گزارش مجمع فولاد مبارکه اصفهان سال 87

تقسيم 600 ريال سود در مجمع «فولاد مباركه اصفهان»

مجمع عمومي عادي سالانه شركت فولاد مباركه اصفهان (سهامي عام) با حضور بيش از 85درصد سهامداران در اصفهان برگزار شد.

20-01.jpg

در مجمع «فولاد» كه رياست آن بر عهده نجم‌السادات و نظارت بر آن به عهده محمدجواد شيخ و ايرج اكبريه بود، مهندس رجايي، مديرعامل شركت به قرائت گزارش هيات‌مديره پرداخت و از آخرين تحولات رخ داده در اين شركت بورسي سخن گفت. بنا بر اين گزارش، قرائت گزارش هيات مديره از سوي مهندس رجايي كه از عملكرد مناسب شركت در سال وقوع بحران اقتصاد جهاني و كاهش بيش از 40درصدي قيمت جهاني فلزات اساسي حكايت داشت، موجب شد تا سهامداران هيات مديره را به خاطر اين عملكرد مناسب مورد تقدير قرار دهند. از طرفي ديگر گزارش حسابرس شركت هم فاقد بند حسابرسي مبهم و غيرشفاف بود كه صاحبان سهام از اين بابت نيز از هيات مديره قدرداني كردند. مجمع پس از استماع گزارش هيات مديره و حسابرس، صورت‌هاي مالي و ترازنامه شركت براي سال مالي منتهي به 29 اسفند 87 را مورد تصويب قرار داد، ضمن آن كه مجمع با در نظر گرفتن منافع سهامدارن جزء تقسيم 600ريال سود به ازاي هر سهم را تصويب كرد.
نتايج كليدي عملكرد شركت
* ثبت بالاترين ركورد توليد در طول دوران بهره‌برداري با توليد 5ميليون و 100هزار تن فولاد خام
* كسب مقام اول تعالي سازماني و دريافت تنديس سيمين براي نخستين‌بار در كشور
* ايجاد ظرفيت 2/1ميليون تن زير سقف موجود و انجام اقدامات جهت افزايش ظرفيت‌هاي توليد براي رسيدن به ظرفيت 10ميليون تن ظرف سه سال آينده
* افزايش پنج برابري فعاليت‌هاي تحقيقاتي
* انتخاب شركت به عنوان عضو هيات‌مديره شركت بورس كالاي ايران براي دومين‌ دوره متوالي
* صرفه‌جويي در كليه هزينه‌ها
* كسب مدال طلاي يازدهمين نمايشگاه بين‌المللي اختراعات و ابتكارات
* صادركننده نمونه استان
* توليد فولاد با هيدروژن پايين
* دومين شركت فعال در بورس اوراق بهادار از لحاظ ارزش بازار، ارزش و حجم معاملات
فروش و بازاريابي
سال 1387 براي مجموعه توليد‌كنندگان فولاد و از جمله شركت فولاد مباركه اصفهان سالي پر فراز و نشيب بود، به طوري كه با شروع سال 1387 روند صعودي قيمت‌ها كه از ماه‌هاي پاياني سال 1386 آغاز شده بود، همچنان تداوم داشت. مراجع ذي‌ربط به منظور كنترل و مهار آن وارد عمل شده و اقداماتي را براي جلوگيري از افزايش بي‌رويه قيمت‌ها انجام دادند، از جمله محدوديت‌ براي صدور محصولات كه برنامه صادراتي شركت را به شدت تحت تاثير قرار داد، اما به يك باره با آشكار شدن نمودهايي از بحران اقتصادي جهاني و سقوط قيمت‌هاي نفت و ساير كالاها، به تدريج قيمت‌هاي محصولات فولادي نيز تحت تاثير بحران مذكور روند نزولي به خود گرفت و معادلات بازار به هم خورد.

 


سال 2008 ميلادي با ادامه روند رو به رشد قيمت نفت، فلزات اساسي و طلا كه شروع آن از سال 2007 بود، آغاز گرديد. اين رشد قيمت‌ها به نحوي بود كه قيمت نفت تا اواسط سال 2008 به بيش از 140دلار در هر بشكه افزايش يافت و در گروه فلزات اساسي نيز تقريبا تمامي فلزات در اين مقطع حداكثر قيمت خود را تجربه نمودند. همچنين اكثر شاخص‌هاي بورس‌هاي بين‌المللي نيز در ماه جولاي به بالاترين ميزان خود در سال 2008 رسيدند.
با شروع بحران اقتصادي جهاني و سقوط قيمت‌هاي نفت و ساير كالاها، به تدريج قيمت‌هاي محصولات فولادي تحت تاثير بحران مذكور، از مرداد ماه سال 1387 روند نزولي به خود گرفت. كاهش قيمت‌ها در محصولات گرم حدود 6000ريال و در محصولات سرد 5000 ريال بوده است كه اين موضوع نيز موجب بر هم خوردن معاملات بازار گرديد.
مجموع معاونت فروش و بازاريابي با استفاده از توان و ظرفيت‌هاي موجود و راهكارهاي مختلف تلاش خود را در راستاي دستيابي به اهداف برنامه‌ريزي شده به كار گرفت و توانست با تمام مشكلاتي كه بر سر راه فروش محصولات به دليل ركود حاكم بر بازار وجود داشت، محصول توليدي شركت را در بازار داخل و خارج به فروش رساند. با توجه به عدم اعتماد مشتريان درخصوص قيمت‌ها، وضعيت بازار و نگراني از آينده، خريداران تنها به اندازه مصرف مورد نياز خود اقدام به خريد نموده و به همين دليل تقاضا به ميزان قابل توجهي كاهش داشته است، از طرف ديگر در بازار جهاني هم به دليل سقوط قيمت‌ها، توليد‌كنندگان فولاد، محصولات فولادي خود را (به ويژه كشورهايي چون چين و مجموعه كشورهاي CIS) با قيمت‌هاي پايين روانه بازارهايي مي‌نمايند كه با كمترين محدوديت‌هاي بازرگاني و تجاري روبه‌رو هستند.
كشور ما نيز به دليل عدم وجود تعرفه گمركي روي ورود محصولات فولادي، محل مناسبي براي جذب اين محصولات خواهد بود. به همين دليل تلاش‌هايي براي وضع تعرفه توسط شركت صورت گرفته، ولي تاكنون با عدم موافقت وزارت بازرگاني مواجه شده كه اين مي‌تواند زنگ خطري براي توليد‌كنندگان فولاد در داخل كشور باشد، چراكه پيش‌بيني‌هاي منابع خارجي و تحليل‌هاي مختلف، آينده روشني را نشان نمي‌دهد و به ناچار تلاش‌هاي مضاعفي را براي جلب حمايت‌هاي دولتي مي‌طلبد.
با توجه به شرايط فوق، عمده مشكلات شركت در فروش محصولات در سال 1387 كه بعضا ادامه نيز دارند به شرح زير مي‌باشد:
1 - تداوم ركود حاكم بر بازار و ادامه كاهش نزول قيمت‌ها در بازار جهاني،
2 - عدم حمايت دولت در وضع تعرفه واردات محصولاتي كه موجب تخريب بازار گرديده است،
3 - عدم اعمال قانون ضدارزان‌فروشي مصوبه هيات محترم وزيران،
4 - مشكلات متعدد در گشايش L/C در بازارهاي خارجي،
5 - نبود انبار در مرز عراق براي تقويت صادرات شركت به كشور مذكور،
در اين وضعيت به طور خلاصه اقدامات شركت جهت بازاريابي و فروش محصولات طي سال 1387 به شرح موارد زير مي‌باشد:
1 - فروش بيش از 4ميليون و 550هزار تن محصولات توليدي شركت در بازار داخل و خارج
2 - فروش بيش از 53درصد از محصولات از طريق اعتبار-اسنادي
3 - همراهي با مشتريان به منظور گذر از بحران كاهش قيمت‌ها در قالب:
* ارائه اعتبارات اسنادي مدت‌دار
* تقسيط مطالبات مشتريان به منظور حفظ و تداوم روند فروش
* انعطاف‌پذيري در توليد و تحويل محصول مطابق نياز بازار
4 - مديريت بر فروش و توزيع محصولات شركت نورد و لوله اهواز در بازار داخلي بر اساس سياست‌هاي مديريت عالي شركت
شركت در طول سنوات گذشته توانسته است با صادرات محصولات خود به خارج از كشور علاوه بر ورود ارز به اقتصاد كشور به جايگاه قابل قبولي در بازار بين‌الملل دست يابد. وضعيت صادرات محصولات شركت از سال 1380 تاكنون جمعا طي 8 سال، معادل 5.825.907 تن بوده است.
فعاليت‌هاي مالي و اقتصادي
براساس پيش‌بيني‌هاي صورت گرفته و به‌رغم دامنه گسترده بحران اقتصادي در سال 9-2008، بازارهاي مالي در حال سوي گرفتن به حذف نشانه‌هاي ركود و بحران اقتصادي مي‌باشند، اما با اين وجود همچنان فشارهاي ناشي از بحران بر بازارهاي مالي جهان سايه افكنده است. نهايتا مي‌توان بيان نمود كه راه رهايي از بحران در سه مقوله مالي و اقتصادي: 1- تزريق نقدينگي 2- سرمايه‌گذاري 3- تعديل ساختار سرمايه شركت‌ها است كه اين عوامل نهايتا در صورت همسوبودن با اقدامات دولت‌ها بحران را تعديل خواهند نمود. مديريت شركت فولاد مباركه در سالي كه گذشت سعي نمود به صورت متمركز اين سه مقوله را مديريت نمايد.
به برخي از اقدامات مالي و اقتصادي شركت به صورت مختصر اشاره شده و در بخش سوم نيز آثار اقدامات صورت پذيرفته مورد تجزيه و تحليل قرار مي‌گيرد:
* تهيه برنامه‌هاي اقتصادي سال 88 و 5 ساله 92-88 شركت.

 


*برنامه‌ريزي مالي در راستاي رسيدن به تعادل مالي از طريق تامين منابع لازم و رفع نيازهاي جاري و پرداخت به موقع ديون و تعهدات طرح‌هاي توسعه شركت.
* همكاري مستمر در بهبود و اجراي كنترل استانداردها و فرآيندها براي كنترل دقيق‌تر مصارف و هزينه‌ها در جهت كاهش قيمت تمام شده محصولات و خدمات.
* تكميل سيستم MIS در فولاد سبا به منظور بهينه‌نمودن نحوه جمع‌آوري اطلاعات مربوط به مقادير مصرف، توليد و هزينه‌ها و جوابگويي سريع‌تر.
* اقدامات نهايي در خصوص اخذ مصوبه از هيات‌مديره محترم شركت در جاري‌سازي آيين‌نامه اموال.
* حذف حدود يكصدميليارد ريال از ليست هزينه‌هاي غيرقبول مالياتي عملكرد سال 84 از طريق تهيه لوايح دفاعي و پيگيري مراحل قانوني مربوطه.
* تهيه لوايح دفاعي و طي مراحل قانوني مربوط به مطالبه يك‌درصد عوارض آلايندگي نسبت به فروش سال 84 حدودا مبلغ 290ميليارد ريال و صدور راي به نفع شركت.
* پيگيري و اقدام جهت اخذ مجوزات قانوني مربوط به استفاده از معافيت مالياتي طرح‌هاي توسعه موضوع ماده 138 ق. م . م حدودا به مبلغ 2500 ميليارد ريال براي سال‌جاري.
* انجام اقدامات لازم جهت اخذ پروانه بهره‌برداري طرح‌هاي توسعه و استقرار نظام ماليات بر ارزش افزوده.
* تامين پوشش بيمه‌اي دارايي‌هاي شركت از طريق ارزيابي كارشناسي شامل: كالاهاي وارداتي و صادراتي- تجهيزات و ماشين‌آلات و ساختمان‌ها- مسووليت مدني و بدنه مكانيزم‌هاي كارگاهي و غيركارگاهي- مسووليت مدني كارفرما نسبت به كاركنان شركت و پيمانكاران- بيمه عمر و حوادث كاركنان شاغل و بازنشسته و همسران و فرزندان آنان.
* اخذ حدود مبلغ 12498ميليون ريال خسارت در ارتباط با پرونده‌هاي خسارتي پوشش‌هاي بيمه‌اي در جهت پوشش ريسك منابع مالي شركت.
* راه‌اندازي سيستم ثبت‌نام اينترنتي جهت حضور به موقع سهامداران در مجامع شركت فولاد مباركه.
* راه‌اندازي سامانه‌هاي اطلاع‌رساني تلفن گويا و سيستم پيام كوتاه (SMS) جهت اطلاع‌رساني به موقع به سهامداران.
* راه‌اندازي سيستم مكانيزه پرداخت سود با همكاري شركت ايريسا.
* تهيه و ارائه گزارش‌هاي تحليل و توجيه اقتصادي جهت سرمايه‌گذاري در موارد استراتژيك مانند چادرملو و گل‌گهر و معادن و فلزات و ديگر موارد سرمايه‌گذاري.
* اجراي مصوبات هيات‌مديره محترم در راستاي اهداف و خريد سهام شركت‌هاي چادرملو و گل‌گهر از طريق بازار سرمايه (بورس) و تهيه و تنظيم اسناد مالي مربوطه و پرداخت وجوه مربوطه.
* تهيه و ارائه گزارشات توجيه فني اقتصادي جهت سرمايه‌گذاري‌هاي مشترك مانند شركت (JVC) طرح توليد سرباره فرآوري شده فولاد مباركه با ارائه‌كننده طرح.
* قطعي‌شدن معاملات بلوكي شركت:
بلوك اول- 790ميليون سهم به ارزش 3.081 ميليارد ريال (هر سهم 3.900ريال)
بلوك اول- 790ميليون سهم به ارزش 3.081ميليارد ريال (هر سهم 3.900ريال)
بلوك اول- 790ميليون سهم به ارزش 3.081ميليارد ريال (هر سهم 3.900ريال)
بلوك اول- 790ميليون سهم به ارزش 3.174ميليارد ريال (هر سهم 4.018ريال)
فعاليت‌هاي طرح و توسعه
در حال حاضر ظرفيت موجود در توليد فولاد مذاب معادل 2/4ميليون تن است كه نتايج حاصله از مطالعات فني اقتصادي، افزايش ظرفيت تا 2/7ميليون تن مذاب زير سقف‌هاي موجود را توجيه نموده است. مرحله اول اين توسعه تا رسيدن به 4/5ميليون تن در حال اجرا است و برنامه توسعه در واحد فولادسازي و نورد پيوسته، افزايش ظرفيت مذاب از 700هزار تن در سال به 4/1ميليون تن در سال مي‌باشد و طرح شهيد خرازي يك كارخانه در مجاور فولادسازي موجود با ظرفيت دوميليون تن در سال مي‌باشد كه جمع كل توليدات مذاب با طرح‌هاي فوق 6/10ميليون تن مذاب كه حاصل آن 10ميليون تن محصول نهايي خواهد بود.
طرح توسعه زير سقف موجود
با اجراي اين طرح 1.200.000 تن به ظرفيت كنوني توليد مذاب افزوده خواهد شد و ظرفيت به 5.400.000 تن خواهد رسيد.
اصلاحات زير براي رسيدن به ظرفيت 4/5ميليون تن مذاب انجام مي‌گيرد:
* بهينه‌سازي در كوره‌هاي مذاب شماره 3 و 4 و 5 و 6 موجود.
* افزايش توان ترانسفورماتورهاي كوره‌هاي فوق از 90MVA به .125MVA
* اصلاح سيستم‌هاي غبار و اصلاح سيستم آب خنك‌كننده كوره‌ها.
* ارتقاي سطح اتوماسيون ماشين‌ها و بهينه‌سازي در ماشين‌هاي ريخته‌گري و افزايش جرثقيل‌هاي سقفي.
* تقويت پست‌هاي برق و توليد اكسيژن به ظرفيت 30.000 نرمال متر مكعب در ساعت.
اهداف و مزيت‌هاي توسعه زير سقف موجود:
* ارتقاي كيفيت محصولات (ايجاد ايستگاه گاززدايي)
* ايجاد ارزش افزوده در محصولات فولادي
* حضور فعال‌تر در بازار (به دليل كيفيت مطلوب‌تر محصولات)
* استفاده از تاسيسات زيربنايي موجود (هزينه پايين سرمايه‌گذاري – استفاده بهينه از تجهيزات)
طرح توسعه فولادسازي 2 (شهيد خرازي)
در واحد فولادسازي طرح شهيد خرازي 2/2ميليون تن فولاد مذاب توليد خواهد شد.
با اجراي اين طرح دوميليون تن به ظرفيت توان توليد محصولات فولادي با روش جديد افزوده خواهد شد.
واحدهاي اصلي طرح شهيد خرازي عبارتند از:
* واحد واگن برگردان شماره 2
* دو واحد احياي مستقيم (مگامدول)
* دو واحد اكسيژن به ظرفيت 60.000NM3/h
* واحد ذوب
* واحد ريخته‌گري و نورد پيوسته
* واحد كوره پاتيلي (LF)
* نيروگاه با ظرفيت 1000MVA
اهداف و مزيت‌هاي طرح توسعه فولادسازي 2 (شهيد خرازي):
* ارتقاي كيفيت محصولات و ارزش افزوده در محصولات (ايجاد ايستگاه گاززدايي و واحد استيرينگ)
* كاهش مصرف انرژي (تقليل فرآيند توليد)
* حضور فعال‌تر در بازار (بهبود زمان تحويل كالا به مشتري)
* تكميل عمليات پروسه توليد ورق با روش نورد پيوسته
* كاهش آلودگي‌هاي زيست‌محيطي
طرح توسعه نورد پيوسته
در طرح توسعه نورد پيوسته سالانه 700هزار تن كويل ورق توليد خواهد شد.
طرح تكميل واحد فولادسازي و نورد پيوسته پس از انجام بررسي‌ها و مطالعات اوليه در زمينه انواع گزينه‌هاي مطالعاتي، گزينه‌اي به شرح ذيل تعيين و مورد امكان‌سنجي قرار گرفته است:
* احداث واحد انباشت و برداشت
* احداث واحد احياي مستقيم به ظرفيت 5/1ميليون تن در سال
* احداث تجهيزات فولادسازي
* احداث يك ماشين ريخته‌گري
* تكميل تجهيزات خط نورد ورق
* احداث كليه واحدهاي جنبي (واحد آهن قراضه – موادرساني – واحد سرباره ...)
* احداث كليه واحدهاي تاسيساتي (برق‌رساني – آبرساني – گاز – اكسيژن و.....)
محصول نهايي طرح تكميل واحد فولادسازي و نورد پيوسته، كويل ورق نورد گرم مي‌باشد.
اهداف پروژه‌هاي نورد پيوسته:
* ارتقاي كيفيت و كميت محصولات
* ايجاد ارزش افزوده در محصولات فولادي
* حضور فعال‌تر در بازار
* تكميل عمليات پروسه توليد ورق با روش نورد پيوسته

 

 

 


 
نقل از روزنامه دنیای اقتصاد


مطالب مشابه :


شركت فولاد مباركه اصفهان تنها دريافت كننده تنديس بنياد جهاني انرژي

شركت فولاد مباركه اصفهان. تنها دريافت كننده تنديس بنياد جهاني انرژي و لوح. تقدير جامعه




مجتمع فولاد مبارکه اصفهان

شركت فولاد مباركه اصفهان عظيم ترين واحد صنعتي كشور جمهوري اسلامي ايران است كه در سالهاي پس




استخدام در فولاد مبارکه اصفهان

اطلاعيه جذب نيروي انساني شركت فولاد مباركه اصفهان در مقطع تحصيلي ديپلم شركت فولاد مباركه




گزارش مجمع فولاد مبارکه اصفهان سال 87

تقسيم 600 ريال سود در مجمع «فولاد مباركه اصفهان» مجمع عمومي عادي سالانه شركت فولاد مباركه




استخدام فولاد مباركه اصفهان

شركت فولاد مباركه اصفهان در نظر دارد جهت تأمين نيروي كارشناس مورد نياز خود ، تعداد 223 نفر از




فولاد مبارکه و طرح تحول

مديرعامل شركت فولاد مباركه اصفهان افزود:




تحقیق وپروژه شرکت فولاد مبارکه اصفهان

با شرکت بوده است و به همين لحاظ شركت فولاد مباركه اصفهان برنامه ريزي لازم را به منظور




غول هاي فولاد ايران معرفي شدند

شدند. بر اين اساس شركت فولاد مباركه اصفهان با فروش بيش از .




فولاد مبارکه

روابط عمومى كارخانه ى فولاد مباركه اصفهان شركت فولاد مباركه، در محل معدن مستقر است،




برچسب :