علت جاودانگی امام حسین(ع)
به نام خدا
علت جاودانگی امام حسین(ع)
فرزند مرحوم آیتالله العظمی بهجت گفت: پدرم تأکید داشت همه مصائب امام حسین(ع) به اختیار خودشان بود. زیرا در روز عاشورا بر آن حضرت عرضه شد که یا پیروزی را انتخاب کن یا لقاءالله را و ایشان در کمال اختیار انتخاب کرد.روایات فرآوانی در ذکر آثار زیارتی حرم مطهر امام حسین علیه سلام و اهمیت سرزمین کربلا ذکر شده است که در این مقاله احادیث و بیاناتی را از آیت الله بهجت ره تقدیم کاربران گرامی خواهیم کرد.
حریم
عن النبى (ص) قال:… و هى اطهر بقاع الارض واعظمها حرمة و إنها لمن بطحاء الجنة. (1)
پیامبر اسلام (ص) در ضمن حدیث بلندى مىفرماید: کربلا پاکترین بقعه روى زمین و از نظر احترام بزرگترین بقعهها است والحق که کربلا از بساط هاى بهشت است.
سرزمین نجات
قال رسول الله صلى الله علیه و آله: یقبر ابنى بأرض یقال لها کربلا هى البقعة التى کانت فیها قبة الاسلام نجا الله التى علیها المۆمنین الذین امنوا مع نوح فى الطوفان. (2)
پیامبر خدا (ص) فرمود: پسرم حسین در سرزمینى به خاک سپرده مىشود که به آن کربلا گویند، زمین ممتازى که همواره گنبد اسلام بوده است، چنانکه خدا یاران مۆمن حضرت نوح را در همانجا از طوفان نجات داد.
فرزند مرحوم آیتالله العظمی بهجت گفت: پدرم تأکید داشت همه مصائب امام حسین(ع) به اختیار خودشان بود. زیرا در روز عاشورا بر آن حضرت عرضه شد که یا پیروزی را انتخاب کن یا لقاءالله را و ایشان در کمال اختیار انتخاب کرد.
علت جاودانگی امام حسین (ع)
* به نظر شما مقدمات شناخت امام حسین (ع) چیست؟
ـ برای شناخت امام حسین (ع) باید مقدمات و اطلاعاتی از حضرت داشت و از اسرار کار بزرگ ایشان مطلع بود. باید دانست چرا امام حسین (ع) اینقدر جاودانه شد. در دنیا حوادث کمی اتفاق نیفتاده است. چرا عاشورا و کربلا باید اینگونه بماند؟ در صورتی که جنگها و ویرانیها و آتش زدنها و بیرحمیهای زیادی در دنیا به وقوع پیوسته است.
چرا حادثه ایشان این امتیاز را پیدا کرده است؟ باید دید سرّ این ماجرا در چه بوده است. آیتالله بهجت میفرمود کار امام حسین (ع) در عالم نظیر ندارد و تک است و مال خودش است. قرآن کتابی است که دست نخورده مانده و از پشت پرده و همه مطلب اطلاع دارد.
خداوند شخصیتی چون امام حسین (ع) را یکبار آفریده است
پس از او در عالم هستی فقط شخصیتی چون امام حسین (ع) آمده است. خداوند دیگر کسی را اینچنین ندارد که در طبق اخلاص هرچه را داشته و دارد، به پای معشوق و معبود حقیقی خود میدهد. این شخصیت، تک است.
امام حسین (ع) عزیزترین موجود روی زمین بوده است. آن وحشیهای بیابانی که برای کشتن ایشان آماده شده بودند، که در اخبار و روایات حداقل حدود سی هزار نفر بودهاند. همه این سی هزار نفر همپای امام حسین (ع) که هیچ، همپای کودک امام حسین (ع) هم هیچ، حتی همپای غلام ایشان نیز نمیشدند.
دشمنان ایشان افراد خونخواری بودند که از درّندهترین حیوانات پستتر بودند. چرا که حیوان مطابق طبیعت خودش عمل میکند ولی اینها انسان بودند و مطابق پستترین حیوانات عمل کردند، پس از حیوان پستتر هستند.
اگر امام حسین (ع) با علم و فرهنگ و ملکاتی که دارد، به جز حسب و نسب، در یک کفه ترازو و همه آن سی هزار نفر و حتی همه بشریت آن موقع در کفه دیگر بودند، در برابر ایشان هیچ بود.
حتی فرزندان ایشان چنان فرهنگی دارند که جوان 20 ساله ایشان وقتی امام میفرماید الآن ندایی شنیدم که گفت اینها به سمت مرگ میروند.
جوانش به ایشان میگوید اینکه ناراحتی ندارد. مگر ما بر حق نیستیم؟ پس پای حق خود میایستیم و برای حق جان میدهیم. این فرهنگ یک جوان 20 ساله است. وقتی فرهنگ فرزندان ایشان در این حد است، خود اباعبدالله (ع) چه فرهنگی دارد؟
آیتالله بهجت میگفتند: همه عالم در مقابل یاران امام حسین ارزشی ندارند.
پدرم میفرمود با آن همه کمالات و مقامات که اهل بیت (ع) دارند، به گونهای است که تمام عالم هیچ نسبتی با آنها ندارد و اصلا عالم در مقابل آنها ارزشی ندارد. خدا میداند چه عظمتی دارند و در عالم چه خبر است. حیف است که در عالم یک نفر آدم عادی از آنها عزیزتر زندگی کند.
امام حسین (ع) لقاءالله را در برابر پیروزی انتخاب کرد
آیتالله بهجت میگفتند: همه مصائب امام حسین (ع) به اختیار خودشان بود
این عبارت پدرم است که میگفت: حضرت سیدالشهدا (ع) با اختیار خود آنهمه مصائب و شهادت و اسارت اهل و عیال خود را تحمل نمود. زیرا در روز عاشورا بر آن حضرت عرضه میشد که یا نصر و پیروزی را انتخاب کن و یا لقاءالله را و ایشان در کمال اختیار انتخاب کرد.
حتی در روایات داریم که لشگر امام حسین (ع) چند بار چنان بر دشمن حمله کردند که برخی از دشمنان از آنها فرار کردند تا نزدیک کوفه رسیدند. چون دشمنان با انگیزه شهادت نمیجنگیدند. آنها آمده بودند که چیزی گیرشان بیاید. برعکس، سپاه امام حسین (ع) چون انگیزه والا و الهی داشت، با همه توان میجنگید.
مصیبتها و سختیها امام حسین(ع) را برافروختهتر میکرد
در هیچ جا نداریم که ایشان شکوه کرده باشد. حتی داریم که هرچه مصیبتها و سختیها بیشتر میشد، حضرت برافروختهتر میشد. مثل عاشقی که به وصال معشوق میرسد، چهطور هرلحظه التهاب بیشتری دارد، حضرت لحظه به لحظه برافروختهتر میشدند.
آیتالله بهجت میفرمود سیدالشهدا (ع) لقاءالله و وصال عاشق به معشوق را انتخاب کرده بود و با اختیار خود آن مقامات عالیه را طی کرد. کسانی که همراه ایشان ماندند هم از مخلصان واقعی بودند.
همچون زیارت خدا
قال الرضا علیه السلام: من زار قبرالحسین (ع) بشط الفرات کان کمن زار الله. (3)
امام رضا علیه السلام فرمود: کسى که قبر امام حسین علیه السلام را در کرانه فرات زیارت کند، مثل کسى است که خدا را زیارت کرده است.
به راستی شخصیت اباعبدالله (ع) بزرگترین الگوی بشریت بوده و خواهد بود ، امید است خداوند ما را از رهروان واقعی آن حضرت قرار بدهد.
پی نوشت ها :
1- بحارالانوار، ج 98، ص 115/ کامل الزیارات، ص 264,
2- کامل الزیارات، ص269، باب 88، ح 8 .
3-مستدرک الوسائل، ج 10، ص250؛ به نقل از کامل الزیارات.
منبع:
افکار نیوز
پرسمان دانشجویی
تهیه و فرآوری : جواد دلاوری، گروه حوزه علمیه تبیان
مطالب مشابه :
آشنایی با دانشگاه جامع امام حسین ع
مركز آموزش عالی امام حسین (ع) با هدف آموزش عالی و تربیت نیروی انسانی متخصص، انجام پژوهشهای
علت جاودانگی امام حسین(ع)
روایات فرآوانی در ذکر آثار زیارتی حرم مطهر امام حسین علیه سلام و اهمیت سرزمین کربلا ذکر شده
اطلاعیه پذیرش دانشجو
مرکز آموزش عالی و کاربردی امام حسین(ع ) استان گیلان از طریق دانشگاه جامع علمی
امام حسین(ع)
پسران دانشگاه پیام نور رشت - امام حسین(ع) - چیدمان گلهای پیام نوری و ایجاد گلستان. گیلانی
ارتباط امام مهدی (عج) با امام حسین (ع
منتقم خون امام حسین (ع) کانون مهدویت دانشگاه مذاهب اسلامی واحد خواهران با عنایات
دانلود ویژه نامه شب اول محرم حضرت مسلم(ع) با نوای گرم کربلایی جواد مقدم
امام حسین "ع" - دانلود ویژه نامه شب اول محرم حضرت مسلم دانشگاه علمی کابردی خانه کارگر
دانلود نوحه در سوگ رحلت امام خمینی (ره)
امام حسین "ع" - دانلود نوحه در سوگ رحلت امام خمینی دانشگاه علمی کابردی خانه کارگر
برچسب :
دانشگاه امام حسین ع