نحوه صدور معافیت
سازمانها و ارگانهای دولتی ذکر شده در قانون وظیفه عمومی چه کسانی هستند؟
متعهدین خدمت به آموزش و پرورش، وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی، سازمان هواپیمایی، شرکت کشتیرانی، بنادر و کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و دستگاه قضایی کشور.
۲- نحوه صدور معافیت برای متعهدین خدمت ذکر شده چگونه انجام میپذیرد؟
با تائید سازمان مربوطه مبنی بر انجام تعهد مربوطه و طی دوره آموزشی مقدماتی نظامی.
۳- در صورتی که قبل از انجام تعهد از خدمت منفک گردندوضعیت آنان چگونه خواهد بود؟
به آنان معافیت تعلق نمیگیرد و در صورت بلامانع بودن به خدمت دوره ضرورت اعزام خواهند شد.
۴- آیا متعهدین خدمت در حین انجام تعهدمی توانند درخواست بهره مندی از معافیتهای دیگر را نمایند؟
خیر، پس از روشن شدن وضعیت تعهد آنان پیرامون درخواستهای آنان اقدام لازم بعمل خواهد آمد.
۵- معافیت های رهبری یا ۶ گروه سنی به کدام دسته از مشمولان تعلق می گیرد؟
زیردیپلم، دیپلم، فوق دیپلم ( متولدین ۱۳۳۸ تا پایان ۱۳۵۴)
لیسانس( متولدین تا پایان سال ۱۳۵۴)
فوق لیسانس (متولدین تا پایان سال ۱۳۵۲)
دکتری غیرپزشکی ( متولدین تا پایان سال ۱۳۵۰)
دکتری پزشکی و دامپزشکی ( متولدین تا پایان سال ۱۳۴۴)
۶- چند فرزند از شهدا معاف می گردند؟
دوفرزند از شهدا .
۷- ایا برادر شهید هم می تواند از معافیت هم برخوردار شود؟
بله فقط یکنفر .
۸- آیا فرزند مفقود الاثر جبهه نیز معاف می گردد؟
بله، مشروط بر آنکه بیش از سه سال از مفقودیت گذشته باشد.
۹- آیا برادر مفقود الاثر جنگ نیز از خدمت معاف میگردد؟
بله، مشروط بر آنکه بیش از سه سال از تاریخ مفقودیت گذشته باشد.
۱۰- آیا فرزند و برادر آزاده از خدمت معاف میگردند؟
بله، مشروط بر آنکه بیش از سه سال آزاده بوده باشد.
۱۱- در صورتی مدت اسارت آزاده کمتر از سه سال باشد چه امتیازی خواهد داشت؟
به میزان نصف دوران اسارت از مدت خدمت دوره ضرورت یکی از منسوبین (فرزند یا برادر ) کسر خواهد شد.
۱۲- آیا برای خود آزادگان معافیت یا کارت پایان خدمت تعلق می گیرد؟
بله ، در صورتی که بیش از ۶ ماه در اسارت بوده باشند.
۱۳- آیا به منسوبین جانبازان معافیت تعلق می گیرد؟
در صورتی که کمیسیون پزشکی بنیاد شهید تائید نماید که جانباز نیاز به مراقب دارد یک نفر از منسوبین (فرزند یا برادر ) از خدمت معاف خواهند شد.
۱۴- آیا خود جانباز از خدمت معاف می گردد؟
در صورت داشتن حداقل ۱۵% جانبازی از خدمت معاف می گردد.
۱۵- جانبازان چند نفر از فرزندان خود را می توانند معاف کنند؟
جانباز۲۵% یک فرزند و جانباز۵۰% و بالاتر دو فرزند.
۱۶- رزمندگان و ایثارگران چند فرزند خود را میتوانند معاف کنند؟
رزمندگان با ۳۰ماه سابقه جبهه یک فرزند و رزمندگان با بیش از ۶۰ ماه سابقه جبهه ۲ فرزند خود را می توانند معاف کنند.
۱۷- آیا تلفیق جبهه و جانبازی نیز میتوانند از معافیت استفاده نمایند؟
یکی از فرزندان ایثارگری که مدت جبهه وی با مدت جانبازی وی به عدد ۳۰برسد و همچنین دو فرزند ایثارگری که تلفیق مدت جبهه و جانبازی وی به عدد ۶۰ برسد از خدمت معاف خواهند شد.
۱۸- آیا خانواده شاهد میتوانند درخواست کارت معافیت جایگزین نمایند؟
بله ، مشروط بر آنکه دریافت کننده اول کارت معافیت، فوت یا به استخدام نیروهای مسلح و یا در قواره معافیتهای قانونی دیگر قرار گرفته باشند.
۱۹- آیا اگر سن خواهر مجرد فاقد پدر بیش از ۲۴ سال باشد میتواند تنها برادر بالای ۱۸ سال خود را معاف کند؟
بله، در قواره معافیتهای عنایات مقام معظم رهبری می تواند از معافیت خواهر مجرد استفاده نماید.
۲۰- آیا خانواده های دارای فرزند معلول در قواره معافیت قرار میگیرند؟
بله ، مشروط بر آنکه در خانواده فقط یک فرزند ذکور بالای ۱۸ سال سالم باشد.
۲۱- آیا مادران فاقد شوهر تحت پوشش کمیته امداد امام میتوانند فرزند خود را معاف نمایند؟
بله، مشروط بر آنکه بیش از دو فرزند بالای ۱۸ سال نداشته باشد، یک فرزند در قواره معاف قرار میگیرد.
۲۲- آیا مادران فاقد شوهر تحت پوشش کمیته امداد قبلاً یک نفر از فرزندان خود را معاف کرده باشند آیا می توانند درخواست معافیت فرزند دوم را بنمایند؟
خیر
۲۳- اگر پدر یا مادری معلول باشند آیا میتوانند یک فرزند خود را معاف کنند؟
بله، مشروط بر آنکه معلولیت به تائید شورای زشکی بهزیستی و شورای پزشکی در وظیفه عمومی برسد و مشمول قبل از معلولیت فاقد غیبت باشد.
۲۴- اگر خانواده ای دارای فرزند معلول باشد میتوانند یک فرزند را معاف کنند؟
بله، مشروط بر اینکه حداقل دو فرزند معلول در خانواده باشد و قبل از معلولیت غیبت هم نداشته باشد.
۲۵- اگر مشمول دارای همسر معلول باشد وضعیت وی چگونه خواهد شد؟
همسر مشمول باید بعد از ازدواج معلول شده باشد یا مشمولانیکه از تاریخ ۸۵/۱/۱۲ ابلغ آئین نامه همسر معلول انتخاب نموده اندو به عقد دائم خود درآورده اند در شمول مصوبه قرار می گیرند.
۲۶- آیا غیبت مانع از رسیدگی می شود؟
بله، اما اگر تاریخ معلولیت قبل از شروع غیبت متقاضی بوده باشد قابل رسیدگی است.
۲۷- آیا تاهل فرزندان مانعی برای رسیدگی است؟
در خانواده معلولان (فرزندان) برادرشان نمی توانند از این معافیت استفاده نمایند و لیکن فرزند خود معلول می تواند از این امتیاز استفاده نماید.
۲۸- آیا صرف تائید سازمان بهزیستی مبنی بر معلولیت کافی است؟
برای معافیت یک نفر از منسوبین معلولان تائید معلولیت توسط کمیسیون پزشکی وظیفه عمومی نیز ملاک رسیدگی خواهد بود .
۲۹- نحوه رسیدگی به وضعیت نخبگان چگونه است؟
مشمولان نخبه ابتدا میبایست به بنیاد ملی نخبگان به آدرس: تهران _ خیابان ولیعصر (عج) _زعفرانیه ( خ. شهید فلاحی _ کوچه . شیرکوه _ پ. ۱/۲۴ مراجعه و سوابق و مستندات نخبگی خویش را جهت احراز نخبگی به بنیاد مذکور ارائه نمایند در صورت احراز نخبگی خواهند توانست از امتیازات خدمت وظیفه عمومی _ ادامه تحصیل _ خروج از کشور و . . . . بهره مند گردند،
۱ ـ افرادی که هم اکنون در حال گذراندن خدمت سربازی هستند و شرائط استفاده از معافیت سه فرزند خدمت کرده از یک خانواده را دارند باید چگونه عمل کنند؟
جواب: این دسته از افراد همانند سایر متقاضیان می بایست با مراجعه به یکی از دفاتر پلیس+۱۰ در شهرستان محل سکونت خود و تهیه مدارک مورد نیاز و تکمیل پرونده ، درخواست خود را اعلام نمایند . در صورتی که پس از بررسی مدارک از سوی رده های وظیفه عمومی ، واجد شرایط استفاده از این معافیت تشخیص داده شدند نامه ی ترخیص آنها از خدمت صادر خواهد شد . ضمناً برای این دسته از افراد کارت پایان خدمت از سوی یگان خدمتی مربوطه در هر یک از نیروهای مسلح صادر خواهد شد.
۲ ـ فردی که متعهد خدمت در نیروهای مسلح و دستگاههای دولتی می باشد و اکنون شرایط استفاده از معافیت سه فرزند خدمت کرده از یک خانواده را دارد آیا می تواند پس از استعفا ، از تسهیلات فوق استفاده کند؟
جواب: ترخیص افراد متقاضی در حین خدمت صرفاً شامل افرادی می شود که در حال خدمت دوره ضرورت هستند و این موضوع شامل متعهدین خدمت در نیروهای مسلح و دستگاههای دولتی که در حال انجام تعهد می باشند نمی گردد و ادامه انجام تعهد این افراد یا استعفای آنها تابع مقررات دستگاه مربوطه می باشد.
۳ ـ آیا دانشجوی در حال تحصیل هم می تواند از معافیت سه فرزند خدمت کرده از یک خانواده استفاده کند ؟
جواب: بله ، دانشجویان هم می توانند در صورت واجد شرایط بودن ، از معافیت مذکور در حین تحصیل استفاده نمایند.
۴ ـ فردی که دارای کارت معافیت پزشکی می باشد و اکنون شرایط استفاده از معافیت سه فرزند خدمت کرده از یک خانواده را دارد آیا می تواند کارت معافیت پزشکی را ابطال کند و از این معافیت استفاده کند؟
جواب: خیر در حال حاضر ابطال کارت معافیت پزشکی برای استفاده از این معافیت امکان پذیر نمی باشد .
۵ ـ فردی که در خواست معافیت پزشکی داده و درخواست وی در حال رسیدگی است آیا می تواند از درخواست خود منصرف شده و از معافیت سه فرزند خدمت کرده از یک خانواده که شامل حال وی میشود استفاده کند؟
جواب: اگر پرونده مشمول در شورای پزشکی منجر به صدور رای نشده باشد امکان انصراف از معافیت پزشکی و استفاده از معافیت جدید وجود دارد.
۶ ـ افرادی که شرایط استفاده از معافیت های جدید را دارند و تاریخ اعزام آنها نزدیک است آیا می توانند تاریخ اعزام خود را به تاخیر بیاندازند؟
جواب: این افراد برای اینکه از نظر غیبت دچار مشکل نشوند ، با مراجعه به رده های وظیفه عمومی در شهرستان محل سکونت خود ، خواسته خود را مطرح و در صورتی که واجد شرایط استفاده از معافیت های جدید شناخته شدند ، تاریخ اعزام آنها به تعویق خواهد افتاد تا پرونده مسیر قانونی خود را طی نماید.
۷ ـ اگر فردی کارت پایان خدمت وی گم شده و صدور کارت المثنی نیز به دلایل مختلف در کوتاه مدت امکان پذیر نمیباشد آیا امکان مساعدت وجود دارد؟
جواب: فعلاً ملاک رسیدگی به درخواست افراد متقاضی برای استفاده از معافیت های جدید ، داشتن اصل کارت پایان خدمت یا کارت المثنی می باشد.
۸ـ متعهد خدمت در دستگاه های دولتی و غیر دولتی که به جای کارت معافیت متعهدین ، کارت عفو رهبری دریافت کرده آیا برادرش می تواند از معافیت سه فرزند خدمت کرده از یک خانواده استفاده کند( دو فرزند دیگر خانواده کارت پایان خدمت دارند)؟
جواب: ملاک و مبنا برای استفاده از این نوع معافیت ، صرفاً دارا بودن کارت پایان خدمت یا کارت معافیت خدمت متعهدین (جایگزین خدمت دوره ضرورت) توسط سه فرزند خانواده می باشد . این افراد باید با مراجعه به رده های وظیفه عمومی نسبت به تعویض و تبدیل کارت خود اقدام تا مجاز به استفاده از این معافیت شوند.
۹ ـ در خانواده هایی که به دلیل اختلافات خانوادگی ، یک برادر از ارائه کارت پایان خدمت خود به برادر چهارم امتناع میکند چگونه می توان از معافیت فرزند چهارم استفاده کرد؟
جواب: هر چند اجازه فرزندی که خدمت کرده است برای استفاده برادر چهارم از معافیت لازم نمی باشد لیکن در حال حاضر ارائه کارت پایان خدمت برای استفاده از این تسهیلات الزامی می باشد.
۱۰ ـ کسی که برادرش جانباز است یا دارای سابقه جبهه می باشد آیا سابقه او به عنوان یک فرد خدمت کرده و دارای کارت پایان خدمت محسوب می شود ؟
جواب: ملاک استفاده از تسهیلات جدید (معافیت سه فرزند خدمت کرده ) صرفاً داشتن کارت پایان خدمت دوره ضرورت یا کارت معافیت متعهدین خدمت در نیروهای مسلح و دستگاه های دولتی می باشد.
۱۱ ـ اگر خواهر مشمول از سپاه دانش قدیم کارت پایان خدمت داشته باشد آیا جزو یک فرزند خدمت کرده محسوب می شود؟
جواب: خدمت سربازی فرزندان اناث خانواده که خدمت سربازی را قبل از انقلاب انجام داده و دارای کارت پایان خدمت هستند به عنوان یکی از سه فرزند خدمت کرده قابل احتساب بوده و فرزند چهارم خانواده برابر مقررات می تواند از معافیت بهره مند شود.
۱۲ ـ اگر فردی که دارای کارت پایان خدمت یا کارت معافیت خدمت متعهدین بوده و اکنون در قید حیات نمی باشد آیا برادر چهارم او می تواند از معافیت سه فرزند خدمت کرده استفاده کند؟
جواب: بله ، امکان استفاده از کارت متعهدین یا کارت پایان خدمت فرزندان فوت شده از یک خانواده نیز میسر می باشد . در صورتی که برادر چهارم یا پنجم واجد سایر شرایط اعلام شده برای استفاده از معافیت جدید باشد.
۱۳ ـ اگر پدری دارای دو همسر و از هر همسر دارای فرزند بوده است و هم اکنون در قید حیات نمی باشد در اینجا برای استفاده از معافیت سه فرزند خدمت کرده از یک خانواده ، رضایت کدام همسر ( یعنی کدام مادر ) ملاک عمل است ؟
جواب: حق تقدم و اولویت با مادری است که تعداد بیشتری از فرزندان او خدمت دوره ضرورت را انجام داده باشند و در صورت برابر بودن تعداد فرزند خدمت کرده ، حق تقدم با فرزندی است که سن بیشتری دارد مگر اینکه دو مادر محضری توافق نمایند که فرزند کوچکتر از این معافیت استفاده نماید.
۱۴- آیا نظامیانی که بنا به دلایلی از خدمت اخراج و یا بازخرید شده اند مدت خدمت آنها جایگزین خدمت دوره ضرورت محاسبه می شود؟
جواب : مدت خدمت نظامیانی که اخراج و یا بازخرید شده اند قابل احتساب نمی باشد مگر آنکه دارای کارت پایان خدمت معتبر باشند که در این صورت فرزند چهارم در صورت دارا بودن شرایط از تسهیلات جدید می تواند بهره مند گردد.
۱۵- متعهدین به خدمت در سازمانها و نهادها که پس از گذراندن مدتی از خدمت و انجام بخشی از تعهد خود ، کارت معافیت پزشکی، کفالت و یا رهبری اخذ کرده اند ، آیا خدمت آنها جایگزین خدمت دوره ضرورت محاسبه می شود؟
جواب: سوابق خدمتی متعهدین به سازمانها و نهادها که بخشی از خدمت خود را انجام داده و سپس کارت معافیت پزشکی / کفالت / رهبری اخذ نموده باشند و یا اخراج شده باشند در حال حاضر قابل احتساب نمی باشد.
۱۶ ـ آیا شرایط سنی برای استفاده از معافیت سه فرزند خدمت کرده از یک خانواده ملاک عمل می باشد؟
جواب: رسیدگی به وضعیت افرادی که به سن مشمولیت می رسند در صورت واجد شرایط بودن ، بلا مانع است که با این ملاحظه در سال جاری متولدین سال ۱۳۷۰ در صورت دارا بودن شرایط مجاز به استفاده از این تسهیلات می باشند.
۱۷ ـ اگر یکی از فرزندان خانواده خدمت دوره ضرورت را انجام داده و دو فرزند دیگر خانواده نیز در حال انجام خدمت باشند آیا فرزند چهارم خانواده که در سن مشمولیت است می تواند از معافیت سه فرزند خدمت کرده از یک خانواده بهره مند شود؟
جواب: در صورتیکه یکی از افراد خانواده خدمت دوره ضرورت را انجام داده و در حال حاضر دو برادر دیگرش در حال خدمت سربازی هستند، فرزند چهارم خانواده (در صورت مشمول بودن) به شرط آنکه حداقل یکسال از مدت خدمت دوره ضرورت دو برادرش سپری شده باشد می تواند از این تسهیلات بهره مند گردد .
۱۸ ـ در صورتی که دو فرزند خانواده خدمت دوره ضرورت را انجام داده و فرزند سوم در حین خدمت به دلیل قبولی در دانشگاه از خدمت ترخیص شده و فرزند چهارم نیز در حال انجام خدمت باشد ، آیا فرزند سوم ( (دانشجو) می تواند از معافیت سه فرزند خدمت کرده از یک خانواده استفاده نماید؟
جواب: در صورتیکه دو فرزند خانواده خدمت دوره ضرورت را سپری کرده باشند و فرزند سوم آنها مدتی از خدمت دوره ضرورت را انجام داده و سپس از خدمت ترخیص و از معافیت تحصیلی در حال حاضر بهره مند باشد و فرزند چهارم خانواده در حال خدمت سربازی باشد – در صورت طی شدن حداقل یکسال از خدمت سربازی فرزند چهارم – فرزند سوم آنها (دانشجو) می تواند از کارت پایان خدمت با درج مدتی که خدمت دوره ضرورت را انجام داده بهره مند شود.
۱۹ ـ آیا فرزندان خانواده ای که قبلاً از تسهیلات معافیت دو برادری استفاده کرده اند می توانند از تسهیلات جدید استفاده کنند ؟
جواب: آندسته از افرادی که قبلاً از تسهیلات معافیت دو برادری استفاده کرده اند از تسهیلات جدید نمی توانند بهره مند شوند و برادری که به ازای خدمت وی برادر دیگر از خدمت معاف شده است جزء سه فرزند خدمت کرده محسوب نخواهد شد.
۲۰ـ کارکنان متعهد نظامی که پس از انجام دو سال تعهد خدمت فوت کرده اند آیا سوابق خدمتی آنها جایگزین خدمت دوره ضرورت محسوب می شود؟
جواب: مدت خدمت کارکنان متعهد نظامی که پس از دو سال انجام تعهد فوت کرده باشند پس از ارائه گواهی از سازمان مربوطه در قالب مقررات جدید به عنوان یک فرزند خدمت کرده قابل احتساب است.
۲۱- در صورت فوت پدر و مادر و عدم حضور قیم،کدام یک از فرزندان خانواده می توانند از معافیت سه فرزند خدمت کرده از یک خانواده استفاده نمایند؟
جواب: در صورت وجود دو یا چند برادر واجد شرایط در یک خانواده برای استفاده از تسهیلات ، در صورت فوت پدر و مادر و عدم حضور قیّم، برادر بزرگتر از نظر سنی در اولویت استفاده از تسهیلات می باشد و در صورت توافق او با ارائه گواهی محضری استفاده از تسهیلات معافیت توسط برادران کوچکتر خانواده (که مشمول باشند) بلامانع است.
۲۲- مشمولی که دو برادرش خدمت کرده اند و برادر سوم او در حال خدمت است اما مدت خدمتش به یک سال نرسیده است آیا میتواند تا زمانی که خدمت برادرش به یکسال برسد وارد غیبت شود؟
جواب: برای بهره مندی مشمول متقاضی (فرزند چهارم)از معافیت، در صورتیکه فرزند سوم خانواده در حال خدمت سربازی باشد و مدت خدمت او به یکسال نرسیده باشد بعد از تاریخ ۱/۳/۸۸ نبایستی وارد غیبت شود و با این شرط تاریخ اعزام وی تا زمانی که مدت خدمت برادرش به یکسال برسد قابل تمدید است.
۲۳- خانواده ای که دارای چهار فرزند است و سه فرزند آن دوره خدمت ضرورت را انجام داده اند آیا برای معافیت فرزند چهارم ارائه رضایتنامه پدر یا مادرلازم است؟
جواب: در صورتیکه فرزند چهارم خانواده واجد شرایط باشد و فرزند ذکور دیگری در خانواده وجود نداشته باشد و یا اینکه تا پایان سال ۱۳۸۹ فرزند ذکور دیگر خانواده مشمول مقررات خدمت وظیفه عمومی نشود ارائه رضایت نامه از پدر یا مادر ضروری نیست.
۲۴- آیا سربازان فراری که واجد شرایط استفاده از معافیت سه فرزند خدمت کرده از یک خانواده می باشند می توانند از این تسهیلات استفاده نمایند؟
جواب: بله، فرزند چهارم خانواده که سرباز فراری است ابتدا باید به جرم فرار وی توسط محاکم قضایی رسیدگی شود و پس از صدور حکم و تحمل کیفر، او می تواند از تسهیلات مزبور بهره مند شود.
۲۵- اگر فرزند سوم خانواده در حین انجام خدمت اقدام به فرار نماید آیا فرزند چهارم می تواند از معافیت سه فرزند خدمت کرده استفاده کند؟
جواب: در صورتیکه فرزند سوم خانواده در حال انجام خدمت سربازی بوده و پس از اتمام یکسال از خدمت، فرار کرده باشد تا زمانیکه به جرم فرار وی توسط محاکم قضایی رسیدگی نشود و کیفر مربوط را تحمل نکند فرزند چهارم خانواده نمی تواند از تسهیلات بهره مند شود.
۲۶- اگر در خانواده ای دو فرزند خدمت سربازی را انجام داده و فرزند سوم نیز پس از انجام یکسال خدمت بدلیل قبولی در دانشگاه ، از خدمت ترخیص شده باشدآیا فرزندچهارم می تواند از معافیت سه فرزند خدمت کرده از یک خانواده استفاده نماید؟
جواب: در صورتیکه دو فرزند خانواده خدمت دوره ضرورت را گذرانده باشند و فرزند سوم خانواده پس از انجام بیش از یکسال خدمت، بدلیل پذیرفته شدن در دانشگاه از خدمت ترخیص و در حال حاضر از معافیت تحصیلی استفاده می نماید فرزند چهارم خانواده می تواند از معافیت مذکور بهره مند شود.
۲۷- اگر فرزند خانواده ای به شهادت رسیده و یا جانباز و رزمنده ( دارای سابقه جبهه) باشد آیا سابقه خدمت او جایگزین دوره ضرورت محسوب می شود؟
جواب: در صورتی که فرزند یک خانواده به شهادت رسیده یا جانباز / رزمنده باشد و قبلاً از تسهیلات ایثارگری، خود یا فرزندانش استفاده نموده باشند ، فقط در صورتیکه کادر نیروهای مسلح و یا متعهد به سازمانهای مربوط بوده باشد مدت سابقه خدمت او برابر مقررات تعیین شده به عنوان یکی از سه فرزند خدمت کرده محسوب و برای استفاده فرزند چهارم خانواده از تسهیلات جدید قابل احتساب خواهد بود.
۲۸- پدری که دارای دو همسر بوده و از هر کدام صاحب سه فرزند ذکور است، در صورتیکه از فرزندان هر همسر دو فرزند خدمت سربازی را انجام داده و فرزند سوم آنها خدمت نکرده باشد، در صورت فوت پدر، کدام یک از فرزندان سوم وی از این دو همسر می توانند از معافیت سه فرزند خدمت کرده از یک خانواده استفاده نمایند؟
جواب: در صورتیکه پدر خانواده دارای دو همسر بوده و از فرزندان ذکور هر همسر دو نفر خدمت دوره ضرورت را طی کرده باشند و فرزند ذکور سوم این دو همسر خدمت نکرده باشد و پدر نیز در قید حیات نباشد.با توافق ۲ مادر که باید بصورت محضری ارائه شود و مدارک آن ارائه گردد یکی از فرزندان سوم این دو خانواده می تواند از تسهیلات بهره مند شود و در صورت عدم توافق ، فرزند بزرگتر در اولویت بهره مندی از تسهیلات می باشد.
۲۹- اگر فردی پس از انجام بخشی از مدت خدمت وظیفه عمومی ( قبل از اتمام خدمت) ، بدلیل بهره مندی از سایر معافیتها مانند پزشکی و کفالت از خدمت ترخیص و معاف شود آیا مدت خدمت او محاسبه می شود؟
جواب: فرزند خانواده ای که پس از انجام بخشی از خدمت سربازی حتی پس از طی بیش از یکسال از خدمت دوره ضرورت از یکی از انواع معافیت ها بهره مند شده و کارت معافیت دریافت کرده است در حال حاضر بعنوان فردی که خدمت سربازی انجام داده، تلقی نمی شود.
۳۰- آیا کسانی که قبلا از یک نوع معافیت مثلا معافیت پزشکی یا کفالت یا هر نوع معافیت دیگر برخوردار شده و دارای کارت معافیت می باشند و اکنون نیز شرایط بهره مندی از معافیت سه فرزند خدمت کرده از یک خانواده را دارا هستند می توانند از معافیت جدید استفاده کنند؟
جواب: فرزندان ذکور خانواده ها که بهر شکل قبلاً از انواع معافیت ها بهره مند و کارت معافیت دریافت داشته اند برای استفاده از تسهیلات جدید نمی توانند کارت معافیت خود را ابطال نمایند.
مطالب مشابه :
استخدام با کارت معافیت پزشکی ممنوع!!!!!!
مهندسین جوان مکانیک - استخدام با کارت معافیت پزشکی ممنوع!!!!! - Mechanical Young Engineers
نحوه صدور معافیت
جواب: خیر در حال حاضر ابطال کارت معافیت پزشکی برای استفاده از این معافیت امکان پذیر نمی باشد .
آنچه مشمولان به خدمت درباره معافیتهای پزشکی باید بدانند.
كانون حمايت از حقوق مشمولين - آنچه مشمولان به خدمت درباره معافیتهای پزشکی باید بدانند.
همه چیز در مورد شرایط معافیت پزشکی,چهل نکته جالب معافیت پزشکی
ايجاب نيوز - همه چیز در مورد شرایط معافیت پزشکی,چهل نکته جالب معافیت پزشکی | ايجاب نيوز,اخبار
۵۰ پرسش و پاسخ در مورد معافیتهای جدید خدمت سربازی
جواب: خیر در حال حاضر ابطال کارت معافیت پزشکی برای استفاده از این معافیت امکان پذیر نمی باشد .
قابل توجه جوانان جویای کار :ثبت نام اینترنتی استخدام بانک ملت (لیسانس - دیپلم)
ضمناً کارت معافیت دائم (پزشکی، کفالت و ) جهت رده شغلی نگهبان قابل قبول نمیباشد.
اگر دنبال معافیت سربازی هستید این خبر را بخوانید
26- مشمولی دارای کارت معافیت پزشکی میباشد در چه صورتی میتواند تقاضای ابطال کارت نماید
اسامی باریکنان"فوتبالیست" که کارت جعلی سربازی داشتند/59کارت باطله
ماهینی که معافیت پزشکی داشته و 10 نفر افرادی بودند که برای بررسی کارت معافیت خود
پاسخ به سؤالات مشموليت/سربازي
در صورتی میتواند تقاضای ابطال کارت معافیت پزشکی را نماید که صحت و سلامت کامل خود را به
برچسب :
کارت معافیت پزشکی