جزییات اولین خودروی برقی بازار ایران+قیمت و عکس
به گزارش صبحانه، با افزایش حساسیت جایگزینی خودروهای محرک با سوخت فسیلی، جهان بیشازپیش به سمت خودروهای هیبریدی (ترکیب الکتریکی و بنزینی یا گازوئیلی) و الکتریکی پیش میرود؛ به گونهای که حتی جدیدترین سوپراسپرتهای معرفیشده در جهان نظیر پورشه از سامانه قوای محرکه هیبریدی بهره میبرند.
در حالی که جهان به سرعت در حال حرکت به سمت سامانه حمل و نقل الکتریکی، در همه زمینهها نیز پیش میرود، در کشورمان ایران تا همین 2 سال قبل هیچ قانون مدونی برای ورود خودروهای الکتریکی و هیبریدی وجود نداشت تا اینکه سرانجام با روی کار آمدن دولت جدید بسترهای قانونی برای ورود این دسته از خودروها با تاخیری بیش از 2 دهه فراهم شد. در این بین هفته گذشته خبری منتشر شد که از کلید خوردن ورود توریست های الکتریکی به خیابانهای ایران خبر میداد؛ شرکت جهانرو با سابقه حدود 40 سال تولید انواع موتورسیکلت نظیر محصولات کاوازاکی در ایران سرانجام پیشقدم شد و فروش نخستین خودرو الکتریکی بازار ایران با نام تازاری Zero را آغاز کرد. این خودرو محصولی از گروه تازاری ایتالیا با بیش از 50 سال سابقه فعالیت است و قصد دارد آغازگر راه خودروهای پاک و آرام الکتریکی در ایران باشد. بارزترین مشخصه خودروهای الکتریکی، سکوت این خودرو به واسطه عدم استفاده از قوای محرکه بنزینی و دیزلی و همچنین پاکی آنهاست لذا سکوت برای اولین بار قرار است در لباسی پاک به خیابانهای ایران و با عنوان یک شرکت ایتالیایی قدم بگذارد. در ادامه ضمن بررسی مشخصات فنی و امکانات این خودرو به قیمت و جایگاه آن در بازار ایران خواهیم پرداخت.
50 سال با تازاری
گروه تازاری ایتالیا سال 1963 در شهر ایمولا ایتالیا به عنوان یک شرکت تولیدکننده آلیاژهای سبک آلومینیوم توسط فردی با نام جیورجیو تازاری آغاز به کار کرد. گروه تازاری در دهههای بعد فعالیتش را با تاسیس شرکتهای تولیدکننده تجهیزات اسکی، ساختوساز، دستگاههای پمپ بتن، ریختهگری و ... گسترش داد و سرانجام با کسب تجربه در حوزههای متنوع در ژانویه سال 2010 میلادی وارد جهان خودرو شد. تازاری EV ا(Electronic Vehicle) عنوان این شرکت زیرمجموعه از گروه تازاری بود که در آستانه 50 سالگی این شرکت خوشنام ایتالیایی آغاز به کار کرد. ایده اولیه زیرمجموعه خودروساز تازاری در سال 2006 شکل گرفت و برنامهها برای ورود به بازار در سال 2010 مدون شدند. هدف طراحی خودرویی تمام الکتریکی بود که در درجه اول از تکنولوژی روز خانواده تازاری در زمینه بدنه با آلیاژ سبک آلومینیوم بهره ببرد؛ خودرویی الکتریکی که حداکثر سرعتش به 100 کیلومتر در ساعت برسد و بتواند با شارژ کامل 100 کیلومتر مسافت را بپیماید. این تمام اهداف تازاری از طراحی یک خودرو تمام الکتریکی نبود بلکه آنها به قیمت هم فکر کرده بودند و قصد داشتند خودروشان با تمام هزینهها بیش از 25هزار یورو نباشد و کیفیت ایتالیایی را نیز یدک بکشد. قرارگیری مجموعه فنی در وسط و فعال بودن محور عقب نیز از پیشفرضهای پروژهای بودند که صفر یا Zero نام گرفت. سرانجام در دسامبر سال 2009 مدل Zero به عنوان اولین خودرو الکتریکی گروه تازاری معرفی شد و تا سال 2011 مدلهای دیگر از این خودرو با نامهای EVO ،Special Edition و SPEEDSTER (نسخه روباز کبریولت) نیز معرفی شدند. با فرا رسیدن سال 2013 و ورود گروه تازاری به 50امین سال فعالیت ZERO نیز 50 سالگی تازاری را با ارائه 2 نسخه جدید و تغییر نامش به EM1 جشن گرفت. امروز بعد از گذشت حدود یک سال از معرفی سری EM1 و نسل دوم خودروهای الکتریکی تازاری شرکت جهانرو به عنوان نماینده رسمی این شرکت ایتالیایی در ایران و 40 سال تجربه در عرصه موتورسیکلت برای اولین بار در نظر دارد تا یک خودرو تمام الکتریکی را به مشتریان ایرانی عرضه کند.
مهمترین امکانات
تازاری از آنجایی که یک وسیله نقلیه الکتریکی است، امکان شارژ وسایل برقی مانند لپتاپ را برای سرنشینان فراهم میکند. چراغهای این خودرو برای مصرف کمتر و کیفیت بهتر از نوع LED هم در داخل اتاق و هم بیرون خودرو انتخاب شدهاند. ریموت کنترل، سیستم ضدسرقت ایموبیلایزر، ورودی USB و سیستم صوتی برای پخش mp3 در کنار شیشههای برقی از جمله مهمترین امکانات تازاری هستند.
قیمت و زمان عرضه
خودرو الکتریکی تازاری که فروش آن مدتی است آغاز شده، بر اساس گفته حسن رجبعلی، رئیس هیاتمدیره شرکت جهانرو با قیمتی حدود 150 میلیونتومان روانه بازار خواهد شد. بر اساس برنامه جهانرو تا سال آینده حدود 300 دستگاه از این خودرو برای عرضه در ایران برنامهریزی شده است. رئیس هیات مدیره این شرکت همچنین از آغاز تست این خودرو از سوی متقاضیان از حدود 2هفته دیگر خبر داد و تصریح کرد: برنامهریزی شرکت برای تست 40 نفر از متقاضیان خودرو در هر روز از روزهای آخر هفته در پیست آزادی تهران است.همچنین لازم به ذکر است که این خودرو در اروپا با قیمتی بین 20 تا 30 هزار پوند به مشتریان عرضه میشود که اصلیترین دلیل این قیمت بالا که به قیمت 150 میلیونتومانی در ایران منجر شده نیز تکنولوژیهای الکتریکی و تمرکز خاص روی این خودرو دستساز ایتالیایی است.
طی هفتههای آینده مطالب فنی دقیقتری از این خودرو در آستانه ورود به بازار کشورمان منتشر خواهد شد .
منبع : صبحانه آنلاین
مطالب مشابه :
مبدل برق اتومبيل به 220 ولت شهری از جا فندکی یا باتری سیار
خریدار قسطی پراید - لاستیک پراید قیمت لاستیک خارجی - لاستیک بارز
مراقبت از خودرو
باد لاستیک های بارز باطری ضعیف در نظر گرفته شده قیمت شستن پراید و پیکان تقریبا 25
دیدگاه دارندگان خودرو ریو
کند و در مقابل قیمت و پراید) بخصوص در گذاشته و همچنین لاستیک استفاده شده ( بارز )
با چه پولی چه خودرویی بخرید؟
اسپری پنچرگیری لاستیک | تومان، مگان دندهای هم با قیمت ۳۷ میلیون و پانصد هزار تومان و
جزییات اولین خودروی برقی بازار ایران+قیمت و عکس
جزییات اولین خودروی برقی بازار ایران+قیمت بارزترین کیت ضد سرقت رینگ و لاستیک
برچسب :
قیمت لاستیک بارز پراید