چگونگی عملکرد موتورهای انژکتوری بنزینی(پراید)
کارگاه عمومی
جلسه دوم قسمت اول
چگونگی عملکرد موتورهای انژکتوری بنزینی(پراید)
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
يکي از مهترين مسايلي که هميشه مورد توجه بوده کاهش مصرف سوخت و کم کردن آلايندگي موتورها و استفاده بهينه بوده و به همين خاطر طراحان خودروها چه در طراحي موتور و چه در طراحي بدنه هميشه اين مسائل را در نظر دارند.
در همين راستا يکي از دستاوردها مهم خودروسازان در دهه 90 ميلادي طراحي و توليد موتورهاي EGI بود که اين موتورها در کشورهاي پيشرفته به سرعت جاي موتورهاي کاربراتوري را گرفت .
موتور EGI يا انژکتوري
کلمه EGI مخفف Electronic Gasoline Injection به معناي تزريق الکترونيکي سوخت است .طرز کار اصلي اين سيستم استفاده از مخلوط بهينه سوخت و هوا در شرايط کارکرد مختلف موتور و بستگي به شرايط است که علاوه بر کاهش مصرف سوخت باعث افزايش قدرت و کاهش قابل توجه گازهاي آلاينده هوا نيز مي گردد .به طور مثال يک موتور ۱۳۰۰سي سي معمولي در شرايط مطلوب داراي قدرتي در حدود ۶۰تا ۷۰اسب بخار با مصرف ۹ تا ۱۱ليتر در 100 کيلومتر هست اما موتور پراید انژکتوري با گنجايش حدود ۱۳۰۰سي سي داراي قدرتي در حدود ۷۰ اسب بخار هست و مصرفي در حدود ۷ ليتر در 100 کيلومتر هست . به علاوه ميزان آلايندگي اين موتور از يک موتور کاربراتوري ۱۰۰۰ سي سي هم کمتر هست . چنين اختلاف فاحشي در قدرت و مقدار مصرف به اين علت است که بازده موتور بستگي کاملي به نسبت هوا و سوخت دارد . در يک موتور کاربراتوري در شرايط مختلف رانندگي نسبت سوخت و هوا ثابت است و تنها با دستکاري مکانيکي مي توان آن را تغيير داد اما تفاوت اصلي موتور انژکتوري در همين جاست که با توجه به شرايط مختلف ،بار زياد ،استارت سرد ،شتاب مثبت يا منفي نسبت سوخت و هوا همواره در بهترين شرايط قرار دارد.
نحوه عملکرد انژکتور
انژکتور به سه قسمت اصلي تقسيم مي شود.1-سيستم مربوط به هواي ورودي به موتور
2- سيستم سوخت رساني
3-سيستم کنترل که شامل يک کامپيوتر مرکزي که به اختصار PCM يا ECU ناميده ميشود و تعدادي سنسور براي مشخص کردن وضعيت موتور .
سيستم هواي ورودي :
هواي ورودي ابتدا از مجرايي گذشته و وارد محفظه فیلتر مي شود و سپس از مجموعه دريچه گاز مي گذرد پدال گاز به دریچه گاز متصل است یک سنسور به دريچه گاز متصل است و مقدار فشرده شدن پدال گاز را به ECU گزارش مي کند. موتور پله ای در این مجموعه مستقل از پای راننده هوا را با فرمان ECU در مواقع لزوم کم یا زیاد میکند . هوا پس از عبور از دريچه گاز وارد مخزن آرامش مي شود در اين محفظه نوسان فشار هوا از بين رفته و میزان دمای آن و خلا موجود در محفظه اندازه گیری میشود. سپس هوا در اختيار سيلندري که در حال مکش است قرار مي گيرد . به اين ترتيب هوا وارد منيفولد سيلندر در حال مکش شده و درست قبل از ورود به سيلندر مقدار سوخت مورد نياز که توسط ECU کنترل مي شود از سوزن انژکتور با فشار تزريق مي شود سوخت در اين حالت به صورت پودر در مي آيد.و سپس مخلوط سوخت و هوا وارد سيلندر مي شود. طراحي مسيرهاي جريان هوا به گونه اي صورت گرفته که کمترين ميزان فشار و نوسان و يا مقاومت را در برابر جريان هوا داشته باشد. سيستم سوخت رساني : سيستم سوخت رساني عمليات تامين سوخت مورد نياز براي مخلوط شدن با هوا با نسبت و فشار مشخص انجام مي دهد كامپيوتر مركزي براساس اطلاعات به دست آمده از سنسورها مقدار سوخت بهينه را محاسبه مي كند و سيگنالهاي فعال كننده را به انژكتورها ارسال مي كند. ( توجه داشته باشيد كه مقدار سوخت با كم و زياد كردن زمان كار كرد سوزن انژكتور انجام مي شود نه كم و زياد شدن فشار سوخت يا افزايش باز شدن دهانه سوزن ) در اولين مرحله تامين سوخت پمپ بنزين به وسيله سيگنال ارسالي از كامپيوتر مركزي (ECU) فعال مي شود .
پمپ بنزين معمولا در كنار باك و يا در بعضي از مدلها براي كاهش صدا در داخل باك كار گذاشته مي شود . ( در بيشتر خودروهای انژكتوري هنگامي كه سوئيچ را روشن مي كنيد صداي پمپ به وضوح قابل شنيدن است كه در صورتي كه بعد از مدت كوتاهي موتور را روشن نكنيد با تامين فشار مورد نياز بنزين در پشت انژكتورها پمپ خاموش مي شود )
بنزين مكيده شده ابتدا از يك فیلتر ذرات درشت كه در باك نصب شده عبور مي كند سپس با عبور از فیلتر بسيار ظريف به سمت انژكتورها هدايت مي شود . قبل از مرحله تزريق توسط يك رگلاتور فشار آن تنظيم مي شود .
عمل تزريق سوخت توسط انژكتورها به صورت الكترومغناطيسي و به وسيله سيگنال ارسال شده توسط ECU به سيم پيچ داخل انژكتور صورت ميگيرد كه بعد رسيدن سيگنال به سيم پيچ باعث مغناطيسي شدن آن و باز شدن دهانه نازل و تزريق بنزين مي شود . توجه داشته باشيد كه مقدار باز شدن دهانه نازل هميشه ثابت است و مقدار سوخت به وسيله مدت زمان باز بودن دريچه نازل صورت مي گيرد اين زمان توسط ECU كنترل مي شود و دقيقا مطابق با دور موتور است .این سوخت پشت سوپاپ ورودی هرسیلندر به هوا ی در حال ورود تزریق میشود.
واحد باز بيني موتور(ECU)
واحد باز بيني موتور که با نام ديگري يعني سيستم مديريت موتور (Engine Management System) نيز شناخته ميشود, قطعه اي الکترونيکي است ,اساسا يک محاسبه کننده و بخشي از سيستم دروني احتراق موتور است که سيگنالهاي متعددي را در موتور مي خواند واز آن اطلاعات, براي کنترل سيستم احتراق استفاده ميکند.اين وسيله کنترل کننده دقيق عمليات موتور, بهينه کننده مصرف سوخت( اما نه بطور مستقيم) براي ايجاد قدرت بيشتر موتور و در نهايت ايجاد کننده شرايطي براي آلودگي کمتر محيط زيست توسط موتورهاي داراي اين مزيت نسبت به نسل اوليه موتورها (موتورهاي با سيستم کاربراتوري) است.
ECU به دليل درگيري تنگاتنگ با عمليات موزون موتور ( درحد ميلي ثانيه به ميلي ثانيه) ميتواند نتايج مختلفي به همراه داشته باشد که موتورهاي کاربراتوري فاقد انجام آن هستند؛ از قبيل:
▪ کاهش مصرف سوخت
▪ افزایش بازده موتور
قابلیت شتابگیری سریع
قابلیت استارت بهتر در هوای سرد
آلودگی خروجی کمتر
مطالب مشابه :
خرابی سنسور دریچه گاز
خرابی سنسور دریچه گاز. نمی شودونشانه خرابی آن گاز نخوردن وبالا نرفتن دور موتور می
اورینگ دریچه گاز و ته گیربکس L90
مازند پیچ - اورینگ دریچه گاز و ته گیربکس l90 - تولید و پخش پیچ و مهره ، خارجات و قطعات پژو و پراید
رفع ایراد خطای دریچه گاز 206 207i sd
دنیای انژکتور - رفع ایراد خطای دریچه گاز 206 207i sd - تعمیرات تخصصی خودرو 206 207i sd پراید ریو 405 407
پراید
پراید . معرفی , عیب در بالای دریچه گاز است و وظیفه تنظیم نسبت سوخت به هوا را دور آرام بر
عیب یابی سنسور خودروهای انژکتوری
مدل تک سیم در پراید مدل کیا استفاده ♦ حسگر دریچه گاز در خودرو های 206 تیپ های 1 و 2 قابل
چگونگی عملکرد موتورهای انژکتوری بنزینی(پراید)
(پراید) يکي از محفظه فیلتر مي شود و سپس از مجموعه دريچه گاز مي گذرد پدال گاز به دریچه گاز
تميز كردن استپ موتور + هوزينگ دريچه گاز XU7
اطلاعاتی درزمینه خودرو - تميز كردن استپ موتور + هوزينگ دريچه گاز xu7 - خودرو
ایرادهای خودرو ها پراید 206 و 405 و پژو پارس و ایراد های ام وی ام
بخرش - ایرادهای خودرو ها پراید 206 و 405 و پژو پارس و ایراد های ام وی ام - دل خوش سیری چند - بخرش
قیمت قطعات یدکی پراید صبا
واحد کنترل الکترونیک گاز: 9500: پراید صبا : اتاقک دریچه گاز زیمنس: 70000: پراید صبا : لنت جلو : 6500:
برچسب :
دریچه گاز پراید