طرح توجیهی، فنی و مالی پرورش بوقلمون گوشتی 5000 قطعه ای بر روی بستر معمولی
طرح توجیهی، فنی و مالی
پرورش بوقلمون گوشتی 5000 قطعه ای بر روی بستر معمولی
تهیه کنندگان:
رسول معتمدي مژدهي
حسین سمنانی نژاد
مقدمه
یکی از مهمترین مسائلی که ذهن بشر را از دیر باز درگیر خود نموده، تغذیه است و همیشه به عنوان اولین نیاز اساسی انسان یاد میشود. متأسفانه هنوز نگهداری و پرورش بوقلمون در ایران در سطح وسیع و مدرن جایگاه معتبری نیافته است. اغلب در برخی از روستاها به صورت ابتدایی و پراکنده، در تعداد کم اقدام به نگهداری آنها می کنند. با وجودی که آمار ارائه شده در ایران در رابطه با تعداد بوقلمون ها و نحوه پراکندگی و خصوصیات دیگر آنها از درجه اطمینان قابل ملاحظه ای برخوردار نیست، ولی آنچه هم که هست ازکم اهمیت شمردن این رشته از دامپروری در ایران حکایت می کند. از سوی دیگر مصرف کنندگان نیز استقبال چندانی از مصرف گوشت بوقلمون به عمل نمی آورند. یکی از توجیحات دراین مورد فرهنگ تغذیه ای و دیگری گران بودن گوشت بوقلمون می باشد. برعکس درسال های اخیر تولید و مصرف گوشت بوقلمون در بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکا روندی افزایشی داشته است.
دلیل اساسی افزایش تولید و مصرف گوشت بوقلمون در اروپا و آمریکا به این خاطر است که اولاً گوشت بوقلمون از لحاظ چربی و کالری فقیر و از نقطه نظر فیزیولوژی تغذیه بسیار با اهمیت و ارزش رژیمی آن شبیه به گوشت گوساله های بسیار جوان بدون چربی است. ثانیاً امکان عرضه گوشت بوقلمون به اشکال متنوع وجود داشته و می توان آنها را به حالت لاشه کامل یا قطعات ران وسینه و یا به صورت کالباس وسوسیس و غیره وارد بازار مصرف نمود.
نگهداری سنتی بوقلمون در نواحی خراسان، گیلان و مازندران، آذربایجان غربی و شرقی و استان های مرکزی، فارس، اصفهان و کرمان متداول و میزان تولید آنها ناچیز است. با توجه به کمبود گوشت نسبت به جمعیت کنونی ایران، می توان امیدوار بود که پرورش و نگهداری طیوری مانند بوقلمون در کنار سایر پرندگان مفید کمک مؤثری در رفع این کمبود باشد.
پرهای قسمت های مختلف بدن بوقلمون مصارف گوناگونی دارد، به طوری که در صنایع تولید لحاف وتشک، تهیه چسب مایع، برس های گردگیری، گل های مصنوعی و غیره از آنها استفاده می شود. پرهایی که به روش خشک از بدن جدا شده اند نسبت به پرهایی که به روش مرطوب جمع آوری می شوند دارای ارزش بیشتری هستند. اگر موقعیت فروش پرها مناسب باشد، صلاح این است که تولید کننده پرها را از لحاظ کیفی کاملاً از یکدیگر تفکیک کرده و در انواع مختلف عرضه نماید. پرهای سفید ارزش بیشتری نسبت به پرهای رنگین دارند. پرهای مرطوب و نامرغوب را می توان به عنوان کودی که به آهستگی تجزیه و جذب می شود در مزارع مورد استفاده قرار داد.
در ایران معمولاً پرورش دهندگان بوقلمون فقط در سال مبادرت به پرورش یک یا دو نوبت می نمایند ولی در آمریکا واروپا بوقلمون را مانند سایر پرندگان در تمام فصول سال پرورش می دهند. تلفات بوقلمون در ایران زیاد است چون هنوز مطالعات زیادی در مورد بیماری های بوقلمون در ایران، صورت نگرفته است. مطالعات مقدماتی انجام شده نشان داده است که حساسیت بوقلمون در برابر بیماری هایی مانند نیوکاسل، آبله و کوریزا زیاد است، از طرفی واکسن مخصوص برای بوقلمون ساخته نمی شود و اغلب از واکسن نوع مرغی استفاده می گردد. بیماری هایی که اغلب در ایران در بین بوقلمون ها دیده می شود طبق مطالعات مؤسسه رازی حصارک عبارتند از: کوکسیدیوز روده باریک، راشیتیسم، کلی باسیلوز، کمبود ویتامین 6B و نیوکاسل است.
مجریان طرح
مهندس رسول معتمدی مژدهی و مهندس حسین سمنانی نژاد، دارای مدرک کارشناسی رشته مهندسی علوم دامی از دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان، که اقدام به احداث مزرعه پرورش بوقلمون گوشتی 5000 قطعه ای بر روی بستر معمولی نموده اند. مجریان طرح کلیه مجوز های لازم از قبیل آب ، برق ، دامپزشکی و محیط زیست و.... را اخذ خواهند نمود.
نیروی انسانی طرح
از مجریان طرح یک نفر به عنوان مدیر و یک نفر به عنوان سرکارگر در این مزرعه مشغول به کار خواهند شد. از یک کارگر با تجربه در زمینه پرورش طیور و یک دامپزشک به طور پاره وقت نیز در این مجموعه استفاده می شود.
محل اجرای طرح
محل احداث مزرعه استان گیلان، شهرستان رشت، بخش کوچصفهان، کیلومتر 10 جاده لاهیجان می باشد. شهرستان رشت دارای آب و هوای معتدل است و طبق آمار 30 ساله هواشناسی کمترین دمای شهرستان رشت 18- و بیشترین دمای آن 6/37 می باشد. اغلب بادهای این منطقه از غرب به سمت شرق می وزند.
هدف از اجرای طرح
هدف مجریان طرح ایجاد اشتغال و زمینه فعالیت در عرصه تولید طیور سنگین وزن و افزایش علاقه در پرورش این نوع طیور و تولید گوشت با کیفیت و راندمان بالاتر می باشد. در این طرح در دوره های اول (2 دوره در سال) هدف جبران هزینه های انجام شده می باشد ولی سعی خواهد شد در دوره های بعدی با تولید بوقلمون کوچک جثه تر و کم وزن تر گوشت آن را به صورت لاشه کامل در اختیار مصرف کنندگان قرار دهند. در دوره های اول به علت بازاریابی مشکل لاشه کامل، بیشتر محصول به کارخانجات قطعه بندی گوشت و سوسیس و کالباس سازی فروخته خواهد شد.
نژاد مورد استفاده نژاد سفيد انگليسي (B.U.T 9) است که در حال حاضر جوجه یک روزه آن در ایران تولید می شود. طول دوره پرورش 16 هفته در نظر گرفته شده (5 قطعه در متر مربع) که در این زمان به وزنی در حدود 13 کیلوگرم خواهد رسید. به خاطر این وزن بالا هدف مجریان این طرح کاهش طول دوره پرورش به 12 و سپس 8 هفته برای تولید لاشه کوچکتر به منظور ارائه لاشه کامل به بازار است تا این گوشت رژیمی با کیفیت راحت تر در سبد تغذیه ای خانوار قرار بگیرد. دلیل دیگر این تصمیم تغییر ناچیز راندمان لاشه در ماه چهارم می باشد (تا سن 12 هفتگی راندمان لاشه 80% و تا سن 16 هفتگی 83% است).
ویژگی های محل احداث
زمین خریداری شده به مساحت 4500 متر مربع می باشد که برای احداث کلیه ساختمان ها 3440 متر مربع نیاز می باشد و بقیه زمین به منظور توسعه در آینده در نظر گرفته شده است. ابعاد زمین 80 متر در 56 متر می باشد.
عملیات اجرای طرح
1- آماده سازی زمین: شامل ایجاد جاده خاکی از محل مزرعه تا جاده اصلی به طول 250 متر، خاک برداری، تسطیح (زمین مورد نظر به خاکبرداری و تسطیح بسیار کمی نباز دارد)، حصارکشی دور زمین، نصب در ورودی و عملیات حفر چاه می باشد.
2- احداث ساختمان های مورد نیاز شامل سالن پرورش، اتاق مدیریت و سرایداری، سرویس بهداشتی، اتاق موتور و ژنراتور، انبار خوراک و غیره می باشد.
3- خرید تجهیزات، ماشین آلات و اشتراک برق سه فاز.
4- احداث تأسیسات و نصب تجهیزات: شامل سیم کشی، لوله کشی، نصب تابلوهای برق، نصب پمپ آب، نصب ژنراتور و غیره می باشد.
5- ضدعفونی سالن و آماده کردن آن برای ورود جوجه.
6- تهیه خوراک به صورت اقلام جداگانه و تهیه جیره در داخل مزرعه.
7- خرید جوجه یک روزه و انتقال آن به مزرعه.
توضیح در مورد سالن ها
2 سالن به طول 60 و عرض 12 متر که به فاصله 15 متر از یکدیگر قرار گرفته اند. در ضمن اتاق سرویس که دارای طول 12 متر وعرض 3 متر می باشد نیز در داخل همین سالن ها تعبیه شده است. ارتفاع تا سقف در مرکز سالن 5/3 متر و در کناره ها 7/2 متر می باشد.
جهت سالن ها شرقی- غربی است و نوع سیستم تهویه طولی (با فشار منفی) می باشد. تعداد پنجره ها در هر سالن 6 عدد با طول 1 متر و عرض 5/0 متر و دریچه های ورودی نیز با طول 4 متر و عرض 1 متر در نظر گرفته شده است. مطالح بکار رفته در دیوارهای سالن عبارتند از: بلوک، سیمان و همچنین عایق کاری دیوارها با سیمان سفید. اسکلت سالن از قوطی آهن و عایق کاری سقف با پشم شیشه و پوشش سقف ایرانیت می باشد. در ضمن ستون های آهنی در داخل سالن قرار می گیرند زیرا اسکلت سقف از نوع خرپا نمی باشد. درهر سالن یک درب ورودی به منظور ورود به اتاق سرویس و 2 درب در طول سالن به منظور تخلیه کود و مصارف دیگر وجود دارد.
در انتهای هر سالن 2 دستگاه هواکش 140 سانتیمتری قرار داده شده است. برای تأمین گرمای سالن از 1 هیتر خودکار و یک مشعل استفاده می شود.
منابع تأمین سرمایه
این واحد با استفاده از سرمایه شخصی صاحبان طرح اجرا شده و به هیچ عنوان از منابع بانکی استفاده ننموده اند. در ضمن زمین محل اجرای طرح به صورتی نقدی خریداری شده و دارای فاصله های قانونی از مناطق مسکونی و واحدهای تولیدی دیگر نیز می باشد.
نتایج حاصله از اجرای طرح
با محاسبات انجام شده در انتهای طرح مشخص شد این طرح در طی 1 سال (2 دوره جوجه ریزی در سال) هزینه های متغیر و ثابت خود را جبران کرده و حتی مقداری سوددهی خواهد داشت. البته سود حاصله به وجود تقاضا برای محصول و بازاریابی مناسب و از همه مهمتر عدم نوسان در قیمت ها وابسته می باشد.
خلاصه طرح | |
موضوع طرح |
پرورش بوقلمون گوشتی 5000 قطعه ای |
مجریان طرح |
مهندس رسول معتمدی- مهندس حسین سمنانی نژاد |
محل اجرای طرح |
استان گیلان- شهرستان رشت- بخش کوچصفهان- کیلومتر 10 جاده رشت به لاهیجان |
تعداد کارکنان طرح |
1 کارگر و 1 دامپزشک پاره وقت |
سرمایه گذاری قبلی |
292500000 ریال |
سرمایه گذاری مورد نیاز |
1717074090 ریال |
میزان وام دریافتی |
----- |
مقدار سرمایه گذاری شخصی |
1717074090 ریال |
مطالب مشابه :
آموزش نرم افزار کامفار comfar و روش تهیه طرحهای توجیهی | راهنمای نحوه نوشتن طرح توجیهی تولید |
اولین مرکز ارائه طرح توجیهی در ایران - آموزش نرم افزار کامفار comfar و روش تهیه طرحهای توجیهی
طرح توجیهی، فنی و مالی پرورش بوقلمون گوشتی 5000 قطعه ای بر روی بستر معمولی
طرح توجیهی، فنی و مالی. پرورش بوقلمون گوشتی 5000 قطعه ای بر روی بستر معمولی تهیه کنندگان:
آموزش نوشتن طرح توجیهی به همراه نرم افزار
آموزش نوشتن طرح توجیهی آموزش کامل طراحی ، چگونگی جمع آوری اطلاعات و نحوه نگارش طرح توجیهی
مراحل نوشتن طرح توجیهی
مسعود دزیانی - مراحل نوشتن طرح توجیهی - سایت اختصاصی مسعود دزیانی
طرح توجیهی تضمینی
نوشتن انواع طرح های توجیهی تضمینی در کوتاه ترین زمان ۱ ۲ ۳ ۴ ۵ ۶ لیست طرح توجیهی
نحوه نوشتن طرح توجیهی اقتصادی
مهندسی علوم دامی - نحوه نوشتن طرح توجیهی اقتصادی - مرکز تخصصی و علمی علوم دامی - مهندسی علوم
نقطه سربه سر
یکی از مواردی که در نوشتن طرح های توجیهی از اهمیت خاص و ویژه ای برخوردار است محاسبه نقطه سر
دانلود طرح توجیهی شتر مرغ
دانلود طرح توجیهی شتر مرغ. دسته بندی : دانلود طرح های توجیهی کشاورزی + آموزش نوشتن طرح ها
مراحل تنظیم طرح توجیهی کارخانه های مواد غذایی
مقالات صنایع غذایی - مراحل تنظیم طرح توجیهی کارخانه های مواد غذایی - این وبلاگ واگذار می شود
آموزش نرم افزار کامفار comfar و روش تهیه طرحهای توجیهی | راهنمای نحوه نوشتن طرح توجیهی تولید |
اولین مرکز ارائه طرح توجیهی در ایران - آموزش نرم افزار کامفار comfar و روش تهیه طرحهای توجیهی
برچسب :
نوشتن طرح توجیهی