سیاه و سپید (مقایسه سونی اکسپریا C و هواوی G700)
به طور معمول عیار و توانایی یک کمپانی را با پرچمداران آن میسنجند، اما اگر گشتی در بازار خرید بزنید، مشاهده میکنید که گوشیهای میان قیمت همچون ستونهایی استوار، بقای شرکتها را تضمین میکنند. به خصوص در بازاری همچون کشور ما که قدرت خرید مردم یکی از اولویتهای کاربران است، این دسته از گوشیها میتواند تاثیر بسیاری در فروش یک کمپانی داشته باشد.
چند روز پیش، یکی از گوشیهای جدید کمپانی پر آوازه ژاپنی به نام اکسپریا C وارد آزمایشگاه ما شد. سونی در آخرین محصول اکسپریایی خود، تصمیم گرفته تا یک نمونه ۵ اینچی را به رده دو سیم کارتههای خویش بیفزاید، اندازهای که تا پیش از این در بین دو سیم کارتههای این شرکت دیده نمیشد. سونی اکسپریا سی، دستگاهی است که به تنهایی نقش یک هوشمند را خوب بازی میکند و توانایی پشتیبانی از دو سیم کارت، قابلیت مجزای دیگری است که بدان افزوده شده است. چند روزی از حضور این گوشی نمیگذشت که هواوی G700، خیلی بی سر و صدا و با سری پایین که نشان از حجب و حیای این چینی داشت، زنگ آزمایشگاه ما را به صدا در آورد و برای یک رقابت پایاپای با Xperia C اعلام آمادگی کرد! کمی که در مشخصات G700 دقیق شدیم، متوجه تشابه نسبتا زیاد این دو مدل با یکدیگر گشتیم. هر دو نمایشگرهای ۵ اینچی و ابعادی نزدیک به یکدیگر دارند. از دو سیم کارت پشتیبانی کرده و چیپستهای مدیا تک بر روی آنها سوار شده و دوربینهای ۸ مگاپیکسلی وظیفه ثبت خاطرات را بر دوش میکشند.
با کمی تفکر، متوجه شدیم که پیشنهاد مقایسه این دو گوشی با یکدیگر (رنج قیمتی نزدیکی هم دارند)، میتواند ایده بسیار خوبی باشد. پس تصمیم گرفتیم تا یک مسابقه جذاب را بین این مدلهای دو سیم کارته ترتیب دهیم تا ببنیم کدامیک میتواند مبارز بهتری در مواجهه با رقیبش باشد. برای اینکه حال و هوای این مسابقه تا حدی متفاوت هم باشد، از دو طرفدار خارجی این گوشیها به نامهای هاوارد از هاوایی و سانی از سانتیاگو دعوت کردیم تا در پایان هر بخش، نقطه نظرات خودشان را درباره مدل محبوبشان بگویند.
مرحله اول: ظاهر و طراحی
میتوان به دو گوشی فوق، عنوان دو قلوهای غیر همسان را هم اتلاق کرد! G700 وزنی معادل ۱۵۵ گرم داشته و ضخامتش ۹ میلیمتر است و اکسپریا C هم با وزن ۱۵۳ گرمی خود، 8.9 میلیمتر ضخامت دارد و تنها یک میلیمتر ارتفاعش کمتر است. اگر از رو به رو به گوشیها بنگرید، ظاهر مستطیلی با گوشههای گرد، آنها را بیش از پیش شبیه میکند.
ضخامت بخش بالایی نمایشگر در اکسپریا C بیشتر است و درست قرینه این حالت را میتوان در G700 دید، چرا که وجود کلیدهای فیزیکی در زیر نمایشگر سبب شده تا قسمت پایینی گوشی پهنتر باشد.
البته در بخش جایگیری کلیدها، تفاوتها کمی بیشتر میشود. سونی از همان دکمه مشهور گرد خود در میانه سمت راست استفاده کرده و کلید یکپارچه صدا در زیر آن کار گذاشته شده است. در صورتیکه این کلید یکپارچه در G700 به سمت چپ منتقل شده و دکمه پاور نیز شباهت چندانی به مدل سونی ندارد! البته اکسپریا C از کلید اختصاصی شاتر برای دوربین هم بهره میگیرد تا یک دهن کجی جانانه به G700 کرده باشد! جک استاندارد 3.5 میلیمتری هر دو در بالا قرار دارد اما محل اتصال کابل میکرو یواسبی کاملا متفاوت است! با برگرداندن دو گوشی، لنزهای دوربین بیشتر از هر چیزی جلب توجه میکند که در کنار هر کدام تک فلاش دیود نوری دیده میشود. اسپیکر هم در پایین قرار دارد که حداقل در ظاهر، برای اکسپریا C بزرگتر است. اگر بخواهید به سیم کارتها و یا محل تعبیه کارت میکرو اسدی دسترسی بیابید، چارهای جز برداشتن درب پشتی نیست. برای این کار در گوشی هواوی یک زبانه در سمت راست وجود دارد که با کمک آن، میتوان به آسانی درب پشتی را باز کرد. اما در اکسپریا C، این عمل به مهارت بیشتری نیاز دارد و ممکن است بارها در حین این عملیات غیر ممکن! پشیمان شده و از خیر باز کردن درب پشتی گوشی بگذرید! با برداشتن این دربها متوجه نکته دیگری نیز میشوید. باتری G700 قابل دسترس و تعویض بوده اما برای سونی در زیر یک حفاظ فلزی پنهان شده است! (بالاخره G700 جواب دهن کجی اکسپریا سی را داد!).
هاوارد: G700 به خاطر داشتن کلیدهای فیزیکی در زیر نمایشگر، فضای بیشتری را در اختیار کاربر خودش میگذارد. همینطور باتری قابل دسترس و دربی که بسیار آسانتر باز میشود، سبب خواهد شد تا این گوشی تبدیل به محبوب قلبها شود!
سانی: جناب هاوارد، لطفا کمتر از الفاظ تخیلی استفاده بفرمایید! محبوب قلبها؟! فقط کافی است نگاهی به لوگوی سونی بیندازید تا متوجه محبوبیت بشوید! ضمن اینکه دکمه اختصاصی شاتر، موردی است که باید حسرت آن را خورده و فقط به درب پشتی خودتان که راحت باز میشود (کنایه به راحت از جیب در آمدن برخی از برندها!) بنازید!
مرحله دوم: نمایشگر
دو اندازه ۵ اینچی در همان ابتدا نشان میدهند که وارد مرحله نفس گیری شدهایم! البته G700 دارای سه کلید مجزا در زیر نمایشگر است و با توجه به اینکه اکسپریا از این کلیدها به صورت مجازی و درون نمایشگر خود بهره میگیرد، در اکثر مواقع تصویر شما در محصول هواوی بزرگتر خواهد بود (در زمان پخش عکس و فیلم، کلیدهای مجازی حذف میشوند).
اما تفاوت اصلی این دو زمانی ظاهر میشود که به وضوح تصویر آنها توجه کنید. جایی که G700 توانسته با رزولوشن ۱۲۸۰ در ۷۶۰ پیکسلی خود، در برابر ۹۶۰ در ۵۴۰ پیکسلی اکسپریا به خوبی قد علم کند و دانسیته را نیز تا رقم ۲۹۴ در مقابل ۲۲۰ بالا ببرد.
اما واقعیت این است که نمیشود همه چیز را تنها با اعداد به قضاوت گذاشت و تجربه کاربری، خود مهمترین عامل برای انتخاب بهترین است. به همین منظور تصمیم گرفتیم که فاز عملی را برای این گوشیها به اجرا بگذاریم.
در مرحله اول، دو محصول ۵ اینچی را در زیر نور آفتاب بردیم، خوانایی هر دو قابل قبول است اما اکسپریا کمی رنگ سفید را بهتر نشان داده و در کل روشنایی بهتری دارد.
دو تصویر زیر، مقایسه نمایشگرهای گوشیها در نور محیط است.
دو عکس یادگاری هم در فضای کاملا تاریک گرفتیم تا بیشتر متوجه کیفیت آنها در مقایسه با یکدیگر شوید (تصویر سمت راست مربوط به گوشی سونی است).
هاوارد: واقعا شما یک نمایشگر اچدی را رها میکنید و به سراغ یک مدل با دانسیته ۲۲۰ پیکسل میروید؟ عدم وجود کلیدهای مجازی هم سبب میشود تا همیشه فضای بهتری در کار با نمایشگر داشته باشید و عمق رنگی مشکی نیز در محصول هواوی بهتر است. در هر صورت تردید نداشته باشید که برنده این مرحله، G700 است و اکسپریا با آن زاویه دید افتضاح همیشگی، هیچ حرفی برای گفتن ندارد!
سانی: روشنایی بهتر یکی از موارد بسیار مهم در نمایشگرهاست! حاضر هستم شرط ببندم این تفاوت پیکسلی چندان هم مشهود نیست و ضمن اینکه کلیدهای مجازی شاید فضای کمی را اشغال کند، اما در عوض سهولت بهتری در استفاده داشته و جای آنها هم قابل تغییر است. راستی جناب هاوارد، اون نوار مشکی بی مصرف بالای نمایشگر G700 در زمان نشان دادن عکسها هم یادت نره!
مرحله سوم: سخت افزار
در مرحله قبلی، ابعاد نمایشگرها یکی بود اما وضوح تصویر آنها تفاوت داشت. ولی در این مرحله، هر دو گوشی از یک چیپست یکسان استفاده میکنند و بدین خاطر تعداد هستهها، نوع آنها، فرکانس و واحد گرافیکی کاملا یکسانی دارند. MT 6589 ساخت مدیا تک، چیپستی است که به دلیل قیمت بسیار مناسب و بازدهی قابل قبول (چهار هسته A7 چندان قوی نیستند)، در بسیاری از محصولات امروزی استفاده میشود و نباید از دیدن آن بر روی سونی مغرور و هواوی که خود یکی از سازندههای به نام چیپست است، چندان متعجب شد. البته در این بخش G700 کمی پیش دستی کرده و به دلیل استفاده از رم ۲ گیگابایتی، کمی برتری را از آن خودش کرده است.
بهتر است به سراغ آزمونهای خود برویم تا ببینیم این دو گوشی در مواجهه با یکدیگر چه عملکردی را نشان میدهند.
در نخستین گام به بنچمارک پی رسیدیم که در آن هر چه سرعت گوشیها در محاسبه عدد پی بیشتر باشد، عدد به دست آمده کمتر خواهد بود. با اینکه هستهها کاملا مشابه هستند، اما G700 با تفاوت نسبتا زیادی (۴۰۲ میلیثانیه در در مقابل 498) گوشی سونی را پشت سر گذاشت!
پس از آن نوبت به برنامه AnTuTu رسید که مراحل بسیار زیادی را بر روی گوشی تست کرده و در پایان یک امتیاز به آن اعطا میکند. در این بخش اکسپریا با کسب ۱۳۸۹۵ در مقابل ۱۳۵۴۷، عنوان گوشی قویتر را از آن خود ساخت. البته باید به این نکته توجه داشته باشید که وضوح تصویر بالاتر نمایشگر G700 سبب شد تا در بخش واحد گرافیکی (به دلیل فشار بیشتر برای پردازش)، نمره کمتری را بگیرد.
به نظر میرسد اکسپریا که از نتیجه آزمون نخست یعنی بنچمارک پی خیلی عصبانی بود، تصمیم گرفت تا در برنامه دیگری که درباره توانایی پردازنده است، قدرتمند ظاهر شود. به همین خاطر آنها را وارد برنامه CPU Prime کردیم که محصول سونی با کسب امتیاز ۳۰۹۷ در مقابل ۲۷۳۸، انتقام خوبی از G700 گرفت.
از آنجایی که رقابت خیلی نقس گیر شده بود، به سراغ برنامه Quadrant Professional رفتیم که عملکرد گوشیها را در چهار بخش سیپییو، واحد گرافیکی، حافظه و ورودی و خروجی میسنجد و یک امتیاز نهایی را به دستگاه اهدا میکند. عدد به دست آمده نشان داد که اکسپریا هنوز بیخیال G700 نشده و قصد دارد تا انتقام سختی را از این گوشی بگیرد! (۴۷۰۷ در برابر ۳۹۷۶)
در پایان این مرحله، در حالیکه گوشیها برای یکدیگر خط و نشان میکشیدند، آنها را وارد برنامه سنگین و طولانی Vellamo کردیم تا آزمون HTML 5 آن که مراحل آنلاین نیز دارد، به صورت هم زمان پاس کنند. پس از دقایق نسبتا طولانی، اکسپریا امتیاز ۱۴۷۱ و G700 رقم 1388 را به دست آوردند. البته از آنجایی که ما خیلی سمج هستیم! از بخش Metal هم در Vellamo که ترکیبی از 6 برنامه مختلف است، استفاده کردیم که این بار G700 با اختلاف کمی (471 در برابر 468) بهتر ظاهر شد.
در مرحله آخر به سراغ Bonsai رفتیم که بیشتر به عملکرد واحد گرافیکی میپردازد. از آنجایی که وضوح تصویر G700 بالاتر است، پس میتوان حدس زد که کار واحد گرافیکی یعنی PowerVR SGX544 سختتر بوده و امتیاز پایینتری را کسب خواهد کرد. عدد به دست آمده ۲۲۳۰ برای اکسپریا در برابر ۱۵۸۳، به خوبی نشان گر همین موضوع بود.
هاوارد: وضوح تصویر بیشتر، سبب شد که در خیلی از آزمایشات، نتایج تست به نفع اکسپریا نشان داده شود که این مورد صحیح نیست! چرا که اگر G700 هم چنین وضوح تصویر نا امید کنندهای داشت، حتما امتیازات بهتری میگرفت! ضمن اینکه در بعضی از آزمایشات باز هم برتر است.
سانی: بهتره جناب هاوایی انقدر فرافکنی نکنید و همه چیز را به گردن وضوح تصویر نیندازید. در آزمایشاتی که ربطی به این موضوع هم نداشته، اکسپریا خیلی خوب ظاهر شده و باید در کل گفت که نتیجه بهتر، نشان دهنده گوشی قدرتمندتر است. شما هم انقدر دنبال تشویش اذهان نباشید!
مرحله چهارم: نرمافزار
سیستم عامل هر دو گوشی، پیش قراول این روزهای (و شاید هم سالهای) بازار یعنی اندروید است و هر دو از نسخه 4.2 استفاده میکنند. البته اکسپریا از 4.2.2 و G700 از نسخه 4.2.1 بهره میگیرند تا شاید کمی محصول سونی، به روزتر به نظر برسد.
رابطهای کاربری اما تفاوتهای زیادی دارند. محصول سونی تا حد امکان به نسخه اصلی اندروید شبیه بوده اما G700 تفاوتهای آشکاری دارد. خوشبختانه در اکسپریا C سونی پس از مدتها تصمیم گرفت که یک فایل منیجر را به صورت پیش فرض بر روی گوشی تعبیه کند. این برنامه که File Commander نام دارد، ظاهر چندان گیرایی نداشته و در واقع کاچی بهتر از هیچی است! نوار اعلانات در منوی گوشی که در سمت چپ آن تعبیه شده است و پیش از این در مدلهایی چون Z1 و اولترا Z دیدیم، در این گوشی وجود ندارد و ظاهرا سونی تصمیم گرفته بین اغنیا و فقرا تفاوتهایی قائل شود!
در طرف مقابل هواوی از رابط کاربری خاص خودش بهره گرفته که در آن شما هیچ منویی ندارید و مانند آیفونهای اپل، همه چیز در صفحات اصلی ریخته میشود. البته قابلیت شخصی سازی خیلی خوبی در این بخش وجود داشته و میتوانید برنامه و بازیها را به خوبی دسته بندی کنید. اما از آنجایی که اکثر کاربران اندروید به داشتن منویی جداگانه عادت دارند، شاید این ترکیب خاص مورد استقبال بسیاری از افراد قرار نگیرد.
در کل تفاوتها در این بخش بسیار است و بهترین قاضی برای شناختن برترین گوشی، سلیقه شخصی خود فرد است تا ببیند با کدام اینترفیس، رابطه بهتری پیدا میکند.
هاوارد: هواوی در G700 از نسخه جدید رابط کاربری خودش استفاده کرده که تقریبا همه چیز را برای کاربر فراهم میآورد و برخلاف گوشی سونی که زحمت کشیده و همان اندروید را کمی رنگ کرده و به مشتری میدهد، دردسر بسیاری متقبل شده و تمام قسمتها را دستخوش تغییرات زیاد کرده است.
سانی: اندروید از نسخه ۴ به بعد دارای امکانات بسیار خوب و ظاهر قابل قبولی شده است و دستکاری برخی از سازندگان نه تنها آن را زیبا نمیکند، بلکه معجون بیمزه و ترکیب زشتی را جلوی کاربر میگذارد که هیچکس جز سازنده آن، لذت نخواهد برد! بخصوص اگر اصرار به شبیه سازی از سیستم عامل دیگر (کنایه به شباهت داشتن به iOS) داشته باشد، اوضاع بدتر خواهد شد! رابط کاربری سونی علاوه بر سبک و شیک بودن، به خاطر شباهت به نسخه اصلی اندروید، شانس بیشتری برای آپدیت دارد.
مرحله پنجم: دوربین
اگر بخواهیم به اعداد نگاه کنیم، در این بخش نیز به رقمهای مشابه ۸ مگاپیکسل برای دوربین عکاسی و توانایی فیلمبرداری فول اچدی در قسمت تصویربرداری برخورد میکنیم که هر دو لنز با یک فلاش دیود نوری همراهی میشوند.
از آنجایی که ما هم نیامدیم تا بخواهیم در تئوری گوشیها را مقایسه کنیم، پس دوربین آنها را فعال کرده و پای در میدان عمل میگذاریم! در ادامه عکسهای شکار شده توسط گوشیها را مشاهده میکنید که در شرایط کاملا برابری گرفته شدهاند.
پس از عکس به سراغ فیلمبرداری رفتیم تا ببینیم در این بخش چه تواناییهایی دارند. تنظیمات را بر روی فول اچدی گذاشتیم و به مدت یک دقیقه مشغول تصویر برداری شدیم. پس از آنکه فیلمها را به تماشا نشستیم، تفاوتها نسبتا زیاد بود! اولین نکته جالب حجم بالای فیلم در G700 بود که نزدیک به 175 مگابایت میشد، رقمی که برای اکسپریا در حدود 135 بود. مورد دیگر ضبط فیلم در قالب 3gp برای G700 و همچنین وضوح تصویر ۱۹۲۰ در ۱۰۸۸ پیکسل بود که این عدد ۸۸ کمی شبهه بر انگیز است!
در مقایسه با یکدیگر، اکسپریا C توازن نوری خیلی بهتری در ضبط تصاویر دارد و G700 در محیطهایی که نور به همراه سایه حضور دارد، تصویر مطلوبی را ارایه نمیکند. در مقابل ضبط صدا در این گوشی قویتر بوده و میزان نویز آن در محیطهای کم نور، پایینتر است.
البته باید این نکته را هم یادآور شد که در کل کیفیت فیلمبرداری هیچکدام چنگی به دل نمیزند!
هاوارد: اگر نگاه دقیقی به عکسها بیندازید، متوجه نویز پایین عکسهای گرفته شده توسط G700 خواهید شد. ضمن اینکه در حین فیلمبرداری صدای محیط خیلی خوب ضبط میشود و این گوشی گزینه بسیار مناسبی برای ضبط خاطرات ممتد شماست!
سانی: عکسها نشان میدهد که اکسپریا C رنگها را بسیار بهتر نشان میدهد و به خصوص در محیط تاریکتر (مثل تابلوی نقاشی)، نور فلاش، تصویر را مرده نمیکند (تیکه به G700). همچنین فرمت mp4 در فیلمبرداری خیلی معقولانهتر از 3gp به نظر میرسد!
مرحله ششم: پخش چند رسانهای
بسیاری از افراد، یکی از ترسهایی که درباره پردازندههای مدیاتک دارند، تردید درباره توانایی آنها در پخش فیلمهای با کیفیت است. به همین منظور ما از کلیپ فول اچدی بر روی گوشیها بهره گرفتیم که به خوبی از پس اجرای آن بر آمدند. در پخش فیلم، نمایشگرهای ۵ اینچی گزینههای ایدهآلی هستند اما G700 به واسطه نمایشگر اچدی و زاویه دید مطلوبتر، در این قسمت برتر ظاهر میشود. در مقایسه اسپیکرها باید کمی اکسپریا C را بالاتر دانست، چرا که صدای بلندتری را از خود پخش میکند.
هاوارد: نمایشگر اچدی تیر خلاص بر پیکر اکسپریا است تا حداقل در این بخش، خانم سانی نتواند خیلی زبان درازی کند! ضمن اینکه زاویه دید نمایشگر محصول سونی بخصوص در صحنههای تاریک، به قدری بد است که توصیه میکنم اصلا به آن نگاه نکنید!
سانی: شما به جای تخریب گوشی دیگر، به تعریف از محصول خود بپردازید. به خصوص با اسپکیر الکیتان که به زور صدایی از آن شنیده میشود (این را بیشتر از روی عصبانیت گفت!).
مرحله هفتم: باتری
اگر به اعداد آمپر باتری توجه کنیم، اکسپریا با عدد ۲۳۹۰ میلیآمپر، بالاتر از G700 با رقم ۲۱۵۰ قرار میگیرد. با توجه به وضوح تصویر پایینتر نمایشگر (که میبایست سبب مصرف کمتر هم شود)، میتوان نتیجهگیری کرد که اکسپریا بایستی عملکرد بهتری داشته باشد. البته ما به این اعداد اکتفا نکردیم و تصمیم گرفتیم تا خودمان در عمل شاهد عملکرد آنها باشیم. به همین منظور گوشیها را تا انتها شارژ کرده و سپس یک فیلم اچدی را بیش از ۱ ساعت بر روی آنها پخش کردیم. بعد از آن کمی به وبگردی پرداخته و قبل از خواب، چند عکس نیز با آنها گرفتیم. در پایان این کارها عدد باتری سونی بر روی ۹۰ و هواوی ۸۸ ایستاد که نشان از عملکرد خوب هر دو داشت (باید به این مورد توجه داشته باشید که درون هیچ کدام سیم کارت نبود و به همین خاطر مصرف کمتری داشتند).
البته این پایان ماجرا نیست، گوشیها تا صبح بر روی حالت استندبای بودند و به همراه ما خوابیدند (البته جدا!). فردای آن روز هم کمی به وبگردی و عکاسی پرداختیم و خلاصه بعد از 36 ساعت، رضایت به رهایی آنها دادیم. البته در طی این مدت خیلی هم از آنها کار سخت نکشیدیم (از بس که دلرحم هستیم!). گوشی سونی عدد ۷۸ درصد در مقابل ۷۵ درصد هواوی را نشان میداد که این مطلب خبر از برتری اکسپریا C در حفظ توان دستگاه دارد.
هاوارد: بالاخره نمایشگر با وضوح تصویر بالاتر، بایستی باتری بیشتری را هم مصرف کند و این امر طبیعی است. ضمن اینکه G700 با باتری ۲۱۵۰ میلیآمپری خود یکی از بهترینها است.
سانی: باید شکست قاطعانه را در این بخش بپذیرید و الکی به دلیل نمایشگر بهانه نیاورید! مکالمه با اکسپریا C بیش از ۱۳ ساعت دوام دارد و وبگردی و مشاهده ویدئو با تایمی نزدیک به ۱۳ ساعت، از اکسپریا C یکی از بهترین گوشیهای تاریخ را ساخته است!
مرحله هشتم: سایر امکانات
از لحاظ امکانات ارتباطی، اوضاع دو گوشی تقریبا خوب است (حالا چرا نگفتیم کاملا؟). از نسخه 4 بلوتوث استفاده میکنند و هیچکدام NFC ندارند و در مقابل، هر دو توانایی پشتیبانی هم زمان از دو سیم کارت را دارا هستند! اگر نگاهی به حافظهها بیندازیم، توانایی پشتیبانی از کارت حافظه جانبی برای هر دو فراهم است اما میزان حافظه داخلی برای اکسپریا تنها ۴ گیگابایت و برای G700 میزان ۸ گیگابایت است که این مورد سبب یک برتری کوچک برای محصول هواوی میشود. سونی از یک LED در زیر نمایشگر نیز بهره گرفته که بسته به تصویر نمایش داده شده، رنگ آن تغییر میکند اما در اینجا دیگر خبری از گزینههای جذاب برخی مدلهای سونی همچون ضد آب بودن نیست.
هاوارد: میتوان با توجه به قیمت، G700 را یکی از بهترین و پر امکاناتترین گوشیهای بازار دانست که از مشکلاتی همچون حافظه کم داخلی رنج نمیبرد!
سانی: شاید اکسپریا C ضد آب نباشد، اما سونی با تلفیقی عالی از امکانات مناسب، یک گوشی خوش قیمت را روانه بازار کرده که قدمت و پشتوانه قدرتمندی را در پشت سر خویش دارد.
سخن پایانی
قیمت این گوشیها در بازار بسیار به یکدیگر نزدیک است (بین ۷۵۰ تا ۸۰۰ هزار تومان) که این امر، انتخاب بین این دو را کمی مشکل میکند. در واقع هر دو مدل را بایستی در رده دو سیم کارتهها، از برترینهای بازار دانست که با تلفیقی مناسب از قدرت و امکانات، یک گوشی خوش قیمت را روانه جیب مشتری خود میکند.
حال در این بین بایستی دید که این مشتری (یعنی شما!)، جذب ظاهر شیک و مشکی سونی میشوید و یا سپیدی هواوی را میپسندید؟!
البته کیفیت گوشی های SONY با گوشی های HUAWEI قابل مقایسه نیست
مطالب مشابه :
سیاه و سپید (مقایسه سونی اکسپریا C و هواوی G700)
هم باشد، از دو طرفدار خارجی این گوشیها به نامهای هاوارد از هاوایی قیمت این گوشی
عکس های زیبا و با کیفیت از جزایر هاوایی
زیبا نیوز - عکس های زیبا و با کیفیت از جزایر هاوایی قیمت روز گوشی های موبایل 1.
آموزش وصل شدن به اینترنت GPRS از بلوتوث گوشی همراه
برای اینکار کافیه یک دستگاه بلوتوث کوچک خریداری کنید که امروزه قیمت بسیار گوشی موبایل
نرم افزار نوکیا سری 60
Turn Off تاکنون شده به فکر این افتاده باشید که بخواهید گوشی شما در یک ساعت مشخص خاموش بشه ؟
جغرافيای کشور ايالات متحده آمريکا
مجمع الجزایر هاوایی هم درجنوب غرب خاک اصلی آمریکا قرار آخرین قیمت گوشی آخرین قیمت
خانم اپرا وینفری
ای در جورجیا، یک پیست اسکی در کلورادو، پلاژهایی در هاوایی و قیمت ارز قیمت گوشی
آتشفشان چيست؟
این آتشفشان ، همراه با سایر قسمتهای جزایر هاوایی آخرین قیمت گوشی آخرین قیمت
برچسب :
قیمت گوشی هاوایی