آشنایی با PS4

original.jpg

مشخصات سخت‏‌افزاری

 

·          CPU این کنسول دارای 8 هسته‌ی Jaguar (دو گروه 4 هسته‌ای) و از شرکت AMD می‌باشد.

·          هر گروه شامل 4 هسته و یک حافظه‌ی کَش دو مگابایتی L2 می‌باشد.

·          کنسول از DirectX 11.1 پشتیبانی خواهدکرد و دارای 18 واحد کنترل (CUs) خواهدبود.

·          در مورد حافظه‌ی RAM دو دسته ادعا وجود دارد. بعضی از منابع خبر از رَم 4 گیگابایتی داده‌اند و عده‌ای نیز مدعی شده‌اند کنسول دارای 8 گیگابایت رَم خواهدبود. اما نظری که محتمل‌تر است، این است که سیستم دارای 4 گیگابایت حافظه‌ی رَم DDR5 (با قابلیت انتقال 176 گیگابایت بر ثانیه) خواهدبودکه 3 تا 3.5 گیگ مخصوص بازیها و مابقی مختص سیستم‌عامل می‌باشد.

·          GPU کنسول نیز R10xx و از شرکت AMD می‌باشد.

·          اساس کنسول از سری (Accelerated Processing UnitA10 APU شرکت AMD ساخته‌شده‌است که CPU و GPU را در یک چیپ‌ با یکدیگر ترکیب می‌کند.

·          سری A10، از سایر APU های این شرکت بزرگتر و قدرتمندتر است.

·          مصرف انرژی کنسول با وجود افزایش بازدهی، کمتر از قبل خواهدبود.

·          در این کنسول باز هم از درایو Blue-ray به همراه 500 گیگابایت هارد داخلی استفاده‌ خواهدشد.

·          این کنسول از 4 پورت USB 3.0، 2پورت اترنت (1 G/s) و WiFi بهره خواهدبرد.

·          به نظر می‌رسد هدف اصلی سونی با این سخت‌افزار، اجرای بازیهای 1080p و 60 فریم به صورت سه‌بعدی بدون هیچ مشکلی می‌باشد. ماشینی که به اندازه کافی برای بازار امروز و نسل بعد قدرتمند باشد.

·          منابع مختلف گزارش داده‌اند که سونی 4 نسخه از کیت ساختاری کنسول را در اختیار سازندگان قرار ‌می‌دهد. نسخه اول و دوم که به ترتیب شامل "کارت گرافیک" و "کیت اولیه کنسول در داخل کیس PC" بودند، سال گذشته و  نسخه سوم که "به نسخه نهایی نزدیک است" نیز ژانویه امسال در اختیار بازیسازان قرار گرفتند. نسخه‌ی نهایی نیز قرار است تابستان امسال در اختیار سازندگان قرار بگیرد. همچنین سونی در ماه‌های اخیر جلسات محرمانه‌ی متعددی با استودیوهای مختلف داشته‌است تا طراحی کنسول و جزئیات سخت‌افزاری آن را در اختیار آنان قرار دهد.

·          طبق اطلاعات منتشرشده، قدرت کنسول سونی 50% بیشتر از XBOX بعدی خواهدبود. سرعت پردازش PS4 برابر 1.84 ترافلوپ خواهدبود؛ در حالیکه این سرعت در XBOX 720 (با اسم رمز Durango) برابر 1.23 ترافلوپ خواهد بود. (ترافلوپ واحد اندازه‌گیری سرعت انجام عملیات است. هر ترافلوپ برابر با یک میلیارد عملیات در هر ثانیه است.)


 new-ps4-controller.jpg

 

کنترلری جدید

 

·          کنسول در ابتدای عرضه از هر دو کنترلر Sixaxis  و  DualShock 3 پشتیبانی خواهدکرد، اما یک کنترلر جدید نیز در دست ساخت است.

·          در این کنترلر، علاوه بر دکمه‌های قبلی، از یک پد لمسی خازنی همانند آنچه که در پشت ویتا وجود دارد، استفاده خواهدشد. این پد توانایی تشخیص دو لمس همزمان را دارد و با کلیک بر روی آن، می‌توان از آن بعنوان یک ورودی نیز استفاده کرد. در این کنترلر همچنان قابلیت تشخیص حرکت (motion-sensing) وجود دارد. این بار دقت تشخیص حرکت افزایش یافته‌است. لرزش کنترلر نیز همانند دکمه قرمز RGB به قوه خود باقی هستند. همچنین به نظر می‌رسد قرار است در آن از فناوری بیومتریک (جهت تشخیص ضربان قلب، دمای بدن و ....) نیز استفاده شود.

·          دکمه جدیدی که به این کنترلر اضافه شده‌است، دکمه‌ی "Share" می‌باشد. این دکمه به کاربر این امکان را می‌دهد که تا 15 دقیق از گیم‌پلی بازی را ضبط و حتی ویرایش کند و در نهایت آن را از طریق شبکه های اجتماعی و یا به صورت اسکرین‌شات با دیگران به اشتراک بگذارد.

·          گفته می‏شود این کنترلر جدید در همان سایز کنترلرهای قبلی خواهدبود.


سایر جزئیات

 

·          سونی کار ساخت این کنسول را از آگوست 2010 شروع کرده‌است.

·          هدف سونی، ساخت کنسولی است که به راحتی قابل تهیه باشد و همچنین اشتباهات زمان لانچ PS3 دیگر تکرار نشود.

·          سیستم رابط کاربری (User Interface) دچار تغییر و تحولات مهمی شده‌است. این بار کاربران در حین بازی، با فشردن دکمه  PS می‌توانند به هرجا که می‌خواهند بروند. به طور مثال می‌توانند وسط بازی به خرید DLC بپردازند و سپس دوباره به بازی برگردند. همچنین هنگامیکه شما در حال انجام کاری هستید، سیستم می‌تواند در بک‌گراند تصویر، آپدیت‌ها را دانلود کند. هنگامی که شما سیستم را روشن می‌کنید، از شما پرسیده می‌شود که می‌خواهید این قابلیت فعال باشد یا خیر. سونی قصد دارد این رابط کاربری را تا آن جا که امکان دارد، روان و ساده کند.

·          همچنین سیستم مدیریت اکانت یوزرها نیز دچار تغییراتی شده‌است. این سیسستم این امکان را فراهم می‌کند که در یک زمان بیش از یک یوزر در کنسول لاگین کنند و این اکانت‌ها را به کنترلر پیوند می‌دهد.

·          منابع نزدیک خبر داده‌اند سونی در ابتدا تصمیم داشت کنسولی کاملاً دانلودمحور بسازد اما نهایتاً مدل همان مدل امتحان‌شده‌ی دیسک‌های نوری را انتخاب کرد.

·          به نظر می‌رسد سونی در کنسول بعدی خود از سرویس Gaikai استفاده خواهدنمود. سونی این سرویس را که مشابه سرویس OnLive و بر اساس فناوری پردازش ابری (cloud computing) می‌باشد، با قیمت 380 میلیون دلار از David Perry خریداری نمود تا از آن نه تنها در کنسول بعدی خود، بلکه در سایر حوزه‌های سرگرمی خود همچون فیلم، موزیک، تلویزیون، موبایل، تبلت و ... نیز استفاده کند. یک روزنامه ژاپنی هم اعلام کرده این سرویس نقش مهمی در کنسول بعدی سونی خواهدداشت.

·          شاید سونی در کنسول خود از فناوری Eye-Tracking اسفتاده کند. مایکروسافت با محیط سه‌بعدی خود و تبدیل کردن اتاق به محیط بازی، اولین گام را برداشت و به نظر می‌رسد سونی نیز قصد دارد از عینک‌هایی استفاده کند که حرکت چشم، حالت‌های مختلف آن و حتی چشمک زدن را برای کنترل منوها، بازی‌ها و سایر برنامه‌ها استفاده کند. طبق آنچه که در منبع این خبر آمده‌است، این لنزهای مغناطیسی، سبک‌تر و قابل حمل‌تر از چیزی مانند دوربین hi-res کینکت هستند و حتی ممکن است قادر به نمایش تصاویر سه‌بعدی نیز باشند.

·          سونی اخیراً برند تجاری جدیدی ثبت کرده‏است که به نظر می‏رسد همانند سرویس Home برای کنسول نسل بعد آن خواهدبود. در توضیح این برند تجاری که BigFest نام دارد، آمده‏است: فضایی پویا برای بازیکنان که در آن همانند سایر سرویس‏های اجتماعی به وبسیات‏ها دسترسی داشته باشند. استفاده از امکانات وب برای گیم‏پلی پویا، میزبانی وبسایت‏های دیگران برای ویدئوها و بازیهای کامپیوتری و یا ویدئوها و بازیهای کامپیوتری که توسط دیگران بر روی یک سرور برای شبکه جهانی اینترنت ساخته شوند.

·          یکی دیگر از اشتباهاتی که گریبان سونی را با PS3 گرفته‌بود، سخت‌بودن ساخت بازی برای این کنسول توسط بازیسازان بود. این بار اما سونی از اشتباهات خود درس عبرت گرفته و قرار است کنسولی روانه‌ی بازار کند که سبک‌تر و ساخت بازی برای آن آسان‌ باشد. در راستای جبران اشتباهات زمان لانچ PS3، سونی این بار قصد دارد به جای کنسولی پیچیده و پرهزینه، سخت‌افزاری با طراحی روان (off-the-shelf technology) را روانه‌ی بازار کند. گفته‌ می‌شود سونی قصد دارد در PS4 از Native OpenGLاستفاده کند که کار با این کنسول را بسیار آسان‌تر از سیستم فعلی PS3 می‌کند.

 

 ps4-playstation-meeting-banner.jpg

تاریخ عرضه

 

·          Kaz Hirai از سونی در گفتگویی با روزنامه تایمز اعلام کرد که آنها بعد از مایکروسافت کنسول خود را عرضه خواهندکرد و تا زمانی که مایکروسافت XBOX 720 را منتشر نکند، آنها نیز این کار را نخواهندکرد.

·          عده‌ای از آنالیزورها اما می‌گویند سونی دیگر اشتباهات لانچ PS3 را تکرار نخواهدکرد و کنسول خود را یک ماه پیش از مایکروسافت و در اواخر سال 2013 عرضه خواهدکرد.

·          تعدادی از آنالیزورها پیش‌بینی کرده‌اند PS4 با قیمت حدودی 400 دلار روانه‌ی بازار می‌شود. این در حالی است که PS3 در زمان عرضه با قیمت‌های 499 و 599 دلاری کار خود را آغاز کرده‌بود. یک روزنامه‌ی ژاپنی هم مدعی شده‌است که که کنسول بعدی سونی قیمتی معادل 430 دلار خواهدداشت.

·          مجله PSM3 در شماره دسامبر 2012 به انتشار تعدادی از شایعات منتشرشده در مورد این کنسول پرداخت که طبق آن، نام این کنسول Playstation 4 نخواهد بود، از PS3 و بازیهای استفاده‌شده ساپورت نخواهدکرد، دارای 16 گیگابایت حافظه فلش داخلی خواهدبود و قیمتی بین 400 و 500 یورو خواهدداشت.

 

برای تایید یا تکذیب مشحصات بالا، باید تا هفت روز دیگر، 20 فوریه، صبر کرد تا ببینیم سونی قرار است چگونه به استقبال نسل بعد دنیای گیم برود.


مطالب مشابه :


تبلیقات گوشی

تبلت. تبلیقات 6- بین 400 تا 500 هزار 7- بین 500 تا 750 هزار




مزایا و معایب تبلت ها

اما اگر به دنبال یک نمونه 10 اینچ خوب می گردید، حداقل باید 400 تا 500 400 دلار در تا 750 گرم، یک




5 سوال که قبل از خرید تبلت باید به آن ها جواب داد

اما اگر به دنبال یک نمونه 10 اینچ خوب می گردید، حداقل باید 400 تا 500 400 دلار در تا 750 گرم، یک




خرید تبلت

در شکل Mali 400 MP4 برای (تا 1 میلیون و 500 شکاف بین لپ تاپ و تبلت، نه تنها یک




بهترین تبلت های پیشنهادی بر اساس قیمت ( نوروز و فروردین 93 )

باشید که تبلت شما تا مدت دیسک 500 گیگا محتوا بین تبلت و شبکه




قیمت تعمیر لب تاپ

ديگر، بین دو تا سه سال و تاپ و تبلت از رشد 50 تا 70 درصدی و يک مبلغ 400 هزار




آشنایی با PS4

از شایعات منتشرشده، به نظر می‌رسد زمان زیادی تا این تبلت و نیز بین 400 و 500




برچسب :