ارزیابی صلاحیت حرفه‌ای معلمان در صورت تصویب لایحه رتبه‌بندی

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به مطرح شدن لایحه رتبه‌بندی معلمان در دولت گفت: امیدواریم بحث ارزیابی صلاحیت حرفه‌ای معلمان با تصویب این طرح اعمال شود.

به گزارش خبرنگار «آموزش و پرورش» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، علی اصغر فانی در پیش خطبه نماز جمعه این هفته تهران با تبریک حلول ماه رجب و تسلیت سالروز شهادت امام هادی (ع) گفت: با گرامی‌داشت یاد و خاطره شهید مطهری روز معلم را به همه معلمان و سنگرداران جبهه تعلیم و تربیت تبریک می‌گویم و از ستاد نماز جمعه تهران نیز بابت این فرصت تشکر می کنم.

وی با بیان اینکه آموزش و پرورش زیرساخت نیروی انسانی را برای کشور تشکیل می‌دهد که خروجی آن ورودی جامعه و دانشگاه است اظهارکرد: آموزش و پرورش نهادی است که زیرساخت‌های منابع انسانی کشور را فراهم می‌کند و می‌توانیم ادعا کنیم که زیرساخت و عامل اصلی برای توسعه پایدار و همه جانبه در کشور است.

وزیر آموزش و پرورش این وزارتخانه را بزرگترین فصل مشترک حاکمیت و ملت خواند و تصریح کرد: کوچکترین تحولات در آموزش و پرورش کل جامعه را متاثر می‌کند. بنابراین در سال فرهنگ که توسط مقام معظم رهبری اعلام شد باید گفت که انتقال فرهنگ به نسل آینده از کارکردهای جدی آموزش و پرورش است و شاید بتوان گفت که یکی از مخاطبان اصلی مقام معظم رهبری در سال فرهنگ و اقتصاد این نهاد است.

فانی با اشاره به چاپ 130 میلیون جلد کتاب در سال توسط آموزش و پرورش گفت:‌ دانش‌آموزان موظفند که این کتاب‌ها را بخرند، بخوانند، بفهمند و امتحان دهند. این امکانات در اختیار هیچ نهاد دیگری نیست و بنابراین آموزش و پرورش یک اهرم اصلی در اختیار دارد که با آن می‌تواند به انتقال فرهنگ بپردازد.

وی با اشاره به تحصیل 12.5 میلیون دانش‌آموز در 105 هزار مدرسه و همکاری یک میلیون معلم و همکار فرهنگی در تعلیم و تربیت تصریح کرد:‌ آموزش و پرورش بزرگترین دستگاه دولت است که هم به لحاظ کیفی و هم کمی اهمیت ویژه‌ای دارد.

وزیر آموزش و پرورش راهبردهای اصلی این نهاد را ارتقا کیفیت آموزشی و تربیتی دانست و گفت:‌ در سال فرهنگ راهبردهای آموزش و پرورش تقویت کتابخوانی، پیش‌بینی فرهنگ گفت‌وگو، تقویت روحیه پرسشگری و نقد منصفانه، و در حوزه‌های دینی، پرداختن به اقامه نماز، تقویت شورای امر به معروف و نهی از منکر، توسعه فرهنگ عفاف و حجاب، انس با قرآن کریم و اهل بیت(ع) تاکید بر مهارت‌های زندگی و نهادینه سازی سبک زندگی ایرانی - اسلامی است.

فانی با اشاره به اصول تعلیم و تربیت از دیدگاه شهید مطهری اظهارکرد: اصل هماهنگی با فطرت یکی از اصول تعلیم و تربیت شهید مطهری است که براساس آن این دستگاه باید استعدادهای فطری مثل خردورزی، حقیقت‌جویی، زیباگرایی، خداگرایی و عدالت‌طلبی را رشد دهد.

وی افزود: اصل اعتدال نیز یکی دیگر از این اصول است و آموزش و پرورش باید انسان‌هایی تربیت کند که نه اهل افراط و نه تفریط باشند.

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اصل جامعیت و همه‌جانبه‌نگری به عنوان سومین اصل تعلیم و تربیت شهید مطهری گفت:‌ انسان رشید یعنی انسانی که در همه ابعاد تقویت شده باشد. از سوی دیگر اصل تامین نیازهای واقعی انسان یکی دیگر از این اصول است که آموزش و پرورش باید در جهت تحقق این نیازها فعالیت کند.

فانی همچنین با تاکید بر تربیت دوره کودکی به عنوان آخرین اصل تعلیم و تربیت از نظر شهید مطهری اظهار کرد: نقش اصلی را در تربیت انسان‌ها دوره کودکی و دوره دبستان نیز نقش عمده‌ای در شکل‌گیری شخصیت دانش‌آموزان دارد.

وی با بیان اینکه اجرای سند تحول نظام آموزشی کشور و پیگیری سیاست‌های کلی تعلیم و تربیت ابلاغی مقام معظم رهبری می‌تواند متضمن تحقق این اصول پنجگانه باشد خاطر نشان کرد:‌ در حال حاضر آموزش و پرورش در حال تدوین نقشه راه برای تحقق اجرایی این سند است.

وزیر آموزش و پرورش معلم را رکن اصلی فرایند تعلیم و تربیت دانست و گفت: این معلم است که نقش ممتاز و منحصر به فردی در نظام تعلیم و تربیت دارد که رفتار، سخن، سکوت و پوشش او در رفتار دانش‌آموز تاثیر می‌گذارد. بنابراین پرداختن به معلم گامی است که در تحقق اهداف نظام تعلیم و تربیت باید مورد توجه قرار گیرد.

فانی همچنین با اشاره به اهداف نظام تعلیم و تربیت گفت:‌ اهداف این نظام ارتقای منزلت و جایگاه معلم در تراز جمهوری اسلامی و تقویت انگیزه، شایستگی‌ها و مهارت‌های حرفه‌ای معلمان است که در این راستا لایحه رتبه‌بندی معلمان در دولت مطرح است که با تصویب آن در دولت و تقدیم به مجلس شورای اسلامی امیدواریم بحث ارزیابی صلاحیت حرفه‌ای معلمان اعمال و باعث رشد شایستگی‌ها و انگیزه آنها شود.

وی جذب نیروی بومی را در نظام تعلیم و تربیت یکی دیگر از اهداف این نظام دانست و اظهار کرد:‌ یکی از مشکلات امروز آموزش و پرورش عدم توزیع مناسب نیروی انسانی است که با اعمال این سیاست در آینده با مشکلات نقل و انتقالات در آموزش و پرورش مواجه نخواهیم بود.

وزیر آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: با توجه به اهمیت دوره دبستان از سیاست‌های امروز آموزش و پرورش پیگیری رسیدگی ویژه به معلمان دوره ابتدایی است که امیدواریم مراحل قانونی آن طی شود و گام موثری در این زمینه داشته باشیم.

فانی با بیان اینکه تعلیم و تربیت فرزندان کشور از توان و عهده یک وزارتخانه خارج است تصریح کرد:‌ آموزش و پرورش به تنهایی قادر به مدیریت و اداره تعلیم و تربیت کشور نیست و نباید آن را یک وزارتخانه در کنار بقیه وزارتخانه‌ها ببینیم چرا که آموزش و پرورش یک فراوزارتخانه است که ماموریت آن به همه جامعه و نهادها مربوط می‌شود.

وی با بیان اینکه خروجی‌های آموزش و پرورش را همه بهره‌مند می‌شوند گفت: بنابراین آموزش و پرورش متعلق به همه است و اگر ما به دنبال این هستیم که سرمایه انسانی را به عنوان پایدارترین سرمایه در جامعه رشد دهیم باید بدانیم که بزرگترین سرمایه‌ها در کشور سرمایه‌گذاری در آموزش و پرورش است.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه هزینه کردن در این نهاد بهترین سرمایه‌گذاری برای نظام و مردم است اظهار کرد: با همکاری نهادهای دولتی، استانداران، فرمانداران، بخشداران، ائمه جمعه و جماعت، مردم، اولیای دانش‌آموزان و نهادهای غیردولتی می‌توان امیدوار شد که در یک فرایند به تدریج مشکلات این دستگاه عظیم برطرف شده و بتوانیم نیروهایی را برای آینده کشور تربیت کنیم.

فانی خاطرنشان کرد: دانش‌آموزانی که امروز پشت نیمکت‌های مدارس هستند در آینده کارگزاران و نیروی انسانی این کشور را تشکیل می‌دهند و این جمله گزاف نیست که بگوییم امروز آموزش و پرورش آیینه تمام‌نمای آینده کشور است.

وی با بیان اینکه در بخش تعلیم و تربیت، مهارت‌های زندگی، تربیت‌های اجتماعی، آموختن برای زیستن و همچنین با دیگران زیستن، آموختن برای به کار بستن و دانستن از ارکان آموزش و پرورش دنیاست و ما برای آنکه بتوانیم فرزندانمان را برای آینده مطابق اصول تعلیم و تربیت اسلامی تربیت کنیم، باید امروز به آموزش و پرورش توجه کنیم. بنابراین همه نهادها و مردم خودشان را باید در خدمت این نهاد ببینند.

وزیر آموزش و پرورش با تشکر از دولت و مجلس بابت کمک‌های بسیار خوب اظهار کرد:‌ رشد بودجه سال جاری آموزش و پرورش نسبت به سال گذشته 26 درصد بوده و این در حالی است که رشد بودجه دولت در مجموع 11 درصد است و این امر حاکی از این است که دولت و مجلس نسبت به اهمیت آموزش و پرورش عنایت خاصی دارند.

فانی افزود: یقینا مساعدت ائمه جمعه و حضور آنها در مدارس می‌تواند باعث تقویت روحیه دانش‌آموزان و امر اقامه نماز در مدارس شود.

وی با بیان اینکه به مدیران مدارس گفتیم که سعی کنند خودشان در نماز جماعت دانش‌آموزان شرکت کنند گفت: این کار باعث تشویق دانش‌آموزان و تقویت روحیه اقامه نماز در آنها می‌شود.

وزیر آموزش و پرورش همچنین با بیان اینکه صرف تکیه به بودجه های دولتی نمی‌تواند مشکل آموزش و پرورش را حل کند اظهار کرد: از خیرین مدرسه‌ساز، موسسین مدارس غیردولتی و نهادهای مختلف دعوت می‌کنیم که بیش از پیش به کمک آموزش و پرورش بیایند و توسعه آن را رقم بزنند.

انتهای پیام


مطالب مشابه :


نکته ها و توصیه های تربیتی کودکان

وبلاگ دانشجویان تربیت معلم 13 -تربیت کودک الزاماً مبتنی توجه می کند که در ترازِ




شاخص های معلم تراز انقلاب اسلامی/سری هشتم و نهم

پایگاه اطلاع رسانی فرهنگیان نی ریز فارس - شاخص های معلم تراز انقلاب اسلامی/سری هشتم و نهم




تراز و رتبه قبولی ارشد رشته مهندسی کامپیوتر

وبلاگ شخصی مهندس اخشابی - تراز و رتبه قبولی ارشد رشته مهندسی کامپیوتر تربیت معلم




شرایط پذیرش در دانشگاه فرهنگیان در دستور کار شورای عالی آموزش و پرورش

( یک معلم ) - شرایط پذیرش در دانشگاه فرهنگیان در دستور کار شورای عالی آموزش و پرورش - - ( یک معلم )




تراز و کارنامه کارشناسی ارشد سراسری 90 عمران

برای نمونه رتبه ، تراز ، میانگین دروس و رشته قبولی در 1278 دانشگاه تربیت معلم خاک و پی




نقش مدرسه در تعلیم و تربیت فرزندان

معلم حماسه ساز در تربیت «اگر تربیت را کسب دانش برای نیل به نگرش ها و منش هایی با تراز




درباره رشته کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی – دانشگاه آزاد

آخرین تراز و رتبه قبولی کنکور کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی سال 1389 دانشگاه تربیت معلم




ارزیابی صلاحیت حرفه‌ای معلمان در صورت تصویب لایحه رتبه‌بندی

معلم را به همه معلمان و سنگرداران جبهه تعلیم و تربیت معلم در تراز




برچسب :