معرفی شهرستان کردکوی
دیدنیها
جنگل کردکویآثار باستانی کردکوی: گنبد رادکان، جاده شاه عباسی، دیوار و شهر تمیشه.
جاذبههای مذهبی کردکوی: امامزاده طاهر و ابراهیم در روستای النگ, زیارتگاه معصوم زاده سبز پوش در حدود بالاجاده، امامزاده مجید در شهر کردکوی، امامزاده روشن آباد، امامزاده چهارکوه.
جاذبههای طبیعی کردکوی: منطقه حفاظت شده جهان نما، دهکده ییلاقی درازنو، پارک جنگلی کردکوی، آبشار دوآب (دِاُو)، آبشار هفت طبقه.
تاریخچه شهرستان کردکوی
از نخستین روزهای شروع تاریخ ایران در سرزمینی که ایرانشهرش می خواندند. کردکوی در گردونه حوادث تاریخی نقش مهمی یافت. فریدون پسر آبتین بزرگترین پادشاه پهلوانی داستان ایران در حماسه ملی ایرانیان شهری بنام تمیشه بنا نهاد و به نوشته حکیم ابوالقاسم فردوسی فریدون فرخ تمیشه بکرد نشست اندر آن نامور بیشه کرد و این تمیشه قسمتی از کردکوی امروزین است که تاریخ ایران و گلستان بدون ذکر نام و یاد آن ابتر است. تمیشه و کردکوی شاهد حضور حسین(ع) در سال 20 هجری قمری نیز بوده اندک همراه سعید بن عاص عازم فتح گرگان شدند. در عصر صفویه تحول بزرگی در منطقه ایجاد شد. شاه عباس برای مقابله با صحرا گردان مهاجمی که به شمال و شرق هجوم می آوردند و برای جلوگیری از شورش قبائل ترک و کرد جمع زیادی از آن دو قبیل را به شمال و شمال شرقی کوچانید و از آن زمان وراث تمیشه باستانی کردمحله نامیده شد. اسامی این شهر از ابتدا تا کنون به ترتیب : توسکان ، نیم مردان، میان کلا، جمشید آباد، کردخیل، تمیشه، کردمحله، و سپس به کردکوی نامگذاری شده است. شهرستان کردکوی سابقه تاریخی زیادی دارد. قدمت بنای شهر کردکوی را به بیش از 250 سال پیش می دانند که در زمان آل زیار از مناطق آباد بوده است. هرگاه از شهر کردکوی امروز و کردمحله مذکور در تاریخ به سمت جنوب حرکت کنیم نرسیده به کوهستان البرز و تقریباً در قسمت انتهائی جلگه به جاده معروف شاه عباسی می رسیم که در گذشته به خیابان معروف بود. این جاده کم عرض و سنگ فرش بود و هنوز هم قسمتهائی از آن در جنوب کردکوی باقی است و به همین نام خوانده می شود. به فاصله 1 الی 2 کیلومتری بالاتر از طریق جاده مزارع بن کلاته در منتها ا لیه جنوبی جلگه و در دامنه شمالی کوههای البرز واقع شده است مزارع بن کلاته از جنوب شرقی کردکوی تا غرب روستای بالاجاده امتداد دارد و هرگاه امروز نیز به این مزارع مراجعه کنیم صدها تکه سفال و تیله شکسته حکایت از وجود شهری در این ناحیه می نماید. کردکوی شهر روشن آباد باستانی ، مرقد امام زاده ای غریب درکنار گندم زارهای مواج و رقصان در عبور نسیم دریا ، شهر آبشار و جنگلهای سبز و انبوه وهم آلـــــودهو زمزمه های زنبوران عسل که بر خرمنهای گلهای وحشی عطر زندگی را پر می کنند . شهر مزارع پر از لاله های وحشی و چشمهای خیره بر آن همه زیبائیها. دشت گرگان در سواحل جنوب شرقی دریای مازندران دل سپرده به نجوای امواج ، طبیعتی جذاب و سیمای یگانه دارد. جای جای این دیار از جمله مراکز مهم تمدنی ایران زمین محسوب می گردد . و کردکوی در این میان درّی است بی همتا. تا کنون در شهرستان کردکوی 59 اثر تاریخی_ فرهنگی از هزاره های قبل از میلاد تا سده های میانی اسلام شناسایی گردیده است که از این تعداد 28 اثر در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است. مهمترین آثار باستانی کردکوی :گنبد رادکان, جاده شاه عباسی, دیوار و شهر تمیشه.
موقعیت جغرافیای شهرستان کردکوی : شهرستان کردکوی با جمعیتی بالغ بر 67051 نفر و مساحتی در حدود 815.5 کیلومتر در غرب استان گلستان و در فاصله 29 کیلوکتری گرگان واقع شده است. این شهرستان از شمال به شهرستان بندر ترکمن از جنوب به رشته کوههای البرز شرقی و استان سمنان , از شرق به شهرستان گرگان و از غرب به شهرستان بندر گز محدود می باشد. جنوب این شهرستان را ارتفاعات البرز شرقی تشکیل می دهد , که مهمترین کوههای آن درازنو و زمه کوه , چلستان, جهان نما , پلاش و حداکثر ارتفاع آن از سطح دریا به 3500 متر می رسد. بخش شمالی شهرستان از زمینهای جلگه ای هموار با شیب ملایم تشکیل و به زمین های بندر ترکمن, رودخانه قره سو و خلیج گرگان منتهی می گردد. به توجه به موقعیت جغرافیایی , ارتفاع و امتداد کوهها و نزدیکی به دریای خزر, این شهرستان در قسمت جلگه ای دارای آب و هوای معتدل مرطوب و در قسمت کوهستانی , دارای آب و هوای معتدل کوهستانی است. پوشش گیاهی این شهرستان با توجه به ارتفاع زمین متنوع است. کوهپایه ها , زمین های زراعتی توام با چمن زار ها گسترش دارند. تا ارتفاع 2400 متری را جنگلهای انبوه پوشانده است., در ارتفاعات پایین درختان ممرز , انجیلی , توسکا, آزاد, لرگ و در ارتفاعات متوسط راش, ملچ, نمدار, افرا و در ارتفاعات بالاتر در ختان ارس , بلوط و سرو کوهی می رویند. در جنوب کردکوی جنگل تا خط الراس کوههای درازنو گسترش داشته و یکی از انبوه ترین مناطق جنگلهای خزری به شمار می رود. در شهرستان کردکوی با توجه به شرایط آب و هوایی , بیشترین بارش در فصول پاییز و زمستان صورت می گیرد. بارش سالانه در کردکوی تا حدود 570.5 میلیمتر می رسد. شیب تند زمین, رودهای مناسبی را بوجود آورده است. در ضلع شمالی البرز رودخانه های زواردشت , غاز محله کردکوی, شش دانگ بالاجاده, غرب بالاجاده و میاندره , را می توان نام برد که به رودخانه قره سو وارد و از شمال کردکوی به خلیج گرگان می ریزد. کشاورزی از ارکان اصلی اقتصاد این شهرستان به شمار می رود. از محصولات مهم کشاورزی پنبه, گندم, برنج و سویا است. شهرستان کردکوی دارای مراتع غنی و جنگلی و چمنزارهای ییلاقی است. به سبب حاصلخیزی منطقه و توسعه کشاورزی بیشتر صنایع این شهرستان در رابطه با محصولات کشاورزی تاسیس شده است. از مهمترین آنها کارخانه پنبه پاک کنی, صابون سازی , روغن کشی , شالیکوبی, چوب بری, و خوراک ماکیان و نئوپان را می توان نام برد. از صنایع دستی این شهرستان حصیر بافی, نمد زنی, بافتن چادر شب محلی و جوراب پشمی. |
مطالب مشابه :
شهرستان کردکوی1
موقعیت جغرافیایی و زیست زمین های بندر ترکمن ، رودخانه قره سو و خلیج گرگان منتهی می
موقعیت جغرافیایی بهشهر
شهرستان بهشهر از شمال به دریای مازندران(خلیج گرگان)،از غرب به شهرستان ساری،از جنوب به
جزیره آشوراده؛ بررسی وضعیت گردشگری:
را دریای خزر و جنوب آنرا خلیج گرگان احاطه نموده و شرق آن به موقعیت جغرافیایی و
معرفی بندرترکمن
موقعیت جغرافیایی در ساحل جنوب شرقی دریای خزر و در مدخل خلیج گرگان واقع شده است و با
مونوگرافی روستایی: روستای التپه ---------------------------------------------------------- (قسمت اول
و نیز مشرف به خلیج گرگان ، شبه جزیره بیان موقعیت جغرافیایی هر سکونتگاه یا هر
نگرشی برنوسانات تراز آب دریا ی خزر
از نظر موقعیت جغرافیایی در شمال ایران و مربع به پهنه آبی خلیج گرگان اضافه گردیده
تاریخ : موقعیت جغرافیایی سرزمین تركمنها
دربارة موقعیت جغرافیایی محل خلیج بالخان تا گرگان رود بیش از
معرفی شهرستان کردکوی
به توجه به موقعیت جغرافیایی , رودخانه قره سو وارد و از شمال کردکوی به خلیج گرگان می
معرفی استان گلستان
گز به خلیج گرگان می ریزد شرقی گرگان قرار موقعیت جغرافیایی و آب و
معرفی کوتاه شهرستان کردکوی + تصاویر
به توجه به موقعیت جغرافیایی، ارتفاع و امتداد و از شمال کردکوی به خلیج گرگان می
برچسب :
موقعیت جغرافیایی خلیج گرگان