شماره 331 شنبه 16 اسفند ماه 1393 (صفحه نخست)

 470

معاون آموزش و پرورش اصفهان تاکيد کرد: 

 ضرورت به روز شدن در فرهنگسازي زندگي اجتماعي ر- زماني: معاون پرورشي فرهنگي آموزش و پرورش استان اصفهان گفت: ما در فرهنگ سازي و تبديل اين نياز و خواسته به روز نبوده و به شدت از فرزندان مان عقب تر هستيم كه اين فاصله مسايل و مشكلات خاص خود را دارد. در جلسه هفته امور تربيتي كه صبح دوشنبه در مجتمع فرهنگي، آموزشي خانه معلم گلپايگان برگزار شد، محمدجواد احمدي با بيان اينكه كار تربيتي سخت است، اظهار داشت: سخت ترين كاري كه تاكنون براي بشر شناخته شده است، كار تعليم و تربيت است. وي با بيان اينكه ورود تكنولوژي ها فضاي زندگي و اجتماعي را دگرگون كرده است، افزود: ما در فرهنگسازي و تبديل اين نياز و خواسته به روز نبوده و به شدت از فرزندانمان عقب تر هستيم كه اين فاصله مسايل و مشكلات خاص خود را دارد. معاون پرورشي فرهنگي اداره كل آموزش و پرورش استان اصفهان با اشاره به اينكه عملكرد مسئولين امور تربيتي به هم نزديك است، تصريح كرد:
با توجه به اينكه الگوگيري ما در تربيت از متون اسلامي است، لذا بايد با ديدگاه متفاوت نسبت به فعاليت در امور تربيتي اقدام كنيم. در ادامه حبيب الله جمالي مديريت اداره آموزش و پرورش شهرستان گلپايگان ضمن تبريك هفته امور تربيتي و سالروز نهاد امور تربيتي با بيان اينكه كار معلمي بايد به صورت علمي وهنري باشد، اظهار داشت: امروز ديگر شرايط مانند گذشته نيست و مي طلبد كه امور تربيتي با هنرمندي كه در وجود مربيان پرورشي است به صورت علمي صورت گيرد تا مثمر ثمر واقع شود. وي با گراميداشت ياد و خاطره شهيدان امور پرورشي تصريح كرد:
يكي از اقدامات خوبي كه در رابطه با شناسايي شهيدان مربي پرورشي صورت گرفت، كنگره اي به منظور پاسداشت اين مربيان درتهران برگزار شد كه از 325 نفر مربي پرورشي در كشور تجليل به عمل آمد. جمالي با اشاره به اينكه از 325 شهيد مربي پرورشي كشور 51 مربي پرورشي مربوط به استان اصفهان و دو نفر آنان نيز شهيدان سيدمحسن حسيني و شهيد مقدسي گلپايگاني هستند كه يادشان را گرامي مي داريم، افزود: با توجه به اينكه يكي از اولويت هاي آموزش و پرورش امور تربيتي است، لذا در اين راستا اولويت اول ما بايد در حيطه فعاليت هاي پرورشي و توجه ويژه به نماز جماعت به عنوان يك امر اعتقادي قرار گيرد و مديريت و دبيران نيز در امر با اين رويه كه در برپايي نمازجماعت به دانش آموزان اجبار نباشد با دانش آموزان همراهي كنند.
مدير اداره آموزش و پرورش گلپايگان ضمن تأكيد بر باشكوه برگزار شدن مراسم آغازين روز مدرسه، خاطرنشان كرد: مربيان پرورشي نسبت به شناسايي دانش آموزان مستعد در زمينه هاي مختلف ديني، علمي، فرهنگي و هنري اقدام كنند تا نسبت به تشويق و ترغيب ديگر دانش آموزان به اين امور برنامه ريزي شود. در ادامه داود فياضي معاون پرورشي اداره آموزش وپرورش گلپايگان با ارائه گزارشي از فعاليت هاي انجام شده در حوزه پرورشي اين اداره، اظهار داشت: مربيان پرورشي ضمن انجام امور محوله اقداماتي در راستاي برپايي نماز ميثاق و وحدت در طول هفته، فعال كردن دارالقرآن و شناسايي دانش آموزان برتر قرآني به منظور تجليل از آنان و اعزام به اردو و اهداي جايزه اقدام كرده اند. وي به ديگر برنامه هاي مربيان پرورشي اشاره كرد و افزود:
برگزاري مراسم دعاي عرفه، ايجاد محافل انس با قرآن،شركت دانش آموزان در راهپيمايي 13 آبان، برگزاري مراسم جشن تكليف به صورت متمركز (براي اولين بار )در گلپايگان، برپايي محفل مهدويت با حضور 900 دانش آموز دختر و پسر، برپايي نمايشگاه قرآن، عترت و حجاب، برپايي ايستگاه نقاشي در روز 22 بهمن و برگزاري مسابقه وبلاگ نويسي با عنوان نماز اوج بندگي را از ديگر امور مربيان پرورشي برشمرد. گفتني است؛ مراسم هفته امور تربيتي شهرستان گلپايگان با حضور معاون پرورشي فرهنگي اداره كل آموزش و پرورش استان اصفهان، مديريت و معاونت پرورشي اداره آموزش و پرورش شهرستان و مربيان پرورشي مدارس شهرستان گلپايگان در مجتمع فرهنگي آموزشي خانه معلم گلپايگان برگزار شد.

470
  حجت الاسلام اسماعيلي:
جامعه ديني و انقلابي نيازمند فرهنگ شهادت است ر- زماني: امام جمعه گلپايگان گفت: جامعه ديني و انقلابي ما همواره به فرهنگ شهادت نيازمند است. حجت الاسلام محمدرضا اسماعيلي در جلسه كميته امور ايثارگران شهرستان كه صبح دوشنبه با حضور مسئولين دستگاه هاي ذيربط در سالن اجتماعات فرمانداري برگزار شد، ضمن تسليت ايام شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) و گراميداشت ياد و خاطره شهدا اظهار داشت: با توجه به اينكه به سالروز فرمان حضرت امام خميني (ره) مبني بر تأسيس بنياد شهيد نزديك مي شويم، اميد است اهتمام و برنامه هايي در راستاي گراميداشت اين ايام در شهرستان برپا شود. وي افزود: شهدا مهمترين كساني هستند كه در پيروزي و پايه ريزي انقلاب اسلامي نقش داشتند و انتظار اين است كه در راستاي فرهنگ شهادت بيشتر كوشش كنيم، زيرا شهدا بزرگترين امانت هايي هستند كه خداوند در رابطه با آنها از ما سؤال خواهد كرد. امام جمعه گلپايگان با بيان اينكه شهدا براي زرق و برق دنيا، پست، مقام و جايگاه شهيد نشدند، افزود: آنها براي هدف خود كه عظمت و اعتلاي اسلام بود جانفشاني كردند. نماينده ولي فقيه در گلپايگان با اشاره به اينكه شهيد متعلق به يك خانواده، طايفه، فرد و افراد خاصي نيست، خاطرنشان كرد:
شهدا متعلق به تمامي آحاد جامعه هستند و متعلق به همه كساني هستند كه حتي با شهيد هيچ انسي نداشتند، براين اساس همه ما در قبال شهدا و آرمان هايشان مسئوليم. حجت الاسلام اسماعيلي با اشاره به اينكه اميدواريم روز شهيد بهانه اي شود كه جايگاه و فرهنگ شهادت را به نسل هاي آينده به ويژه نسل جوان منتقل كنيم، تصريح كرد: جامعه ديني و انقلابي ما همواره به فرهنگ شهادت نيازمند است و اگر واقعاً ملت ما هوشيار و پا به ركاب رهبري نباشد، عربده كشان كه به دنبال فرصت مناسب براي بلعيدن ملت هستند از اين فرصت به نفع خود استفاده مي کنند، لذا وظيفه ماست در مقابل اين ددمنشان بايستيم تا گزندي به درخت تنومند انقلاب وارد نشود. وي افزود: به شكرانه آرامشي كه امروز در جامعه به يمن خون پاك شهداي گرانقدر است ما نيز وظيفه داريم در پاسداشت اين مناسبت (روز بزرگداشت شهدا) وظيفه مان را عملي كنيم. در ادامه عليرضا غيور معاون فرمانداري گلپايگان با بيان اينكه بر اساس انتخاب و تصويب شوراي فرهنگي كشور از سال 83 روز گراميداشت شهدا با توجه به شأن و منزلت والاي شهدا،تصويب شده است، اظهار داشت:
برگزاري اين جلسه به منظور پيش بيني و تمهيدات لازم براي گراميداشت اين روز مقدس است. وي افزود: با توجه به مقام شامخ شهدا متأسفانه هنوز حق و ديني كه نسبت به اين عزيزان كه نظام و انقلاب مديون آنان است، انجام نشده و كوتاهي هاي زيادي در راستاي ارج نهادن به اهداف مقدس آنان صورت گرفته است، اميد است بتوانيم در خصوص پاسداشت مقام شهدا آنگونه كه شايسته است به وظايف خود عمل كنيم و در جهت فرهنگ سازي گام برداشته و تلاش داشته باشيم. غيور با اشاره به اينكه بر اساس نظرسنجي متأسفانه تنها 15 درصد از جامعه آماري با اين مناسبت آشنايي داشته اند، افزود: به دليل كم كاري در بحث معرفي مناسبت روز بزرگداشت شهدا تلاش جدي صورت نگرفته كه اميدواريم با همت، تلاش و توجه خاصي كه در شهرستان وجود دارد بتوانيم در معرفي آرمان هاي شهدا و اهداف والايي كه براي گراميداشت روز شهدا پيش بيني شده است، گام برداريم. در ادامه غلامرضا حيدري رئيس اداره بنياد شهيد و امور ايثارگران شهرستان با تأكيد بر اينكه 22 اسفندماه روز بزرگداشت شهدا و زنده نگه داشتن ياد آنان است، افزود: در راستاي گراميداشت شهدا و احياي فرهنگ شهادت اجراي برنامه هايي در رابطه با تمركز بر نقش و نفوذ رسانه هاي مكتوب و استفاده از ظرفيتهاي مسئولين و دستگاه هاي مختلف شهرستان براي شناساندن و ترويج راه شهيدان ضروري است. وي با اشاره به اينكه جلسه امروز در راستاي هماهنگي با دستگاه ها و نهادهاي ذيربط به منظور اجراي برنامه هاي مناسب به منظورگراميداشت روز شهدا است، تصريح كرد:
ارسال پيامك به منظور تبريك اين روز،كاشت نهال به تعداد شهداي شهرستان و برنامه ريزي در خصوص اجراي طرح سپاس و ديدار از خانواده معظم شهيدان از جمله برنامه هايي است كه مي تواند در گراميداشت اين روز به مرحله اجرا درآيد.  

 470

  برپايي نمايشگاه مشاغل خانگي در گلپايگان ر- زماني: نمايشگاه مشاغل خانگي در هنرستان دخترانه شهداي پتروشيمي گلپايگان به منظور عرضه توانمندي هنرجويان اين هنرستان با حضور مسئولين استان و شهرستان برپا شد. حبيب الله جمالي صبح دوشنبه در حاشيه بازديد از نمايشگاه مشاغل خانگي كه در هنرستان دخترانه شهداي پتروشيمي گلپايگان برپاشده است، ضمن تجليل از مديريت، دبيران و دانش آموزان كه در برپايي اين نمايشگاه همكاري داشته اند، اظهار داشت: فعاليت هايي كه به منظورگراميداشت هفته مشاغل خانگي در اين هنرستان در معرض بازديد قرار گرفته است، نشان از جايگاه مديريت توانمند است كه اگر مديريت توانمند باشد، همه كارها شدني است. وي با بيان اينكه وجود مديريت خلاق در رأس هر اموري موجب نزول مشكلات بوده و توان مجموعه همكاري را نشان مي دهد، افزود:
برپايي نمايشگاه آثار هنرجويان اين هنرستان متضمن اين است كه با تكيه برتوان موجود نسبت به ايجاد كارگاه هاي توليدات انبوه مي توان اميدوار بود.   مديرآموزش و پرورش گلپايگان يادآور شد: هنرستان شهداي پتروشيمي آمادگي امور سري دوزي و توليدات انبوه را در رشته هاي موجود از جمله خياطي، سرمه دوزي و ... را دارد. در ادامه زهرا زاهد مدير هنرستان شهداي پتروشيمي درگفتگو با خبرنگاران در راستاي برپايي نمايشگاه مشاغل خانگي اظهار داشت: اين نمايشگاه به منظور عرضه توانمندي هنرجويان اين هنرستان برپا شده است و در آن انواع رشته هاي مديريت و برنامه ريزي امور خانواده، خياطي،حسابداري، گرافيك كامپيوتر و ... در معرض ديد دانش آموزان به ويژه دانش آموزاني قرار گرفته كه سال آينده رشته مورد علاقه خود را با توجه به آثار به نمايش درآمده انتخاب كنند. وي با اشاره به آثار به نمايش گذاشته شده در نمايشگاه مشاغل خانگي، تصريح كرد: در اين نمايشگاه انواع آشپزي هاي سنتي و نو، شيريني پزي، سبزي آرايي، انواع سالادها، هنرهاي خانگي، سرمه دوزي، گلهاي چيني، گلسازي و ... در معرض ديد قرار گرفته است. زاهد با بيان اينكه فارغ التحصيلان اين هنرستان با فراگيري رشته مورد علاقه خود براي ورود به دانشگاه هايي كه تكميل كننده تخصص هاي مورد نياز آنهاست،اقدام خواهند كرد، افزود:
هنرستان پتروشيمي گلپايگان رتبه هاي اول كشوري و المپياد در رشته هاي خياطي، نقاشي و حسابداري داشته است. مدير هنرستان دخترانه شهداي پتروشيمي گلپايگان با اذعان به اينكه مربيان و هنرآموزان اين آموزشگاه با توجه به سابقه و تجربه خود قابل رقابت با مراكز استان هستند، خاطرنشان كرد: اين مركز با توجه به اينكه از لحاظ امكانات در مضيقه است؛ اما از لحاظ آموزش در تمام رشته ها، دانش آموزان آن، امكان ادامه تحصيل تا سطح دكتري دارند. گفتني است؛ نمايشگاه مشاغل خانگي در هنرستان دخترانه پتروشيمي گلپايگان با حضور معاونت پرورشي اداره كل آموزش و پرورش استان اصفهان، فرماندار، مديريت اداره آموزش و پرورش شهرستان و جمعي از مسئولين دواير دولتي و نهادهاي شهرستان گلپايگان برپا شد.    

 470

  مديريت شهري و اداره مردمي شهر(بخش هفتم) شهرداري گلپايگان به منظور آگاهي و شناخت شهروندان محترم از وظايف و اختيارات شهرداري ها (به عنوان يکي از متوليان مهم در حوزه مديريت شهري) و لزوم مشارکت­ مردمي در بهبود عملکرد واحدهاي مختلف شهرداري، اقدام به انتشار مطالبي مرتبط با موضوع مذکور در هفته نامه صداي گلپايگان نموده است. در شماره قبل به خصوصيات شهردار موفق و وظايف شهروندان در قبال شهردار اشاره گرديد.
در اين قسمت به تشريح اهم وظايف و اختيارات مديريت امور مالي و اداري شهرداري و وظايف شهروندان در اين حوزه خواهيم پرداخت. امور مالي و اداري شهرداري ها:  اصولاً سازمانها و حکومت هاي محلي از قديمي ترين مؤسساتي هستندکه اجتماعات بشري براي برقراري روابط منطقي ميان خود ايجاد کرده اند، اين سازمانها داراي ريشه هاي تاريخي و طبيعي مي باشند.
به همين جهت مي توان ادعا کرد که دوام و زوال اقوام و کشورهاي مختلف تاحد قابل توجهي بستگي به نحوه تلقي و شناخت آنها نسبت به سازمانهاي محلي دارد(شکيبامقدم، 1374).  از جمله مهمترين سازمان هاي محلي، شهرداري ها هستندکه وجودآنها براي زندگي بهتر،رفاه اجتماعي و توسعه ملي ضرورتي انکارناپذير دارد. در حقيقت براي اينکه مردم بتوانند از تمامي مزاياي زندگي شهري با صرف کمترين هزينه و حداکثر کيفيت برخوردار شوند، اقدام به تشکيل سازماني مشترك به نام شهرداري مي کنند(مزيني، 1374). مردم و شهرداري ها داراي يک سلسله نيازهاي مشترکند به نحوي که هر يک به تنهايي قادر به تأمين آنها  نيستند و اگر هم قادر به انجام امور بدون مشارکت يکديگر باشند،حداقل اشکالي که دارد اين است که تأمين انفرادي هزينه آنها بسيار سنگين بوده و گاهي ممکن است مطلوبيت و مرغوبيت کافي را نداشته باشد. بودجه سالانه شهرداري ها عبارت است از:
برنامه مالي جامعي شامل کليه خدمات، فعاليتها و اقداماتي که بايد در طي يکسال مالي توسط شهرداري انجام شود تا منابع مالي لازم براي مخارج جاري و عمراني در همان سال تامين گرديده و اصطلاحا بودجه مصوب محقق شود. در واقع بودجه مصوب عبارت است از پيش بيني مبلغي که شهرداري موظف است در طول يکسال از محل درآمدهاي پايدار و غير مستقيم خود کسب نمايد تا از عهده مخارج پيش بيني شده همان سال برآيد. تامين بودجه از مهمترين مسائل سازمانهاي محلي و از جمله شهرداري ها است،به گونه اي که استقلال شهرداري ها و کيفيت خدمت رساني به شهروندان تا حد زيادي به اين عامل بستگي دارد. اساسا شهرداري ها براي تامين هزينه هاي جاري و عمراني نيازمند سرمايه گذاري هاي بلند مدت و تامين درآمدهاي پايدار هستند،علاوه بر اين پرداخت هزينه هاي خدماتي برعهده شهروندان است و کمک هاي دولت در اين زمينه جنبه فرعي دارد (طاهري،1377 ) اين موضوع به حدي مورد تاکيد است که سياستگذاران اين حوزه،قرن حاضر را قرن سپردن امور شهرها به اهالي آن مي دانند (رشديه، 1343). منابع درآمد شهرداري ها در شهرهاي مختلف جهان بسيار متنوع است.در بعضي از کشورها مانندآمريکا،کانادا، انگلستان و آفريقاي جنوبي، تکيه عمده درآمد شهرداري ها به ماليات بر دارايي غيرمنقول است (مشابه عوارض نوسازي در ايران)،حال آنکه در کشورهايي از قبيل فنلاند و سوئد نسبت مهمي از درآمد شهرداري ها با دريافت سهمي از ماليات بر درآمد اشخاص و شرکتها تأمين مي گردد. |
در کشورهاي اتريش و آلمان بخش عمده درآمد شهرداري ها از محل عوارض دريافتي از مؤسسات انتفاعي و محل هاي کسب و کار وصول مي شود و در ايتاليا تاکيد عمده برعوارض غيرمستقيم است(پروانه، 1385). مع الوصف، تجارب كشورهاي مختلف نشان مي دهد،مهمترين منابع مالي شهرداري ها را ماليات و عوارض و پس از آن كمك هاي دولتي در قالب بودجه هاي جاري حكومتهاي محلي و تأسيسات و تجهيزات محلي و نهايتاً استقراض تشكيل ميد هد(آيت الهي، 1387: 17) و لذا تأمين منابع درآمدي شهرداري ها مشتمل بر روشهاي كسب درآمد حاصل از فروش مستقيم خدمات، اخذ ماليات محلي،كمك هاي دولتي، وام و استقراض است(معزي مقدم، 1381:7).
در ايران بعد از انقلاب اسلامي، علاوه بر سهمي که شهرداري ها به صورت غير مستقيم از دولت وصول مي کردند،دو منبع عوارض و فروش تراکم و تغيير کاربري به منابع درآمد شهرداري ها افزوده شدکه تا به امروز همچنان اين منابع درآمدي محل نقد صاحب نظران است (هاشمي،1379 ). وضع عوارض جديد و يا افزايش عوارض موجود از جمله مهمترين روشهاي تأمين هزينه هاي شهري محسوب مي شود. (سعادت آملي،1379) و (دفتر برنامه ريزي عمراني وزارت کشور،1380).همچنين دريافت وام از طريق وزارت کشور يا سيستم بانکي از ديگر منابع درآمدي شهرداري ها است(سعادت آملي،1379). به هر حال پس از تصويب طرح خود اتکايي مالي شهرداري ها در سال 1362 بدون توجه به مباني نظري حاكم بر روابط مالي دولت و شهرداري ها و تداوم اين سياست در سالهاي بعدي، شمارش معكوس براي كاهش سهم شهرداري هاي كشور از بودجه دولت آغاز گرديد. اين رويداد با توجه به افزايش حجم تقاضا براي خدمات شهري و تشديد مسايل و مشكلات ناشي از رشد جمعيت و مهاجرت به شهرها، شرايط را براي متوليان امور در شهرداري ها پيچيده تر کرده است (نجاريان بهنميري،1378 : 2).
بنابراين،عدم برخورداري از منابع مستمر درآمدي(حداقل براي پاسخگويي به هزينه هاي دايمي)بودجه شهرداري ها را با چالش روبرو مي کند و با اين روند منابع فعلي جوابگوي هزينه هاي خدماتي رو به رشد شهرداري هاي کشور در سالهاي آتي نخواهد بود (قادري،1385 :3). در اينجا نقش شهروندان در کاهش هزينه هاي خدمات شهري و توجه به رويکرد مديريت مشارکتي جان تازه اي مي گيرد و بدين سبب شهرداري ها به عنوان مؤسساتي غيردولتي، عمومي و مردمي، براي اداره شهر به مشارکت مادي و معنوي شهروندان وابسته اند. شهروندان و امور مالي و اداري : طبق آنچه گفته شد، "شهر" دارايي شهروندان است و اين مردم هستند که بايد اموال، دارايي ها، اقدامات و خدمات شهرداري را از خود بدانند و با رعايت اصول شهروندي و همکاري در کاهش هزينه هاي خدمات شهري  در جهت آباداني و بالندگي شهر تلاش نمايند(که در شماره هاي آتي مفصلا به چگونگي آن اشاره خواهد شد). از سوي ديگر، دين مبين اسلام مروج فرهنگ خيرخواهي و نيک انديشي بوده و وقف اموال در جهت بهره برداري هاي عام المنفعه در آيين اسلامي و ايراني مرتبا مورد تاکيد قرار گرفته است و اين امکان را فراهم آورده که شهروندان با بخشش قسمتي از اموال يا دارايي هاي خود و يا با صرف نظر نمودن از سود شخصي به نفع منافع عمومي، زمينه خدمت رساني را براي ساير همشهريان و نسل هاي آينده فراهم آورند.  اهم وظايف و اختيارات مديريت امور مالي و اداري شهرداري گلپايگان: 1) تهيه وتنظيم بودجه و اصلاح آن. 2) پيگيري امور مربوط به هزينه پرسنلي و هزينه هاي جاري و عمراني در طول سال. 3) اخذ مجوز هاي لازم از شوراي اسلامي شهر و استانداري و در پاره اي امور از وزارت کشور. 4) صدور آگهي مزايده و مناقصه و تشکيل کميسيون­هاي عالي معاملات و صدور و ابلاغ راي. 5) کنترل درآمد و هزينه و هماهنگي هاي لازم جهت برنامه ريزي دقيق بدين منظور. 6) خريد ماشين آلات سبک و سنگين جهت امور مختلف. 7) انعقاد قرارداد با پيمانکاران و پرداخت صورت وضعيت هاي کلي و جزئي شهرداري در چارچوب ضوابط و مقررات. 8) کنترل خريد و موجودي انبارهاي شهرداري. 9) ثبت کل درآمد ناشي از صدور عوارضات. 10)  پيگيري امور مربوط به حسابهاي تملک دارايي­هاي سرمايه اي و تهيه صورت حسابهاي نهايي مربوطه . 11) تهيه و صدور انواع فيش هاي مربوط به شهرداري . 12) تهيه صورت مغايرت حسابهاي بانکي. 13) تهيه و تحويل مصالح ساختماني جهت انجام امور مختلف عمراني. 14) نظارت بر حفظ و صيانت از اموال شهرداري و کنترل فرم هاي مختلف دفاتر اموال. 15) نظارت بر حسن اداره امور انبارهاي مختلف شهرداري و نگهداري حساب آنها. شايسته است که شهروندان با افزايش سرمايه شهرداري و کاهش هزينه هاي خدمات شهري به سرمايه دار شدن و بالندگي شهر خود ياري رسانند.  منابع: 1-  طاهري،ا ،1377 ،اداره امور شهرداري ها،تهران،نشر قومس. 2- مزيني،م،1374، مديريت شهري و روستايي در ايران و مشکلات و امکانات آن،تهران،وزارت مسکن و شهرسازي سازمان ملي زمين و مسکن. 3- هاشمي،ف،1379،  درآمدي بر بودجه شهرداري ها، ماهنامه دوره جديد شهرداري ها،سال دوم،شماره2. 4- پروانه،م و همکاران، 1378، بررسي وضعيت تأمين منابع مالي شهرداري تهران طي سالهاي76-75. 5- رشديه،س، 1343، شهرسازي و طرح ريزي شهر در ايران،تهران، انتشارات اتحاديه شهرداري هاي ايران. 6- سعادت آملي،ش، 1379، منابع تأمين اعتبار فصل عمران شهري،فصلنامه مديريت شهري،سال اول شماره3. 7- شکيبامقدم،م،1374،  اداره امور سازمانهاي محلي و شهرداري،تهران، نشر هور. 8- معزي مقدم،حسين،1381 ، شيوه هاي تأمين منابع درآمدي شهرداري ها، معاونت برنامه ريزي و توسعه،تهران: انتشارات سازمان شهرداري هاي كشور. 9- قادري،جعفر،1385 ، ارزيابي نظام مالي و درآمدي شهرداري ها در ايران، فصلنامه بررسي هاي اقتصادي،دوره سوم، شماره 3. 10- نجاريان بهنميري،محمد،1378 ، بررسي درآمد و هزينه شهرداري هاي درجه 7 استان مازندران و عوامل مؤثر برآن طي سال هاي 1367 و  77پايان نامه كارشناسي ارشد مديريت بازرگاني، دانشگاه علوم و فنون مازندران،ساري. 11- بخشنامه بودجه93 شهرداري هاي کشور، سازمان شهرداري ها و دهياري هاي کشور. 12- سايت شهرداري گلپايگان.                                                                                      ادامه دارد...                                                                                                                                            

        مديريت امور فرهنگي و اجتماعي شهرداري گلپايگان                                                                                                                                                                                          واحد مطالعات و پژوهش هاي شهري       

 470

شهيد يداله گرامي
فرزند: حيدر تاريخ تولد: 1342 تاريخ شهادت: 1361 محل شهادت: جزيره مجنون سن در هنگام شهادت: 20 سال محل تولد: گلپايگان يگان اعزامي: سپاه پاسداران گلپايگان قسمتي از وصيتنامه شهيد: من راهم را آگاهانه انتخاب كرده ام و به جبهه رفتم تا دين خود را نسبت به خدا و مردم و شهدا ادا كرده باشم، پس بعد از اين ناراحت من نباشيد و اي پدر و مادر عزيزم مي دانيد كه با خدا معامله اي بزرگ انجام داده ايد و من امانتي نزد شما بودم و اميدوارم كه مرا ببخشيد. ما بايد در راه اسلام از تمام هستي مان بگذريم؛ زيرا كه همه هستي ما از خداست اميدوارم كه شما هم در راه اسلام كوشا باشيد و در برابر خون شهدا دين خود را ادا نماييد.  

 470

   اعزام اردوي دانش آموزي راهيان نور به مناطق مرزي جنوب كشور با اعزام بيش از 200 نفر از دانش آموزان پسر به اردوي دانش آموزي راهيان نور در مناطق مرزي جنوب كشور، دومين و آخرين اعزام اين كاروان ها در سال جاري صورت گرفت. حبيب ا... جمالي مديريت آموزش و پرورش گلپايگان در حاشيه اعزام اين دانش آموزان كه صبح جمعه در گلزار شهداي گلپايگان با 5 دستگاه اتوبوس صورت گرفت با اعلام خبر فوق همچنين افزود: اعزام دانش آموزان به مناطق مرزي طي چند سال گذشته با درخواست و اشتياق دانش آموزان مقاطع آموزش متوسطه » دبيرستان« صورت مي گيرد و در سال جاري نيز تعداد 150 نفر از دانش آموزان دختر در اين مقاطع به مناطق جنوب كشور كه بيشترين حجم عمليات رزمندگان 8 سال دفاع مقدس در آنجا صورت مي گرفت اعزام گرديده اند و هم اكنون نيز حدود 200 نفر از دانش آموزان پسر دبيرستان ها و هنرستان هاي شهرستان به صورت داوطلب براي بازديد از مناطق جنگي با 5 دستگاه اتوبوس و همراهي روحانيت معظم، دبيران و اعضاي بسيج دانش آموزي به مناطق فوق اعزام مي شوند. وي در جمع دانش آموزان اعزامي به مناطق جنگي جنوب با بيان اينكه سرزمين ايران در دوران هخامنشي آنقدر وسعت داشته كه بخش هاي زيادي از آسيا و آسياي ميانه امروز را شامل مي شده است، افزود: خليج هميشه فارس در آن دوران از مناطق مركز كشور ايران بوده است. مدير آموزش و پرورش گلپايگان افزود: در دوره هايي بر اثر بي لياقتي حاكمان وقت بخش هاي وسيعي از ميهن عزيزمان جدا و به كشورهاي ديگر الحاق و يا يك كشور مستقل شد؛ اما تنها در يك برهه آن هم در دوران 8 سال دفاع مقدس جواناني كه هم اكنون در اين گلزارهاي شهدا آرميده اند مانع از تصرف يك وجب خاك و يك قطره آب اين كشور به بيگانگان شدند. وي در پايان يادآور شد: لازم است شما جوانان نسل امروز از اين مناطق كه وجب به وجب آن به دست اين جوانان گلگون كفن حفظ گرديد ديدن كنيد و خاطرات اين ديدار را به خانواده و نسل هاي بعدي خود انتقال دهيد.  سرهنگ محمداسماعيل عليشاهي فرماندهي ناحيه مقاومت بسيج سپاه گلپايگان نيز كه در مراسم اعزام اين دانش آموزان حضور داشت، ضمن تقدير از مديريت و معاونين آموزش و پرورش شهرستان اظهار داشت: انتقال تجربيات 8 سال دفاع مقدس به عنوان گنجينه بسيار ارزشمند از ايثارگري ها و رشادت هاي جوانان اين مرز وبوم بود كه با تقديم سرمايه خودشان يعني جانشان توانستند از تماميت اين مرز و بوم دفاع كنند. وي اعزام كاروان راهيان نور را ابتكاري ارزشمند برشمرد كه حضور دانش آموزان در مناطق جنگي منجر به آشنايي آنان با فرهنگ ايثار و شهادت خواهد شد.   

 470

 برگزاري آزمون حفظ قرآن كريم در شهرستان گلپايگان رئيس اداره اوقاف و امور خيريه شهرستان گلپايگان در حاشيه برگزاري آزمون حفظ قرآن كريم كه همزمان با سراسر كشور ساعت 9 صبح روز جمعه در سه شهر گلپايگان، گوگد و گلشهر برگزار شد، اظهار داشت: اداره اوقاف و امور خيريه شهرستان حدود سه سال است كه نسبت به اجراي طرح آزمون حفظ قرآن در رشته هاي مختلف به صورت ترتيبي و موضوعي كتابچه اي با 300 موضوع مي پردازد. وي افزود: شركت كنندگان در اين آزمون طي سال جاري در شهرستان گلپايگان حدود 324 نفر بوده اند كه از اين تعداد 120 نفر در حسينيه ناصربن علي (ع) گلپايگان، 70 نفر در گوگد و 50 نفر در گلشهر با شركت در كلاس هايي كه از طرف اداره اوقاف و امور خيريه برگزار مي شد در پايان سال در دو مرحله شفاهي و كتبي همزمان با سراسر كشور شركت كردند كه مرحله شفاهي از دوم تا 14 اسفند برگزار شد و مرحله كتبي امروز جمعه همزمان با سراسر كشور در حال انجام است. طاهري با بيان اينكه برگزاري اين آزمون بزرگترين رويداد قرآني كشور نام گرفته است، افزود: حجم بالاي شركت كنندگان در اين آزمون يكي از علل نامگذاري آن به نام رويداد قرآني بوده و فلسفه تشكيل حفظ قرآن به جهت آثار بسيار زياد آن در زندگي و نهايتاً عمل به قرآن خواهد شد و فلسفه ديگر شركت دادن اقشار بيشتر دوستداران قرآن به حفظ قرآن است. وي در پايان يادآور شد: اين آزمون شرايط سني نداشته و پاسخ نتيجه آزمون تا پايان فروردين ماه سال 94 در سايت سازمان اداره اوقاف و امور خيريه اعلام خواهد شد و افرادي كه نمره 70 در امتحان كتبي و شفاهي را كسب كنند به آنان گواهي اداره اوقاف و امور خيريه تعلق خواهد گرفت و تعدادي از آنان به قيد قرعه به مشهد مقدس اعزام مي شوند.   رهاسازي يك پرنده شكاري شاهين از سوي دوستداران محيط زيست گروه كوهنوردي زاگرس ابلولان متشكل از جوانان فعال و دوستدار محيط زيست در روز جمعه يك پرنده شكاري شاهين را كه از شكارچيان خريداري كرده بودند در بيابان هاي مشرف به كوه هاي قلعه جمال رها نمودند. يكي از اعضاي اين گروه در گفتگو با خبرنگار اين هفته نامه ضمن اعلام اين خبر افزود: شهرستان گلپايگان بهترين زيستگاه حيوانات وحشي است كه گاهاً توسط افراد سودجو و فرصت طلب شكار مي شوند؛ لذا به عنوان يكي از حاميان و دوستداران محيط زيست    

 470

            برپايي نمايشگاه مشاغل خانگي در اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي گلپايگان نمايشگاه مشاغل خانگي به همت ادارات: فرهنگ و ارشاد اسلامي، تعاون، كار و رفاه اجتماعي و ميراث فرهنگي و صنايع دستي، صبح روز جمعه با حضور بخشدار مركزي، رؤساي ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامي، ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري و اداره گاز با حضور هنرمندان و توليدكنندگان صنايع دستي در بيش از 18 غرفه افتتاح شد. هادي بياتي رئيس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي گلپايگان با بيان اينكه اين نمايشگاه به منظور تشويق، ترغيب هنرمندان و تحقق اقتصاد مقاومتي بر شده است، اظهار داشت: هنرمندان و توليدكنندگان صنايع دستي در رشته هاي: منبت، معرق، بافتني، چرم دوزي، ترمه دوزي، رودوزي، سنتي، كريستال، زيورآلات، مجسمه هاي خميري، ميناكاري و پتينه كاري در اين نمايشگاه حضور يافته اند تا با به نمايش گذاشتن فعاليت هاي هنري خود گامي در راستاي عرضه محصولات فرهنگي هنري و درآمدي نيز براي خود كسب كنند. وي افزود: با توجه به اينكه اشتغال در زمينه صنايع دستي مي تواند به عنوان يك شغل و منبع درآمد از فشار اقتصادي در خانواده ها كاسته و توازن برقرار كند باعث اشتغال زنان در خانه شده كه اين امر بسيار حائز اهميت است. بياتي در پايان يادآور شد: برپايي اين نمايشگاه در روزهاي جمعه يكي از اهداف برگزاركنندگان بود كه به صورت جمعه بازار هر هفته در اين مكان و يا مكان مناسب ديگر برگزار شود كه اين امر در حال بررسي بوده و هم اكنون نيز تا بررسي نتيجه نهايي در روزهاي جمعه و ايام نوروز نيز جهت بازديد عموم از ساعت 8 صبح لغايت 8 شب داير است.   

 470

 ام ابيها نور چشم پيمبر (ص) در ميانِ مادران، اي فاطمه (س) عاشق تريني بينِ زيبا اخترانِ آسمان، دُرّ ثميني همسرت مولا علي (ع) و بابِ تو باشد پيمبر (ص) خاتمِ پيغمبران (ص) را فاطمه، نقشِ نگيني نورِ چشم مصطفايي و گلِ باغِ خديجه (س) يازده نورِ امامت را به جنت همنشيني در ميانِ مادران همتاي تو نَبْوَد به عالم اي كه در راه ولايت با علي (ع) مسند نشيني صد قيامت با قيامت مي كني بر پا به محشر در صفِ محشر چنان خورشيد و مه نورآفريني شمعِ بزمِ جمعِ نسوان، آسيه، مريم، خديجه قره العين رسول (ص) و با علي (ص) يكتا قريني جلوه نورِ تو روشن مي كند صحراي محشر روشني بخش و صفاي نور در خلد بريني عاشقِ راه ولايت هستي و امه ابيها هجده ساله، همسر مولا اميرالمؤمنيني (ع) از علي (ع) و نسل پاكت نور باران شد امامت چون ز گلزار رسولِ (ص) مهرباني خوشه چيني هر گره وا مي شود با رشته هاي چادر تو در بلنداي زمانه هر كجا حبل المتيني بابِ تو با مهرباني بارها بوسيده دستت اي كه در ميقاتِ خوبان، شمعِ جمعِ متقيني سوره كوثر به قرآن گشته در وصفِ تو نازل تا بداند دشمنِ تو جلوه ي حق را مبيني در فراسوهاي بغرنجِ شبِ ظلماني قبر همچو مهتابي چراغِ ديده ي اهلِ يقيني پا چو بگذاري به محشر، بانوي پهلو شكسته كس نداند شافعِ شيعه به روزِ واپسيني از چه دفنِ تو به شب بود و نهان از چشمِ دشمن اي كه فخرِ بانوان تنها تو در روي زميني كن ز (طالب) تو شفاعت اي چراغِ آل طاها اي كه زهرايي (س) و نورِ چشمِ ختم المرسليني ابوالقاسم طالبي (طالب)- سرپرست انجمن ادبي كتابخانه حضرت آيت ا... محمدي گلپايگاني   

 470

 تلخك  

به روزهاي پاياني سال نزديك مي شويم، با گذشت زمان عمر نيز سراسيمه مي گذرد، بارها در حال تحرير مشكلات مردم در اين ستون به اين مي انديشم كه چگونه بنويسم تا از هدف انسانيت دور نشوم و نوشتنم براي رضاي خلق و خدا باشد. امروزه با نگاهي به وضعيت برخي از مديران به اين نكته پي برده ام كه آنها بيشتر به فكر تمركز بر روي ماندن پشت اين ميز هستند تا رفع و رجوع امور مردم! بي شك همراهي با مردم هر چند بادست خالي پشتوانه آنها عاقبت به خيري را به همراه خواهد داشت. اين مردم دوستدار مديران و مسئوليني هستند كه در رسيدگي به مشكلاتشان از هيچ كاري دريغ نشود؛ يعني حتي به قيمت از دست دادن سمت و پست و مقامشان و اني را نيز به خود مي گويم كه مردم قلم هايي را دوست دارند و مي پسندند كه در خدمت به آنها باشد و در حل مشكلات آنها به كار گرفته شود. اميد است مسئولين خدوم در راه كاهش مسايل و مشكلات عديده مردم با همفكري و وحدت با يكديگر نام نيك براي خود به يادگار بگذارند چنانه هم اكنون نام بسياري از مسئوليني كه قبلاً در پست و مقام هايي در اين هشرتسان به مردم خدمت بي منت كرده اند با خدا بيامرزي بستگانش بر زبان ها مي آيد. دوستدار سياستهاي درست » تلخك« كورش محسني    

 470

  گردشگري و کاهش فاصله فرهنگي                                                                           
  دکتر ابراهيم جعفري          

  بسيار سفر بايد تا پخته شود خامي        صوفي نشود صافي تا در نکشد جامي   
   اي بلبل اگر نالي من با تو هم آوازم           تو عشق گلي داري من عشق گل اندامي
سعدي به لب دريا دردانه کجا يابي؟           در کام نهنگان رو گر مي طلبي کامي  
 

         از ميان اخبار سال 1393 در سايت آخاله خبري در روز 17 فروردين به شرح زير مشاهده گرديد. » در نوروز امسال حدود 99 هزار گردشگر وارد شهرستان گلپايگان شده اند« اين خبرکه به نقل از فرماندار سابق آقاي حسين ميرزايي در رسانه ها انتشار يافته بود، بر اين نکته تاکيد مي ورزيد که در اين آمار مسافراني که به نحوي دوستان و بستگانشان در گلپايگان ساکن هستند و در منازل آن ها اقامت نموده اند، مورد شمارش قرار نگرفته است. کساني که با مباني خبر نويسي در رسانه ها آشنا هستند مي دانند که زماني رويداد به خبر تبديل مي شود که از يک يا چند ارزش خبري برخوردار باشد.
ارزش هاي خبري عبارتند از: شهرت، فراواني، مجاورت، برخورد، شگفتي، در برگيري و تازگي. اين خبر هم به لحاظ فراواني (99 هزار نفر) و هم به لحاظ شگفتي مي تواند براي مخاطبان درخور توجه و مطالعه باشد. باتوجه به موارد فوق، صرف نظر از جنبه هاي بازاريابي، اشتغال زايي و در آمدزايي، گردشگري را از منظر فرهنگي مورد بررسي قرار داده و به يک مصداق مشخص در گلپايگان اشاره مي‌کنم. فرهنگ پايه و اساس تمدن و نشانگر حرکت و پويايي است. فرهنگ در همدلي افراد و حيات جمعي، خود را نشان داده و انسان را به انديشيدن فرا مي خواند. با اين تفسير » ارتباطات انساني« در متن آن قرار مي گيرد. از اين رو هر چه ارتباط انسان ها گسترده تر باشد، فرصت آفرينش و ژرفا يافتن آن بيشتر است.
فرهنگ در حيات خلوت جامعه ها از زايندگي باز مي ماند که در اين صورت ديگر فرهنگ نيست، بلکه اسارت و فروماندگي است.  در اين راستا گردشگري به عنوان اصلي ترين عامل زمينه ساز فرهنگ پا به صحنه مي گذارد. گردشگري انسان را با اقليم ها و فرهنگ هاي تازه آشنا مي سازد. در پرتو اين آشنايي هويت خود را بيشتر و بهتر از گذشته مي شناسيم، زيرا ساير فرهنگ ها و شيوه هاي ديگر زندگي براي آدمي سرچشمه آگاهي هايي است که پر ارج ترين آنها شناخت توانايي ها و نارسايي هاي خويشتن مي باشد. در دنياي کنوني اگر چه سيطره رسانه هاي همگاني از حد تصور فراتر رفته، اما باز هم اصلي ترين ابزار شناخت و غني تر شدن فرهنگ ها گردشگري است. بدون ترديد سرنوشت فرهنگ ها به يکديگر وابسته است و فراموش شدن هر فرهنگي، ضايعه‌اي براي کليه فرهنگ ها محسوب مي گردد؛ زيرا هر فرهنگ در درون خود مايه هاي ارجمندي براي عرضه کردن به بشريت دارد. بنابرين بايد اين مايه هاي گوناگون فرهنگي را دريافت  و در سرشار نمودن فرهنگ بشري از آن ها بهره گرفت. اساساتفاوت فرهنگ ها بايد به غناي آنها ياري رساند.
تفاوت فرهنگ ها برخاسته ازحادثه هاي تاريخ است؛ زيرا در رهگذر تاريخ ملت ها در برابر رويدادها، واکنش هاي گوناگون نشان مي دهند. اين واکنش ها مي تواند سرچشمه بريدگي،انزوا و دشمني باشد يا زمينه گفتگو، همدلي و برکت را فراهم سازد. به عبارت ديگر تنها از راه آشنا کردن فرهنگ ها با يکديگر است که دشمني ها به دوستي تبديل مي شود و اين هنر بزرگ از گردشگري يعني سفر کردن بر مي آيد. درسال هاي 1950 تا 1970 پس از سرخوردگي هاي ناشي از جنگ جهاني دوم جوانان اروپايي با کوله پشتي هايي بر دوش، پاي پياده از خانه ها و کاشانه ها به خيابان ها و جاده ها ريختند و به سوي مرزها هجوم آوردند. هجوم آن چنان گسترده بود که نگهبانان مرزي توان کنترل آنها را نداشتند. در هر کجاي اروپا، حضور اين جوانان سرگردان به چشم مي خورد. آنها خودشان هم نمي‌دانستند چه مي‌خواهند و بهرچه آمده اند، اما چهره اروپا را دگرگون کرده بودند. مردم اروپا به اين جوانان سرگردان ياري دادند.
انبوه جوانان از فرهنگ هاي گوناگون اروپا با يکديگر نشستند و گفتگو کردند و بزرگترين تفاهم تاريخي را به راه انداختند. آن چنان گفتگوي گسترده و متنوعي ايجاد شد که براي هيچکس قابل تصور نبود. آنها در گذرگاه‌ها و ميدانها به يکديگر کتاب و مجله هديه دادند و درباره روحيه زمامداران و ساختارهاي سياسي کشورهاي خود بحث کردند. هيجان انگيزترين داد و ستد فرهنگي تاريخ بشر به راه افتاده بود. به باور بيشتر پژوهشگران سياسي و اجتماعي اروپا، اين بازار ديدار و گفتگو، نرم افزار لازم براي وحدت و پيشرفت اروپا را فراهم آورد. جوانان سرگردان آن روز اروپا، امروز کارگزاران فرهنگ، سياست و اقتصاد کشور خود هستند. آنها با نسل پيش از خود تفاوت هاي بزرگ دارند، به طوري که کشورهايشان را به شيوه اي بسيار متفاوت و با روحيه اي ديگر راه مي برند، اين تفاوت ها برخاسته از موج گردشگري است.
درسال 1963 دو شخصيت برجسته سياسي اروپا از فرانسه و آلمان يعني دوگل وآدنائر با هم به گفتگو نشستند. اين دو در گفتگو با يکديگر دريافتند که دو ملت بزرگ آلمان و فرانسه به لحاظ فرهنگي از يکديگر دورافتاده‌اند و اين دورافتادگي بر فرهنگ هر دو کشور ضربه مي زند. از اين رو مصلحت ديدند که دو ملت بايد با فرهنگ هم آشنايي بيشتري پيدا کنند. پس براي رسيدن به اين مقصود راهي را برگزيدند که جا دارد مورد دقت و عبرت قرار گيرد. راهي را که آنان براي غلبه بر اين بريدگي فرهنگي برگزيدند، اعطاي سوبسيد  (يارانه گردشگري) به شهروندان براي سفر به هر کدام از اين دو کشور بود. يعني دولت آلمان به قشرهاي گوناگون مردم آن کشور بخصوص به دانشگاهيان و فرهنگيان و دانشجويان براي سفر به فرانسه کمک هزينه داد و دولت فرانسه هم به شهروندانش براي سفر به آلمان به اين شکل اقدام نمود.
نتيجه اين تصميم شگفت انگيز بود. اين برنامه که »فرانکو-ژرمن« نام گرفت، جوانان دو کشور را برانگيخت تا به ديدار هم بشتابند. دانشجويان و استادان دو کشور دست هاي يکديگر را فشردند. جوانان فرانسوي از آناتول فرانس و بالزاک و سوپ پياز براي آلماني ها سخن گفتند و آلماني ها هم از گوته و شيلر و کباب کردن سوسيس براي فرانسوي ها حکايت کردند. هر دو گروه پس از بازگشت به کشور هاي خود کوشيدند تا رابطه فرهنگي اين دو کشور هرچه صميمانه تر و پربارتر شود. آنچه در باره سياست خارجي در ارتباط با فرهنگ گفته شد، در رابطه با سياست داخلي و فرهنگ نيز صادق است. مردم يک کشور بايد مفهوم هاي فرهنگي مشترک داشته باشند تا به همدلي همگاني دست يابند. خاستگاه هاي متفاوت اقتصادي و... در داخل يک کشور ، خواه ناخواه قشرهاي فرهنگي جدا از هم را پديد مي آورد . اين جدايي فرهنگي در ساختار سياسي کشور انعکاس مي يابد و توان پيشرفت جامعه را مي فرسايد. براي پيشگيري از اين فرسايش هيچ ابزاري کارآمدتر ازتماس هاي رودرو به چشم نمي خورد. بايد از راه پديد آوردن و فراگير نمودن گردشگري در داخل کشور، گروه‌هاي گوناگون را در پيوند رواني و عاطفي با يکديگر قرار داد. بايد شهرهاي دور از هم در درون يک کشور، جوانان شهرهاي ديگر را پذيرا باشند.
اگر چه سفر به مناطق ديدني کشورهاي ديگر حائز اهميت مي باشد اما جاي بسي تأسف است که برخي از هم ميهنان ما از استعدادهاي بي‌شمار گردشگري که ايران را در رديف ده کشور اول جهان قرار داده، غافل گشته و آرزوي‌شان پرکردن اوقات فراغت صرفا در مکان هايي نظيرآنتاليا ، تايلند و ... مي باشد. خداي بزرگ را سپاسگزاريم که به لطف استعدادهاي گردشگري نظير طبيعت زيبا، اماکن مذهبي،آثار باستاني و تاريخي و مهم تر از همه روحيه ميهمان‌نوازي مردم، گلپايگان نيز در اوقات مختلف سال بخصوص ايام نوروز به روي گردشگران و هم‌ميهنان عزيز از قوميت هاي مختلف آغوش مي گشايد.
خوشبختانه کشور ما به دليل تنوع و گستردگي اقليمي با برخورداري از 2500 نوع غذا از تنوع غذايي هم برخوردار است. به اعتقاد پژوهشگران در موضوع گردشگري مي توان غذا را يکي از مظاهر فرهنگي مانند موسيقي و صنايع ، از زيرمجموعه هاي فرهنگي قلمداد نمود. زيرا غذاها راز و رمز زيادي از آداب و سنن تاريخي را در خود نه


مطالب مشابه :


شماره 331 شنبه 16 اسفند ماه 1393 (صفحه نخست)

مدير اداره آموزش و پرورش گلپايگان ضمن تأكيد بر باشكوه برگزار شدن مراسم آغازين روز مدرسه




هفته نامه صدای گلپایگان شماره 265 ( صفحه دوم )

گروه مذكور از روز شنبه به گلپايگان وارد و با در شركت پتروشيمي گلپايگان، مراسم




نخستین المپیاد علمی مهندسی صنایع

بازديد گروه دوم از پتروشيمي قائد بصير گلپايگان; از الان به فکر بازار کار و شغل آینده




رزومه کاری

ملي فولاد ايران ،موسسه آموزش عالي شايگان، بانك رفاه كارگران ، پتروشيمي نصير گلپايگان




هفته نامه صدای گلپایگان شماره 262 ( صفحه نخست )

وي خودروسازي، قطعه سازي خودرو، صنايع شيميايي، پتروشيمي واحد سيار در گلپايگان




شماره 29

رئيس مركز بهداشت شهرستان گلپايگان. هستيم كه تا شركت پتروشيمي را آقاي مهندس حسنيا، دو




هفته نامه صدای گلپایگان شماره273( صفحه نخست)

در خانه و اتاق فكر آن بهترين گزينه براي نشاط و سازندگي شهر عزيزمان گلپايگان پتروشيمي




صعود به قله قاچ مستان دنا

گروه پتروشيمي با گذراز شهرهاي خمين ،گلپايگان، اصفهان، سميرم ،ساعت 20 به روستاي خفر




برچسب :