توصیه‌های کلیدی کنکور

توصیه‌های کلیدی

در زمان مديريت كنيد

مهم است بعد از اتمام زمان كنكور، داوطلب تمام سؤالات مطرح شده را يك بار خوانده باشد.

بسياري افراد بعد از اتمام آزمون، خود را سرزنش مي‌كنند كه تعداد قابل توجهي از سؤالات ساده را پاسخ نداده‌اند، زيرا در مواجهه با دسته‌اي از پرسش‌ها آن‌قدر وقت صرف كرده‌اند كه اساساً به آن سؤالات ساده نرسيده‌اند.

در بسياري تست‌ها شكل و ظاهر گزينه‌ها مي‌توانند روال احتمالي حل تست را براي شما مشخص كنند. يعني گزينه‌ها تست شما را در تعيين راه‌حل صحيح راهنمايي مي‌كنند.

 

باور آن‌كه در هر آزموني ممكن است تست غلط وجود داشته باشد

داوطلب بايد در ارتباط با وجود يك تست غلط يا داراي گزينه‌هاي غلط آمادگي ذهني داشته باشد.

در واقع يكي از دام‌ها در رابطه با مورد 1 آن است كه داوطلب بعد از حل يك تست، گزينه درست را در جواب‌هاي موجود پيدا نمي‌كند و به خيال اشتباه احتمالي خود، روال حل را چندين بار تكرار مي‌كند، در حالي كه اساساً مشكل از جاي ديگري بوده است. پس اگر با يكي دوبار بررسي راه‌حل خود از درستي آن مطمئن بوديد، بيشتر از آن زمان خود را براي تكرار مجدد تلف نكنيد.

 

باور آن‌كه در هر آزموني ممكن است تست‌هايي بسيار دشوار وجود داشته باشد

به‌طور طبيعي اين احتمال وجود دارد كه در هر آزمون تعدادي سؤال بسيار پيچيده وجود داشته باشد كه براي يك امتحان پايان ترم نيز سنگين است، چه برسد به كنكور!

اين‌كه فلسفه وجودي اين نوع سؤالات در يك آزمون تستي چيست جاي بحث دارد؛ اما مهم اين است كه داوطلب با شناسايي اين نوع سؤالات، سريعاً براي تست بعدي اقدام كند.

 

آزمون كنكور زمان استفاده از معلومات است نه تلاش براي كشف مجهولات

واقعيت آن است كه در زمان كنكور بايد به حل مسايلي پرداخت كه در زمان‌هاي قبل به حل موارد مشابه آن‌ها پرداخته‌ايم.

اگر در امتحان مسأله‌اي با ساختار جديد ديديد كه قبلاً با آن مواجه نشده‌ايد، زياد براي حل آن وقت صرف نكنيد زيرا علاوه‌بر خطر مورد 1 تمركز و نيروي خود را از دست دهيد و چه بسا اساساً به حل آن مسئله موفق نشديد.

* هر آزمون مملو از سؤالاتي است كه شما قبلاً عين آن‌ها را ديده‌ايد و تحليل كرده‌ايد، پس سريع‌تر به سراغ آن‌ها برويد.

 

قانع نباشيد

داوطلباني وجود دارند كه وقتي در يك درس خاص تعداد قابل توجهي از سؤالات را به‌طور پي در پي پاسخ مي‌دهند (مثلاً از 15 سؤال به 10تاي اول جواب مي‌دهند)، بدون خواندن بقيه سؤالات آن درس به سراغ درس ديگر مي‌روند.

با تأكيد بر اين‌كه تضميني نيست كه در درس ديگر قادر به پاسخ‌گويي سؤالات باشيد، مناسب است در هر درس تا حد امكان براي كسب درصد بيشتر تلاش كنيد.

 

انتظارتان را از خود خيلي بالا نبريد

برخي داوطلبان به واسطه تسلط در يك درس تصور مي‌كنند كه بايد در آن درس به 100% سؤالات جواب دهند. واقعيت اين است كه همواره خطرهايي مانند موارد 2 و 3 و 4 وجود دارد و براي اين دسته افراد مواجهه با اين شرايط متناظر مي‌شود با وضعيت روحي در هم ريخته كه نتيجه آن عدم توانايي پاسخ دادن به سؤالات بسيار ساده آن درس و يا حتي كل آزمون است.

در ايده‌آل‌ترين شرايط براي حداكثر 85% فكر كنيد و البته اگر موفق شديد به سؤالات بيشتري پاسخ دهيد، با توجه به مورد 5 با خوشحالي تمام كارتان را ادامه دهيد.

 

فقط به معلومات خود اعتماد كنيد

اين‌كه كنار دستي شما مرتباً به سياه كردن پاسخنامه مي‌پردازد، دليلي بر توانايي او نيست. در واقع عده‌اي با اميد آن‌كه شايد ستاره بختشان بلند باشد مرتباً به انتخاب گزينه‌ها از روي شانس و اقبال مي‌پردازند و داوطلب بغل دستي آن‌ها نيز از روي به اصطلاح زرنگي به كپي گزينه‌هاي غلط انتخابي ايشان مي‌پردازد . البته نتيجه واضح است.

 

از زمان امتحان به طور كامل استفاده كنيد

جلسه‌هاي آزمون معمولاً پس از گذشت نصف زمان امتحان خلوت مي‌شوند. عده‌اي كه آمده‌اند آب‌ميوه و كيك امتحان را دريافت كنند و عده‌اي كه بعد از پاسخ‌گويي به قسمتي از سؤالات نااميد نتيجه شده‌اند و البته عده‌اي كه قرارهاي مهم‌تري از آزمون دارند، از جمله اين افرادند كه براي ترك محل امتحان عجله دارند.

مهم است بدانيم ثانيه‌ها نيز در يك امتحان مانند دقايق بازي فوتبال حايز اهميت هستند؛ چه بسا در زمان باقي مانده تعداد قابل توجهي از سؤالات قابل حل وجود داشته باشد كه با حل آن‌ها نتيجه دلخواه شما رقم خواهد خورد و يا در لحظات پاياني آزمون قرار باشد امدادهاي غيبي نصيب حال شما شود. فرض محال كه محال نيست، پس از تمام زمان خود بهره‌مند شويد.

 

دنبال يك تست در خيل تست‌هايي كه از آن چيزي نمي‌دانيد نگرديد

اگر در درسي بسيار ضعيف هستيد اصلاً سراغ تست‌هاي آن‌ها نرويد. اين‌كه شايد در بين آن‌ها تست ساده‌اي وجود داشته باشد، اگرچه محال نيست اما خيلي بعيد است. در اين شرايط با هدر دادن وقت زيادي كه براي خواندن چندين و چند سؤال صرف مي‌كنيد ممكن است به واسطه عدم تسلطتان در آن درس و عدم توجه به يك مورد كليدي در دامي كه توسط طراح گذاشته شده بيفتد و در انتها به يك جواب غلط و نمره منفي برسيد.

 

دسته‌بندي سؤالاتي كه حل نمي‌كنيد

سؤالاتي كه موفق به حل آن‌ها نمي‌شويد سه دسته‌اند:

الف‌ـ آن‌هايي كه اساساً چيزي در ارتباطشان نمي‌دانيد.

ب‌ـ آن‌هايي كه ظاهراً بلديد ولي ممكن است بسيار طولاني باشند (مورد 3) و يا نياز به فكر كردن داشته باشند (مورد 4).

ج‌ـ سؤالاتي كه نصفه حل شده‌اند و در انتها مشكلاتي مانند مورد 2 پيدا كرده‌اند.

مناسب است در مورد هر سؤالي كه با آن دچار يكي  از مشكلات سه‌گانه بالا مي‌شويد، علامتي را مشخص كنيد تا در انتها اگر زمان اضافه داشتيد، اول به مورد ج، سپس به مورد ب رسيدگي كنيد و احتمالاً اگر باز هم‌زمان داشتيد به جاي بررسي مورد الف به صرف آبميوه و كيكتان مبادرت كنيد.

 

قند خونتان را مراقبت كنيد

از نظر متابوليسمي ثابت شده كه فعاليت‌هاي فكري به شدت (حتي بسيار بيشتر از فعاليت‌هاي بدني) به سوخت قند خون منجر مي‌شوند و اين دليلي است كه بسياري در سر امتحانات طولاني غش مي‌كنند، بنابراين مناسب است در سر آزمون مرتباً از بيسكويتي كه در جيب خود داريد نوش جان كنيد.

البته آبميوه اهدايي سازمان سنجش را كه معمولاً دير به دستتان مي‌رسد مي‌توانيد در منزل صرف كنيد.

 

از فضاهاي خالي دفترچه استفاده بهينه كنيد

امروزه معضل «جاي خالي» جدي است؛ فكر بد نكنيد مثلاً جاي خالي براي پارك كردن اتومبيل، …

اتفاقاً اين مشكل در جلسه آزمون براي حل مسايل مطرح شده نيز وجود دارد. چون دسترسي به چرك‌نويس مجاز نيست، بايد به‌طور مناسبي از حاشيه‌هاي دفترچه استفاده كنيد و قبل از آن‌كه با كمبود جا مواجه شويد، مراقب نحوه پر كردن «مكان‌هاي سفيد» آن باشيد.

 

خرده زمان‌هايي كه تلف مي‌شوند

موارد متعددي مي‌تواند كمك كند كه زمان قابل توجهي از وقت امتحان را از دست بدهيد، پس مراقب برخي از آن‌ها باشيد.

الف) دوستي براي آن‌كه دفترچه امتحاني تميزي داشته باشد، در حين حل مسايل وقتي اشتباهي رخ مي‌داد به جاي خط زدن آن، حل مذكور را پاك مي‌كرد.

ب) رفيقي براي آن‌كه بار سنگين به امتحان نبرد، با يك عدد مداد در جلسه حاضر مي‌شود و طبعاً هر چند دقيقه يك بار به تراشيدن تك مداد مذكور مي‌پرداخت.

ج) شخصي كه از مداداتود استفاده مي‌كرد، علاوه بر اين‌كه مغز زاپاس را تعبيه نكرده بود و زماني براي تغذيه آن صرف مي‌كرد، در سياه كردن پاسخنامه با نوك آن چند ثانيه‌اي براي علامت زدن هر گزينه درست هدر مي‌داد.

 

بررسي شماره تست در دفترچه سؤال و شماره تست در پاسخنامه

نتيجه‌هاي عجيب در كارنامه بعضي افراد مثل درصدهاي منفي در برخي دروس، يك دليل عمده و مشترك دارد (البته غير از شانسي زدن مرتب تست‌ها) و آن عبارت است از: «جابه‌جا زدن پاسخ يك تست در پاسخنامه».

از اين رو مناسب است هر چند تست يك بار، شماره سؤال و شماره پاسخنامه كنترل شود.

 

پاسخ هر سؤال را بعد از حل، وارد پاسخنامه كنيد

عادت بسياري از داوطلبان اين است كه بعد از حل هر سؤال، پاسخ آن را در دفترچه علامت مي‌زنند تا در نهايت تمامي جواب‌ها را يك‌باره وارد پاسخنامه كنند. اين موضوع سرچشمه بسياري اشتباهات شده و به علاوه محتمل است به دليل فراموشكاري يا اتمام زمان امتحان اساساً موفق به انجام اين كار «حتماً خيلي مهم» نشوند.

زمانبر بهتر است كه هر چند درس يكبار وارد پاسخبرگ كنيم تا استراحتي هم شود.

 

تمركز قبل از شروع امتحان

مي‌خواهيم بگوييم حتي اگر چند دقيقه قبل از شروع آزمون شخصي مطلبي را به دستتان داد و گفت اين سؤال امتحان است! براي خواندن و ياد گرفتن آن اقدام نكنيد؛ چه برسد به اين‌كه برخي در لحظات قبل از امتحان به خواندن بعضي موضوعات (مثل خلاصه‌هاي خود) مشغول مي‌شوند كه اصولاً نه تنها هيچ اثر مثبتي ندارد بلكه كاملاً تبعات منفي خواهد داشت؛ در واقع مهم‌ترين كار قبل از شروع امتحان متمركز است.

مناسب است كه دقايقي قبل از اين‌كه آزمون آغاز شود روي صندلي‌تان نشسته، به هيچ مطلب درسي فكر نكنيد، ريلكس شويد، به چيزهايي كه دوست داريد بينديشيد و اگر اعتقاد داريد، سوره‌اي از آيات مباركه را در دل زمزمه كنيد.

 

اولين نداي دروني‌تان را دنبال كنيد

در حل مسئله اولين راه‌حلي را كه به نظرتان مي‌رسد به كار بريد؛ اين‌كه حل طولاني شده، خللي در تصميمتان ايجاد نكند، چرا كه معلوم نيست با فكر كردن بيشتر، بتوانيد راه‌حل ساده‌تري پيدا كنيد.

 

آشنايي با طراح سؤال در سؤالات اول

برخي طراحان علاقه‌مندند در اولين سؤال درس خود، اصطلاحاً ميخ خود را محكم بكوبند؛ اين است كه در ابتدا داوطلب را با سؤالي مواجه مي‌كنند كه «روان‌گردان» است. در اين شرايط پس از آشنايي با آن بزرگوار دو مورد را به خاطر داشته باشيد:

الف) شايد آزمون درس مذكور از مواردي باشد كه با يك درصد خيلي معمولي مثلاً 50% بتوان رتبه اول را احراز كرد.

ب) شابد مناسب باشد «جاخالي بدهيد» و از تست آخر درس شروع كنيد و يا حتي بهتر باشد از درسي ديگر، كار را ادامه دهيد تا بعداً به خدمت اين شخص شريف برسيد.

 

شباهت كنكور با «رشته ده‌گانه»

دونده دوي سرعت در دوي ماراتن اساساً به خط انتها نمي‌رسد و دونده دوي ماراتن در دوي سرعت قطعاً نفر آخر خواهد شد و هر دوي اين‌ها در پرتاب وزنه ممكن است زنگ تفريح بقيه باشند. اما داوطلب «رشته ده‌گانه» بايد در همه موارد متوسط باشد يعني در هر كدام كه شركت مي‌كند نه اول شود و نه آخر. در واقع در كنكوري با مثلاً 8 درس، اين مهم نيست كه شما در همه‌ي آن‌ها كاملاً «اوستا» باشيد، بلكه اهميت دارد در همه «اوسط» باشيد و به خصوص سر جلسه امتحان در نظر داشتن اين موضوع مي‌تواند اعصابتان را خيلي راحت كند.

پس اگر در درسي ضعيف عمل كرديد (كه شايد همه ضعيف عمل كرده باشند)، درس‌هاي ديگر جاي جبران را فراهم خواهد كرد.

 

فرق آزمون پايان ترم و آزمون كنكور

در برخي مسابقات به كسي كه يك ركورد را كسب كند جايزه مي‌دهند. مثل آزمون پايان ترم كه وقتي ركورد نمره 10 كسب كني جايزه‌ات قبولي است و يا وقتي ركورد نمره 20 كسب كني جايزه‌ات شاگرد اولي است و «گرفتن كارت شهربازي»؛ اما در برخي مسابقات به كسي كه از بقيه بهتر باشد جايزه مي‌دهند، مثل مسابقه‌ي دوي ماراتن. طبيعي است در مورد اخير كسي به زمان رسيدن به خط پايان توجه ندارد و فقط اين مهم است كه چه كسي زودتر مي‌رسد.

همين موضوع در آزمون كنكور ديده مي‌شود كه قرار است n نفر اول مسابقه باشند و نمره حد نصابي وجود ندارد، همه اين‌ها تصريح مي‌كند اگر در درس‌هايي به ميزان مورد نظرتان تست نزده‌ايد، نااميد نشويد، زيرا قطعاً شما از بهترين‌ها هستيد، چرا كه با برنامه پارسه حركت كرده‌ايد.

 

ترتيب پاسخ‌گويي به سؤالات

مناسب است آزمون را با سؤالات دروسي شروع كنيد كه احتياج به تمركز بيشتر و ذهن آماده‌تر دارند. زيرا با گذشت زمان مرتباً ذهن شما خسته‌تر مي‌شود و احتمال اشتباهات محاسباتي افزايش مي‌يابد، بنابراين قبل از امتحان به اين موضوع فكر كنيد تا سر جلسه ترتيب مناسب براي دروس مختلف را شناسايي كنيد و آن را به كار بنديد.

 

به حل‌هاي خود شك نكنيد

برخي بعد از حل مسئله و رسيدن به جواب درست، مردد شده و مجدداً روال حل خود را چك مي‌كنند.

خوب است كه كار را يك بار اما درست انجام دهيد، يعني از اول با دقت شروع به حل كرده و در انتها اگر جوابتان در گزينه‌ها ديده شد، با خيال راحت آن را انتخاب كنيد. وقتي به گزينه‌اي رسيديد، بايد خيلي بدشانس باشيد كه در اثر اشتباهات احتمالي، آن پاسخ درست نباشد.

 

مراقب سؤالات به نظر خيلي ساده باشيد

معمول نيست كه در كنكور سؤال «خيلي ساده» مطرح شود، همان‌طور كه قرار نيست سؤال «خيلي سخت» پرسيده شود (اگرچه برخي سؤالات از اين قاعده خارج است).

اما لااقل اگر با تستي مواجه شديد كه بسيار آسان به نظر مي‌رسيد به دريافت خود از مسئله اندكي شك كنيد.

 

در لحظه باشيد

وقتي به هر سؤال مي‌رسيد فقط به آن فكر كنيد؛ مواظب باشيد اين‌كه چه سؤالاتي را حل كرده‌ايد و يا اين‌كه چه سؤالاتي را قرار است حل كنيد، تمركزتان را به هم نريزيد.


مطالب مشابه :


بیست و پنجم دی ماه

گروههای آموزش 4 ـ و گرامى ترين ارزش از دوستى با احمق بپرهيز، چرا كه مى




تاثیر آموزش مهارت های برقراری ارتباط موثر بر افزایش عزت نفس و کاهش کم رویی معلولان جسمی - حرکتی

تاثیر آموزش مهارت های گيري تصادفي ساده انتخاب شد و به ترين مانع




اس ام اس های جالب زناشوئی در فرهنگ غرب sms انگلیسی

آموزش زبان انگليسي جوکsms داستان انگليسي ازدواج مثل یک دستبند جالب ترين تصوير در مورد




بخش اول علوم سوم راهنمایی

اّموزش علوم دوره نيوزيلندي در دوستي مدل ساده ترين اتم شناخته شده است و




توصیه‌های کلیدی کنکور

در ايده‌آل‌ترين شرايط براي دوستي براي آن‌كه مراقب سؤالات به نظر خيلي ساده




ماهيت انسان و نيازهاي متعالي او از ديدگاه ويكتور فرانكل

خويشتن، نياز به ابديت و جاودانگي، نياز به دين و نياز به گروه دوستي آموزش فلسفه ساده




زن دختر با یک عالمه گردنبد مروارید دستبند مرواریدی انگشتر انگشتری یاقوت یاقوتی سرخ قرمز کلاه

زن دختر با یک عالمه گردنبد مروارید دستبند ساده سادگی آموزش آموزشي




بیو گرافی شعبده بازان جهان

اين نمايش طولاني‌ترين ولي با آخرين دستبند مشكل پيدا كرد و و دوستي نزديكي




آدلر و نظریه های روانشناسی فردی

اما آدلر با پشتكار و فداكاري خود را از پايين ترين دوستي كه ساده ترين




برچسب :