بهرهوری و استراتژی
بهرهوری و استراتژی<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
1- یکم و دوم خرداد 86 دومین همایش ملی بهرهوری در سالن پژوهشگاه نیرو در تهران با حضور بیش از یکهزار نفر از صاحب نظران و کارشناسان مدیریت از سوی انجمن بهرهوری ایران برگزار شد.در این همایش دو روزه 30 مقاله و سخنرانی ارائه شد. به جز یکی دو مورد کلی و عمومی، سایر مقالات نتیجه پژوهش و مطالعاتی بود که پیرامون بهرهوری، عوامل موثر بر آن، تکنیکها و روشهای محاسبه بهرهوری، راههای افزایش بهرهوری، موانع بهرهوری و امثالهم تنظیم شده بود. مهندس ابراهیمی رئیس انجمن بهرهوری ایران، اولین سخنران همایش بود که در مورد اهمیت بهرهوری، نقش آن در توسعه جامعه، سخن راند. وی با اشاره به چشمانداز بیست ساله کشور که مقرر داشته است: ایران در سال 1404 باید در منطقه خاورمیانه مقام اول، علمی، فنی و اقتصادی را داشته باشد، 5/2 درصد عقب ماندگی از رشد مورد نظر چشمانداز را ناشی از بیتوجهی به امر بهرهوری دانست و اظهار امیدواری کرد که با راهاندازی خبرگزاری مستقل بهرهوری در جهت ترویج فرهنگ بهرهوری و بهینهسازی در کشور گامهای اساسیتری برداشته شود. دکتر میرزایی رئیس مرکز ملی بهرهوری ایران، هم به جای خود و هم به جای مقام عالیرتبهای که میبایست در همایش شرکت میکرد- و نه کرد- سخنرانی کرد. سخنانش عمیق و قابل تامل بود. وی با بیان اینکه استراتژی یعنی دیدن نقاط قوت و ضعف، فرصتها و تهدیدها و تعیین مقصد و مسیر با توجه به آن عوامل، اظهار داشت، بهرهوری هم دنبال همین است و میخواهد سازمان را به بهترین نحو ممکن به مقصد برساند. پس استراتژی یعنی بهرهوری، لذا نمیتوان از سازمانهایی که استراتژی محور نیستند انتظار بهرهوری داشته باشیم. وی " نتیجه محوری، سیستم منافع و اندازهگیری محوری و تعالی سازمان" را به عنوان چهار استراتژی سیستم های مروج بهرهوری کشور دانست و اظهار امیدواری کرد با سه شعار " دانستن، توانستن و خواستن" نظام بهرهوری کشور سهم خود را از رشد و توسعه کشور ادا کند. دکتر نیلی رئیس دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف سومین سخنران همایش بود که با ارائه آمار و ارقام واقعی حول سه محور:" ملاحظات مبانی چشمانداز 20 ساله، اهمیت بهرهوری در تحقق چشمانداز و چالشهای موجود فراروی سیستم بهرهوری کشور" سخن گفت. کاهش درآمد سرانه از سال 1357 تا 1367 به میزان 20٪، سیر نزولی تحقق رشد مورد نظر چشمانداز از 2/7٪ در سال 1381 تا 2/5٪ در سال 1385، کاهش تدریجی رشد سرمایهگذاری از 12٪ در سال 82 به 4٪ در سال 86 از جمله آمارهای تاسف انگیری بود که دکتر نیلی ارائه داد. وی کشور ونزوئلا را مصداق فاجعه رشد در دنیا و ایران را مصداق فاجعه بهرهوری نامید. مهندس اعتمادی از شرکت ایدرو به جای مهندس مفیدی رئیس سازمان گسترش و نوسازی صنایع معدنی ایران در خصوص راههای بهبود بهرهوری در بنگاههای اقتصادی مقاله خواند و ایدرو را به عنوان سازمانی که در زمینههای مختلف از جمله EFQM و تکنیکهای افزایش بهرهوری فعال بوده است، معرفی کرد. مهندس ایوایاما از کارشناسان قدیمی بهرهوری ژاپن در یک مقاله کوتاه به نقش کایزن در افزایش بهرهوری اشاره کرد و تفضیل سخنانش را به کارگاهی وعده داد که روز دوم اجرا خواهد کرد.
2- نقش دانایی در مدیریت بهرهوری، ارائه الگویی برای توسعه بهرهوری در صنایع دفاعی با تاکید بر رشد خردهای سازمانی، ارائه دستاوردهای شرکت پتروشیمی شهید تندگویان در رابطه با استقرار سیستمهای نوین مدیریت، سیستم مانیتورینگ بهرهوری شرکتهای گاز استانی با استفاده از تحلیل پوشش دادهها، راههای اندازهگیری بهرهوری، تکنولوژی اطلاعات و تاثیر آن بر افزایش توانمندی افراد از طریق ایجاد کارآفرینی، کارآفرینی و برون سپاری راهبردی با تمرکز بر سرمایهگذاری ریسکپذیر از زنجیره ارزش، فرهنگ بهرهوری مهمترین عامل در فرهنگ صنعتی ایران، چالشها و چشماندازهای ارتقاء بهرهوری در سطح ملی و صنعت خودرو، بررسی تاثیر ارتقاء بهرهوری آموزش و پرورش بر توسعه عدالت، ارتقاء بهرهوری تولید محصول با تلفیق سیستم هزینه هدف و مهندسی ارزش، نقش فرهنگ در تبادل دانش و پیادهسازی موفق چرخه مدیریت دانش، برآورد افزایش بهرهوری نیروی انسانی از طریق استخدام، بررسی متغیرهای درون سازمانی تاثیرگذار بر بهرهوری نیروی انسانی و طراحی مدل ارتقاء بهرهوری نیروی انسانی در بخش آموزش و پرورش، تحلیل عوامل موثر بر بهرهوری انرژی در کارگاههای بزرگ صنعتی ایران، طراحی مدل سنجش بهرهوری کل عوامل تولید و پارامترهای تاثیرگذار بر آن در بنگاههای اقتصادی و نرمافزار آن و شناسایی ارزیابی کارآیی حمل و نقل جادهای استانهای کشور با استفاده از تکنیک تحلیل پوشش دادهها، بررسی ضرورت و جایگاه بهرهوری در شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران، مطالعه رشد بهرهوری کل عوامل تولید بخش کشاورزی و اهداف بهرهوری در برنامه چهارم توسعه، بررسی تاثیر بهرهوری کل عوامل تولید بر رشد بخشهای عمده اقتصاد ایران، رویکرد بهرهوری سبز عاملی شتابدهنده به حرکت بهرهوری سازمانها، بیست و هفت عامل کلیدی در ایجاد مزیتهای رقابتی به وسیله سیستمهای اطلاعاتی، خلاقیت و نوآوری و نقش آن در ارتقاء بهرهوری، مقالاتی بودند که در همایش دو روزه ارائه شد و در پانلهای مختلف مورد بحث و بررسی قرار گرفت. همایش بهرهوری در دوم خرداد با قرائت بیانه پایانی که حاوی توصیههایی برای تعمیق فرهنگ بهرهوری و توجه بیشتر سازمان ها به این مهم بود پایان یافت. ناگفته نماند کارگاههای آموزشی در بعداز ظهر روز اول و دوم همایش در سالنهای جانبی برقرار بود که جمعی از مشتاقان از آن بهره گرفتند.
3- با وصف کاستیهایی که متاسفانه به نوعی فرهنگ در مجامع ونشستها تبدیل شده است،همایش از پویایی خوبی برخوردار بود و انتظار میرود در سالهای آینده با رفع آن ، مسیر بهتری را طی کند. نظر به اینکه محور همایش" بسوی چشمانداز" بود، انتظار میرفت بخش عمده مقالات در راستای این جهتگیری باشد که جز دو سخنران، کسی بدان نپرداخت. در هر حال به نظر میرسد برای سالهای آینده باید همایش از انسجام جدی تری حول محور همایش برخوردار شود و از ارائه مقالات و پژوهشهای خارج از آن پرهیز شود. برخی از مقالات هماهنگی مشخصی بامحور همایش دوم نداشتند. با توجه به اهمیت سخنان رئیس مرکز ملی بهرهوری در خصوص ارتباط بین بهرهوری و استراتژی، چه خوبست همایش سوم تحت عنوان " تقویت بهرهوری در بستر تفکر استراتژیک" برگزار شود. در صورت تائید این پیشنهاد، میتوان محورهای همایش را حول این ارتباط تعریف و معرفی کرد.
4- با توجه به اهمیت مدیریت استراتژیک در بهرهوری سازمانها می توان مختصرا و اجمالا گفت که: بهرهوری (Productivity) عموماً از سوی صاحبنظران به عنوان فرآیند دو اصل مهم مدیریتی یعنی کارآیی (Efficiency) و اثربخشی (Effectiveness) تعریف شده است. کارآیی یعنی کار را خوب انجام دادن و اثربخش یعنی کارخوب، انجام دادن. شاید بتوان گفت منظور از استفاده بهینه از منابعی که در تعریف مدیریت آمده است (مدیریت عبارتست از فرآیند استفاده بهینه از منابع در جهت تحقق اهداف از پیش تعیین شده) همانا استفاده از منابع با بهرهوری بالاست. بر این اساس هدف اصلی مدیریت، بهرهوری است و لذا میتوان ادعا نمود در سازمانی که فاقد بهرهوری مورد انتظار است، مدیریت ه نحو درست اعمال نمیشود. بطور معمول سازمانها در مدیریت عملیاتی دغدغه کارآیی (کار را خوب انجام دادن) را دارند و اثر بخشی (کار خوب انجام دادن ) که به معنای هدفگذاری خوب، جذب منابع و امکان تداوم کارآیی در دراز مدت از طریق ایجاد رضایتمندی در کارکنان است، غالباً به یک تفکر و نگاه دراز مدت و استراتژیک نیاز دارد. از این لحاظ میتوان مدعی شد که بخش مهمی از بهرهوری، صرفاً از طریق اعمال مدیریت استراتژیک میسر است، چرا که در این رویکرد ضمن بررسی نقاط قوت و ضعف، فرصتها و تهدیدها، مقصد نهایی سازمان، به صورت واقعبینانه مشخص شده و چگونگی طی مسیر رسیدن به آن مقصد طراحی میشود. از این منظر در سازمانهایی که فاقد تفکر و طراحی استراتژیک هستند، تحقق بهرهوری تقریباً اگر غیرممکن نباشد، بسیار سخت خواهد بود. شاید همین اهمیت است که رئیس مرکز ملی بهرهوری کشور را وامیدارد در یک همایش بینالمللی به سازمانهای دولتی، خصوصی و تعاونی هشدار بدهد که پیشنیاز بهرهور شدن سازمانها، مدیریت استراتژیک است. از این لحاظ انتظار میرود که همایش سوم، محور اصلی خود را به مطالعه و بررسی ارتباط بین استراتژی و بهرهوری اختصاصی دهد.
مطالب مشابه :
بهرهوری و استراتژی
بهرهوری و استراتژی. 1- یکم و دوم خرداد 86 دومین همایش ملی بهرهوری در سالن پژوهشگاه نیرو در
اجاره فضاهای آموزشی
ساختمان موسسه مطالعات بهرهوری و منابع انسانی با دارا بودن فضاهای مدرن سالن همایش
سمینار آموزشی آشنایی با جایزه ملی بهره وری و تعالی سازمانی صنایع کوچک
شرکت شهرکهای صنعتی کرمان به همراه موسسه مطالعات بهره وری و بهره وری و سالن آمفی تئاتر
دو همایش علمی پیش رو
مطالعات بهره وری و منابع انسانی با همکاری سازمان گسترش و نوسازی ایران در تاریخ ۲۰ و ۲۱ تیر
نخستین کنفرانس نت یکپارچه برگزار گردید.
این کنفرانس طبق برنامه از پیش تنظیم شده در موسسه مطالعات بهره وری و سالن رنگ شركت بهره وری
قسمت دوم- مراحل اولیه طراحی سیستم اطلاعاتی در یک سازمان فرضی
خودکارمبتنی برگازfm200,co2، ایمن سازي ماشین آلات وتجهیزات، سالن مطالعات بهره وری
طراحی جا و مکان در محیط های بیمارستانی
مبلمان داخل بهتر است کمترین سطح تماس را با کف سالن یا کیفیت، مطالعات بهره وری، مباحث
بررسی مفهوم کیفیت و بهروه وری
سیستمهای برتر کیفیت و بهرهوری این سالن به طول مشاور مطالعات
بهره وری کارکنان علمی و چالش مدیریت امروز(productivity)
بهره وری کارکنان تماشا کند و یا خارج از سالن به انجام مشاور مطالعات
هنر عکاسی
مشاوره در زمینه سیستمهای کیفیت، مطالعات بهره وری، مباحث تحول اداری، خصوصی سازی، مشاوره
برچسب :
سالن مطالعات بهره وری