گزارش کارگاه(2)15/9/1389

                                                          بسم الله الرحمن الرحیم

گزارش کارگاه(2)15/9/1389

چشمک زن با دیود نورانی

وسایل مورد نیاز:

دیود نوری                       2  عدد

خازن                              2عدد

مقاومت                           2عدد

ترانزیستور                       2عدد

باتری                              2عدد

جعبه ی باتری                   1عدد

سیم                                     به مقدار لازم

ابزار مورد نیاز:

هویه

روغن لحیم

سیم لحیم

سیم چین

سیم لخت کن

شرح کار:
بسته علمى مدار الکتریکى روش نویى ار براى اتصال آسان قطعات ممکن میکند. در این روش نیاز به لحیم کارى یا پیچ است و آزمایش کنده میتواند با قرار دادن قطعات در جای خود و لحیم کاری پایه و بعد قطع پایه اضافه به کودکان و نوجوانان میاموزد. در واقع تمام کار در کاغذ راهنما نوشته شده است. از سري کيتهاي ويژه دانش‌آموزان سوم راهنمايي (با کليه وسايل و جزوه مشروح آموزشي)

● وزارت محترم آموزش و پرورش با يک ابتکار عمل جالب و در خور تقدير گامي موثر در بنيادي کردن دانش الکترونيک برداشته تا حدي هر چند اندک قسمتي از آنرا در کتاب حرفه پايه دوم و سوم راهنمايي  گنجانده است و ما خوشحال از آن هستيم که به عنوان يکي از مبتکرين عرضه کيتهاي الکترونيکي آموزشي در کشورمان موفق شده‌ايم از طريق ارائه کيتهاي آموزشي و پيشرفته در زمينه‌هاي گوناگون اين دانش را در ميان اقشار مختلف جامعه بويژه، در بين دانش‌آموزان عزيز اشاعه دهيم و پاياپاي با آموزش و پرورش محترم گامي هر چند اندک بسوي خودکفايي در صنعت کشور عزيزمان  برداريم.

● اين كيت كه از سري كيتهاي الكترونيك با دفترچه آموزشي, ويژه آماتور مي‌باشد با توضيحات تكميلي و قدم به قدم قطعه‌شناسي، لحيم‌كاري، مونتاژ و نحوه استفاده از كيت و تئوري کار مدار كه ضميمه دفترچه كيت مي‌باشد، نقش بسزايي در آموزش الكترونيك، بويژه براي مبتديان دارد بطوريكه ساخت و استفاده از اين كيت براي همه كس ممكن و عملي مي‌باشد.

● ولتاژ كار اين كيت 3 ولت است كه مي‌توانيد از باطري يا آدابتور استفاده نماييد.

معرفی قطعات الکترونیک 
1-
آی-سی ها: 
آی-سی ها یا همان مدارات مجتمع(اینتگراتد سرکویت) انواع بسیار مختلفی دارند بعضی ها راه انداز بعضی تقویت کنند بعضی آشکارساز و بعضی ها مبدل هستند. 
تکنولوژی الکترونیک با سرعتی فراتر از تصور در حال پیشرفت است. آی سی ها را امروزه در صنایع نظامی کاربد بسار بسیار وسیعی داشته و داشته اند. آی سی ها را امروزه به صورت SMD یا ریز هم میسازند 
2- 
ترانزیستور ها: 
ترانزیستور ها نسل ماقبل آی سی ها بودند که با مزایایی که داشتند امروزه هم مورد استفاده قرار میگیرند! انواع مختلفی از ترانزیستور ها وجود دارد که بازهم کارهای مختلفی را انجام میدهند مثل تقویت! در واقع هرکاری را که آی سی میتواند انجام دهد ترانزیستور ها هم میتوانند با این تفاوت که در مداراتی که با آی سی ساخته میشوند حجم مدار به شدت کوچک میشود. ترانزیستورها هم دو نمونه ساخته شدند نسل قدیم که BJT بودند و نسل جدید کهFET  هستند. البته امروزه هر دو نسل تولید میشوند. 
3-
دیود ها: 
دیود ها هم سل قبل ترانزیستورها هستند یعنی ترانزیستور ها در واقع از دیود ها ساخته میشوند.انواع مختلفی هم دارند.کارهایی مختلفی هم انجام میدهند معمولا دانش آموزان دیود را به عنوان یکسو ساز میشناسند دیود ها انواع بسیار متعددی دارند که دیود های نورانی یا LED  ها بسیار جذاب هستند که بچه های کوچک بسیار دوست دارند. 
4-
سلف ها: 
سلف یا بوبین یا سلونویید از پیچش یک سری دور از سیم مشخص بر روی یک هسته ساخته میشود امروزه بسیار کم از سلف ها استفاده میشود سلف ها حجیم هستمد و در عین حال گران قیمت از کارهایی که سلف ها انجام میدهند میتوان در ساخت فیلترها ی فرکانسی یاد کرد. 
5- 
مقاومت: 
مقاومت عنصری از الکترونیک هست که همیشه بوده و هست و به نسبت ارزانتر از همه هست. انواع مختلفی از مقاومت ها وجود دارد که اهم های مختلفی دارند همچنین دارای وات های مختلفی هستند. مقاومت های سیمی قبلا ساخته میشدند امروزه مقاومت های کربنی بیشتر مورد استفاده هستند. 
مقاومت ها هم دو نمونه هستن(کلا) مقاومت های ثابت  و مقاومت های متغیر 
6- 
خازن ها: 
خازن ها هم به عنوان ذخایر انرژی الکتریکی شاید بتوان گفت در مدارها مورد استفاده قرار میگیرند. خازن ها دارای انواع بسار متعددی هستن اما در کل مثل مقاومت ها به دو مدل ثابت و متغیر ساخته میشوند . خازن های متغیر در مدارات فرکانسی استفاده میشوند و همچنین خازن ها ثابت هم به گونه های مختلف عدسی -سرامیکی و الکترولیتی تقسیم میشوند. 
در پست بعدی عکس ها و شکل ها و واحدهای مشخصه را خدمت دوستان عرض میکنم 
یه نکته ایی هم بگم که ساخت هواپیماهای جنگی یا لباسشویی یا یه چراغ چشمک زن یا حتی .... بدون دانستن علم الکترونیک میسر نیست امروزه تنها تکنولوژی را در دنیا قدرت علوم الکترونیک و مکانیک تعیین میکند 
متشکرم

منبع:کار عملی بهزاد امامی  در کارگاه صفحه ی37

_________________4a8f536aafb85.gif

1117-1-Schematic.png

 


مطالب مشابه :


آشنایی با مؤسسه بهنام کیت

26 سپتامبر 2011 ... نوآوری های الکترونیک و کامپیوتر - آشنایی با مؤسسه بهنام کیت - مقالاتی در مورد نوآوری های الکترونیک و کامپیوتر.




مهران کیت

مهران کیت. در دهه شصت یکی از سرگرمیهای نوجوانان و جوانان ساخت کیتهای الکترونیکی بود. کیت الکترونیکی عبارت بود از یک تکه فیبر مدار چاپی و نقشه و مقداری




مجموعه مدارهای الکترونیکی

الکامپ - مجموعه مدارهای الکترونیکی - آموزش ساخت کیت های الکترونیکی.




نحوه ساخت کیت

کیت چیست؟ کیت عبارت است از یک مداری الکترونیکی که از چندین قطعه تشکیل شده که در نهایت کاری را انجام میدهد. در اینجا من قصد دارم نحوه ساخت فیبر مدار چاپی یا




ساخت مدار چاپی با روشی جدید

مهران كيت · بهنام كيت · نيو كيت · ايران مدار · كليك · میکروکنترلرها - زبان های برنامه نویسی - زبان ماشین - هوش مصنوعی - گنو/لینوکس و ... اطلاعات جامع آزمون کارشناسی




آموزش ساده و کاربردی الکترونیک (ویژه مبتدیان)

18 آوريل 2013 ... فروشگاه آی سی کام · فروشگاه تخصصی برق و الکترونیک · سایت خرید و فروش و واردات قطعات الکترونیک · جهان کیت · بهنام کیت · دانشمند کیت




معرفی کتاب 99

سایت بهنام کیت · سایت مهران کیت · امیر حسین · سایت بسیار زیبای قرآن شناسی · سایت بسیار زیبای روانشناسی · سایت اطلاع رسانی دکتر علی شریعتی.




خلاقیت بدون مرز با زباله الکترونیکی /عکس

الکامپ - خلاقیت بدون مرز با زباله الکترونیکی /عکس - آموزش ساخت کیت های الکترونیکی.




پشه جاسوس جدید ترین روبات ارتش آمریکا

الکامپ - پشه جاسوس جدید ترین روبات ارتش آمریکا - آموزش ساخت کیت های الکترونیکی.




گزارش کارگاه(2)15/9/1389

بهنام کیت · بهترین جستوجوگر(ویکی پدیا) · Download. لینک های مفید ... اين كيت كه از سري كيتهاي الكترونيك با دفترچه آموزشي, ويژه آماتور مي‌باشد با توضيحات




برچسب :