علم بهتر است یا ثروت؟
سالیان سال معلمان ما مقایسه و انتخاب بین علم و ثروت را به عنوان موضوع انشا به ما میدادند و از ما میخواستند که از بین این دو یکی را انتخاب کنیم.
جوابها بدون استثنا یکی بود. علم از ثروت بهتر است. چون ...
اما همه ما در دل میدانستیم که حتما ثروت بهتر از علم است. چون عالمان و ثروتمندان را میدیدیم و انها را در جامعه واقعی خارج از کلاس انشا مقایسه میکردیم. حتی در بین عالمان هم عالمان ثروتمند بودند که در جامعه اعتبار داشتند و احترام. و همه ما و معلم ما این را به خوبی میدانست. و اگر در بین دانش آموزان، مفلوکی پیدا میشد که به جای تملق علم اندوزان انچه را که بدان اعتقاد داشت بیان میکرد به بی سوادی و ثروت گرایی متهم میشد و با نمره پایین معلم عالم جریمه و با نیشخندهای همکلاسیانش تنبیه میشد.
به نظر من سوال مقایسه علم و ثروت سوال بی مورد و غیر قابل پاسخ گویی است همانگونه که مقایسه و انتخاب بین دست و پا امکان پذیر نیست. هر کدام را بهر کاری ساخته اند.
اما صرف نظر از سوال که نشان از بیسوادی و بی علاقگی معلمان ما به موضوع انشا داشت و لا غیر! پاسخها واقعیات فراوانی را در پس خود پنهان کرده اند. ما از همان ابتدای کودکی یاد میگرفتیم که علایق خود را پنهان کنیم. و وانمود کنیم که چیزی را دوست داریم که واقعا دوست نداریم. تحلیلی کنیم که ابدا ان را قبول نداریم و به مرور با نوشتن انشاهایی این چنین برای زندگی در جامعه ای ساخته میشدیم که نیاز به انسانهایی متملق داشت. کسانی که بدانند و لمس کنند که ثروت بهتر است اما برای گرفتن نمره و همرنگ جامعه بودن زیر پرچم علم دوستی بروند.
و اینگونه بود که ما یاد گرفتیم آنچه را که دوست داریم و به ان عشق میورزیم در دور دستی پنهان کنیم و دم از دوست داشتن اموری بزنیم که واقعا دوستشان نداریم ولی برای خوش امد دیگران (و یا رسوا نشدن)، به ان تظاهر کنیم. و بدین سان ما جامعه ای شدیم به شدت دو رو. متظاهر به دوست داشتن انچه که در واقعیت از آن متنفر است. و در عوض دوری جستن ظاهری از انچه واقعا به ان تمایل دارد.
و دریغ که همه ما بازیگران این خیمه شب بازی همانند هم فکر میکردیم اما از طرفی هم همانند همدیگر تملق میکردیم و ظاهرمان را شبیه هم بزک میکردیم. همیشه در چنین شرایطی باید همانند قصه سلطانی که لباس برتن نداشت! کودکی از همه جا بی خبر پیدا شود و واقعیت ها را بی ترس و واهمه فریاد کند تا همه ترسوهایی که از هراس حرام زاده خوانده شدن، زبان در کام کشیده اند، انچه را با چشم خود می بینند باور کنند.
و اگر خوب نگاه کنیم موارد متعددی از این دست را در اطراف خود می یابیم.
به راستی علم بهتر است یا ثروت؟ و چرا باید ایندو را باید با هم مقایسه کنیم و تنها یکی را انتخاب کنیم؟ چرا ثروت در جامعه ما چهره کریهی دارد ولی همگان در پی دست یافتن به ان هستند؟
مطالب مشابه :
حالا یه انشا درباره ی علم براتون آماده کردیم که ازاون استفاده کنید
حالا یه انشا درباره ی علم براتون علم در حال حاضر علم نمى تواند در مورد احكام
علم یا ثروت
بنده یادمه زمانی که به مدرسه می رفتم موضوع های انشا ،از در مورد علم و علم که در
انشا
انشا در مورد تدبیر و در علم مدیریت، جایگاه ویژه ای به دور اندیشی و آینده نگری اختصاص داده
علم بهتر است یا ثروت؟
علم, انشا لطفا نظراتتون رو در مورد مطالبی که نوشته و ارسال میشه بنویسید تا بهتر بتونم
اهمیت علم ودانش در اسلام
اما منزلت وجایگاه علم در نزد بزرگان در حدیثی مشهور که از معاذ در مورد فضیلت علم ابن
انشا در قرآن
انشا در قرآن استد لالات قرآنی در مورد اکرم،الذی علم بالقلم.،علم الانسان ما لم
نمونه موضوع انشا سوم راهنمایی
نمونه موضوع انشا سوم 4- در مورد نقش تدبیر و دور 8- علم و دانش در چه صورتی صاحب
اهمیت علم و دانش در اسلام
اما منزلت وجایگاه علم در نزد بزرگان در حدیثی مشهور که از معاذ در مورد فضیلت علم ابن
نکات مهم املایی و موضوعات انشا در مقطع راهنمایی
نکات مهم املایی و موضوعات انشا در شنیده های خودتان را در مورد ۱۱ ـ علم چندان
برچسب :
انشا در مورد علم