استاد حسن كسائي (۱۳۰۷)
حسن کسایی در سال 1307 شمسی در خانواده تاجر پیشه ای در اصفهان تولد یافت، پدرش حاج سید جواد کسایی کهیکی از بازرگانان بزرگ و سرشناس اصفهان بود به موسیقی سنتی ایران عشق می ورزید و به همین دلیل ، هنرمندان ممتاز کشور در خانه وی رفت و آمد داشتند که کسایی از هنگام طفولیت با آنان مانوس می گردد و به موسیقی علاقمند می شود . حسن کسایی از صدایی خوش نیز برخوردار بود که ابتدا نزد استادانی چون : تاج و ادیب به فراگیری آواز می پردازد ولی از دوازده سالگی بنا به توصیه و راهنمایی پدر ، به فرا گرفتن نی نزد استاد مهدی نوایی می پردازد و چند ماهی که از محضر استاد برخوردار می شود بقیه را براثر استعداد و کوششهای پی گیر خود می آموزد تا به مقامی شامخ در نواختن نی می رسد .
کسایی صدا در آری و سبک نواختن نی را به شیوه استادانه و سنجیده و دلنشین اعتلاء بخشید که مکمل مکتب اصیل نایب اسداله می باشد . او از محضر استاد بزرگ موسیقی ایران ، ابوالحسن خان صبا استفاده سرشار برد . استاد حسن کسایی به جز نی ، سه تار ، سنتور و فلوت نیز می نوازد، ولی ساز اختصاصی او نی می باشد . وی یکی از هنرمندانی بود که دائما با برنامه گلهای رادیو و تکنوازان سال ها همکاری داشت و نوای نی وی ، شور و حال مخصوصی به برنامه های گلها می داد . استاد کسایی شاگردان زیادی به جامعه هنری کشور ، تحویل داده و در اوج شکوفایی گوشه گیری اختیار کرد و هم اکنون در زاویه استغنا به سر می برد و می گوید : (( این بود عاقبت ثمر باغبانیم ))
نگارنده در سفری که مهر ماه 1367 به اصفهان نمودم و با استا کسایی در منزل ایشان صحبت می کردم ، نظرش را درباره موسیقی سنتی ایران جویا شدم؟ ایشان پاسخ دادند : (( موسیقی سنتی و اصیل ایران ، هنری است بس ارزنده که اگر توسط استاد نواخته شود با تار و پود هر انسان عارف و هنر شناسی بازی می کند و آدمی را به جهان ناشناخته می برد ، ولی افسوس که در بسیاری از مواقع همین موسیقی مورد سو ء استفاده اشخاص ناباب قرار گرفت )) .
منبع : avaz
مطالب مشابه :
چندمارش شیپور و نی از عباس صالحی
فروش نسخه تعزیه - چندمارش شیپور و نی از عباس صالحی - فروش نسخه تعزیه
ساز شناسی در تعزیه ایران
تکنوازان نــــــــــــــــــــــــــی - ساز شناسی در تعزیه ایران - مرجع دانلود آهنگ های
دانلود شیپوراز عباس صالحی
تعزیه تفرش(استودیوعسگری) دراینجا چندمارش شیپور و نی ازآقای عباس صالحی را براتون گذاشتم .
سازشناسی در تعزیه نواحی ایران
گروه موزیک ملی مذهبی نینوا (ساوه) - سازشناسی در تعزیه نواحی ایران - موزیک تعزیه - گروه موزیک
تعزیه خوانی
معین نجف ابادی: اموزش نی وموسیقی - تعزیه خوانی - موسیقی سنتی-شعر واموزش نی همراه با دیگر مطلب
سازشناسی در تعزیه نواحی ایران
نی: سازی است بادی که آن را اغلب از نی وبه صورت استوانه می سازند. لوله این ساز از هفت بند و شش
زندگی نامه ی بهترین نوازندگان موزیک تعزیه
تعزیه - زندگی امروزه از وی به عنوان بهترین نوازنده ترومپت و نی در تعزیه یاد می شود و
استاد حسن كسائي (۱۳۰۷)
تعزیه حرفه استاد حسن کسایی به جز نی ، سه تار ، سنتور و فلوت نیز می نوازد، ولی ساز اختصاصی
ساز شناسی در تعزیه ایران
شبیه خوانی و تعزیه داری درشهرستان سیرجان مهم ترین كاربست نی در تعزیه طفلان مسلم> بود.
برچسب :
نی تعزیه