مضرات گوشت خوک

مضرات گوشت خوک

مضرات گوشت خوک

يكي از مواد غذايي كه مصرف آن به هر صورتي اكيدا منع شده گوشت خوك است و مصرف آن در بسياري از اديان ازجمله دين اسلام، يهوديت و حتي مسيحيت حرام شده است. به تجربه ثابت شده هر چيزي كه مصرف آن حرام شمرده شده قطعا به نوعي براي انسان مضر است و البته تاكنون هم دلايل علمي زيادي براي اثبات اين مضرات ارائه شده است. در اين ميان تحقيقاتي هم روي خوك و گوشت آن صورت گرفته كه حاوي مطالبي است كه عدم مصرف آن را تاييد كرده و شايد بتواند عده‌اي را كه هنوز در مورد دلايل منع مصرف اين گوشت توجيه نشده‌اند، متقاعد كند.

طبق بررسي‌ها خوك از كثيف‌ترين و آلوده‌ترين حيوانات به شمار مي‌رود كه در واقع همه‌چيزخوار است و هر چيزي را كه فكرش را بكنيد، از لاشه حيوانات و حشرات مرده، كرم‌ها و آشغال گرفته تا حتي ادرار و مدفوع خودش را نيز مي‌خورد، به همين دليل بدن خوك منبع انواع آلودگي‌ها و ويروس و ميكروب‌ها است.

كرم كدو، انگلي شايع در مصرف‌كنندگان گوشت خوك

خوك‌ها به خاطر زندگي در جاهاي كثيف و آلوده و تغذيه از انواع مواد كثيف منبع انواع كرم‌هاي مختلف همچون كرم كدو هستند. اين كرم بسيار خطرناك است كه مدت‌هاي زيادي در روده زندگي مي‌كند. ضمن آن كه در بدن خوك مدام رشد مي‌كنند و زماني كه انسان از گوشت آن تغذيه مي‌كند، تخم‌هاي اين كرم وارد جريان خون شده و به اندام‌هاي بدن مي‌رسد. ورود تخم اين كرم به مغز باعث كاهش حافظه، به قلب باعث بروز حمله قلبي، به چشم باعث نابينايي و به كبد باعث آسيب جدي مي‌شود كه حتي ممكن است سيروز كبدي را به همراه داشته باشد. همچنين اگرچه عفونت ناشي از كرم كدو معمولا در روده رخ مي‌دهد ولي در تمام بدن مي‌تواند ايجاد شود و با مصرف گوشت‌هاي خام و نيز گوشت خوك بروز مي‌كند. بيشتر افراد مبتلا علائمي ندارند ولي افرادي كه تخم‌ها در روده آنها قرار گرفته، با نشانه‌هايي چون دردهاي شكمي، اسهال و كاهش اشتها به پزشك مراجعه مي‌كنند. البته بسته به اين كه تخم‌ها در كجاي بدن قرار دارند، علائم بيماري متفاوت است. گاهي براي تشخيص آن نمونه مدفوع، تصويربرداري يا آزمايش خون لازم است.

كرم كدو انواع مختلف دارد كه نوع «تنيا سوليوم» آن در مغز و عضلات خوك موجود است. اين كرم بزرگ و تخت است در روده زندگي مي‌كند و اندازه‌اش از 5/ 4 تا 9 متر است. بخش‌هاي حامل تخم اين كرم در مدفوع قرار دارند. اين تخم‌ها با ورود به بدن انسان، در بدن او شروع به تخمگذاري و تكثير مي‌كنند، به ديواره روده حمله مي‌كند و از طريق جريان خون به ماهيچه‌هاي اسكلتي و ساير بافت‌هاي بدن مي‌رسد و توليد كيست مي‌كند. كرم كدو يكي از شايع‌ترين عوامل بروز انگل‌هاي مغزي به شمار مي‌رود. اين نوع بيماري انگلي بيش از 50 ميليون نفر را در سطح جهان مبتلا مي‌كند كه عامل اصلي حملات صرع محسوب مي‌شود.

آلوده شدن روده‌ها يا مغز به اين انگل مراحل مختلف رشد كرم‌ها در زمان مصرف گوشت بستگي دارد. اگر در مرحله نوزادي كرم، فرد گوشت خوك آلوده را مصرف كند، كرم‌ها وارد روده و زماني كه در حالت تخم باشند، وارد معده مي‌شود كه از آن طريق كرم مي‌تواند وارد جريان خون شود و به مغز برسد. اين كرم‌ها از خون عبور مي‌كنند، به بافت مغز وارد مي‌شوند و به بافت مغز يا حفره‌هاي مايع مغزي مي‌چسبند. در اين صورت به شكل ساختارهاي كيست مانندي درمي‌آيند كه مي‌تواند موجب بروز حملات صرع شود. در واقع حضور اين كرم‌ها و انگل‌ها در مغز، فعاليت‌هاي مغزي را از كنترل خارج مي‌كند و صرع رخ مي‌دهد. چنانچه اين انگل‌ها به حفره‌هاي مايع مغزي بچسبند، فرد با علائمي چون سردرد، تهوع، سرگيجه و تغييرات حالت رفتاري مواجه مي‌شود و در موارد پيشرفته صرع بروز مي‌كند. اين علائم اضافه به خاطر مسدود شدن جريان مايع مغزي توسط كرم كدوست. در چنين شرايطي پوشش حفره‌هاي مايع مغزي ملتهب و جريان مايع مسدود مي‌شود و چون اين حفره‌ها سيستم بسته‌اي دارند، انسداد آنها باعث بالا رفتن فشار مغز مي‌شود. فشار بالاي مغزي پمپاژ قلب را بالا مي‌برد تا خون بيشتري به مغز برساند. دراين حالت و در صورتي كه درمان مناسبي صورت نگيرد، قلب قادر به پمپاژ خون كافي به سمت مغز نخواهد بود و اعصاب شروع به مردن مي‌كنند و در نهايت آسيب‌هاي شديدي به مغز وارد مي‌شود.

احتمال ابتلا به بيماري نادر و مهلك

محققان در تحقيقات جديد، نوعي انگل يافته‌اند كه عامل بيماري انگلي «تونگياسيز» به شمار مي‌رود. كرم‌هاي ماده اين انگل عامل بروز نوعي بيماري خطرناك است كه بتازگي در قسمت‌هايي از كشور اوگاندا مشاهده شده است. اين حشرات و انگل‌ها در مكان‌هاي آلوده و كثيف زندگي مي‌كنند و در آنجا تكثير مي‌شوند. به نظر مي‌رسد خوك‌ها يكي از عوامل تكثير و انتشار اين حشرات هستند، چون خوك‌ها هم در محيط‌هاي كثيف زندگي مي‌كنند، نگهداري و پرورش خوك‌ها خطر بروز اين بيماري را افزايش مي‌دهد. اين حشرات بسيار كوچك و شبيه كك هستند كه معمولا از طريق پاها وارد بدن افراد مي‌شود، از خون فرد تغذيه مي‌كنند و رشد و تكثير مي‌يابند و بتدريج باعث فساد و گنديدگي بدن افراد مي‌شود. همين بيماري باعث مرگ حدود 20 نفر و ابتلاي 20 هزار نفر در اوگاندا شده است. علاوه بر اوگاندا، اين بيماري در آمريكاي لاتين، آفريقا و كارائيب نيز ديده شده است. كودكان و افراد سالمند بيش از ساير افراد در معرض ابتلا به اين بيماري قرار دارند و بتدريج توانايي راه رفتن را از آنها مي‌گيرد و آنها را مي‌كشد.

گوشت خوك هم مانند گوشت گراز است

گراز حيواني وحشي است و از گونه خوك‌ها به شمار مي‌رود و در واقع همان خوك وحشي است، اما از لحاظ ظاهري با خوك‌ها متفاوت است. اين حيوان بومي شمال و مراكز اروپا و مناطق مديترانه‌اي و نيز آسيا است و شكار گراز در بخش‌هايي از نقاط ايران رواج زيادي دارد و به تصور اين كه گراز متفاوت از خوك است، از گوشت آن مصرف مي‌كنند. اين در حالي است كه همه مضرات و آلودگي‌هايي كه براي گوشت خوك ذكر كرديم در مورد گوشت گراز هم صدق مي‌كند و هيچ تفاوتي با هم ندارند. پس بهترين راه براي دور ماندن از خطرات ناشي از مصرف گوشت خوك و گراز دوري‌كردن از آنها و نيز عدم مصرف گوشت اين دو حيوان است.

از ديگر دلايلي كه مصرف گوشت خوك در بسياري از اديان ممنوع شده، تاثيري است كه گوشت اين حيوان روي خصايص انسان مي‌گذارد. محققان و نيز روان‌شناسان معتقدند ما هماني هستيم كه مي‌خوريم. خوك حيواني است كه نماد بي‌غيرتي است و حيواني بسيار كثيف است و هيچ تعصبي نسبت به جفت خود ندارد و از لحاظ جنسي بسيار بي‌قيد و بند است. محققان در بررسي‌هاي خود به اين نتيجه رسيدند كه اين خصوصيات خوك با مصرف گوشت آن قابل انتقال به انسان است و افرادي كه مرتب از گوشت خوك استفاده مي‌كنند، به مرور دچار بي قيدي نسبت به خانواده خود مي‌شوند و در اين امور بي توجه مي‌‌شود.

جالب است بدانيد، خوك از لحاظ بيولوژيكي بسيار شبيه به انسان است و گوشت آن شباهت زيادي به گوشت انسان دارد. به همين دليل از خوك به دليل همين شباهت براي كالبدشكافي‌هايي استفاده مي‌شود كه بخواهند اندام‌هاي انسان را مورد بررسي قرار دهند.

بيماري‌هاي ناشي از مصرف گوشت خوك

مضرات گوشت خوکعلاوه بر اين كه گوشت خوك محل مناسبي براي رشد و تجمع انواع كرم‌ها و انگل‌ها و ميكروب‌هاست، عامل بروز بسياري از بيماري‌ها نيز محسوب مي‌شود كه بسياري از آنها به وجود همين ميكروب‌ها بستگي دارد. يكي از مشكلاتي كه با خوردن گوشت خوك ممكن است ايجاد شود، اسهال خوني است. از مهم‌ترين علل بروز اين حالت وجود كرم‌هايي موسوم به «بالانتي ديوم» است كه در گوشت خوك به مقدار زياد زندگي مي‌كنند.

بيماري‌هاي كبدي و هپاتيت عفوني هم ازجمله بيماري‌هايي است كه يكي از علل بروز آن مصرف گوشت خوك است. ويروس‌هاي موجود در اين نوع گوشت خطر ابتلا به هپاتيت E را نيز افزايش مي‌دهد، به طوري كه آن دسته از افرادي كه با خوك در ارتباط نزديك بوده‌اند يا از گوشت آن استفاده كرده‌اند، بيشتر در معرض ابتلا قرار دارند. تمام اين عوامل مي‌تواند در نهايت فرد را دچار سيروز كبدي كند.

در ضمن نوعي بيماري به نام باد سرخ، بيماري است كه خوك‌ها را مبتلا مي‌كند. به همين دليل افرادي كه با خوك‌ها سروكار دارند هم به اين بيماري مبتلا مي‌شوند. افرادي چون قصاب‌ها كه با گوشت خوك در ارتباط هستند، بيشتر دچار اين مشكل مي‌شوند. اين بيماري به صورت لكه‌هاي قرمز و دردناكي روي پوست دست ظاهر مي‌شود كه به طور مداوم سوزش دارد و فرد را بسيار آزار مي‌دهد.

بروز بيماري‌هاي قلبي، انسداد عروق و نيز چاقي هم از عوارض مصرف گوشت خوك به شمار مي‌رود. گوشت خوك از لحاظ مواد سازنده ماهيچه بسيار فقير است و بيشتر بدن او را چربي تشكيل مي‌دهد و به همين دليل گوشت او با چربي اشباع زياد همراه است. علاوه بر چربي زياد، بالا بودن اسيد اوريك در گوشت خوك هم باعث انسداد عروق قلب و در نتيجه بروز بيماري‌هاي قلبي و بالارفتن چربي خون و حتي سكته و حملات قلبي و سنگ كيسه صفرا در انسان مي‌شود. بيش از 50 درصد از آمريكايي‌ها به دليل مصرف زياد گوشت خوك، دچار فشار خون بالا هستند. از سوي ديگر، چربي بالاي آن، با بروز سرطان روده بزرگ هم در ارتباط است. همچنين گوشت خوك به خاطر سنگين بودن، مشكلات گوارشي ايجاد مي‌كند و هضم آن براي روده دشوار است و فرد را ممكن است دچار بوتوليسم كند.

اين گوشت با دارا بودن مقدار بالايي هيستامين و تركيبات ايميدازول، مي‌تواند باعث خارش و التهاب پوستي شود. علاوه بر اين، سولفور موجود در مخاط‌ها باعث التهاب مخاط در تاندون‌ها و غضروف‌ها مي‌شود و التهاب مفاصل و رماتيسم ايجاد مي‌كند. در ضمن افزودني‌هايي كه معمولاً براي عمل آوردن گوشت خوك به آن مي‌زنند نيترات‌هايي هستند كه خطرناك هستند و به نيتروآمين‌هايي تبديل مي‌شوند كه عامل بروز سرطان محسوب مي‌شوند. در اين ميان آنفلوآنزاي خوكي هم از آن دسته بيماري‌هاي انتقال يافته از خوك‌ها به انسان‌هاست كه در سال‌هاي اخير حرف و حديث‌هاي زيادي درباره آن شنيده‌ايد. اين ويروس در فصل تابستان در ريه‌هاي خوك به سر مي‌برد و در ماه‌هاي سرد سال حيوان را تحت‌تاثير قرار مي‌دهد. به طور معمول سوسيس‌هايي كه از ريه خوك‌هاي آلوده تهيه مي‌شوند، منبع آلوده‌كننده هستند و افراد با مصرف آنها مبتلا به آنفلوآنزاي خوكي مي‌شوند.


مطالب مشابه :


خوک سنگ

خوک سنگ این سنگ نمادی است هم برای نشان دادن مسیر و در بعضی اوقات هم جهت مخفی سازی




علامت خوک و بچه هایش

خوک و بچه خوک بعضی ها می گویند که خوک سفید علامت نقره است اگر بچه خوک روی سنگ به صورت




نماد علامت ها در باستان شناسی

سنگ سوراخ شده یا دوربین سنگ ، شتر ، چنگال مخصوص بلند کردن بسته علوفه و یونجه ، اژدها ، خوک




دستبند سنگ سال تولد

اندازه متوسط مردانه دستبند سنگ سال تولد خوک. ترکیبی از سنگهای یشم ، آونتورین ، آمازونیت




سنگ نگاره ها...

مثل یک پرنده ای که در حال پرواز است و گراز یا خوک یا گاو وحشی هم به تفسیر سنگ نگاره




آیا آموزش رمزگشایی علائم دفینه جرم است؟!

برای مثلا، اگر شخصی نا آگاه و بی تجربه با یک سنگ که به شکل یک خوک کنده کاری شده، مواجه شود




مضرات گوشت خوک

مضرات گوشت خوک. بيماري‌هاي قلبي و بالارفتن چربي خون و حتي سكته و حملات قلبي و سنگ كيسه




عروسک خوک

فروشگاه کادویی آریو - عروسک خوک - - فروشگاه کادویی آریو . حراج مجسمه های سنگ مصنوعی .




کل سنگ ( Kel sang )

کل سنگ ( Kel sang ) در همچنین شوپه گرها جهت دور کردن خوک ها و دشتبون ها جهت فراری دادن حیوانات




برچسب :