روماتیسم غیر مفصلی

روماتیسم نوعی بیماری است كه میتواند حاد یا مزمن باشد و بیشتر در مفاصل رخنه میكند وجه اشتراك آنها درد و تورم مفاصل بوده و عامل به وجود آورنده ان میتواند یك استرپتوكوك یا نوعی ویروس باشد. این بیماری 284 نوع مختلف دارد كه بعضی بهبود میبخشند ولی عده دیگر به هیچ وجه به دوا پاسخ نمیدهند. عده ای دیگر كشنده بوده و گروه بعدی فقط باعث درد میشوند نوعی از این بیماری در اثر رطوبت هوا فرد را مبتلا میكند و باعث تغییر شكل مفاصل میشود. تحقیقات درباره این بیماری از سال 1977 جنبه آكادمیك پیدا كرد.

 عموم مردم با شنیدن بیماری روماتیسم به یاد التهاب مفاصل می افتند وروماتیسم را به عنوان بیماری میشناسند که مفاصل را درگیرمیکند ولی در حقیقت تمام روماتیسمها مفصلی نیستند و روماتیسمهایی وجود دارند که مکانهای دیگر بدن را درگیر میکنند . در اینجا به تعدادی از این روماتیسمها اشاره میکنیم.

انواع روماتیسم غیر مفصلی :

1-فیبرومیالژی (فیبروزیت)

فیبرومیالژی اولیه به صورت دردهای مزمن و منتشر اسکلتی-عضلانی همراه با نقاط متعدد حساس به لمس تعریف میشود.در این تعریف عدم وجود نشانه های مربوط به بیماریهای بافت همبند یا سایر بیماریها نیز گنجانیده میشود.از آنجایی که علایم بیماری به صورت ذهنی و غیر عینی بوده و در موارد زیادی با اختلال خواب, احساس خستگی مزمن, سردرد,سندرم روده تحریک بذیر همراه است ,در رابطه با تقسیمبندی آن به عنوان یک بیماری به جای "سندرم بدحال بودن" عقاید متضادی وجود دارد. بیماران معمولا مضطرب وافسرده هستندو در تمام ابعاد زندگی احساس نارضایتی میکنند.با این حال خصوصیات ویژه افسردگی با استفاده از تستهای روانشناسی معمولا یافت نمیشود و از طرف دیگربه نظر میرسد احساس درد و خستگی مزمن میتواند سبب افسردگی و اضطراب شود. در این بیماران ناهنجاری خاص آناتومیکی ,ایمونولوژیکی یا بیوشیمیایی یافت نمیشود. کاهش آستانه درد به هنگام فشار در نقاط خاص سبب ایجاد تلاشهای بیثمری جهت تعیین محل اختلال در اعصاب محیطی و ارتباط دادن این بیماری به اختلال در روند ایجاد درد شده است.

شیوع این بیماری در مردان خیلی کمتر از زنان در کشورهای در حال توسعه  است. برای درمان باید بر غیر مخرب بودن طبیعت بیماری تاکید شود و پزشک در رابطه با تجویز داروهای ضد افسردگی باید با احتیاط عمل کند.

2- سندرم تونل کارپال:

علایم این بیماری شامل احساس کرختی ودرد در سطح کف دستی سه انگشت اول و گاهی نیمه خارجی انگشت چهارم میباشد.ممکن است درد به طرف بالا یعنی به سمت شانه نیز منتشر شود که در این صورت ممکن است با سندرم دیسک گردنی اشتباه گرفته شود.کاهش حس, ضعف در حرکات ابداکشن شست از علایم این بیماری است. سندرم تونل کارپال ناشی از یکسری عوامل است که سبب فشار بر عصب مدین در هنگام عبور از کانال استخوانی قدام مچ دست میشوند.

تشخیص بیماری با با مطالعه الکتریکی عصب مسجل میشود.

                   تصویر برداری رزونانس مغناطیسی  میتواند در تعیین علت و هدایت درمان که شامل محدود کردن حرکات مچ دست ,تزریق کرتیکوسترویید,آزاد کردن لیگامن عرضی به روش جراحی است مفید باشد.

3-سندرم تایتز:

این سندرم دارای یک درد غیر معمول قفسه صدری است که ممکن است با دردهای احشایی اشتباه شود. در محل اتصال یک یا چند غضروف دنده ای ,غالبا یکطرفه ,به استرنوم تورم وجود دارد.

نمونه های تهیه شده از نقاط گرفتار نشان دهنده فیبروز التهابی مزمن میباشد.ممکن است این سندرم به دلیل سرفه های مزمن باشد.در بعضی مواقع تزریق تریا مسینولون به درون ضایعات سبب درمان میشود. این سندرم را میتوان با عدم وجود علایم التهابی از سایر التهابهای شایعتر دنده ای –غضروفی افتراق داد.


مطالب مشابه :


روماتیسم غیر مفصلی

روماتیسم نوعی بیماری انواع روماتیسم غیر مفصلی : دانلود کتاب های پیام نور .ppt




لوپوس( Systemic lupus erythematosus SLE ) چيست

روماتیسم مفصلی هم نوعی درد مفصلی ممکن است چند ساعت تا چند ماه دانلود ppt فرهنگ




تست نوار عصب و عضله چگونه در تشخيص بيماري كمك مي كند

درمان دیسک کمر - تست نوار عصب و عضله چگونه در تشخيص بيماري كمك مي كند - درمان بدون جراحی دیسک




ليست آزمايش ها

(ppt ) دانلود ESR تحت شرایطی مانند بیماری های اتو ایمیون به ویژه روماتیسم مفصلی، در عفونتها




سلنیوم Se

آموزش شیمی دبیرستان / استان خوزستان - سلنیوم Se - آموزش شیمی دبیرستان / استان خوزستان - آموزش




مقالات سایت جامعه مجازی طب فیزیکی و توانبخشی ایرانیان

پروفسور بیژن فروغ - مقالات سایت جامعه مجازی طب فیزیکی و توانبخشی ایرانیان - درمان دیسک کمر




معرفی دکتر سید ماشاء الله فرخنده (کشفی)

ایشان سالها پیش خود مبتلا به بیماری های مختلفی مثل روماتیسم مفصلی: روماتیسم (Powerpoint




آناتومی و فیزیولوژی درد (Anatomy and physiology of pain)

*کپسول مفصلی (شامل اصطلاحات،اختلالات و بیماریهای روماتیسمی و روماتیسم خارج مفصلی)




برچسب :