آشنایی با هورمون و هورمون تراپی(نویسنده؛عسل؛تی اس شیرین)

هورمون و ...

سلام دوست جونیای خودم...امروز می خوام براتون مطالبی در مورد هورمون تراپی و مصرف هوررمون در ترانس های دختر خانوم خوشگل بذارم که از سایت و وبلاگ ها ی مختلف جمع آوری کردم.

اول می خوام را جع به داروهای آنتی آندروژن بدونیم,آندروژن چیه؟

آندروژن یک نام کلی برای ترکیبات ساخته شده صنعتی یا تولید شده در بدن (هورمونهایی مانند تسترون) که دارای خواص آندروژنیک هستند.

این ترکیبات با اتصال به گیرنده های آندروژنیک در سلولها پیشرفت یا بروز صفات مردانه را تحریک یا کنترل میکنند. این صفات میتوانند مربوط به فعالیت اندامهای جنسی مردانه باشند (مانند رشد بیضه) یا پیشرفت صفات ثانویه جنسی در مردان  مانند رشد موهای ریش و آکنه اغلب آندروژنها خواص آنابولیک مانند رشد سلولهای عضلانی و تحریک ساخت هموگلوبین نیز دارند. برخی ترکیبات آندروژنیک به صورت طبیعی در بدن خانمها نیز تولید میشود که افزایش تولید آنها در برخی بیماریها روی میدهد.

اول از همه باید می خوام براتون راجع به مو و تاثیر آندروژن بر موی سر بگم,لازمه که بدونین آندروژن‌ها مهمترین عامل کنترل رشد موی سر انسان هستند. رشد سبیل، موهای زیر بغل و ناحیه کشاله ران به آندروژن‌ها وابسته است. موی سر پس از بلوغ به هورمون‌های مردانه (آندروژن‌ها) واکنش منفی نشان داده و به مرور سبب کاهش تعداد و ریزش آن‌ها می‌شود!!!!

بدین سبب داروهای آنتی آندروژن هستند که ریزش مو مدل مردانه را قطع! و داروهایی نیز که باعث تغییر در الگوی رویش مردانه می شوند...به این سبب داروهای آنتی آندروژن به دسته ی زیر تقسیم می شوند:

تریپتورلین

سیپروسترون

فلوتامید

فیناستراید

از بین رده بندی ای که براتون گفتم عموما فیناستراید برای درمان ریزش مو به همراه ماینوکسیدیل برای تغییر در الگوی مو از مردانه به زنانه به کار می رود, که جدا از ترانس ها! برای درمان ریزش مو در آقایان نیز به کار می رود.

فیناستراید در سطح مولکولی باعث تحریک رشد موهای تازه می‌شود. این ماده بصورت آزا-استروئیدی ساختگی و با قدرت زیاد به صورت آنتاگونیست غیررقابتی و انتخابی به صورت برگشت ناپذیر  فعالیت آنزیمی را که باعث تبدیل هورمون جنسی مردانه (تستوسترون) به فرم فعال آن در فولیکول مو می‌شود مهار می‌کند.

تستوسترون هرمونی است که بر روی پوست، فولیکول مو، غدهٔ پروستات، غدد سبابه و ایجاد کنندهٔ چربی پوست تاثیرگذار است. بافتهای فولیکول مو به فرم خاصی از تستوسترون به نام DHT حساس می‌باشند. تستوسترون توسط آنزیمی به نام ۵ آلفا ردوکتاز reductase) ۵) تبدیل به DHT می‌شود. فیناستراید عمل این آنزیم را مهار کرده و بنابراین از تبدیل تستوسترون به DHT جلوگیری می‌کند. ۵ آلفا ردوکتاز بر دو نوع تیپ ۱ و ۲ می‌باشد. تیپ ۱ بیشتر در نمود چربی و تیپ ۲ بیشتر در فولیکول مو و بافت پروستات وجود دارد. مردانی که سطح آنزیم تیپ ۲ آنها طبیعی یا بالا است میزان DHT طبیعی بالا داشته و بیشتر به ریزش موی مردانه و بزرگی خوش خم پروستات دچار می‌شوند. فیناستراید سبب مهار تیپ ۲ این آنزیم می‌شود. سطح DHT را پایین آورده و احتمال ریزش موی مردانه و نیز بزرگی خوش خیم پروستات را کاهش می‌دهد.  نیمه عمر پلاسمایی این دارو ۸ ساعت می‌باشد و اثرات بیولوژیکی آن برای زمانی طولانی تر به جا می‌ماند.

فیناستراید به صورت دو قرص 1 میلی و 5 میلی موجوده که برای جلو گیری از ریزش دوز 1 میل استفاده می شود و 5 میلی برای درمان بیماریهای مثل سرطان پروستات استفاده می شود.

لازمه که بدونید بعضی از داروها صرفا خاصیت آنتی آندروژن دارند مانند نیلو تامید Eulexin ﮐه ﺑه ﻣﯿﺰان ۳۰۰ میلی ﮔﺮم در روز و ‫فلوتامید ﺑه ﻣﯿﺰان ۲۵۰ میلی ﮔﺮم و ﺳه ﺑﺎر در روز ) قابل اﺳﺘﻔﺎده ھﺴﺘﻨﺪ.

اﻟﺒﺘه اﺳﺘﻔﺎده از اﯾﻦ ‫داروھﺎ ﺑه تنهایی ﮐﺎر درﺳﺘﯽ نیست ، زﯾﺮا باعث تحریک تولید ﮔﻮﻧﺎدوﺗﺮوﭘﯿﻨﮭﺎ و متعاقبا تولید آﻧﺪروژن ( هورمون مردانه ) می‫ﺷﻮد!

پس اگه ترانس دختری هستید که فعلا بنا به دلایلی هنوز نمی تونید هورمون تراپی را شروع کنید و باید در لباس مردانه قسمتی از زندگی خودتون رو سر و سامان بدید,در عین حال نگران زیبایی موهای خودتون هستید!

درمان با فیناسترید 1mg یا مینوکسیدیل جهت درمان طاسی و تبدیل فرم رویش موی مردانه به زنانه! می تواند کمک مناسبی باشد! می توانید به پزشک نیز مراجعه کنید.

قسمت بعد,سیپروسترون:

سیپروترون استات یک هورمون جنسی ساختگی است که مانع از تأثیر هورمونهای جنسی مردانه میشود.

سیپروترون به همراه استروژن برای درمان آکنه حاد در زنان مقاوم به درمان تجویز میشود. این دارو برای درمان رشد موهای زائد (هیرسوتیسم) در زنان نیز بکار می رود. سیپروترون بهمراه استروژن اثر ضدبارداری دارد.

این دارو به دلیل آثار آنتی آندروژنی‍ک در مردان در درمان سرطان پروستات استفاده میشود.

مهار عملکرد آندروژنها باعث کاهش بافت عضلانی و مردانه میگردد.
برای این منظور در اروپا بیشتر سیپروترون استات مصرف میگردد!!

توجه:از مهار کننده های آندروژنی غیر استروئیدی مثل فلوتامید میتوان استفاده کرد. این دارو علائم ظاهری مردانه را از بین میبرد ولی بطور ثانوبه میزان تستوسترون را بالا میبرد!!

ﺳﯿﭙﺮوﺗﺮون اﺳﺘﺎت ( آﻧﺪروﮐﻮر ) و نیز ﭘﺮوژﺳﺘﺮوﻧﮭﺎ در دوز کافی ‫ﻗﺎدرﻧﺪ فعالیت ﮔﻮﻧﺎدوﺗﺮوﭘﯿﻦ را با مکانیسم فید بک ( بازخورد ، برگشت ) ﮐﻨﺘﺮل کنند. ﺑﻨﺎﺑﺮاﯾﻦ ﺑﺮای اﯾﻦ ﻣﻨﻈﻮر میﺗﻮان از ‫داروﯾﯽ مثل ﻣﺪروﮐﺴﯽ ﭘﺮوژﺳﺘﺮون اﺳﺘﺎت ﺑه ﻣﯿﺰان ۱۰ - ۵ میلی ﮔﺮم در ( از اول هر ماه - به مدت 10 روز ) اﺳﺘﻔﺎده ﮐﺮد.

ﮐﻠﯿه داروھﺎی ﻓﻮق دارای اﺛﺮات جانبی ھﺴﺘﻨﺪ ﮐه برخی از اﯾﻦ اﺛﺮات ناشی از ﻣﺎھﯿﺖ طبیعی آﻧﮭﺎﺳﺖ. مانند ‫ﮐﺎھﺶ و تحلیل ﻣﺎھﯿﭽه ھﺎ، ﮐﺎھﺶ ھﻤﻮﮔﻠﻮﺑﯿﻦ و ﻗﺪرت بدنی و برخی ﺑﯿﻤﺎران نیز از ضعف بدنی و اﻓﺴﺮدﮔﯽ ‫شکایت می کنند .

داروی ضد آﻧﺪروژن موثر ، ﺳﯿﭙﺮوﺗﺮون اﺳﺘﺎت اﺳﺖ و ﮔﺰﯾﻨه دوم ﺑﺮای اﯾﻦ ﻣﻨﻈﻮر اﺳﭙﯿﺮوﻧﻮﻻﮐﺘﻮن می باشد. ‫ﺳﯿﭙﺮوﺗﺮون با دوز ۱۰۰ میلی ﮔﺮم و اﺳﭙﯿﺮوﻧﻮﻻﮐﺘﻮن با دوز ۲۰۰ ـ ۱۰۰ میلی ﮔﺮم در روز ﺑﮑﺎر میروﻧﺪ.

اﺳﭙﯿﺮوﻧﻮﻻﮐﺘﻮن ﺑه ﻋﻨﻮان داروﯾﯽ در رﻓﻊ ﻣﻮھﺎی زاﺋﺪ در زﻧﺎن تجویز میﺷﻮد و ﻗﺎدر اﺳﺖ بخشی از ‫ھﻮرﻣﻮﻧﮭﺎی ﻣﺮداﻧه را ﺑه ﻓﺮم زﻧﺎﻧه تبدیل کند. ﻻزم ﺑه ذﮐﺮ اﺳﺖ ﮐه در ﮐﺸﻮر آﻣﺮﯾﮑﺎ از ﻣﺪروﮐﺴﯽ ﭘﺮوژﺳﺘﺮون اﺳﺘﺎت به دلیل ﻋﻮارض و ھﺰﯾﻨه ﮐمﺘﺮ ﺑه ﺟﺎی ‫ﺳﯿﭙﺮوﺗﺮون اﺳﺘﻔﺎده میﺷﻮد، ھﺮﭼﻨﺪ ﻗﺪرت و ﻋﻤﻠﮑﺮد آﻧﺮا ﻧﺪارد.

ﺗﻮﺟه
‫1- طبق ﺗﻮﺿﯿﺤﺎت ﻓﻮق، ﺑﺮای ﺣﺬف ﻣﺸﺨﺼﺎت ﺟـ.ﻨـ.ﺴـ.ﯽ قبل از ﺑﺮداﺷﺘﻦ ﺑﯿﻀه ھﺎ، ﻣیﺗﻮان از داروھﺎﯾﯽ مثل ‫اﺳﭙﯿﺮوﻧﻮﻻﮐﺘﻮن با دوز ۲۰۰ ـ ۱۰۰ ﻣﯿﻠﯽﮔﺮم در روز و یا ﻣﺪروﮐﺴﯽ ﭘﺮوژﺳﺘﺮون اﺳﺘﺎت با دوز ۱۵ ـ ۱۰ میلی ‫ﮔﺮم - و یا ترجیحا از ۱۵۰ ـ ۱۰۰ ﻣﯿﻠﯽ ﮔﺮم ﺳﯿﭙﺮوﺗﺮون اﺳﺘﺎت در روز اﺳﺘﻔﺎده ﻧﻤﻮد .

اﯾﻦ داروھﺎ با ‫دوزھﺎی ﮔﻔﺘه ﺷﺪه ﻗﺎدرﻧﺪ ترشح LH را ﻣﺤﺪود ﮐﺮده و باعث ﮐﺎھﺶ تولید اﺳـ.ﭙـ.ﺮم و ھﻮرﻣﻮﻧﮭﺎی ﻣﺮداﻧه شوند ‫و بدین روش آﺛﺎر ﺛﺎﻧﻮﯾه ﺟـ.ﻨـ.ﺴـ.ﯽ را ﮐﺎھﺶ دھﻨﺪ. برخی اﻓﺮاد نسبت ﺑه ﻣﺼﺮف ﺳﯿﭙﺮوﺗﺮون حساسیت داﺷﺘه و ‫دﭼﺎر ﺧﺎرش در دﺳﺖ و پا و یا اﺣﺴﺎس ادرار ﺳﺤﺮﮔﺎھﯽ میشوند ﮐه بهتر اﺳﺖ از جایگزین های مربوطه استفاده کنند .
 

‫2- ﮔﺎه ﺑﺮای تحمل آﺳﺎﻧﺘﺮ و ﮐﺎھﺶ ﻋﻮارض ھﻮرﻣﻮن ﺗﺮاﭘﯽ، ﺑه بعضی از ﺑﯿﻤﺎران ﺑﺮداﺷﺘﻦ ﺑﯿﻀه ھﺎ Orchiectomy ﺗﻮﺻﯿه میﺷﻮد و ﺑﯿﻤﺎر میتواند آﻧﺮا ﺑﺼﻮرت سر پایی یا اﺳﺘﻔﺎده از بی حسی موضعی و یا بیهوشی عمومی اﻧﺠﺎم دھﺪ. با اﯾﻦ عمل دوز ﻣﺼﺮف داروھﺎی ھﻮرﻣﻮﻧﯽ و تا حد زﯾﺎدی ‫ﻋﻮارض جانبی آﻧﮭﺎ ﮐﺎھﺶ می یابد و در عین ﺣﺎل موثر تر عمل می کند .
 

با ﺑﺮداﺷﺘﻦﺑﯿﻀه ھﺎ، وﺿﻌﯿﺖ ‫ﺑﯿﻤﺎران و ھﻮرﻣﻮن ﺗﺮاﭘﯽ آﻧﮭﺎ ﻣﺸﺎﺑه زﻧﺎن ﺑﺪون ﺗﺨﻤﺪان اﺳﺖ ﮐه شامل ۱.۲۵ ـ ۰.۶۲۵ میلی ﮔﺮم ﻗﺮص ‫اﺳﺘﺮوژن ﮐﻮﻧﮋﮔه (ﭘﺮﯾﻤﺎرﯾﻦ) در ھﺮ روز ( 25 روز از ماه - 5 روز استراحت ) ﺑه ھﻤﺮاه ﻣﺼﺮف ۱۰ ـ ۵ میلی ﮔﺮم ﻗﺮص ﻣﺪروﮐﺴﯽ ﭘﺮوژﺳﺘﺮون ‫اﺳﺘﺎت در ۱۰ روز اول ھﺮ ﻣﺎه می باشد .


امیدوارم که توضیحات مفید واقع بشه.

ولــــــــــــی یادتون باشه ...برای استفاده از داروهای هورمونی حتما و حتما زیر نظر پزشک باشه...

قبل از شروع مصرف یک آزمایش کلی از آنزیم های کبدی بدبد و حداقل هر دو ماه این آزمایش رو تکرار کنید.

منابعی که استفاده کردم:ویکی پدیا,helpftm وبلاگ,وبلاگ دکتر مجید حقیقت.


مطالب مشابه :


سندرم تخمدان پلی کیستیک

فلوتامید. Tab Flutamide 250mg. نوعی داروی آنتی آندروژنی غیر استروئیدی است.برای مصرف در درمان سرطان




روش صحیح استفاده از آسپرین

رسید كه در مردانی كه در مراحل اولیه، مصرف فلوتامید را قطع كردند، خطر مرگ 3 و نیم .




پر مویی یا هیرسوتیسم در زنان وراههای برخورد با آن

اطلاعات جامع زنان و مامایی - پر مویی یا هیرسوتیسم در زنان وراههای برخورد با آن - - اطلاعات




تغییر نحوه پذیرش داروی لتروزل و فلوتامید در نسخ بیمه تامین اجتماعی

شورای هماهنگی انجمنهای داروسازان - تغییر نحوه پذیرش داروی لتروزل و فلوتامید در نسخ بیمه




کیست تخمدان

دیگر داروهای ضدهورمون مردانه فیناسترید و فلوتامید هستند اما این داروها گرانتر از




هورمون درمانی در ترانس سکشوال های مذکر به مونث

و همچنین از مهار کننده های آندروژنی غیر استروئیدی مثل فلوتامید میتوان استفاده کرد.




آشنایی با هورمون و هورمون تراپی(نویسنده؛عسل؛تی اس شیرین)

توجه: از مهار کننده های آندروژنی غیر استروئیدی مثل فلوتامید میتوان استفاده کرد.




سرطان پروستات

جلوگیری از تأثیر آندروژن بر روی بافت‌ها.مصرف فلوتامید، داروهای خوراکی مهار کننده آندروژن




برچسب :