مشخصات فنی و آزمایش پرادو Prado 2010
تويوتا در زمان طراحي و مهندسي پرادوي جديد هر آنچه از دانش فني و تكنولوژي را در طي ساليان طولاني توليد خودرو آموخته بوده به كار برده و اين خودرو را با مجموعه كاملي از امكانات روانه بازار كرده است كه يكي از مهمترين و تاثيرگذارترين آنها مجموعه موسوم به KDSS )Kinetic Dynamic Suspension System) يا سيستم تعليق پوياي وابسته به نيروي محركه است كه توانسته يكي از مهمترين معايب پرادوهاي نسل قبل و به طور كلي بسياري از خودروهاي SUV شهري را برطرف كند.
پرادوي نسل قبل در ميان مالكانش به نرمي بيش از حد سيستم فنربندي مشهور بود. اين نرمي، در رانندگي در خيابانهاي سطح شهرهاي ايران كه دست كمي از پيستهاي حرفهاي آفرود ندارند باعث افزايش راحتي راننده و سرنشينان ميشد اما هنگامي كه وارد جاده ميشديد، نرمبودن فنربندي ميتوانست دردسرساز باشد. در پيچها، اتاق پرادو بيش از حد به سمت بيرون پيچ متمايل ميشد كه اين اتفاق ميتوانست تمركز راننده را مختل كند ضمن آنكه احساس واژگوني خودرو ميتوانست براي راننده دردسرساز باشد، هرچند همواره اين واژگوني در حد احساس باقي ميماند اما اين مورد از سوي بسياري از پرادوسواران مورد گلايه بود. از سوي ديگر اگر قرار بود همچون يك مدل اسپرت از فنربندي خشك استفاده شود در سطح شهر و رانندگيهاي خارج از جاده، رفاه سرنشينان از بين ميرفت. به همين دليل تويوتا با بهرهگيري از KDSS توانست به يك راه حل مياني دست پيدا كند و ضمن حفظ نرمي فنربندي در شهر و آفرود، در زمان حرکت در پيچها پايداري خودرو را تضمين كند. اين سيستم شامل دو مخزن كوچك و دو سيلندر هيدروليك و لولههاي ارتباطي آنها است. در شرايط رانندگي جادهاي اين سيستم با ثابت نگه داشتن سطح روغن سيلندرها، حركت آنها را محدود ميكند. به اين ترتيب ضربات و تكانها وارد به سيستم تعليق محدود شده و در تغيير مسيرهاي ناگهاني و پيچيدن، چرخش بدنه به حداقل كاهش پيدا ميكند. اين سيستم در زمان حركت بر روي زمينهاي ناهموار (كه در سطح شهرهاي ما هم كم نيست) به خوبي ميتواند از پس جذب ضربات وارده برآيد و با اعمال فشار بر چرخها مانع از وارد شدن ضربات به اتاق ميشود. اين سيستم در زمان حركت در زمينهاي داراي پستي و بلندي، علاوه بر جذب ضربات، كنترل بهتري را هم ايجاد ميكند. با كمك اين سيستم، پرادوي جديد با توجه به ارتفاع بلندش توانسته در پيچهاي متوالي جاده با سرعت 70 كيلومتر در ساعت، بدون تغيير زاويه بدنه حركت كند در حالي كه ساير رقبا مسيري مشابه را با خوابيدن بدنه به سمت خارج دايره پيچ طي ميكنند.
تويوتا براي قابليتهاي آفرود پرادوي جديد سنگ تمام گذاشته و اين خودرو را به گونهاي روانه بازار كرده كه هيچ سطحي براي آن مشكل نباشد. به اين منظور راننده امكان انتخاب سطح زمين را نيز دارد تا از اين طريق سيستم الكترونيكي خودرو خود را با سطح هماهنگ كند و با كنترل گشتاور روي چرخها، مانع از درجازدن خودرو شود. در آزمايشي كه ميان پرادوي جديد و لندروور ديسكاوري3 بر روي سطحي گلي انجام شد پرادو توانست به خوبي و بدون هرزگردي سطح را طي كند اما ديسكاوري با وجود بهرهمندي از سيستم مشابه نتوانست سربالايي را به پايان برساند و در ميانههاي مسير به دليل هرزگردي چرخها متوقف نشد.
يكي ديگر از تكنولوژيهاي به كار رفته در اين خودرو سيستم Crawl Control است كه مانع از گير كردن خودرو در گل و برف ميشود. وضعيتي را در نظر بگيريد كه چرخهاي عقب خودرو در ميان گل گير كردهاند. در اين حالت اولين كار استفاده از قابليتهاي چهارچرخ خودروهاي آفرود است اما با گاز دادن ممكن است علاوه بر چرخ هاي عقب، چرخهاي جلو هم گير كنند. در اين شرايط معمولاً به سادگي نميتوان بدون كمك ديگران به حركت ادامه داد. با گاز دادن معمولاً يكي از چرخها از چاله بيرون ميآيند اما چرخ ديگر هنوز در چاله است و با ادامه گاز دادن براي خارج كردن ساير چرخها چرخ داخل چاله شروع بههرزگردی می کند که نتيجه آن گير كردن بيشتر در گل است، اما پرادوي جديد به سيستمي مجهز است كه علاوه بر تنظيم نيروي گاز روي چرخها (كه در ساير مدلهاي روز خودروهاي آفرود هم ديده ميشود) ميتواند به صورت مستقل ترمز روي هر چرخ را نيز فعال كند. به اين ترتيب با خروج هر يك از چرخها از چاله، ترمز آن چرخ فعال شده و چرخ در بيرون چاله متوقف ميشود و نيروي موتور به چرخهاي گير كرده منتقل ميشود و به اين ترتيب خودرو به سادگي و بدون كمك ساير خودروها به حركت ادامه ميدهد.
اين سيستم در زمان حركت بر روي صخرهها هم كاربردي مشابه دارد و به راننده اين امكان را ميدهد تا تمركز اصلي خود را بر كنترل فرمان قرار دهد و ساير كارها را به خودرو بسپارد. براي بهرهگيري از اين سيستم احتياجي به استفاده از پدال گاز يا ترمز نيست و با فعال كردن دكمه Crawl Control و تنظيم سرعت دلخواه، خودرو به طور هوشمند با بهرهگيري از گاز و ترمز اين سرعت را حفظ ميكند. در زمان صعود از شيب يا نزول از سراشيبي هم ميتوان از اين سيستم استفاده كرد و با تنظيم سرعت، تنها به فكر فرمان دادن بود و باقي كارها را به خودرو سپرد. بدون بهرهگيري از اين سيستم، حفظ سرعت يكنواخت براي راننده در شرايطي كه بايد بر روي فرمان هم تمركز كند كاري بسيار دشوار و تا حدودي غيرممكن است كه در زمان راندن در يك مسير خارج از جاده ميتواند بسيار خطرناك باشد، ضمن آنكه بالا و پايين رفتن سرعت ممكن است تعادل خودرو را بر هم بزند.
در آزموني ميان ديسكاوري و پرادوي جديد، در زمان نزول از شيب پرادو بهتر توانست سرعت خودرو را كنترل كند و ديسكاوري با وجود بهرهمندي از سيستمي مشابه با سرعت بيشتر و تكانهاي شديدتر به پايين مسير رسيد. از ديگر قابليتهايي كه براي حركت در مسيرهاي آفرود براي اين خودرو طراحي شده سيستم نمايش موفقيت چرخها است. اين سيستم به كمك نمايشگر كوچكي كه در ميان نشاندهندهها جاگذاري شده زاويه چرخها را به راننده نشان ميدهد. چنين سيستمي شايد در شهر چندان كارايي نداشته باشد اما در زمان حركت در زمينهاي صخرهاي و با توجه به آنكه چرخش اشتباه چرخها ميتواند براي راننده گران تمام شود، كارايي خود را نشان ميدهد.
اين سيستم در تلفيق با مجموعه كامل دوربينهاي نصب شده در پرادو كه تصويري كامل از محيط اطراف خودرو براي راننده به نمايش ميگذارند، كمك زيادي در راههاي خارج از شهر ميكند.
پرادوي جديد غير از قابليتهاي آفرود، براي راندن در شهر هم تجهيز شده است تا در اين زمينه بتواند جانشين مناسبي براي نسل قبلي خود باشد. يكي از مهمترين سيستمهاي اين بخش، سيستم كروز هوشمند است كه با كمك يك رادار در جلوي خودرو، سرعت را متناسب با ترافيك تنظيم ميكند. اين سيستم كه پيش از اين در مدلهاي بالاي بنز هم ديده شده توانسته نقص عمده كروز كنترلهاي عادي را رفع كند. در سيستمهاي فعلی، كروز كنترل خودرو را به سرعت تنظيم شده ميرساند اما اگر به هر دليلي نياز به كاهش سرعت باشد، كروز كنترل از انجام آن عاجز است و اين كار بر عهده راننده قرار ميگيرد. به همين دليل اگر در سرعت كروز 120 كيلومتر در ساعت، خودرويي مقابل خودروي شما قرار گيرد راننده بايد ترمز كند زيرا كروزكنترل از تشخيص آن عاجز است. به علاوه اگر در اثر سراشيبي جاده سرعت بالاتر از 120 كيلومتر در ساعت نشود كروزكنترل از كاهش سرعت عاجز است اما در سيستمهاي جديد كروزكنترل با بررسي جاده مقابل خودرو سرعت را متناسب با شرايط تغيير ميدهد ضمن آنكه به دليل امكان كنترل بر روي ترمزها ميتواند سرعت را كاهش دهد.
در اين شرايط اگر خودرويي با سرعت پايينتر از سرعت خودروي شما در مقابلتان قرار گيرد كروزكنترل با كاهش سرعت، فاصله را با خودروي جلويي حفظ ميكند تا با خاليشدن مسير بار ديگر به سرعت تعيين شده برسد ضمن آنكه راننده ميتواند به كمك دكمهاي كه بر روي فرمان نصب شده فاصله با وسيله نقليه جلويي را در سه وضعيت تنظيم كند.
البته اين تنها بخشي از امكانات ايمني اين خودرو است. يكي از بزرگترين مشكلات راندن خودروهاي SUV، عدم ديد كافي در اطراف خودرو است. هرچند در اين خودروها راننده در ارتفاع بالاتري نسبت به مدلهاي سواري قرار گرفته و از اين نظر نسبت به محيط اطراف مسلطتر است. اما همين امر باعث ميشود ديد مناسبي بر نقاطي چون عقب خودرو، اطراف گلگيرها و زير سپر جلو نداشته باشد.
در پرادوي جديد با نصب چهار دوربين در جلو، زير آينهها و عقب خودرو اين عيب تا حدود زيادي برطرف شده است. راننده ميتواند به كمك دكمهاي دوربينها را فعال كند و با كمك تصوير نمايش داده شده در مانيتور وسط داشبورد، تصوير 190 درجه از محيط اطراف خودرو را در كنار تصاوير مربوط به ناحيه اطراف گلگيرها ببيند و به اين ترتيب در سطح شهر و در تقاطعها با اطمينان ادامه مسير دهد. اين دوربينها در زمان راندمان در مسيرهاي آفرود هم كمك بزرگي به راننده ميكند و با كمك آنها ميتوان از افتادن در چالهها و شكاف سنگها پرهيز كرد.
در كنار اينها دوربين عقب خودرو هم در زمان پارك به كمك راننده ميآيد و با نمايش خطوطي مسير صحيح پارك را به راننده نشان ميدهد تا به اين ترتيب پارك كردن اين خودروي بزرگ هم بدون مشكل انجام گيرد. در اين سيستم در زمان حركت رو به عقب خطوطي زرد رنگ مسير خودرو را با توجه به زاويه فرمان نشان ميدهند و خطوط سبز عرض خودرو را به راننده گوشزد ميكنند. به اين ترتيب با تعقيب خطوط ميتوان پاركي ايمن و بيدردسر داشت.
پرادو 2010 خودرويي هفت نفره است و صندليهاي رديف آخر را ميتوان به صورت دستي و برقي جمع كرد. با جمع شدن اين صندليها فضايي صاف در عقب خودرو پديد ميآيد كه براي حمل بار مناسب است. در كنار اين پشتي صندليهاي عقب به صورت برقي جلو ميآيند تا بتوان ضمن حفظ قابليتهاي هفت نفره بودن خودرو با فضاي بار بيشتري را هم در اختيار داشت.
طراحي
طراحي اين مدل پيروي از سبك طراحي جديد تويوتا است كه پيش از اين در مدلهاي كمري، كرولا و لندكروز هم ديده شده است.
تويوتا در زمان طراحي نسل جديد پرادو سعي كرده خودرو را لوكستر از نسل قبلي نشان دهد و به همين دليل در طراحي تا حدودي از خصوصيات آفرود آن كاسته است كه نمونه آن را ميتوان در حذف بچه گلگيرهاي عقب ديد. به اين ترتيب ظاهر خودرو بيشتر به يك SUV لوكس شهري نزديك شده تا يك آفرود.
در طراحي اين مدل خطوط نيز با خطوط ملايم بدنه تلفيق شده اما همچنان ميتوان به اغراق بيش از حد تويوتا در خطوط طراحي اشاره كرد كه در ساير مدلهاي اين سازنده (غير از كمري كه تا حدودي طراحي معقولي دارد) هم به چشم ميخورد. در بخش جلويي طراحي جديد چراغها وقتي در كنار جلو پنجره مشابه نسل قبل قرار ميگيرد حس جديد بودن طراحي را تا حدودي خنثي ميكند و تويوتا ميتوانست با تغيير در خطوط جلو پنجره (مشابه كاري كه در مورد لندكروز انجام داده) اين نقص را نيز برطرف كند.
در مجموع بايد پذيرفت خريداران تويوتا بيش از آنكه به دنبال طراحي اين خودروها باشند به دنبال قابليتهاي فني و دوام هستند كه تويوتا هر دوي آنها را تضمين ميكند.
آزمون رانندگي
در روز آزمايش، ايرتويا پرادو را با پكيج آفرود آماده كرده بود. در زمان صعود از شيب بدون استفاده از حالت كراول، راننده با فشار كامل بر روي پدال گاز ميتواند از قدرت 270 اسببخاري موتور چهار ليتري V6 اين خودرو بهرهمند شود ضمن آنكه چرخها با كمترين هرزگردي حركت را آغاز ميكنند كه اين امر را ميشد از بلند نشدن خاك در زمان شروع حركت دريافت. در ادامه با بهرهگيري از حالت كراول به حركت ادامه ميدهيم.
در اين حالت ميتوان پنج وضعيت را براي سرعت خودرو تعريف كرد هر چند در نهايت سرعت از 10 كيلومتر در ساعت تجاوز نخواهد كرد. در اين حالت خودرو به معني واقعي كلمه بر روي سطح ميخزد (كراول معادل خزيدن در زبان انگليسي است) و به طور اتوماتيك ميزان گاز و گشتاور هر چرخ را تنظیم ميكند.
تنها نكته منفي در اين ميان صدايي است كه در زمان ترمزگيري خودكار از چرخها به گوش ميرسد اما اين سيستم چه در مسير سربالايي و چه سراشيبي آنقدر كارايي دارد كه بتوان اين عيب را نديده گرفت. فضاي داخل خودرو در دو رديف اول براي سرنشينان بلند قد هم كاملاً مناسب است و حتي اگر راننده بخواهد از حداكثر راحتي بهرهمند شود باز هم در رديف دوم فضاي كافي براي سه سرنشين وجود دارد اما رديف سوم براي افرادي با قامت متوسط طراحي شده، ضمن آنكه دسترسي به آن هم آسان است.
در ملاقات كوتاه مي توان كيفيت كابين را خوب ارزيابي كرد ضمن آنكه عايقبندي اتاق و فنربندي خودرو به خوبي ميتواند صداهاي محيط و ضربات را جذب كند و با وجود مسير كاملاً سنگي، صدايي به داخل كابين نفوذ نميكند.
فنربندي اين خودرو به گونهاي طراحي شده كه بيش از رقبا جاي حركت طولي دارد ضمن آنكه به دليل بهرهمندي از سيستم KDSS، در زمان ورود يكي از چرخهاي جلو به چاله، خودرو بسيار كمتر از خودروهاي همكلاس حالت الاكلنگي پيدا ميكند و عقب خودرو كمتر از سطح زمين بلند ميشود و علاوه بر آن اتاق تقريباً حالت افقي را حفظ ميكند اما رقبا در اين شرايط همگي به سمت چاله شيب پيدا ميكنند.
در پايان آزمايش يك جيپ رنگيد دهه 70 مسير مشابهي را صعود كرد و اينجا بود كه تفاوت سي و چند ساله دو خودرو آشكار شد. در رنگيد همه چيز بر عهده راننده است اما پرادو خود تمام وظايف را بر عهده ميگيرد ضمن آنكه در زمان صعود، رنگيد ناچار بود براي جلوگيري از توقف و در جا زدن با سرعت زياد مسير را طي كند اما پرادو به لطف بهرهمندي از كراول با سرعت پنج كيلومتر در ساعت، به آرامي مسيري مشابه را بالا رفت.
در مجموع ميتوان به قابليتهاي آفرود پرادوي جديد نمره قبولي داد. اين خودرو ميتواند در قابليتهاي آفرود و امكانات رقيبي سرسخت براي لندكروز باشد و هر چند قيمت آن نسبت به نسل قبلي افزايش پيدا كرد اما اين افزايش قيمت با توجه به مشخصات فني و امكانات ارزش پرداخت را دارد.
مطالب مشابه :
تویوتا لندکروز جدید
برچسبها: تويوتا, لندكروز, لندكروز مدل 2014 رنجروور اسپرت . جگوار ايكي اف اسپورت براكه 2013.
لیست قیمت روز خودروهای وارداتی تویوتا ولکسوس
شهر خودرو - لیست قیمت روز خودروهای وارداتی تویوتا ولکسوس - همه چیز درباره خودرو - شهر خودرو
پرادو 2010
کیا سورنتو 2014 . محصول جدید سیتروئن . عکس/ علي دايي در مرکز نگهداری کودکان زلزله زده . پژو 301 .
مدل هاي موجود تويوتا (Toyota)
تويوتا لندكروز از جمله توليدات قديمي اين كمپاني ميباشد. بررسی فنی کیا سورنتو sx v6 مدل 2014.
قیمت انواع تویوتا و لکسوس در ایران
کیا سورنتو 2014 . محصول جدید سیتروئن . عکس/ علي دايي در مرکز نگهداری کودکان زلزله زده . پژو 301 .
راهنمای تصویری واردات خودرو تنها در پنج گام بر اساس خودرو های 2014
جزوه راهنمای واردات و خرید خودرو در سال 93 و 2015 - 2014 از دبی - قوانین گمرکی واردات خودرو در سال 93
بررسی پرادو جدید
سبك طراحی جدید تویوتا است كه پیش از این در مدلهای كمری، كرولا و لندكروز هم دیده شده است.
ديفرانسيل
خودرو هاي چهار چرخ محرك هم روي سواريها( لندروور، رنجرور ،لندكروز و غيره) SolidWorks 2014 64 bit SP2
مشخصات فنی و آزمایش پرادو Prado 2010
10 خودروی برتر سال 2014. (مشابه كاري كه در مورد لندكروز انجام داده) اين نقص را نيز برطرف كند.
برچسب :
لندكروز 2014