشت به سطح طبیعی کار و فعالیت از جمله مواردی است که باید مدنظر قرار گیرد
مطالب مشابه :
پیوند کبد
پیوندکبد + نوشته شده توسط جوادقاضی جهانی در چهارشنبه چهارم دی ۱۳۹۲ و ساعت 19:27 |
اطلاعیه بیمه ایران
مهم مانند:جراحی قلب،مغزواعصاب ، پیوند کلیه و پیوند مغز واستخوان، پیوندکبد و پیوند
مدیر شرکت اپل
او پس از یک غیبت شش ماهه در ابتدای سال ۲۰۰۹ میلادی به علت پیوندکبد، دوباره فرماندهی یک لشکر
برچسب :
پیوندکبد