گرانی علوفه و ضرورت دستیابی به روش های نوین تغذیه
چند هفته ای است که در فصل تابستان ۸۹ ما شاهد برهم خوردن تعادل عرضه و تقاضا در بازارهای جهانی و به تبع آن گران شدن نهاده های اصلی در علوم دامی من جمله علوفه ها در بازار جهانی و در داخل کشور هستیم. سیستمی که بتواند بااین تغییرات خود را تطابق داده و از ایجاد تنش در امر تولید جلوگیری نماید در پرورش دامها و طیور به روش صنعتی وجود ندارد.
جهت حل این مشکل می توان از راه های ذیل اقدام نمود:
۱)یا می بایست از درآمد حاصل از فروش نفت و صادرات سایر فرآورده های صنعتی کما فی السابق به واردات علوفه برای تداوم امر تولید ادامه بدهیم و جیب برخی از دلالان و بنگاه های واردکننده و توزیع کننده خوراک دام را پر نماییم که این امر خود به گرانی علوفه ها در کشور نیز دامن زده و همه مشکلات را متوجه دامدار می نماید.
۲)یا اینکه با کمک تشکل های دامداری موجود و واحد های بزرگ کشت و صنعت با ایجاد بانک علوفه کشور در مناطق مستعد بر اساس شرایط و امکانات تولید علوفه نسبت به مهار این معضل لجام گسیخته هرچه زودتر اقدام نماییم. کشور مان نسبت به تولید علوفه مرغوب دارای کم و کاستی هایی نظیر کمبود آب و غیره است که با کشت محصولاتی نظیر ذرت علوفه ای -سورگوم و اسپرس نسبت به ذرت دانه ای می توان اینکار را انجام داد. بجای اینکه کنجاله سویا را وارد کشور نماییم می توانیم بذر روغنی پنبه و کلزا را از نظر فیبر خام کمتر و افزایش اسید آمینه های ضروری نظیر لیزین و متیونین از طریق اصلاح نژاد بذر تغییر ژنتیکی بدهیم . امروزه هزینه تمام شده علوفه در مزارع پرورشی زیادتر از تولیدات مطلوب شده و سبب بدهکارشدن دامداران شده و سبب عدم رضایت آنها در ادامه روند تولید می گردد. لذا استفاده از خوراک های مخلوط- تغذیه دقیق دام ها- کاربرد محصولات فرعی کشاورزی(زراعی و باغی)-صنعتی(غذایی و دارویی) و شهری در تغذیه دام ها که تحقیقات زیادی در این زمینه از ده ها سال پیش در کشور آغاز شده و نتایج خوبی نیز داشته اند می تواند مد نظر کارشناسان و برنامه ریزان در امر تولیدات دامی و طیور و آبزیان قرار گیرد.
۳)یا بهتر است کلیه مواد اولیه خوراک دام در اختیار کارخانجات طرف قرارداد مراکز دولتی در استان ها گذاشته شود تا با امکانات خاص ساخت کنسانتره مرغوب و همکاری کارشناسان تغذیه خوراکی در اختیار دام ها قرار داده شود که بتواند نیاز دام ها را برآوده سازد. ازاینراه از ریخت و پاش و هدر رفتن ده ها تن مواد اولیه خوراکی و فساد آنها به دلیل حمل و نقل بی مورد با دست به دست گشتن-شرایط بد انبارداری و نگهداری خوراک ها خصوصآ غلات دانه ای و کنجاله ها نیز جلوگیری خواهد شد.
۴)یا اینکه کلا متولیان کشور در امر تولیدات دامی دنبال کاری دیگر باشند و مثل بسیاری از مایحتاج زندگی روزانه نظیر لباس-لوازم صوتی و تصویری و غیره ما خوراک مان را هم مثل بعضی از کشورهای حوزه خلیج فارس از خارج از کشور وارد نموده و خود را از زحمات اضافی راحت نماییم. لازم به ذکر است .صنعت طیور دومین سهم را در گردش اقتصادی سرمایه بعد از نفت دارد ولی متاسفانه بیش از ۶۰ درصد هزینه های خود را صرف واردات اقلام علوفه ای نظیر ذرت و انواع کنجاله ها می نماید که خود جای بسی تاسف و تامل را دارد. در طول بیش از نیم قرن سابقه هنوز نتوانسته است بر این مشکل فائق بیاید.
مطالب مشابه :
روش های هزینه یابی کیفیت
حسابداری تعهدی و انبارداری نوین. اهمیت دارد، فراموش نکردن هزینههای پنهان است. روش bsc
روش های بیتکنولوژیک اصلاح گیاهان دارویی
روشهای مختلفی برای کردن و شرایط انبارداری این تکنیکهای نوین میتواند
ریسک های حسابرسی در محیط آی تی
حسابداری تعهدی و انبارداری نوین. این روش های نوین خطاکاری وتخلف از حسابرسان می خواهد که
افزایش ماندگاری میوه مرکبات
حال حاضر از روش های غیر روش های نوین مطرح قابلیت انبارداری میوه ها را
اولین همایش توسعه پایدار کشاورزی با کاربرد الگوی زراعی
- روش های نوین آبیاری برداشت، ضدعفونی و انبارداری مرکبات ; ویروس پسوروز مرکبات (cpv)
گرانی علوفه و ضرورت دستیابی به روش های نوین تغذیه
گرانی علوفه و ضرورت دستیابی به روش های نوین های مخلوط بد انبارداری و
پایان نامه امکان سنجی استفاده از فناوریهای نوین با تاکید بر اینترنت در بازاریابی محصول زعفران
پایان نامه امکان سنجی استفاده از فناوریهای نوین با تاکید بر اینترنت در لینک های
نقش فنآوری اطلاعات و ارتباطات در اصلاح نظام بازرگانی
از فناوری های نوین حمل ونقل، انبارداری و غیره با استفاده از این روش ها انجام
روش های ثبت و ارزیابی موجودی کالا
روش های ثبت و ارزیابی هزينههاى گمرکى و انبارداری: روش های نوین ارزیابی طرح
برچسب :
روش های نوین انبارداری