پایگاه داده
پایگاه داده یک مجموعه از دادههای وابسته بهم سازماندهی شده، برای پرداختن به نیازها وساختار یک سازمان است و میتواند بوسیله چند نفر برای چند کاربرد استفاده شود. چندین پیکربندی ممکن برای پایگاه داده وجود دارد. در بیشتر نمونههای سیستم پشتیبان تصمیمگیری داده از انبارداده[1]، گرفته میشود. برای بقیه کاربردهای سیستم پشتیبان تصمیمگیری ، پایگاه داده خاصی که مورد نیاز همان کاربرد است، ساخته میشود. همچنین چندین پایگاه داده در یک کاربرد سیستم پشتیبان تصمیمگیری وابسته به منابع داده، میتوانند استفاده شوند. به طور کلی کاربران میتوانند برای دستیابی به دادهها از یک مرورگر وب استفاده کنند و سرورهای وب پایگاه داده، داده را صرفنظر از منابع، تحویل میدهند. دادهها در پایگاه داده سیستم پشتیبان تصمیمگیری، ازمنابع داده داخلی و خارجی، استخراج میشوند. نتیجه استخراج به پایگاه داده کاربرد خاص و یا به انبار داده سازمان (در صورت وجود) خواهد رفت و بعدا برای کاربردهای دیگر مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
داده داخلی:
داده داخلی از سیستم پردازش تراکنش سازمان میاید. یک مثال نمونه از چنین دادههایی لیست حقوق ماهانه است. وابسته به نیازهای سیستم پشتیبان تصمیمگیری، ممکن است شامل دادههای قابل استفاده (عملیاتی) از ناحیه در حال کار مثل بازار، باشد. مثالهای دیگری از دادههای داخلی عبارتند از زمانبندی نگهداری ماشین (پشتیبانی دستگاه)، تخصیص بودجه، پیشبینی فروش اینده، هزینههای موارد خارج از دسترس و طرحهای اینده. دادههای داخلی میتوانند از طریق مرورگر وب بر روی یک اینترانت، یک سیستم مبتنی بر وب داخلی، در دسترس باشند.
داده خارجی:
داده خارجی شامل دادههای صنعتی، دادههای جستجو بازاریابی، دادههای سرشماری، دادههای استخدام ناحیهای، قوانین دولت، جداول نرخ مالیات، دادههای اقتصادی ملی. این دادهها از نمایندگیهای دولت، انجمن های بازرگانی، موسسات تحقیقات تجاری و موسسات پیشبینی اقتصادی میایند. و سازمانها خودشان تلاش میکنند تا این دادههای خارجی را جمعاوری کنند. مانند دادههای داخلی، دادههای خارجی نیز میتوانند در پایگاه داده سیستم پشتیبان تصمیمگیری نگهداری شوند و یا اینکه هنگامی که سیستم پشتیبان تصمیمگیری به انها نیاز دارد مستقیما در دسترس قرار بگیرند.
دادههای شخصی:
دادههای شخصی میتوانند شامل راهنماهایی باشند که توسط تصمیمگیرندههای خاصی استفاده شوند و دادهها و وضعیتهای خاصی را ارزیابی کنند.
سازماندهی داده:
در سیستمهای سیستم پشتیبان تصمیمگیری، کوچک دادهها میتوانند مستقیما به مدلها وارد شود گاهی نیز دادهها، مستقیما از پایگاه دادههای بزرگ استخراج میشوند. در سازمانهای بزرگ که از مقدار زیادی داده استفاده میکنند، دادهها در یک انبار داده سازماندهی شده و هنگام نیاز از انها استفاده میشوند. برخی از سیستمهای پشتیبان تصمیمگیری بزرگ، دارای پایگاههای داده بزرگی، شامل چند منبع هستند که با یکدیگر مجتمع شدهاند. یک پایگاه داده سیستم پشتیبان تصمیمگیری مجزا، نیازی ندارد که به طور فیزیکی از پایگاه داده سازمان جدا شده باشد. این منابع داده به دلایل اقتصادی، میتوانند به طور فیزیکی با یکدیگر ذخیره شده باشند. برخی از سیستمهای OLAP، داده را استخراج میکنند در حالیکه دیگران مستقیما داده را در پایگاه دادههای خارجی، اداره میکنند.
یک پایگاه داده سیستم پشتیبان تصمیمگیری، میتواند سیستم مدیریت پایگاه داده، را با دیگر سیستمها به اشتراک بگذارد. یک پایگاه داده سیستم پشتیبان تصمیمگیری میتواند شامل اشیا چند رسانهای باشد (تصاویر، صداها، نقشهها). پایگاه دادههای مبتنی بر وب در XMLگسترش مییابند و در سیستم پشتیبان تصمیمگیری مورد استفاده قرار میگیرند. قالب XMLبرای دسترسی به دادهها در مرورگرهای استاندارد، مورد استفاده قرار میگیرد.
استخراج:
برای ساخت یک پایگاه داده سیستم پشتیبان تصمیمگیری یا یک انبارداده، اغلب ضروری است که داده از منابع مختلف گرفته شود. به این عملیات، استخراج میگوییم، که شامل وارد کردن فایلها، خلاصهسازی، تصفیه، استانداردسازی و ادغام دادهها است. استخراج زمانی اتفاق میافتد کاربر از دادهها ی پایگاه داده سیستم پشتیبان تصمیمگیری گزارش تهیه کند. همانطور که در فصل 4 توضیح خواهیم داد، داده برای انبار شدن از منابع داخلی و خارجی استخراج میشود. فرایند استخراج، بارها توسط یک سیستم مدیریت پایگاه داده ،مدیریت شده است. برای استخراج داده باید یک پرس و جوی دقیق، برای چندین جدول داده وابسته، که ممکن است از چندین پایگاه داده مستقل، به هم مرتبط شده باشند، ایجاد شود.
[1]Datawarehouse
سیستم مدیریت پایگاه داده
یک پایگاه داده بوسیله یک DBMSایجاد، دستیابی و به روزاوری میشود. بیشتر سیستمهای پشتیبان تصمیمگیری با یک DBMSرابطهای، تجاری استاندارد،که تواناییهای زیر را فراهم میکند، ساخته میشوند.
توانایی های یک DBMSرابطهای در یک سیستم پشتیبان تصمیمگیری:
گرفتن یا استخراج دادهها برای قرار دادن در یک پایگاه داده سیستم پشتیبان تصمیمگیری.
به روزاوری (اضافه، حذف، ویرایش، تغییر) دادههای ذخیره شده و فایلها.
وابسته کردن دادهها از منابع مختلف.
بازیافتن دادهها از پایگاه داده برای پرس و جوها و گزارشات.
فراهم کردن امنیت دادههای فراگیر
یک پایگاه داده موثر و مدیریت ان میتواند بسیاری از فعالیتهای مدیریتی را پشتیبانی کند. هرچند که قدرت اصلی سیستم پشتیبان تصمیمگیری زمانی اشکار میشود که دادهها و مدلها با یکدیگر مجتمع شوند.
منبع: http://thesis.ecg-pnum.com/index.php?pages=thesis&opt=onel&i=14&l=653
مطالب مشابه :
جزوه کامل سیستم و ساختار فایل
یه کتاب الکترونیکی هست که خیلی به جزوه سیستم و ساختار فایل خودمون معرفی و دانلود کتاب.
پایگاه داده
از دادههای وابسته بهم سازماندهی شده، برای پرداختن به نیازها وساختار یک سیستم
سیستمهای اطلاعات مدیریت MIS
سیستم، گروهی از عناصر می فایل، مفهوم ها متمرکز شده وساختار
تاثیر سیستم پشتیبان تصمیم گیریdssبرلایه های مختلف سازمانی
محیط موجود برای توسعه dss سعی دارد به محیط فایل ساختار یافته وساختار نیافته در کتاب
خلاصه كتاب تجزیه تحلیل و طراحی سیستم ها و روش ها
عنوان کتاب : سیستم و نگرش و نقش قالب و مسلط را ايفا كند وساختار سازمان را تحت
مقاله نویسی
مقاله در لغت به معنی گفتار، مبحث، سخن، قول و فصلی از کتاب یا وساختار هر فایل های
معرفي استاندارد هاي آموزشي – مجازي ، مكاتبه اي و حضوري – و بررسي نقاط قوت و ضعف
نخست آن که فرض کنید شمادرحال طراحی سیستم آموزش کتاب های آن فایل های
برچسب :
کتاب سیستم وساختار فایل