فرانسیس بیکن

فرانسیس بیکن

فرانسیس بیکن در 26 ژانویه  1561 در لندن (یورک هاوس)در منزل پدرش سر نیکولا متولد شد. پدر او بیست سال اول سلطنت الیزابت مهردار سلطنتی بود.مادر بیکن  لیدی آنکوک خواهر زن لرد بارلی خزانه دار ملکه الیزابت و یکی از مقتدرترین مردان انگلیس بود.این زن در علم کلام متبحر بود و با اسقف های زمان خویش به لا تین مکاتبه  می کرد در دوازده سالگی بیکن را درکمیریج به کالج تربیتی فرستادند. ولی پس از سه سال آنجا را ترک کرد. در شانزده سالگی در سفارت انگلیس در پاریس ماموریتی به وی پیشنهاد شد.پدر اودرسال 1579 وفات یافت.در1883 از تانتون به نمایندگی مجلس انتخاب شد .چند سال بعد لرد اسکس دوست بیکن توطئه ای بر ضد ملکه ترتیب داد تا او را زندانی کند و جانشینش  را به تخت بنشاند. بیکن در نامه ای اورا از این عمل واداشت وبه اونوشت که او تا ابد به ملکه وفادار است.اسکس در پی  توطئه ای نا فرجام بر ضد الیزابیت زندانی شد. تا اینکه موقتا آزاد گردید، وی دوباره به جمع نیرو پرداخت و با قوای خود به سوی لندن حرکت کرد. بیکن به خشم تمام بر ضد اسکس قیام کردو دراین میان عضو دیوان عالی کشورگردید. اسکس دوباره گرفتار شد. واو را به اتهام خیانت به محاکمه کشید ند. اومجرم شنا خته شد و محکوم به مرگ گردید. شرکت بیکن در محاکمه اسکس او را تا مدتی منفورساخت. در45 سالگی ازدواج کرد ودر 1598 به جهت قروض خود به زندان افتاد. در 1606 مشاوره قضایی سلطنتی گردید.و در1613 معاون دادستان کل شد و در 1618 در 57 سالگی بالاخره به مقام صدرات رسید.

عقاید

فرانسیس بیکن فیلسوف انگلیسی در دنیای فلسفه جایگاه ویژهای دارد.بسیاری وی را محور اصلی تحول فکری در قرن وسطی می دانند تا جاییکه پایان تفکر کلیسا را به اندیشه های اونسبت می دهند .فرانسیس بیکن معتقد بود که "علم بر انسان و جهان تسلط دارد"و"بر طبیعت نمی توان مسلط گشت مگر آنکه از قوانین آن آگاهی یابیم"ودر رد اندیشه کلیسا چنین عنوان کرد که "اگر انسان ذهن خود را معطوف به ماده کند در حدود آن کار می کند و از حدود ماده تجاوز نمی نماید".وی معتقد بود که ادراک ما را از حقیقت تنها در همان حدی است که مشا هدات ما اجازه می دهد و خارج از حیطه مشاهدات  چیزی نمی توانیم بدانیم .از نظر او ذهن مسئول یافتن روابط  در ماده به وسیله مشاهده و تجربه است ومیان علم وعمل ومشاهده فرقی نیست. راهی که وی برای رسیدن به بصیرت وادراک بهتر از جهان پیرامون پیشنهاد می کند چنین است:  "با کسب دانش طبقه بندی مادیات بر اساس ارزش و اعتبار آن ،ذهن خود را از تزویز دور دارد"و برای رسیدن به آن باید ذهن را از بتهایی که آن را احاطه کرده اند رها سازیم.        

از لحاظ زمانی باید فرانسیس بیکن را بعد از ارسطو معرفی میکردم لی اصولا در این وبلاگ لزومی       نمی بینم که وحدت مکانی و زمانی بدقت رعایت شود .چون هدف آشنایی دوستان با فلسفه است وهر زمان میتوان هر نوع فلسفه ای را معرفی کرد اما جهت اطلاع ،فلسفه شناسان اصولابعد از ارسطو به بیکن میپردازند .به هر حال......          

فرانسیس بیکن

وی یک فیلسوف وسیاست مدار انگلیسی متولد لندن است .وی در حقیقت فلسفه عملی ندارد ولی بیکن را خیلی ها بانی فلسفه تحققی میدانند یعنی فلسفه ای که بر مبانی تحقیق استوار است ازجمله کتب اصلی او میتوان به "احیاء العلوم کبیر "اشاره کرد که متا سفانه این یکی نا تمام ماند. بخش اصلی این کتاب "ارغنون نو"می باشد که برای بچا لش کشیدن کتاب ارغنون ارسطو نوشته شده چون کتاب ارغنون ارسطو را در آن زمان جامع هستی شناسی و علوم میدانستند بیکن که با روش های هستی شناسی ارسطو و افلا طون مخالف بوده راه جدید هستی شناسی را ارائه داده بنابراین نام کتاب خود را ارغنون نو گذاشته.

در این کتاب می گوید ما نمی توانیم مجهولات را بوسیله قیاس (که جزءاصلی منطق ارسطوست )حل کنیم بلکه باید هر مجهول را با تجربه و مشاهده بسیار به جزئیات تقسیم کرد و سپس با استقرار پی به مجهولات برد..............                                                                

برگرفته ازکتاب نگاهی به فلسفه آپ اثر نقیب زاده      ميرزايي                                                        


مطالب مشابه :


فرانسیس بیکن

بخش اصلی این کتاب " ارغنون نو" میباشد که برای بچالش کشیدن کتاب ارغنون ارسطو نوشته شده چون




فرانسیس بیکن

بخش اصلی این کتاب "ارغنون نو"می باشد که برای بچا لش کشیدن کتاب ارغنون ارسطو نوشته شده چون




معرفی کتاب

شروح و تفاسیر استادانه وی بر مقالات منطقی کتاب ارغنون ارسطو با مباحث تفصیلی فارابی در




ارسطو

چنین است مرد کامل در نظر ارسطو. در کتاب درباره نفس را پیدا کرد، کتاب « ارغنون » ارسطو در




ارسطو - قسمت سوم

Introduction to World Religions - ارسطو - قسمت سوم - Introduction to World Religions compatible with Islam




زندگینامه ارسطو

ارسطو در سال ,جدلیات ,آنالوطیقای اول و دوم ,قضایا ,ابطال مغالات که در کل در کتاب ارغنون




ارسطو

ارسطو به همراه سقراط و شعر، فن خطابه، کتاب اخلاق که در کل در کتاب ارغنون




فلسفه ی منطق ارسطو

ميان مسلمين به عنوان کتاب ارسطو معروف بوده است و فلاسفه هر دو منطق ارسطو (ارغنون)




دانلود مقالات ارغنون (ويژۀ فلسفۀ اخلاق)

پی دی اف صدها کتاب در حوزه شرق شناسی دانلود مقالات ارغنون سرچشمه ارزش از نظر ارسطو و




روش شناسی

فرانسیس بیکن در کتاب ارغنون جدید -یاد آور ارغنون ارسطو او با انتشار کتاب خود




برچسب :