گزارش بازار دوشنبه 21 بهمن ماه 92

گزارش بازار دوشنبه 21 بهمن ماه 92

نیم نگاهی به بازار

شاخص کل بورس در روز قبل از 22 بهمن و سالروز پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، افت محسوسی داشت و با 709 واحد کاهش در آستانه سقوط به کانال 79 هزار واحد قرار گرفت!.نماد معاملاتی وپاسار با 52 ،وبملت با 51 و اخابر با 46 واحد بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص داشتند.شاخص کل حمایت 80865 واحدی را نیز شکست تا شاید در معاملات روز چهارشنبه وارد کانال 79 هزار واحدی شود.حمایت اصلی شاخص و در واقع کف آن نیز محدوده 77 هزار واحد می باشد که متاسفانه اگر بخواهد با جو روانی فعلی به آن محدوده برسد جور آن را باید سهامداران خرد و سایر سهام از گروه های مختلف بدهند و این در حالی که نمادهای پتروشیمی و بزرگ بازار متوقف می باشند اتفاق جالبی نیست.

ارزش کل معاملات بدون احتساب معاملات بلوکی فملی و فولاد که برای کنترل افت شاخص انجام می شود حدودا 228.6میلیارد تومان بود .

بازار امروز را در حالی آغاز کردیم که سعی شد با جمع آوری صف فروش ایران خودرو و معاملات مثبت بانکی ها جوی مثبت به بازار در نقطه حمایتی شاخص داده شود ولی فشار عرضه ها به حدی بود که ایران خودرو در نهایت با صف فروش سنگین روبرو شد و کل بازار نیز تحت فشار عرضه ها صف فروش شدند.سهام بزرگ پتروشیمی و همچنین مپنا در این اوضاع آشفته متوقف می باشند و متاسفانه با این شرایط اگر شاخص حداکثر 500 واحد ریزش کند نشان می دهد که 90 درصد بازار با صف فروش روبرو هستند.سرمایه سهامداران حقیقی ( که البته عامل اصلی همین سقوط جو زده شدن آنها می باشد) در حال آب شدن است و سکوت معنادار مسئولان بعد از توقف مپنا و پتروشیمی ها قابل تامل است.باید هر چه سریعتر پتروشیمی ها به بازار بازگردند و قضیه نرخ خوراک نیز نهایی شود و شفاف سازی ها نیز به بازار ارسال شود چرا که شاخص به همین منوال سقوط خواهد کرد و نتیجه هر 1000 واحد ریزش آن  معادل با 8 الی 10 درصد ریزش سهام دیگر ( در غیاب پتروشیمی ها و مپنا ) می باشد.شرایط فعلی بازار سرمایه دخالت مسئولان بلند پایه را نیز می طلبد اوضاع خوبی بر این بازار حکفرما نیست .سهام همه شرکت ها ،چه بنیادی و چه غیر بنیادی در حال سقوطی عجیب هستند.حمایت ها یکی پس از دیگری شکسته می شود و این به هیچ وجه عادی نمی باشد.اگر مسئولین کاری نمی کنند و همچنان در برابر آب شدن سرمایه های مردم سکوت می کنند پس بهترین گزینه توقف تمامی نمادهای بازار است  چرا که بقیه سهام بازار نیز تحت تاثیر جو ایجاد شده برای پتروشیمی ها با سرعتی زیاد در حال سقوط قیمتی هستند.

این روزها سهامداران شدیدا به این موضوع معترض هستند که سهام شرکت های پتروشیمی متوقف می باشند و افت قیمتی ندارند و تاوان این شرایط هیجانی را باید سهامداران دیگر شرکت ها بدهند .آنها به این موضوع اعتراض دارند که سازمان با معاملات بلوکی و سهام شرکت های بزرگ قصد جلوگیری از افت شاخص را دارند این در حالی ست که سهام فرابورسی و سهام کوچک بازار خیلی سریع افت قیمتی 4 یا 5 درصدی را تجربه می کنند. اعتراض آن کاملا منطقی ست و نباید تاوان این شرایط را آنها بدهند آنها نیز خواستار توقف سهام خود تا روشن شدن وضعیت نرخ خوراک هستند! مسئولین بورسی باید در جهت جلوگیری از افت بیشتر نمادهای صنایع دیگر فکری کنند و اوضاع را بحرانی تر نکنند.مسلما هر چه جلوتر برویم و سکوت مسئولین در برابر خواسته های به حق سهامداران جز را شاهد باشیم وضعیت بسیار هیجانی تر و بحرانی تر خواهد شد.

در اخبار حاشیه ای بازار:

در اخبار اقتصادی با خبر شدیم که با تصمیم بانک مرکزی نرخ سود اوراق مشارکت از امروز به 23 درصد افزایش یافته است. نرخ سود اوراق مشارکت تاکنون 20 درصد بود که با این حساب به 23 درصد آن هم برای دوره 6 ماهه افزایش پیدا کرده است و این برای بورس خبر خوبی نیست چرا که با این شرایط که سهامداران از بازار نا امید شده اند،ترجیح می دهند به یک سود بی ریسک و 23 درصدی دست پیدا کنند تا علنا شاهد آب رفتن سرمایه های خود نباشند.

در اخبار بورسی کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار و کانون نهادهای سرمایه گذاری، در خصوص مصوبه مجلس شورای اسلامی راجع به تعیین نرخ خوراک گاز واحدهای پتروشیمی در قانون بودجه­ سال 1393، نامه مشترکی به منظور ابطال مصوبه مذکور به دبیر شورای نگهبان ارسال کردند.

در حالی نامه های اعتراضی به مسئولین ادامه دارد که غیر شرعی بودن تصویب نرخ خوراک 15 سنتی به دلیل اینکه سهامداران با  این مصوبه دچار "غرر" می شوند، از سوی دبیر کمیته فقهی سازمان بورس رد شدو با این شرایط امید سهامداران و ذینفعان به رد این مصوبه از سوی شورای نگهبان، کمرنگ تر شد.

در بازار چه خبر بود؟

خبری در بازار نبود جز صف فروش...

زمانی بازار سرمایه با ریسک جنگ و تحریم های شدید دست و پنجه نرم می کرد ،گفته می شد p/e  بازار و بسیاری از سهام نمی تواند با توجه به این ریسک های سیاسی بیشتر از 6 باشد.عجب اوضاعی شده است! حال که ریسکی بر بازار سرمایه حکفرمانیست  بسیاری از سهام بازار در حال رسیدن به p/e های کمتر از 6 هستند و حتی شاهدیم که p/e های 5 و 4 نیز با صف فروش روبرو هستند.واقعا بازار بسیار جالبی ست و بازار بورس ایران در نوع خود بی نظیر است.

خودرویی ها و در واقع ایران خودرو این روزها در غیاب بزرگان به نوعی لیدر بازار شده است.فشار فروش در خودرویی ها صف فروش همه گروه ها حتی بانکی ها را در پی دارد که این اتفاق فقط در بازار بی نظیر بورس ایران اتفاق می افتد.بهتر است ناظر بازار پیغامی با عنوان« به اطلاع می رساند تمامی نمادهای بازار بورس و فرابورس با توجه به بررسي اثر افزايش نرخ خوراك طبق قانون بودجه سال 1393 و شفاف سازي و اطلاع رساني به بازار، متوقف شدند» منتشر کند تا خیال همه راحت شود!!!

امیدواریم هر چه سریعتر این اوضاع آشفته پایان یابد و روزی برسد که تعادل ( نه رشد شدید و نه افت شدید) بر بازار ما حکمفرما شود که لازمه آن حرفه ای شدن می باشد...

خبهمن بار دیگر به صف فروش رسید و به قیمت های 2 ماه و نیم پیش خود سلام گفت.این شرکت 35 الی 40 تومان تقسیم سود دارد، p/e سهم در حال سقوط به زیر 5 می باشد.تصورکنید با این تقسیم سود و این p/e آیا واقعا ریسکی برای این سهم وجود دارد؟ دلیل فروش چیست؟

زامیاد با اینکه زیانده نیست ولی با توجه به تحلیل های ناب کارشناسان حرفه ای بازار که معتقدند سهم باید به زیر 130 تومان برسد در حال سقوط است.این سهم باید به 100 تومان برسد ولی صدرا با زیان 208 تومانی به ازای هر سهم باید 230 تومان باشد یا خاور با آن زیان وحشتناک باید 180 تومان باشد.

بلوک وپارس نیز ماجرایی در این گروه شده است! اگر این بلوک تا پایان سال به فروش نرسد خودرویی ها بازهم سقوط خواهند کرد و توجهی هم به سودهای اعلامی سال آتی نخواهند داشت!

مدیر عامل ایران خودرو در گفتگو با بورس نیوز عنوان کرده : برنامه فروش بلوک وپارس یکی از اولویت های کاری "خودرو" به شمار می رود، به گونه ای که در حال انجام مذاکرات نهایی در این ارتباط می باشیم.

در این گروه به  نقل از رویترز، شرکت خودروسازی رنوی فرانسه اعلام کرد: ارسال محموله‌های قطعات خودرو به ایران را از سر گرفته است که انتظار می‌رود تولید خودروهای این شرکت در ایران در نیمه نخست 2014 افزایش یابد.

در گروه انفورماتیکی همه نمادها به جز مفاخر که p/e بیش از 19 دارد با افت قیمت روبرو شدند.عده ای سرمایه دار از سهام شناوری یک سهم سو استفاده می کنند و با سفته بازی عده ای را به دنبال خود به خرید سهم های حبابی می کشانند و خود به فروش سهم با قیمت های بالا می پردازند!

ساختمانی ها با p/e  های بسیار پایین همچنان صف فروشند .بسیاری از شرکت های این گروه nav های بالایی دارند ولی متاسفانه بازار در این شرایط تحلیل پذیر نیست  و فقط به فکر فروش است.همه ساختمانی ها امروز صف فروش بودند.

اخابر بار دیگر به زیر 300 تومان سقوط کرد.سهمی که با جو سازی و حاشیه سازی عده ای گفته می شد تا 800 تومان نیز رشد می کند.ولی همین افراد خود در صف های اول فروش سهم بودند.همراه اول که همواره سهم کم ریسکی بوده است معاملات متعادل و مثبتی را تجربه کرد.شرکتی که در مجمع خود ( در اردیبشهت سال آتی) نیز سود خوبی تقسیم خواهد کرد.

بانکی ها که  از هیچ مورد منفی که این روزها بازار به دلیل آنها فشار عرضه ها را تجربه کرده اند، تاثیر نمی پذیرند همچنان در حال اصلاح هستند.حقوقی ها در این گروه بیشتر خریدار هستند ولی فشار فروش های سنگین مانع از رشد آنها می شود.برخی سهام این گروه از جمله وبملت،وپارس ،وپاسار و وتجارت و البته وبصادر قیمت های جذابی دارند و در صورت افت بیشتر اگر بازار بازگردد رشد خوبی خواهند داشت.وبصادر در آستانه سقوط به زیر قیمت اسمی ست و با ادامه جو منفی این اتفاق خواهد افتاد.وبملت نیز امروز برای برگزاری مجمع افزایش سرمایه متوقف شد.

در این گروه مدیرکل اقتصادی بانک مرکزی با اشاره به اجرای فاز دوم قانون هدفمندی یارانه‌ها در سال آینده،‌ گفته: برای مهار انتظار تورمی، تجدید نظر در نرخ سود بانکی برای سال آینده ضروری است.

سنگ آهنی ها نیز طعم تلخ صف فروش را امروز چشیدند.همانطور که در تحلیلی نیز بررسی کردیم از لحاظ آماری 30 درصد بهره مالکانه تصویب شده از سوی مجلس بهتر از 5 درصد فروش شمش فولاد خوزستان است که در سال قبل به تصویب رسید و علت پایین آمدن سهام این دو غول سنگ آهنی را می توان جو منفی حاکم بر بازار دانست.

دارویی ها ریسکی ندارند ولی تحت تاثیر جو منفی افت قیمت را تجربه می کنند.اولا این شرکت ها در 12 ماهه نیز حرف هایی برای گفتن خواهند داشت ثانیا گزارش سال 93 دو شرکت از این گروه نشان داد که برای سال آتی نیز می توانند سود های قابل قبولی در اولین گام اعلام نمایند

در سرمایه گذاریها ونیرو صف خرید داشت و وبوعلی همچون روزهای گذشته مثبت بود.واتی با توجه به تعدیل مثبت شیران تا صف خرید نیزپیش رفت ولی در نهایت با افت قیمت به معاملات خود پایان داد.ونیرو که در 12 ماهه واقعی سال 92 مبلغ 77 تومان به ازای هر سهم محقق کرده در سه ماهه اول سال مالی منتهی به 31 شهریور 93 مبلغ 56 ریال محقق کرده است.

در پتروشیمی ها پتروشیمی کازرون با 10 هزار سهم معامله 5 درصد رشد قیمت را تجربه کرد.شیران در 12 ماهه واقعی 779 تومان به ازای هر سهم محقق کرده است این در حالی ست که آخرین پیش بینی سود سال 92 مبلغ 745 تومان بوده است.واتی نیز به همین واسطه تعدیل مثبت خواهد داد.

در این گروه سازمان خصوصی سازی 17 درصد از سهام فارس به تعداد 4 میلیارد و 214 میلیون و 64 هزار و 370 سهم را روز یکشنبه 11 اسفند ماه جاری در بورس عرضه خواهد کرد.شرایط عرضه این بلوک مدیریتی عبارت است از قیمت تابلوی بورس در روز عرضه (معدل بسته شدن قیمت در روز قبل از عرضه) بعلاه 30 درصد به شرط آنکه از 22251 ریال کمتر نباشد.ارزش کل این بلوک 93 هزار و 767 میلیارد و 146 میلیون و 296 هزار و 870 ریال بصورت نقد و اقساط (30 درصد نقد و مابقی طی چهار سال) می باشد.

در غذایی ها ،غدشت، غمهرا و غگرجی مثبت بودند و سایر نمادها منفی معامله شدند. غدام نیز با توجه به تعديل پيش بيني درآمد هر سهم، متوقف شد.دیروز نیز زمگسا برای تعدیل متوقف شده بود.

در معدنی ها دو قلوهای ذغال سنگی با پی بر ای های بالا صف خرید تشکیل دادند و کمنگنز و کدما نیز صف خرید داشتند.

در پالایشی ها تمامی نمادها قرمز رنگ بودند.تلاش های زیادی برای مثبت نگه داشته شدن شبندر شد ولی در نهایت با معاملات منفی به کار خود پایان داد.افت زیادی برای سهم متصور نیستیم.شاوان با خبر عرضه بلوکی مجدد 50 درصدی اش منفی بود.شایان ذکر است قرار است بار دیگر این بلوک با قیمت 5700 تومان برای فروش آگهی شود.بار قبل در روز 16 دی ماه این بلوک با قیمت حداقل 57443 ریال عرضه شد که مشتری نداشت.

 فولادی ها نیز این روزها همگام با بازار افت می کنند.فولاد مبارکه که پتانسیل اعلام سود 90 تومانی در 12 ماهه را دارد با معاملات بلوکی فعلا کنترل می شود.ترس اصلی این گروه از افزایش نرخ حامل های انرژی ست که قرار است از تیر ماه سال بعد افزایش یابد.

در این گروه در رابطه با 7 طرح بزرگ فولادی گفته شده که  ال‌سی طرح‌های فولاد سفیددشت و قائنات گشایش شده و عملیات به سرعت در حال انجام است هم چنین در مورد طرح فولاد نی‌ریز نیز چند هفته پیش با شرکت سرمایه‌گذاری غدیر برای مشارکت 65 - 35 درصد توافق شده است.

در سیمانی ها به جز سدشت که مثبت بود سایر نمادها افت قیمت و صف فروش را تجربه کردند .در این گروه سکارون سود هر سهم سال مالی جاری خود را از 1626 ریال به 1326 ریال کاهش داده ودر 9 ماهه نیز 78 درصد پوشش داده است.علت تعدیل منفی کاهش تولید و فروش بوده است.

 



مطالب مشابه :


آن چه در شورای اداری شهرستان گذشت

وی با اشاره به وضعیت کنونی پتروشیمی کازرون خوشبختانه وضعیت عمومی کشور خوب است و ما




بیدزرد کازرون

ایل من قشقایی - بیدزرد کازرون - - ایل من (پتروشیمی کازرون) دانلود پس زمینه (WallPaper)




بی سامانی محیط زیست، آینه ی تمام قد ضعف های مدیریت کازرون

کازرون نوشت - بی در وضعیت آن، حتی ی ساخته شدن پتروشیمی در کازرون می­دهد




چرا بازار پایه ای ها پیشتاز کسب بازدهی مثبت شده اند؟

بورس نیوز ، مجموعه هایی که در این بازار درج می شوند معمولاً از وضعیت پتروشیمی کازرون




تب پتروشیمی‌ها فروکش کرد

EPSnews - تب پتروشیمی‌ها فروکش کرد - اخبار/ گزارش و تحلیل بازار سهام (بورس) درسود نیوز/ قیمت




خبرهای مراکز - 11 اردیبهشت ماه 91

بازدید دانشجویان دانشگاه پیام نور شیراز از مجمتع پتروشیمی وضعیت سه تن کازرون : رشد و




داستان تعرفه ی برق گرمسیری برای شهرستان کازرون به روایت هفته نامه ی بیشاپور

بابونه - داستان تعرفه ی برق گرمسیری برای شهرستان کازرون به روایت هفته نامه ی بیشاپور -




گزارش بازار دوشنبه 21 بهمن ماه 92

که نمادهای پتروشیمی و بزرگ تا روشن شدن وضعیت نرخ ها پتروشیمی کازرون با 10 هزار




تندیس ناصر دیوان کازرونی بسازید!

قهرمان کازرون مواجه با یک وضعیت مشکلی شدیم در و ساخت پتروشیمی و بیمارستان و




برچسب :