گزارش بازار یکشنبه 20 بهمن ماه 92
شاخص کل بورس در معاملات امروز 20 بهمن ماه افت 117 واحدی را تجربه کرد و به کانال 80 هزار واحدی سقوط کرد.نماد معاملاتی شبندر با 148 واحد و فولاد با 113 واحد بیشترین تاثیر مثبت و نماد معاملاتی فخوز با 47 واحد و حکشتی با 41 واحد بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل بورس در معاملات امروز بورس داشتند.شاخص کل فرابورس نیز با کمک پالایشی ها رشد 7 واحدی را تجربه کرد.
ارزش کل معاملات بازار بدون احتساب معاملات بلوکی فولاد مبارکه و فملی به 250 میلیارد تومان رسید که 183 میلیارد تومان آن به بازار بورس و مابقی به بازار فرابورس تعلق داشت.
بازار امروز در غیاب پتروشیمی ها هم بی رونق بود و فشار عرضه ها در بیشتر گروه ها محسوس بود.تلاش های زیادی برای مثبت کردن برخی سهام بزرگ که لیدر گروه خود بودند انجام شد ولی بازهم فشار فروش عمدتا از سوی صندوق ها و حقیقی ها بالا بود.
بورس شرایط ویژه ای را دنبال می کند و این
روزها بیشتر کارشناسان با تجربه و حرفه ای بازار عقیده دارند بازار در حال طی کردن
قدم های آخر اصلاح شدید خود می باشد.شاخص کل امروز به حمایت 80800 واحدی خود واکنش
نشان داد .تحلیل گران بزرگ به لحاظ تکنیکالی معتقدند : رفتار بازار در چند روز آینده
بسیار تأثیرگذار خواهد بود بطوریکه اگر شاخص حمایت 80800 را بشکند بیانگر این است که بازار انرژی لازم جهت
برگشت روند در جهت صعود را نداشته بنابراین می تواند تا سطوح پایین تر هم به ریزش ادامه
دهد.و بعد از آن با قدرت بیشتری رشد خواهد کرد.
بازار فعلا سر درگم خواهد بود .نوع اخبار
پتروشیمی ها و گزارش ها و شفاف سازی های آن بسیار مهم است.همانطور که قبلا هم گفتیم
بازار خواه ناخواه با رفع ابهامات تحت تاثیر قرار می گیرد و نرخ خوراک نیز یکی از آنها
می باشد.بعد از این موضوع گزارش های بودجه سال 93 در پیش است و مسلما تحت تاثیر این
عامل نیز قرار خواهد گرفت.گزارش های 93 آخرین عامل مهمی ست که رفع ابهام آن می تواند
به بازار کمک کند.با اینکه طبق گمانه زنی ها و بر اساس یک سری فرضیات و عوامل ، پیش
بینی گزارش هایی محتاط از سوی برخی گروه ها و صنایع می شود ولی برخی صنایع نیز
مسلما گزارش های نسبتا خوبی برای سال بعد خواهند داد.
به این نکته نیز باید توجه داشت که ، بعد از پایان سال جاری بیشتر شرکت هایی که در 9 ماهه گزارش های محتاطی منتشر کردند تعدیل مثبت خود در گزارش های 12 ماهه را به بازار اعلام خواهند کرد و این نکته در کنار تقسیم سود خوب بسیاری از آنها در مجامع سال آینده می تواند خرید آنها را با دید مجمع خرداد ماه و تیر ماه جذاب نماید.
سهامداران هیجانی مسلما بازنده اصلی تغییر و تحولات قیمتی بازار بورس هستند.به کسانی که دید میان مدت و بلند مدت دارند توصیه داریم بدون هیجان زدگی در صف های فروش حضور نداشته باشند.مسلما هیجان زدگی در این اصلاح شدید جز اثرات مخرب روحی و روانی چیز دیگری در پی نخواهد داشت. نمودارهای تغییرات شاخصها همواره نشانداده که روندهای نزولی در نقطهای پایان یافته و سرمایهگذاران جامانده از قافله، افسوس روزهای مثبت را خواهند کشید.
اما این روزها یک سوالی که در ذهن بسیاری از سهامداران وجود دارد این است که اثر نرخ خوراک بر سایر صنایع چیست که اینگونه با صف فروش و افت قیمت روبرو شده اند؟! در جواب باید گفت که اولا بازار جو زده شده و ثانیا این نتیجه بی اعتمادی به مسئولین و بازار است و خیلی ها تصمیم گرفته اند از بازار بورس خارج شوند !
در این رابطه معاون نظارت بر بازارها و بورس های سازمان بورس درباره تأثیر بی منطق این مصوبه بر سایر گروه صنعت ها گفته: این مصوبه عامل ترس و بی اعتمادی سهامداران سایر گروه صنعت ها شده است که امیدواریم با توقف نمادهای پتروشیمی به زودی بازار به روال عادی و طبیعی باز گردد.وی درباره برنامه های آتی سازمان بورس در بازار سهام نیز گفته: این سازمان تصمیماتی برای کل بازار پیش بینی کرده است که به زودی اعمال می شود.
در اخبار حاشیه ای بازار، در اخبار سیاسی همزمان با آغاز مذاکرات نفتی ایران با غولهای نفت و گاز فرانسه و آلمان، اسفند ماه سالجاری هیاتی از مدیران، فعالان و اساتید صنایع نفت و اقتصاد انرژی ایالات متحده آمریکانیز به تهران سفر میکنند.
امروز خبرگزاری خانه ملت در خبری با عنوان" نرخ بازده سرمایه گذاری در واحدهای پتروشیمی 30 درصد تعیین شد" از تصمیمی خبر داد که حاکی از تجدید نظر نمایندگان مجلس در تعیین سقف و کف نرخ خوراک بود.خبر مذکور از این حکایت داشت که :بر اساس بند ج تبصره الحاقی 21 نمایندگان مجلس موافقت کردند که قیمت پایه خوراک گاز واحدهای پتروشیمی در چارچوب قانون هدفمندکردن یارانهها به گونهای تعیین میگردد که نرخ بازدهی داخلی ارزی سرمایه گذاری این واحدها تا بیست و پنج درصد باشد به شرط آنکه از 15 سنت در هر مترمکعب کمتر "شود".لحظاتی بعد بدون اشاره یه اصلاحیه خبر خود و یا عذرخواهی از مخاطبان بی سروصدا کلمه شود را به "نشود" تغییر داد و غلط املایی اش را تصحیح کرد!
خب البته وقتی نمایندگان مجلس تصمیماتی بدون بررسی های دقیق علمی میگیرند و ضربات جبران ناپذیری به بخش های مختلف اقتصادی می زنند، از خبرگزاری آنها هم بیش از این انتظار نمی رود!!
مشخص شدن نرخ خوراک پتروشیمی ها که مورد انتظار بازار سرمایه نبود، حسن قالیباف مدیر عامل شرکت بورس را با نامه نگاری به علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی واداشت.وی در این نامه ضمن اشاره به تاثیر این موضوع بر بورس گفته: متاسفانه آنچه در استدلال افزایش نرخ خوراک گاز مطرح میشود، رانت موجود در این صنعت از محل نرخ خوراک ارزان قیمت است که عنوان میشود به جیب یک عده خاص میرود که اولا بررسیهای کارشناسی نشان می¬دهد که نرخ خوراک در قیاس با متوسط منطقه چندان ارزان نیست و علاوه بر آن، منافع صنعت پتروشیمی به یک گروه یا عده خاص تعلق نمیگیرد. عمده سهام و منافع شرکتهای مورد نظر، بصورت مستقیم و غیرمستقیم در دست نهادهای دولتی شامل سهام عدالت، سازمان خصوصیسازی، سازمان تامین اجتماعی، شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران، سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح و شرکتهای بیمهی مرکزی و ایران است.
از آنجاکه این صنعت در بازار سرمایه کشور جایگاه قابل ملاحظهای دارد و 30 درصد از ارزش بازار را به خود اختصاص داده است، خواهشمنداست برای ایجاد شفافیت در فضای سرمایهگذاری مساعدت فرمایید تا موضوع نرخ خوراک در بودجه با توجه به مزیتهای رقابتی صنعت اصلاح و یا فرآیند تعیین نرخ خوراک واحدهای صنعتی به نحوی تعیین شود تا دولت موظف شود با ارائه یک طرح بلندمدت، ابهام و نااطمینانی سرمایهگذاران را برطرف سازد. بیگمان تلاش همه ما آن است که در شرایط رکود تورمی و وجود نقدینگی سرگردان و بلااستفاده، بتوانیم منابع و سرمایههای خرد و اندک را از طریق بورس به سمت طرحهای بزرگ تجهیز نماییم تا در راستای سند چشمانداز توسعه کشور گام برداشته شود.
در پتروشیمی ها و شیمیایی ها شیران منفی و متعادل بود و وپترو نیز با وجود شفاف سازی مبنی بر عدم تاثیر پذیری از افزایش نرخ خوراک با صف فروش به معاملات خود پایان داد
در اینن گروه دبیر انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی گفته : اگر قیمت 15 سنت عملیاتی شود، قطعا قیمت اوره بدون تخفیف به دولت داده خواهد شد.گفته می شود عرضه اوره در بورس کالا نیز متوقف شده است وی همچنین از احتمال واردات گاز توسط واحدهای پتروشیمی خبر داده و گفته :اگر قیمت گاز در کشور گران باشد احتمال واردات گاز توسط بخش خصوصی پتروشیمی وجود دارد همانگونه که شرکت های پتروشیمی خوراک مایع ،نفتا را از عراق وارد می کنند
بانکی ها پس از برخورد به نقاط حمایتب با افزایش تقاضا روبرو شدند و در برخی نمادهای بنیادی با معاملات مثبت هم روبرو شدند.وپارس با p/e فعلی ریسک کمی دارد و در صورت قطعیت معامله بلوکی اش دست نیافتنی خواهد شد.
وتجارت به قیمت های کمتر از 340 تومان واکنش نشان داد و با افزایش نسبی تقاضا روبرو شد.کف سهم 320 تا 330 تومان می باشد که افت بیشتر محتمل نمی باشد.شرکت افزایش سرمایه نیز در پیش دارد که طبق وعده مسئولین اوایل اسفند تحقق می یابد.
در خبری دیگر مدیران بانکی از طیب نیا و سیف خواستار تسریع در فرآیند افزایش سرمایه هایشان شده اند.مدیران بانکهای دولتی که سرمایه بانکهای خود را کوچک می دانند، به نوعی به صورت غیرمستقیم خواستار افزایش سرمایه از مقامات دولتی و مصوبات مجلس شده اند تا بتوانند بخشی از عدم سرمایه گذاری و تامین مالی خود را جبران کرده و قدرت بانکهای خود را افزایش دهند.کوچک بودن سرمایه بانکهای دولتی طی روزهای اخیر واکنش شدید برخی از مدیران عامل بانکها را در پی داشته است و بانکداران از وزیر اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی خواستار همکاری برای افزایش سرمایه شدند.
درخودرویی ها در حالی خبهمن با افزایش تقاضا در قیمت های منفی روبرو شد و بارها نیز صف فروش آن جمع آوری شد که ایران خودرو صف سنگین خود را حفظ کرد .خبر قطعی فروش وپارس می تواند سهم را به رشد بازگرداند.
خبهمن به قیمت های کف و بسیار کم ریسک خود با توجه به تقسیم سود 40 تومانی در مجمع سال آتی نزدیک شده است و به همین جهت شاهد افزایش تقاضا در سهم هستیم.سهم در دو هفته پیش 340 تومان را نیز لمس کرده بود که تا به امروز 33 درصد افت داشته است.
خساپا بعد از مدت ها بار دیگر به قیمت های کمتر از 200 تومان نزول کرد.خزامیا هم با این شرایط به نظر می رسد تا 130-140 تومان افت داشته باشد.
در این گروه با سخنان مدیرعامل ایرانخودرو بخشی از پازل حضور سرمایهگذاران خارجی برای خرید سهام خودروسازهای ایرانی و شاید حضور نیافتن شرکت پژو در ایران کشف شد.بهگفته هاشم یکهزارع سیاست جدید ایرانخودرو این است که تابع یک کشور خاص نباشد و اینطور نیست که کل بازار محصولات فقط در اختیار یک خودروساز خارجی قرار بگیرد.بهگزارش همشهری، پس از ایرانخودرو بحث حضور سرمایهگذاران خارجی به 2خودروساز بزرگ دیگر نیز سرایت کرد. تازهترین خبرها حاکی از آن است که از یک طرف درحالیکه شرکت رنو به ایران بازگشته است تا خط تولید ساندرو را در پارسخودرو تحویل بگیرد مدتهاست که شایعه علاقهمندی فیات برای خرید سهام پارسخودرو شنیده میشود. از طرف دیگر شنیده میشود که شرکت ژاپنی ایسوزو خواستار خرید سهام گروه بهمن است. اما همچنان خبرهای حاشیهای زیادی وجود دارد و نمیتوان به خبرهای متنوعی که منتشر میشود استناد کرد، اما هر آن احتمال انجام یک توافق کلی بین خودروسازان داخلی و خارجی وجود دارد.
در پالایشی ها تلاش زیادی شد که شبندر صف خرید شود که این اتفاق افتاد تا شاید سهمی که زمانی لیدر بی چون و چرای بازار بود بتواند روند بازار را تغییر دهد.تا حدودی موثر بود ولی افزایش عرضه ها به خود سهم نیز امان نداد و در پایان متعادل شد.البته شبندر در همین قیمت ها نیز کم ریسک می باشد و با توجه به طرح توسعه مهم بنزین سازی شرایط خوبی در سال آتی خواهد داشت
به نظر می رسد سود سال آتی شرکت های پالایشی خیلی محتاطانه اعلام نشود.رشد قیمت نفت به 100 دلار و دلار 2650 تومانی و اثرات مثبت طرح های توسعه برخی از آنها مسلما سودسال آتی آنها را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
در تجهیزاتی ها مپنا در حال حاضر متوقف است و سازمان در انتظار دریافت اطلاعات موثر
شرکت های تجهیزاتی برقی امروز هم منفی و صف فروش بودند.
این روزها در شرکت های برقی و نیروگاهی عمده بحث ها بر روی افزایش نرخ برق و صادرات آن می باشد که بر روی شرکت های خصوصی تاثیر خوبی دارد.طبق خبرها مجموع میزان صادرات برق ایران به کشورهای افغانستان، عراق، پاکستان، ارمنستان و ترکیه در آخرین روز هفته گذشته دوهزار و هفت مگاوات و مجموع واردات برق از کشورهای ارمنستان و ترکمنستان به میزان 265 مگاوات ثبت شد.تراز تبادل برق ایران با کشورهای همسایه روز گذشته به مثبت 1742 مگاوات رسید.ایران با کشورهای ارمنستان، پاکستان، ترکمنستان، ترکیه، جمهوری آذربایجان، عراق و افغانستان انرژی مبادله می کند.
در شرکت های غذایی غبشهر متعادل و منفی بود و غمارگ با صف فروش روبرو بود. غبشهر در 12 ماهه واقعی سال مالی منتهی به 30/9/92 مبلغ 2855 ریال به ازای هر سهم محقق کرده است آخرین پیش بینی توسط شرکت 2913 ریال بوده است.دیروز نیز غمارگ با تعدیل منفی 12 درصدی در 12 ماهه واقعی منتهی به 30/9/92 مبلغ 1681 ریال به ازای هر سهم محقق کرده بود.
زمگسا نیز با توجه به اعلام پيش بيني درآمد هر سهم سال مالي منتهي به 1393/12/29، متوقف شد
در قندی ها که روز منفی را تجربه کردند خبرها حاکی از افزایش تعرفه واردات شکر به بیش از 30 درصد در سال اینده است که برخی صحبت از تعرفه 50 درصدی نیز می کنند.
جهت بازگشایی نماد معاملاتی است.حفاری همچنان صف فروش است،خصدرا نیز امروز مثبت بود.
شوینده ها با اقبال روبرو بود و هر سهم نماد شتولی،شپاکسا و شکف صف خرید داشتند. شپاکسا در 12 ماهه واقعی منتهی به 30/9/92 مبلغ 5255 ریال به ازای هر سهم پیش بینی کرده است.آخرین پیش بینی سود سال 92 مبلغ 5200 ریال به ازای هر سهم بوده است.شرکت افزایش سرمایه 300 درصدی در پیش دارد که روز 30 بهمن ماه بدین منظور مجمع دارد.همچنین شرکت در همان روز مجمع تقسیم سود خود را برگزار خواهد کرد.طبق اعلام شرکت قصد دارد 60 درصد سود را تقسیم کند و از تاریخ 18 خرداد سال آینده نیز آن را پرداخت خواهد کرد
شرکت های انفورماتیکی که ریسک کمی دارند امروز هم در اکثر نمادها منفی بودند.رکیش که روز گذشته متعادل و منفی بود امروز معاملات متعادل و مثبتی را تجربه کرد.وتجارت حامی سهم می باشد
ساختمانی ها که یکی از گروه هایی بوده اند که افت بسیاری داشته اند امروز در برخورد با نقاط حمایتی با افزایش تقاضا در بیش تر نمادها روبرو شدند.p/e بسیاری از سهام این گروه به کمتر از 5 رسیده است و افت شدیدی در انتظار آنها نمی باشد.
پرشین تحلیل
مطالب مشابه :
شرکت های مصرف کننده نفت، برنده کاهش قیمت نفت
سبزرهان بورس - شرکت های مصرف کننده نفت، برنده کاهش قیمت نفت - بازار سرمایه - سبزرهان بورس
آگهی های استخدامی استخدامی 18 خرداد 92 : استخدام بانک اقتصاد نوین و سپاهان اصفهان
تکنیک های موفقیت در مصاحبه های استخدامی شرکت های
افزایش ضریب خسارت در بیمه های دی، رازی، میهن، سینا و نوین.
خوراک; بیمه دانا آمار عملکرد دوماه ابتدای سال 1392 شرکتهای بیمه نسبت بیمه میهن با تولید
خوراکهاى علوفهاى و کنسانتره دام
شرکت تعاونی دانش آموختگان کشاورزی قم - خوراکهاى علوفهاى و کنسانتره دام - - شرکت تعاونی
آگهی های استخدامی 19 خرداد 92 ، استخدام در شرکت نفت سپاهان،استخدام چی توز،استخدام سراسری
آگهی استخدام در شرکت قاسم ایران و میهن خوراک آگهی استخدام شرکت نفت سپاهان در تبریز
گزارش بازار یکشنبه 20 بهمن ماه 92
جاری بیشتر شرکت هایی که در 9 همانگونه که شرکت های پتروشیمی خوراک مایع میهن بلاگ
چکیده و نمای بازار19آذر93
شرکت در این سال توانسته به در صورت افزایش خوراک شده وصف خرید شدند و میهن نیز
برچسب :
شرکت میهن خوراک