شرایط محیطی احداث باغ:

از آنجا که در احداث باغ هزینه های اولیه آماده سازی و همچنین هزینه های نگهداری سالیانه تا زمان باردهی درختان میوه زیاد است ، بایستی در انتخاب نوع درخت  بسیار دقت نمود چرا که اشتباه در این مرحله زیان های جبران ناپذیری برای شما به دنبال خواهد داشت .

شرایط محیطی : از آنجا که پس از کاشت درختان شما توانایی تغییر محیط باغ را ندارید ، بنابراین باید در انتخاب خود دقت بسیاری نمایید .

دما : درختان میوه برای رشد مناسب خود به دامنه گرمایی ویژه ای نیاز دارند و همچنین مقاومت گیاهان مختلف در برابر سرما و گرما متفاوت است . از سویی دیگر کیفیت و کمیت میوه تا حدودی تحت تاثیر دما قرار می گیرد . نکته مهم این است که درختان میوه باید در طول زمستان تعداد مشخصی ساعت دمای زیر 7 درجه سانتیگراد را داشته باشند تا شکوفه های آنها شروع به رشد نمایند . در صورت عدم دریافت سرمای کافی رکود شکوفه ها برطرف نشده و در نتیجه گل و میوه ای نخواهیم داشت . البته سرمازدگی بهاره را نیز نباید فراموش کرد چرا که برخی مناطق سرمای دیررس بهاره دارند و این مناطق برای کاشت درختان حساس مناسب نیستند . به علاوه در احداث باغ بایستی به اختلاف دمای سب و روز و همچنین وجود عواملی مانند تگرگ که آسیب جدی به برگ و گل درختان وارد می کند نیز دقت نمود .

نور : نور عامل فتوسنتز ( غذاسازی ) در گیاهان می باشد ، و داشتن نور مناسب و کافی سبب افزایش کیفیت و کمیت میوه می گردد . استفاده از نور مصنوعی در سطح باغ غیرممکن است ولی با یک هرس مناسب می توان نور را به تمام نقاط یک درخت هدایت کرد . از طرفی نور بر روی رنگ برخی میوه ها مانند سیب قرمز تاثیر زیادی دارد و کاشت درخت سیب قرمز در مناطقی که پاییزی ابری دارند اشتباه می باشد و در عوض بهتر است در این مناطق سیب های زرد و سبز کاشته شوند .

موقیعیت مکانی احداث باغ : هر محل از لحاظ عرض جغرافیایی ، ارتفاع از سطح دریا ، شیب زمین و ... ، ویژگی های منحصر به فرد خود را دارد . مثلا هرچه عرض جغرافیایی بیشتر باشد نور خورشید زاویه کمتری دارد و میزان نور و دمای محیط کمتر است . افزایش ارتفاع هم باعث کاهش دما می گردد . موقیعت نیمکره شمالی (ایران ) سبب شده تا شیب های جنوبی گرمتر باشند . یعنی در بهار زودتر گرم شده و در تابستان گرم و خشک هستند و به علاوه در پاییز هم دیرتر سرد می شوند . در این مناطق خطر سرمازدگی زمستان کمتر و خطر سرمازدگی بهاره بیشتر است . در شیب های جنوبی فصل رشد طولانی تری هم داریم .

نکته : برای جلوگیری از سرمازدگی بهاره درختان مقاوم به سرمازدگی را در کف دره ها و شیب ها کاشته و درختان حساس به سرمازدگی را در دامنه های کشت کنید ( هوای سرد به دلیل سنگینی به سمت پایین می رود )

خاک : خاک محل احداث باغ اگر عمق کافی ، زهکشی خوب ، PH ( اسیدیته ) مناسبی داشته باشد ، می توان انتظار بهترین محصول را داشت . البته بایستی مد نظر داشت که خاک های سبک ( شنی ) رطوبت کمتری در خود نگه داشته ، در بهار زودتر گرم می شوند و در پاییز دیرتر سرد می گردند . از نکته های مهمی که در رابطه با خاک محل احداث باغ بایستی به آن توجه داشت سطح آب زیر زمینی است ، چرا که بالا بودن سطح آب زیر زمینی جلوی تهویه خاک را گرفته و سبب خفگی در ریشه های درخت می گردد . البته با زهکشی می توان این نقص را برطرف کرد ولی هزینه آن بالاست . دیگر عامل مهم شوری خاک است . شوری خاک را با آبیاری به وسیله آب شیرین و زهکشی می توان برطرف کرد ، اما هزینه های آن بسیار بالا بوده و فقط در مواقع ضروری این کار انجام می گردد .

آب : در حقیقت آب نقش حیاتی در احداث یک باغ دارد . در یک برنامه احداث باغ میزان آب ، منبع آب ( چشمه ، چاه ، قنات ، رودخانه ) و کیفیت آب ( شوری آب و درجه Ec آن ) بسیار مهم است . البته برای کشت های دیم ( انگور ، پسته ، انجیر ، بادام ) نیاز به آبیاری کمتر دیده می شود و اهمیت آن کمتر می باشد ولی در صورت کشت دیم بارش های سالیانه ( مقدار و زمان بارش ) بسیار مهم است .

نکته : در یک خاک شور می توان باغ احداث نمود ولی با آب شور نمی توان درختان را آبیاری نمود . چرا که علاوه بر آسیب رسانیدن به درخت ، زمین ما را هم خراب می کند .

نکته : برای اطلاع از چگونگی به دست آوردن اطلاعات فوق در رابطه با زمین خود می توانید به جهاد کشاورزی و یا تعاون روستایی و ... مراجعه نمایید .

به دست آوردن دمای محیط : با مراجعه به اداره هواشناسی محل خود می توانید دمای محل ، تعداد روزهای آفتابی ( نور ) ، بارش های آسمانی ( مقدار و زمان بارش ) را در ده سال اخیر به دست آورید .

کسب اطلاع از وضعیت آب و خاک : با مراجعه به یک آزمایشگاه آب و خاک می توانید اطلاعات ارزشمند و بسیار فراتر از شوری و PH در مورد خاک و آب خود به دست آورید


مطالب مشابه :


نکات بسیار مهم در انتخاب گرایش وشهر آزمون کارشناسی ارشد رشته مشاوره 93

ترم تحصیل داوطلب در این دوره هزینه برمی - پردیس های خودگردان: دانشگاه علامه طباطبایی




دانشگاههای ارائه دهنده رشته مدیریت بازرگانی و منابع انسانی در کنکور کارشناسی ارشد سال 1393

دانشگاه علامه طباطبایی- پردیس خودگردان: با این نرم افزار بدون هیچ هزینه‌ای یک اسکنر




توکلی: نتایج کنکور ۹۳ فردا اعلام می‌شود

ورودی های 91 علامه طباطبایی دانشجویان پردیس در تلاشیم که 35 درصد هزینه تغذیه از




پذیرش 12 هزار نفر در کنکور دکتری | نتایج یکشنبه اعلام می شود

هزینه نوبت دوم و پردیس بهشتی ، علامه طباطبایی ، خواجه دکتری پردیس خودگردان




بررسی حاشیه بازاریابی انگور و كشمش در ایران:

منابع ارشد پردیس خودگردان و متوسط ضریب هزینه بازاریابی علامه طباطبایی




شرایط محیطی احداث باغ:

منابع ارشد پردیس خودگردان سازی و همچنین هزینه های نگهداری علامه طباطبایی




پذیرش دکتری پولی در پردیس کیش پردیس البرز دانشگاه تهران

رییس دانشگاه علامه طباطبایی دریافت فایل Pdf جزوات دکتری پردیس خودگردان هزینه سوالات




سريال امپراطوري بادها(The Kingdom of The Winds)-افسانه جومونگ-جومونگ 1-جومونگ2:

منابع ارشد پردیس خودگردان ۵۵00 تومان + ۲۰00 تومان هزینه رمز موفقیت علامه طباطبایی




برچسب :