نقشه ساخت رادیو کنترل

 

kit039-1.gif

 

kit039-2.gif

 

 كاربرد  :   آموزشي و  تحقيقاتي ( پروژه عملي دانشجويان رشته الكترونيك )

اين كيت از دو قسمت تشكيل يافته است .

 1 – فرستنده ( فيبر كوچك ) 

 2 – گيرنده ( فيبر بزرگ )    قطعات فرستنده در بسته جداگانه قرار دارند

در مونتاژ و لحيمكاري از قلع اندود نمودن نوارهاي مسي ، بخصوص قسمتهاي بوبين فرستنده و گيرنده كه بصورت نوار مسي بر روي فيبر طراحي شده اند جداً اجتناب نمائيد . هر گونه قلع اضافه در نقاط فوق باعث تغييرات زياد در فركانس ارسال فرستنده و يا فركانس دريافت گيرنده خواهد شد و اين باعث عدم تطبيق فرستنده و گيرنده ميشود . ( فركانس فرستنده و گيرنده در محدوده 400 مگاهرتز است )

در مونتاژ فرستنده به اين نكات توجه نمائيد :

1 – چهار عدد خازن عدسي ( حدود 5 تا 7 پيكوفاراد ) در نقاط مشخص شده با عبارت  C  نصب شوند .

2 – ترانزيستور چنان در مكان خود قرار گيرد كه از نظر سطح مقطع ، بر شكل روي فيبر منطبق شود .

3 – در نصب ديود نوراني بايد پايه كوتاهتر آن در خانه با علامت پخي  قرار گيرد . ( بهتر است اين ديود كاملا به فيبر بچسبد )

4 – پتانسيومتر بترتيب پايه هايش در مكان خود نصب شود . ( رعايت پايه وسط و دو پايه كناري الزامي است )

5 – در نصب آي سي از سوكت استفاده شود و در قرار دادن آي سي بر روي سوكت حتماً به ( تو رفتگي لبه آي سي ) توجه شود .

6– خازن تريمر VC بر اساس شكل سطح مقطع خود در مكان مربوطه نصب شود .

 

در مونتاژ گيرنده به اين نكات توجه نمائيد :

1– در نصب ديودهاي يكسوساز  d و D  به نوار رنگي روي بدنه آنها توجه شود ( اين نوار بر نوار سفيد شكل روي فيبر منطبق ميشود )

2 – در نصب ديود نوراني بايد پايه كوتاهتر آن در خانه با علامت پخي  قرار گيرد . ( بهتر است اين ديود كاملا به فيبر بچسبد )

3 – بوبين L1  تشكيل يافته از حدود 2 تا 3 دور سيم نازك لاكي ( شماره 015 ) كه بر روي هسته هوا به قطر حدود 2 تا 3 ميليمتر پيچيده ميشود . براي هسته ميتوان از لوله داخلي خودكار بيك استفاده نمود و پس از پيچيدن بوبين بر روي آن ، توسط مقداري چسب مايع آن را محكم نمود . سيم لاكي مورد نياز در بسته بندي قطعات قرار داده شده است .

4 – در نصب خازنهاي الكتروليت بسته به نوع اكسيل و غير اكسيل ، به پايه مثبت و منفي آنها توجه شود . محل قطب منفي با علامت حلال سفيد مشخص شده است .

4 – در نصب آي سي ها از سوكت استفاده شود و در هنگام قرار گرفتن آي سي ها به تو رفتگي لبه آنها توجه نمائيد .

5 -  تغذيه گيرنده 12 ولت است كه بايد از طريق باتري يا آدابتور كاملاً رگوله شده تامين و با رعايت قطب مثبت و منفي به محل BAT  متصل شود .

6 – فعلا در مكان J  سيمي متصل نكنيد . در ادامه اين راهنما در مورد اين جامپر و كاربرد آن توضيح داده مي شود .

تنظيم فرستنده و گيرنده :

ابتدا تغذيه گيرنده و سپس تغذيه فرستنده را وصل نمائيد . پس از اينكار ، قسمت بوبين فرستنده را بر روي قسمت بوبين گيرنده قرار دهيد .

( بوبين فرستنده بصورت نوار مسي و در محدوده خازن تريمر تا ديود نوراني است و بوبين گيرنده هم بصورت نوار مسي و در مقابل خازن C1 و بشكل U كاملاً مشخص مي باشد ) . پس از نزديك نمودن بوبين فرستنده و بوبين گيرنده به همديگر ، ضمن فرمانهاي متوالي به كليد فشاري فرستنده ، توسط يك پيچ گوشتي عايق ، پتانسيومتر PT را تنظيم كنيد . ملاحظه ميشود كه در محدوده كوچكي از تنظيم پتانسيومتر ، همزمان با فرمان به كليد فشاري فرستنده ، گيرنده نيز فرمانهاي فرستنده را دريافت و اين عمل با روشن و خاموش شدن ديود نوراني گيرنده ( همزمان با فرمانهاي فرستنده ) كاملاً مشخص ميشود . اگر دقيق به تنظيم پتانسيومتر توجه شود ، متوجه اين مسئله ميشويد كه يك حد پائين و بالا براي قسمتي كه پتانسيومتر تنظيم است وجود دارد . يعني با چرخاندن پتانسيومتر ، در محدوده مشخصي ، فرمانها در گيرنده دريافت ميشود . حال براي بهترين تنظيم پتانسيومتر كافي است آن را در وسط محدوده تنظيم قرار دهيد . تا اينجا كليه مراحل در وضعيتي انجام مي شد كه بوبين فرستنده بر روي بوبين گيرنده قرار داشت و حداقل فاصله بين اين دو قسمت كيت ها وجود داشت . حال دو كيت را در فاصله يك متري از همديگر قرار دهيد و اينبار همزمان با فرمانهاي متوالي به كليد فشاري فرستنده ، اقدام به تنظيم ازن تريمر فرستنده نمائيدتا فركانس فرستنده در محدوده دريافت گيرنده قرار گيرد . در تنظيم خازن تريمر نيز ملاحظه ميشود كه در محدوده كوچكي از تنظيم آن ، فرمانها در گيرنده دريافت ميشود . حال ميتوانيد چندين متر ديگر از گيرنده دور شده و مجدد تنظيم خازن تريمر را تكرار كنيد . طي چند مرحله دور شدن و تنظيم مجدد خازن تريمر ، مدار در حداكثر برد تنظيم خواهد شد .

پس براي تنظيم دو كيت ابتدا بوبينهاي دو كيت را به همديگر نزديك كنيد و در نخستين قدم اقدام به تنظيم پتانسيومتر فرستنده نمائيد و آن را در وسط محدوده اي كه فرمانهايش در گيرنده دريافت ميشود قرار دهيد ، سپس دو كيت را طي چند مرحله از هم دور و در هر بار فقط خازن تريمر را تنظيم كنيد .  اين روش ساده ترين راه براي تنظيم فركانس فرستنده بر روي فركانس گيرنده بود كه براحتي قابل انجام است . ساير روشها نياز به تجهيزات آزمايشگاهي پيشرفته دارد كه در صورت لزوم دانشجويان گرامي ميتوانند توسط يك اوسيلوسكوپ 100 مگاهرتز بصورت علمي تر ، اقدام به تنظيم فرستنده و گيرنده نمايند .

در خروجي مدار يك رله تعبيه شده است كه بكمك كنتاكتهاي خروجي آن ميتوان وسيله اي برقي را توسط اين مدار از راه دور كنترل نمود . در خروجي مدار نقطه  A  مشترك بوده و نقاط  B  دو كنتاكت متغير خروجي رله ميباشند . جهت سهولت شما ميتوانيد نقاط  A و يكي از B ها را در مسير يكي از سيمهاي تغذيه وسيله برقي مورد نظرتان قرار دهيد .

در شرائط فعلي با يك فرمان به كليد فرستنده ، رله گيرنده وصل و با فرمان دوم ، رله گيرنده قطع مي شود . چنانچه تمايل داشتيد رله گيرنده بصورت پالسي عمل كند ، يعني مادامي كه دستتان بر روي كليد فشاري فرستنده قرار دارد ، رله گيرنده وصل و با رهاكردن كليد فشاري فرستنده ، رله گيرنده هم قطع شود دو كار بايد انجام شود . ابتدا اينكه در مكان J  يك تكه سيم كوتاه بعنوان جامپر وصل كنيد و دوم اينكه IC.2  را از روي سوكت آن برداريد . به اينصورت رله گيرنده همزمان با فشار كليد فرستنده فعال و با رها كردن كليد فشاري فرستنده ، غير فعال مي شود .

در صورت تمايل مي توانيد براي تغذيه فرستنده  از باتريهاي نيم قلمي 12 ولت مخصوص كنترل هاي اتومبيل ( البته از نوع 12 ولت ) استفاده كنيد .

نصب يك آنتن كشوئي با طول حداكثر 30 سانتيمتر به محل ANT  فرستنده ، نقش بسيار مهمي در برد مجموعه دارد . در يك مونتاژ تميز و تنظيم اصولي ، برد اين مدار بدون آنتن حدود 10 متر و با آنتن ( بسته به فضاي باز و بسته ) از حدود 50 تا 150 مترخواهد بود .

توجه مهم :       در تنظيم خازن تريمر حتماَ  از پيچ گوشتي مخصوص مدارات فركانسي استفاده نمائيد  

 

039-1.gif039-2.gif


مطالب مشابه :


ماژول رادیویی فرستنده و گیرنده

کنترل از راه دور و رادیویی میباشد با توجه به این که ساخت مدارات رادیویی رادیویی




ریموت کنترلر رادیویی 6 کانال

Electronics Projects. با این پروژه می توان 6 وسیله برقی را از راه دور کنترل کرد. برد رادیویی این پروژه




لیست پروژه های الکترونیک طراحی و ساخت با قیمت مناسب با فایل برای صحافی

کنترل از راه دور از طریق خط تلفن 21. ساخت lcd سریال 22. راه اندازی ماژول gps (مادون قرمز و رادیویی




اموزش ساخت یه رادیو کنترل ساده و کوچک!!!

هواپیمای رادیو کنترل ساخت گام برای افزایش برد در یک فرستنده کنترل از راه دور ۲ راه




نقشه ساخت رادیو کنترل

نقشه ساخت رادیو کنترل جمعه بیست و پنجم وسيله اي برقي را توسط اين مدار از راه دور كنترل




ریموت کنترل چهار کاناله رادیویی (لرنینگ)

برقی از راه دور با استفاده از فرستنده های رادیویی به کنترل ۴ وسیله برقی از راه دور




ميكرو پهپاد

هواپیماهای کنترل از راه دور همانند هواپیمای مدل با کنترل رادیویی کار ساخت آمريكا




رادیو کنترل

وجود دارند که به صورت رادیویی کنترل می شوند و دنیای کنترل از راه دور ریزپرنده ها را ساخت.




ساخت فرستنده باند Hf با قابلیت تغییر فرکانس سریع

فرستنده های hf به دلیل برد وسیع امواج رادیویی کنترل از راه دور ساخت تا از




کنترل از طریق خط تلفن

کنترل از طریق کنترل خانه از راه دور خلاف دستگاه های رادیویی ومادون قرمز




برچسب :