منطقه جغرافیایی

قاریاغدی درپنج کیلومتری میاندوآب به طرف جاده شاهیندژ و  همسایه گی روستاهای نصیرکندی ، حیدر آباد و قشلاق واقع شده است و شهرک میاندوآب نیز در زمینهای قاریاغدی قرار گرفته است.      شهر میاندوآب در استان آذربایجان غربی ایران قرار دارد. این شهر در جنوب دریاچه ارومیه و جنوب شرقی استان آذربایجان غربی و میان دو رود زرینه‌رود و سیمینه‌رود واقع است. این شهر در جنوب دریاچه ارومیه و جنوب شرقی استان آذربایجان غربی قرار دارد.

ساکنان شهر ترک‌زبان و روستاهای شمالی و شرقی آن نیز ترک‌زبانند و در برخی از روستاهای غربی و جنوبی مردمان کرد ساکنند

رودخانه زرینه‌رود (جغاتو) نام رودی است در شمال غربی ایران که در جنوب شرقی  آذربایجان قرار دارد. این رودخانه با طول ۲۳۰ کیلومتر طولانی‌ترین رود استان است که طول شهرستان شاهین دژ و میاندواب را می‌پیماید واز کنار جنگل های قاریاغدی میگذرد و سرانجام به دریاچه ارومیه می‌ریزد.

سرچشمهٔ این رود از کوه‌های «چهل چشمه» در شهرستان سقز  است و در شهرستان تکاب رودخانه‌های خور خوره و ساروق و در شهرستان شاهین دژ رودهای هولاسو و هاچه سو و محمودآباد و آجرلو چای و در شهرستان میاندواب رود لیلان چای به آن می پیوندند بر روی این رودخانه سد قرار دارد که میزان آب خروجی را تنظیم می‌کند. در گذشته سیلاب‌های ناشی از این رودخانه روستاهای زیادی را در بر می‌گرفت.

در دورهٔ سلطهٔ مغولان در ایران این رودخانه را با نام مغولی «چغنو» یا «جغتای» بر گرفته از نام پسر دوم چنگیزخان به خاطر خروشان بودن آن می‌نامیده‌اند و امروزه به زبان محلی به آن چیغاتو (جَغَتی - جَغَتو) می‌گویند

 


مطالب مشابه :


شهرستان میاندو آب

ایرانگردی-گردشگری-نقشه-ایران-تور-سفر شهرستان مهاباد دارای جاذبه های طبيعی و تاريخی




ويژگيهاي جغرافيايي، تاريخي، سياسي و اداري شهرستان مياندوآب:

۩۞۩ میانــدوآب ۩۞۩ ويژگيهاي جغرافيايي، تاريخي، سياسي و اداري شهرستان نقشة پراكنش




منطقه جغرافیایی

قاریاغدی درپنج کیلومتری میاندوآب به طرف جاده چای و در شهرستان میاندواب رود لیلان




تاریخ میاندواب

تاریخ شهرستان میاندوآب. و الكتروتکنيك و در سال تحصيلي90-89 رشته هاي مكانيك خودرو ، نقشه




برچسب :