دانشگاه های اهواز
اهواز کنونی به دلیل وجود دانشگاه. های بزرگ و معتبر از لحاظ آموزش عالی در جایگاه بسیار ممتازی در سطح کشور می.باشد .
یکشنبه ۲ مهرماه سال ۱۳۳۴ دانشگاه گندی. شاپور تأسیس شد که چندی بعد به جندی .شاپور تغییر نام داد و تا آغاز انقلاب اسلامی به همین نام شناخته می.شد . دانشکده. کشاورزی اولین دانشکده. راه .اندازی. شده در دانشگاه و رشته.های کشاورزی ، ادبیات ، ریاضی و پزشکی از اولین رشته.های ارائه .شده در دانشگاه جندی. شاپور می.باشد . یکشنبه ۲۵ خرداد ۱۳۳۷ نخستین گروه سی و هشت نفری فارغ .التحصیلان دانشکده. کشاورزی دانشگاه جندی.شاپور طی مراسمی گواهی. نامه. خود را دریافت داشتند . دانشکده .های مهندسی ، الهیات در بدو شروع انقلاب اسلامی و مجتمع دزفول در سال ۱۳۶۶ و مابقی دانشکده .ها پیش از انقلاب اسلامی شروع به فعالیت نموده.اند . با توجه به صنعتی بودن ناحیه. خوزستان فعالیت .های تحقیقاتی دانشگاه شهید چمران از اهمیت ویژه.ای برخوردار است و ده .ها تألیف و ترجمه و صدها طرح تحقیقاتی حاصل تلاش .های محققین این دانشگاه است .
هم اینک بیش از ۱۷۰ رشته در ۵۷ گروه آموزشی و ۱۳ دانشکده در حال فعالیت در این دانشگاه می.باشند و رشته. های پزشکی نیز به دانشگاه مستقلی تحت نام دانشگاه علوم پزشکی جندی. شاپور اهواز تبدیل شده اند . هم اکنون در اکثر رشته.ها دوره.ی لیسانس و فوق لیسانس و در رشته. های کشاورزی ، علوم تربیتی و روان.شناسی ، ریاضی ، دامپزشکی ، شیمی دوره.های دکتری برگزار می.شود . دانشگاه شهید چمران دارای فضای آموزشی بسیار وسیع و مناسبی می.باشد به طوری که در بین دانشگاه.ها یکی از چهار دانشگاه بزرگ کشور و بزرگ.ترین دانشگاه در جنوب و غرب کشور است .
دانشگاه علوم پزشکی جندی.شاپور
دانشگاه شهید چمران
دانشگاه صنعت نفت
مؤسسه. آموزش عالی جهاد دانشگاهی خوزستان
دانشکده. صنعت آب و برق خوزستان
دانشگاه آزاد اسلامی اهواز
دانشگاه آزاد اسلامی اهواز علوم و تحقیقات
دانشگاه پیام نور اهواز
دانشگاه امام حسین (ع(
مرکز آموزش عالی فنی شهید چمران
آموزشكده. فنی و حرفه.ای سما
دانشگاه آزاداسلامی واحد اهواز
دانشگاه آزاد اسلامي واحد اهواز نخستين دانشگاه در استان خوزستان بوده است كه در سال 1362با يك رشته رياضي كار خود را آغاز كرد.وجود پاره اي مشكلات موجب شد كه اين رشته پس از چندي منحل اعلام گردد و اين واحد بار ديگر در بهمن ماه سال 1363 با دو رشته عمران و كشاورزي (زراعت و اصلاح نباتات) تجديد حيات نمود و به دانشجويان رشته رياضي اعلام شد كه مي توانند به واحدهاي ديگر انتقال يافته و يا در دو رشته مذكور ادامه تحصيل دهند. تاسيس رشته هاي واحد اهواز به تفكيك رشته و سال راه اندازي به شرح جدول شماره 1 مي باشد.
اولين ساختمان دانشگاه آزاد اسلامي واحد اهواز يك ساختمان ملكي در منطقه زيتون كارمندي بوده است كه در آن دو رشته كشاورزي (زراعت – اصلاح نباتات) و عمران راه اندازي گرديد. پس از راه اندازي رشته حقوق قضايي دو ساختمان ديگر به صورت استيجاري در منطقه كيانپارس اهواز به ساختمانها افزوده شد.
درسال 1372ساختمان منطقه چهارشير از واحد آبادان –خرمشهر خريداري گرديد. در سال 1373 قطعه زميني در منطقه گلستان (كوي سعد) جهت مدرسه وابسته به دانشگاه (سما) خريداري شد.
آخرين مرحله در توسعه فضاي آموزشي اختصاص دارد به خريد پنج هكتار و نيم زمين در منطقه گلستان اهواز كه فعاليت آن در سال تحصيلي 74-1373 آغاز شده است و در حال حاضر با بيش از 16400 متر مربع فضاي آموزشي مجتمع دانشگاهي واحد اهواز را تشكيل مي دهد.
پرسنل اين واحد كه در ابتداي تاسيس به 9 نفر مي رسيد. بنا بر جدول شماره 2 افزايش و تنوع بسيار نشان مي دهد. تعداد اعضاي هيئت علمي واحد نيز كه در بدو تاسيس به 3 نفر مي رسيد هم اكنون به 46 نفر مي رسد.
دانشکده ی ادبیات
در سال 1309 هجری شمسی در پی تصمیم رضاخان برای تاسیس بانک های جدید از یک مدرسه معماری در آلمان به نام باهاوس درخواست شد تا روی معماری بومی خوزستان مطالعه و در نهایت طرح معماری بنای دانشکده سه گوش فعلی را پیشنهاد کند. پس از انجام مطالعات گروه معماران آلمانی بر روی معماری آجری دزفول و شوشتر در نهایت طرح ساختمان دانشکده سه گوش را که در آن زمان متعلق به بانک ملی بود به همراه طرح ساختمان راه آهن و ساختمان های مسکونی بانک ملی در سال 1315 تهیه شد و به تصویب رسید. ساختمان سه گوش با همکاری مهندسان و معماران ایرانی و آلمانی ، مقارن با احداث پل معلّق فلزی اهواز که خود از شگفتی های پل سازی فلزی در روزگار خویش محسوب می گردید، احداث شد. این ساختمان در ابتدا متعلّق به بانک ملّی بود وسپس محل استقرار استانداری، فرمانداری و شهرداری اهواز گردید و بعدها با توجه به نیازشدید دانشگاه جندی شاپور، برای محلّی جهت استقرار دانشکدة پزشکی ، به بهای تمام شدۀ آن، به مبلغی معادل یک ششم ارزش روز خود با اقساط سه ساله به دانشگاه فروخته شد وسند آن بین بانک ملی و نمایندۀ دانشگاه به تاریخ مهرماه1336 امضا شد
ترمیم جزیی دانشگاه پس از پایان جنگ تحمیلی انجام شد.این دانشکده در نقطه ای بسیار مناسب با چشم انداز معماری زیبا و رو به رودخانه کارون واقع شده است که به عنوان یکی از نمادهای شاخص فرهنگی شهر اهواز محسوب شود
طراحی این ساختمان در اصل آلمانی می باشد و از کاشیکاری های طراحی اسلامی و طاق های بلند درآن بهره گرفته شده و سبک کاشی کاری و آجرکاری آن و کارهای تزییناتی که با آجر انجام گرفته در حال حاضر منسوخ شده و این بنا نگینی در دل بناهای شهر اهواز است.
مطالب مشابه :
دانشگاه آزاد اسلامی شوشتر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر دارای چهار دانشکده مصوب و یک و5- آموزشکده فني و حرفه اي سما.
همایش منطقه ای علوم و مهندسی کامپیوتر
بچه های دانشکده سما - دزفول - همایش منطقه ای علوم و مهندسی کامپیوتر - سمایی بود هرکه ساعی بود
کاتالوگ رشته های انسانی
لغو دانشکده هنر شوشتر,دانشکده مرکز آموزشی و فرهنگی سما- واحد شوشتر 85.185.226.29 /str/login
سفر به شوشتر
شوخی با ادبیات! سفر به شوشتر. تل های خاکی! ،مانده از گُندی شاپور و بارگاهی منصوب به یعقوب لیث را
خدمت رسانی به شهروندان در حوزه سلامت برای ما یك اصل مقدس است
رئیس دانشکده علوم پزشکی شوشتر: خدمت رسانی به شهروندان در حوزه سلامت برای ما یك اصل مقدس است
تایید نهایی تیم رباتیک پارس دانشگاه شوشتر برای اولین حضور رقابتی در IRAN OPEN 2010
باشگاه علمی دانشجویان مهندسی برق شوشتر دانشکده فنی و حرفه ای سما
دانشگاه های اهواز
دانشکده. کشاورزی ای سما . دانشگاه بر روی معماری آجری دزفول و شوشتر در نهایت طرح ساختمان
..... فرودگاه
شوشتر امروز؛ شهریست آئینه تاریخ ، فرهنگ ، تمدن و ریشه ما ، و متعلق به تمام ما ایرانیان و
سيستم جامع دانشگاهي گلستان
دانشگاه دخترانه سما دانشگاه آزاد شوشتر سازمان تامین
برچسب :
دانشکده سما شوشتر