چگونگی خدمات رسانی به بازماندگان و قربانیان جنگ در سایر ملل

بسم الله الرحمن الرحيم

 

متن حاضر گوشه هایی است از شیوه های رسیدگی به بازماندگان جنگی در کشور های مختلف که می تواند هم قابل توجه کسانی باشد که کوچک ترین تخصیص امکانات به ایثارگران انقلاب

اسلامی را برنمی تابند وصد البته معلوم است که دردشان از کجاست وهم می تواند نوع وشیوه خدمات ارائه شده راهگشای مسئولانی باشد که گاهی راه خدمات رسانی به این عزیزان را بلد نیستند

در مقاله کوشش بر این بوده است که مواضع و نیز رویکردهای عملی برخی از کشورها و مقایسه و تطبیق کیفیت خدمات رسانی به خانواده های قربانیان جنگ با شناسایی و تبیین شود تا این که در سیاست گزاری های کلان و برنامه ریزی سیاسی و فرهنگی کشور که به نوعی با تعیین متدولوژی معیشتی شهروندان مرتبط است، نیز چنین رویکردی منظور گردد.

بی تردید تبین و تعبیه یک نظام و سیستم خدمات رسانی عملگرا و کارآمد، مستلزم غور و تعمق در تجارب پشت سر نهاده شده و عبرت آموزی از حسنات و کژیهای آن ها خواهد بود. هر سیستم نیز واجد پاره ای پیشفرض ها و اصول مدون و تعریف شده است که بدون شناخت آن، نمی توان از ثمرات و میوه های آن سیستم برخوردار شد. کمتر کشوری را می توان یافت که در حافظه تاریخی خود، تجربه حداقل یکبار جنگ را ثبت نکرده باشد. جنگ صرف نظر از مسائل ارزشی و احقاق حقوق انسلنی، هرگز مرود خواست هیچ ملتی نبوده است. لکن زمانی که کشوری در موضع دفاع از امنیت منافع ملی خود قرار گیرد و ناگزیر از جنگ گردد آن گاه این جنگ نه یک ستیز بلکه دفاعی مشروع و ارجمند محسوب می شود. صیانت از بقایا و دست آوردهای این نبردها نیز مسبوق به سابقه ای دراز در خلال تاریخ بشری می باشد. احداث موزه های گوناگون و به نمایش گذاشتن آثار به جای مانده شخصی رزمندگان و فرماندهان معروف و مشهور، آلات و ادوات جنگی، احداث مجسمه ها و سنگ نوشته های حاوی اطلاعات یا نام درگذشتگان جنگ، تابلوهای نقاشی، بناهای یادبود، حفظ آثاری از تخریب شهرها، مانند بناهایی در استالینگراد ناشی از تجاوزات نازیها و یا ساختمان بمب اتمی هیروشیما به نشانه جنایات گسترده آمریکا، نوشتن صدها و هزاران نمایشنامه، فیلمنامه، رمان، کتاب و خاطرات راجع به وقایع جنگ، خلق سریالهای گوناگون تلوزیونی، فیلمهای سینمایی و تئاترهای جنگی، تهیه و تنظیم سمفونیها، سرودها و مارشهای جنگی، همه نشان دهندۀ تلاش و کوشش انسانها برای حفظ و نگهداری ارزشها و آثار جنگ ها به شمار می رود. در این مقاله و مجال اندک، می کوشیم تا بخشی از این جد وجهدهای انجام شده در کشورها مختلف را صورتبندی و به تفکیک مداخل معنوی و معیشتی تبین و تدوین کنیم.

 

بسیاری از کشورها در حافظه تاریخی خود، تجربه حداقل یکبار جنگ را ثبت کرده اند. تاریخ همیشه شاهدی آگاه بر این جنگها بوده است و این وقایع را به نوعی تحلیل نموده است.
روابط صلح آمیز در پذیرش طرفین از انتظارات یکدیگر است و آنگاه که یکی از طرفین این انتظارات را برنتابد،‌ روابط متغیر شده و در آخرین مرحله ممکن است به جنگ منتهی می‌شود. جنگ صرفنظر از مسائل ارزشی و احقاق حقوق انسانی، هیچگاه مورد خواست ملتی نبوده است. لکن زمانیکه کشوری در موضع دفاع از امنیت و منافع ملی خود قرار گیرد و ناگزیر از جنگ گردد آنگاه این جنگ نه یک ستیز بلکه دفاعی ارزشمند محسوب می‌شود.
- جنگ‌ها، حماسه ایثارگری‌ها و جان بازیها
می یر تمام انواع رفتارهای بشری از معیارهای عقلانی خاص خود که از پیوند اهداف فرهنگی و مقاصد ویژه جنگ طلبی تشکیل می‌شود پیروی می‌کنند. در پشت آن نوع انگیزه‌های رفتاری که از فرهنگ نشات می‌گیرند، انگیزه عام و جهانی انسانی را که دارای زندگی اجتماعی است می‌توان شناخت و آن عبارت از ایجاد هویتی است که تعلق به افراد هم گروه را به نمایش می‌گذارد و افرادی را که به گروههای دیگر تعلق دارند به عنوان بیگانه از خود طرد می‌نماید.(می‌یر:1375،62)
در بسیاری از جنگها این مسئله به لحاظ اخلاقی مد نظر قرار داردو حتی مصمم‌ترین صلح طلبان نیز بدان اعتقاد دارند که جنگ تحسین گر فضایل هیجان آور و اصیل است و نیز شهامت، فداکاری، وفاداری، دوستی و درستی در میان جنگجویان همیشه زبانزد فرهنگها بوده است.
دانش بشریت در تمام در طول قرون متمادی اعتقاد به فضایل اخلاقی جنگ داشته است. در جوامع متکی بر نظام کاستها، یا جوامعی که انواع سلسله مراتب بدین نظام می‌گرایند، فضایل جنگی در انحصار دستجاتی است که جنگجویی و جنگاوری به صورت موروثی از پدر به پسر منتقل می‌شده است. این جوامع با دقت قابل توجهی در پرورش و تربیت نسل جنگجو می‌کوشند و اشعار و قصه‌های حماسی آن‌ها سراسر از احساس افتخار، مردانگی و شجاعت و رشادتهای جنگجویان کشورشان است. آن‌ها خود را تنها امین این فضایل می‌دانند و رفتارشان شاهد صادق این مدعاست.(بوتول:113)
برگزاری ایام خاص، از آن جهت که یادآور حوادثی استکه در آن روزها در تاریخ ملتها گذشته است، به لحاظ فرهنگی و آموزشی بسیار مهم تلقی می‌شود. جشنها، بزرگداشتها، اعیاد یا سوگواریها تقریباً در کلیه فرهنگها با یک هدف یادآوری برگزاری می‌شود و این تکرار و یادآوری‌ها به نوع انتقال فرهنگ از نسلی به نسل دیگر وابسته است و جزء تاریخ یک ملت محسوب می‌شود.
نسل جدید باید بداند آسایش و امنیت امروز او مرهون ایثارگریها و فداکاریها و شهادت کسانی است که این موقعیت را برای او فراهم نموده‌اند. این ارزشها به صور گوناگون باید در نسلهای جامعه جاری شود. لذا مکانیزمهای این جریان با توجه به سطح فرهنگ جامعه قابل تعریف است و در جوامع مختلف به تناسب برخورداری از امکانات سازوکارهای متفاوتی برای انتقال ارزشها تعریف شده است.
احداث موزه‌های گوناگون و به نمایش گذاشتن آثار به جای مانده شخصی رزمندگان و فرماندهان معروف و مشهور، آلات و ادوات جنگی، احداث مجسمه‌ها و سنگ نوشته‌های حاوی اطلاعات یا نام درگذشتگان جنگ، تابلوهای نقاشی، بناهای یادبود، حفظ آثاری از تخریب شهرها، مانند بناهایی در استالینگراد ناشی از تجاوزات نازیها و یا ساختمان بمب اتمی هیروشیما به نشانه جنایات گسترده آمریکا، نوشتن صدها و هزاران نمایشنامه، فیلمنامه، رمان، کتاب و خاطرات راجع به وقایع جنگ، ‌خلق سریالهای گوناگون تلویزیونی، فیلمها سینمایی و تئاترهای جنگی، تهیه و تنظیم سمفونیها، سرودها و مارشهای جنگی، همه نشاندهنده تلاش و کوشش انسانها برای حفظ و نگهدرای ارزشها و آثار جنگها به شمار می‌رود.(چهارمین کنفرانس بررسی دفاع مقدس، 146-145)
جنگها آثاری بر جای می‌گذرانند که بعضاٌ جبران شدنی نیستند. آثار جنگ گستره وسیعی را تحت پوشش قرار می‌دهد. از آثار و ابنیه‌های قدیمی گرفته که بخشی از فرهنگ ملل به حساب می‌آیند تا انسانهایی که در طی جنگ کشته می‌شوند و از حیات طبیعی خود محروم می‌شوند، خانواده‌هایی که گسسته می‌شوند و انسانهایی که عزیزان خود را از دست می‌دهند.
در جریان هر جنگ سیاستهایی اتخاذ می‌گردد که آثار نامطلوب و ناخواسته جنگ را به حداقل برساند. این سیاستها و برنامه‌ها در جریان هر جنگ پیش بینی می‌شود که توسط دولت و یا سازمآن‌های غیر دولتی طراحی و به اجرا در می‌آید. این فعالیتها پس از جنگ نیز به گونه‌ای دیگر ادامه می‌یابد. حمایت‌های عاطفی و معنوی این سازمآن‌ها ترمیم کننده آسیبهای لایه‌های اعتقادی و ارزشهای انسانی است و حمایتهای مادی تامین کننده نیاز زندگی رزمندگان و خانواده‌های آنان است. این حمایتها معمولا در چارچوب وظایف و اهداف سازماندهی می‌شود.
- نحوه تکریم و بزرگداشت ایثارگران در سایر جوامع
عمده بازماندگان جنگی در کشورهای مختلف متعلق به جنگ جهانی دوم می‌باشند. زیار این جنگ هم به لحاظ ابعاد و وسعت دامنه جنگ و هم تعداد کشته شدگان بزرگترین جنگ تاکنون محسوب می‌شده است. لذا بخشی قابل توجهی از بازماندگان جنگ در کشورهایی که درگیر جنگ جهانی بوده اند به این نسل تعلق دارند.
به تناسب میزان بازماندگان جنگی در هر کشور فعالیتها مختلفی برای بزرگداشت و تکریم آن‌ها در نظر گرفته می‌شود:


آذربایجان


آذربایجان نیز یکی از کشورهایی است که بازماندگان جنگی آن عمدتا در جنگ جهانی دوم حضور داشته‌اند. تنها برخی از آن‌ها اخیرا در جنگ‌های آذربایجان و ارمنستان شرکت نموده اند که به این جمعیت اضافه شده‌اند.
با وجود اینکه هیچگاه آمار دقیقی اس کشته شدگان جنگ ارایه نمی شود اما آمار نشان می‌دهد آذربایجان دارای حدود 7000 معلول جنگی و یک میلیون آواره می‌باشد. متولی رسیدگی به امور جانبازان در این کشور کانون بازنشستگان جنگ جهانی دوم وهشت سازمان و بنیاد غیر دولتی است. همچنین شعبه ویژه‌ای در ریاست جمهوری و هیات دولت وجود دارد که امور مربوط به تامین اجتماعی بازنشستگان و معلولان جنگ را نظارت و اجرا می‌کند. خدمات ارائه شده به بازماندگان جنگ‌ها در آذربایجان در قالب پرداخت حقوق و مزایا به افراد درجه 1و2و3 خانواده‌های قربانیان،‌ ایجاد اشتغال و کاریابی به معلولین و شرکت‌کنندگان جنگ،‌ ارائه امور آموزش و پرورش، تعاون و امور اجتماعی و خدمات عمومی از قبیل استفاده از وسایل نقلیه به صورت رایگان به استثنای بلیت هواپیما، کشتی و تاکسی می‌باشد.


آلمان


آلمان به عنوان یکی از مسببین اصلی جنگ جهانی دوم که در بردارنده بازماندگان جنگی بسیاری است، در این جنگ آسیب‌های جدی دید و طی آن این کشور به دو قسمت شرقی و غربی تقسیم شد. در سال‌های پایانی قرن بیستم و با فروپاشی شوروی مجددا آلمان متحد تشکیل شد. با این حال به آلمان پس از جنگ تا مدت‌ها اجازه تاسیس ارتش به مفهوم قبلی داده نشد. دولت آلمان تسهیلات ویژه‌ای به خصوص برای فرزندان قربانیان و مفقودان جنگی قائل شده است. سعی دولت آلمان این بوده که فرزندان این افراد در محیطی مناسب و دور از خانواده شان که به لحاظ روحی صدمه دیده‌اند تربیت شوند، لذا در سال‌های پس از جنگ مراکزی تاسیس شد که متفاوت با پرورشگاه‌ها با امکانات و رسیدگی ویژه کار تعلیم و تربیت این کودکان را به عهده گرفتند و امکانات این مراکز به گونه‌ای بود که تمامی خانواده‌ها و زنانی که شوهرانشان را در طول جنگ از دست داده بودند با میل و اشتیاق فرزندان خود را به این مراکز می‌سپردند.
در زمینه حمایت از معلولان و مصدومین جنگ نیز در حال حاضر 3200 نفر از نابینایان جنگ 2300نفر از همسران آنان تحت پوشش و حمایت کانون نابینایان جنگقرار دارند.
همچنین ارائه خدمات رفاهی و اجتماعی 300000 نفر از خانواده قربانیان جنگ از جمله اختصاص صندلی ویژهبرای معلولان، پیش‌بینی تردد آن‌ها به ساختمآن‌ها و فروشگاه‌ها، اختصاص محل‌های ویژه پارک اتومبیل در خیابان و پارکینگ‌های عمومی را می‌توان نام برد.


آمریکا


آمریکا نسبت به سایر کشورها مدت طولانی تری را در گیر جنگ بوده است. با این تفاوت که بخشی عمده‌ای از عملیات جنگی آمریکا در خارج از خاک این کشور و در قالب دفاع از منافع آمریکا صورت گرفته است
در این خصوص می‌توان به جنگ‌های مکزیک(1848) جنگ داخلی(1866) جنگ‌های هندوستان(1869تا1898) جنگ اسپانیا، آمریکا(1898)، شورش فیلیپین(1899)، شورش بوکسر‌(1900)، بحران کوبا(1909)، اردوکشی تنبیهی به مکزیک(1916)، اردوکشی وراکروز(1914)، جنگ جهانی اول(21-1917)، جنگ جهانی دوم و کره(50-1940)ویتنام و درگیری‌های دیگر(1976-1955)، بحران ایران و لبنان(90-1979)، تهاجم گرانادا، تهاجم پاناما، بحران خلیج فارس(1990) و تهاجم‌ سال‌های اخیر این کشور به افغانستان و عراق اشاره داشت.
هر فردی(از هر ملیتی) که در نیروهای مسلح آمریکا باشد و معلول شود، تحت حمایت سازمان سربازان کهنسال و معلول آمریکایی(د.ای.ویDAV) قرار می‌گیرد. در این راستا بیش از 60 اداره مشغول به خدمات‌رسانی به معلولان هستند. عمدتا افسران وظیفه مشغول رسیدگی به چنین اداره‌هایی هستند. سازمان سربازان کهنسال دارای یک نشریه(روزنامه) بوده که کلیه اخبار مربوط به تغییرات قوانین، مستمری‌ها و... را به اطلاع کهنه‌سربازان می‌رساند. سازمان سربازان کهنسال آمریکایی برنامه‌های زیر را برای افراد تحت پوشش اجرا می‌کند:
1.
صندوق اعانه بلایا برای حمایت هنگام بلایای طبیعی
2.
اطلاع‌رسانی به ‌سربازان کهنسال معلول برای شرکت در گردهمایی(همراه وابستگان)
3.
به دلیل بروز برخی بیماری‌های خاص بومی در میان سربازان مشارکت‌کننده در جنگ ویتنام برنامه توسعه ‌سربازان کهنسال ویتنامی پیش‌بینی شده است.
4.
رسیدگی به ‌سربازان کهنسال‌تر چرا که با افزایش سن معلولان و مسائل و مشکلات جدیدی عارض می‌شود.
5.
وابستگاه شامل همسر، کودکان، فرزند خواندگان به والدین و فرزندان مدرسه‌ای تا 23 سال و شوهر زنانی که در جنگ حضور داشته‌اند تحت پوشش قرار می‌گیرند.
6.
به معلولانی که(با شرایطی خاص، مستحق دریافت اتومبیل می‌باشند) 8000‌ دلار کمک برای خرید اتومبیل تعلق می‌گیرد. ضمنا با توجه به نوع معلولیت وسایل مورد نیاز برای خودروی آنان نصب می‌شود.
7.
با توجه به نوع معلولیت مسکن تطبیقی خاص ارائه می‌شود.
8.
هزینه پوشاک که سالانه مبلغ 534‌دلار پرداخت می‌شود.
9.
در مواردی که معلول نیاز به خدمات آموزشیشغلی داشته باشد، ارائه می‌شود
10.
مزایای حقوق سربازان کهنسال هیچگاه کاهش نمی‌یابد بلکه برعکس افزایش حقوق و تامین اجتماعی متناسب با افزایش مزایا پرداخت می‌شود
11.
به بازماندگان معلولان فوت شده در صورت داشتن شرایط مستمری پرداخت شده و مورد حمایت‌‌‌‌های قانونی قرار می‌گیرند.
شماری از مشهورترین بناهای یادبود جهان در آمریکا ساخته شده است. دیوار ویتنام با فهرست کشته‌شدگان جنگ ویتنام و استخر بزرگ اکلاهاما سیتی که به یاد قربانیان بمب‌گذاری اکلاهاما ساخته شده است و تصویر آسمان را در خود منعکس می‌کند، از جمله مشهورترین این بناها هستند.(خبرگزاری میراث فرهنگی، 18/10/82)
اتریش
در کشور اتریش که آسیب‌دیدگان دوران جنگ عمدتا مربوط به جنگ دوم جهانی هستند سازمان تامین اجتماعی با سابقه بیش از صد سال دارای ساختاری بسیار پیچیده است و معلولانی که به سبب جنگ معلول شده‌اند می‌توانند از امتیازات ویژه‌ای همچون بیمه‌اجتماعی، کمک هزینه پرستاری، خدمات اجتماعی و پرداخت غرامت اجتماعی برخوردار باشند. کمک‌های ویژه‌ای نیز به افرادی که برای استقلال ارتش جنگیده یا قربانی شده‌‌اند تعلق می‌گیرد. در حال حاضر تعداد افرادی که با ملیت اتریش در جنگ آسیب دیده‌اند 80‌هزار نفر می‌باشد، ضمنا در شرایط خاصی بازماندگان این قبیل معلولان پس از فوت ایشان می‌توانند مستمری دریافت کنند.


انگلستان


نوامبر را در انگلستان poppy day می‌نامند. گویا در ساعت 11 چنین روزی در سال 1918 یعنی یازدهمین روز از یازدهمین ماه سال جنگ جهانی اول به پایان رسید.(برخی به همین دلیل عدد 11 را عدد پایان جنگ می‌دانند).
در سال 1915(یعنی 3 سال پیش از پایان جنگ) پس از شعر جان مک کری تحت عنوان In Flanders Fields، گل سرخ رنگ poppy به عنوان سمبل کشته شدگان در میدان شناخته شد. می‌گویند این گل خاصیتی دارد که بذر آن حتی اگر یک سال هم در خاک بماند رشد نخواهد کرد مگر اینکه زمین شخم زده شود(خاک آن بهم بخورد).
در سال 1918 خانم مویرا میخائیل شعری با نام We shall keep the faith سرود و در آن عنوان نمود که وی برای گرامی داشت کشته شدگان در این روز گل poppy را به لباس خود می‌آویزد. از آن پس هر سال مردم انگلستان در چنین روزی این عمل را تکرار می‌کنند تا یاد و خاطره قربانیان میدان جنگ را گرامی بدارند.

 
تاجیکستان
یکی از مهم‌ترین ایام سال برای مردم تاجیکستان روز پیروزی در جنگ یا چنانکه خود تاجیکان می گویند روز غلبه است. سربازان کهنسال جنگ جهانی دوم که امروز هر که از آن‌ها باقی مانده باشد در سنین 70 و 80 سالگی است جمع می شوند و در مراسم رسمی که با جدیت و رسمیت تمام برگزار می‌شود شرکت می کنند و مورد تقدیر و تفقد مقامات عالی کشور قرار می گیرند.
این روز نه فقط در تاجیکستان که در سرتاسر کشورهای منطقه همزمان بزرگ داشته می‌شود با مراسمی تقریبا مشابه. تقدیم سبدهای گل به پای بناهای یادبود سربازان گمنام و پیام‌های رسمی و اعطای امکانات نقدی و جنسی به کهنه سربازان از آن جمله است. در این روز رادیو و تلوزیون طی مراسمی با کهنسالان دوره جنگ گفتگو می نشینند و خاطرات آنان را از ایام جنگ دوباره زنده می‌کنند..


ترکمنستان


مردم ترکمنستان در روز هشتم ماه مه «۱۸ اردیبهشت با دادن صدقه و نذر یاد کشته شدگان جنگ جهانی دوم را گرامی می‌دارند و در روز ۹ مه «۱۹ اردیبهشت جشن پیروزی در این جنگ را برگزار می‌کنند.(همشهری 19/2/82 شماره 3044)
پیرمرد ترکمن مدال‌های زرینی بر سینه نصب کرده و با افتخار از جنگ علیه نژادپرستان آلمان نازی سخن می‌گوید.
انبوه جمعیت حاضر در آیین گرامیداشت خاطره جان‌باختگان جنگ جهانی دوم از رییس جمهوری گرفته تا مردم عادی او را با احترام و تکریم پاس داشته و به سخنانش گوش می‌دهند.
مردم ترکمنستان دومین ماه بهار هر سال در محل بنای یادبود کشته‌شدگان جنگ جهانی دوم گرد هم آمده و با نثاردسته‌های گل نسبت به آنان ادای احترام می‌کنند.
در این آیین بازماندگان کهنسال این جنگ مورد تکریم و احترام قرار گرفته و باافزودن یک مدال برسینه‌هایشان چنین تصور می‌شود که تحمل انبوه مدال‌های اعطا شده به آن‌ها دیگر برایشان کمی مشکل شده است.
بر پایه آمارهای اعلام شده، نزدیک به ۷۰۰ هزار نفر از مردم ترکمنستان در جریان جنگ جهانی شرکت داشته‌اند.درباره تعداد کشتهشدگان ترکمن در این جنگ آمارهای متفاوتی از ۲۵۰ هزار تا ۴۰۰ هزار نفر ذکر می‌شود.تعداد مجروحان این جنگ نیز مشخص نیست ولی نیازف در یکی از سخنرانیهایش گفته است که هر خانواده ترکمن به نوعی از این جنگ صدمه دیده است.
دولت ترکمنستان در سال ۲۰۰۰ میلادی با صدور مصوبه‌ای تمامی کشته‌شدگان این جنگ و بازماندگان آن را قهرمان ملی ترکمنستان اعلام کرد.
در ترکمنستان پنج هزار و ۲۱۷ نفر از افرادی که در جنگ جهانی دوم شرکت داشتند، هنوز زنده‌اند و دولت برای تمامی آن‌ها مزایای ویژه‌ای در نظر گرفته است.
درباره مجروحان جنگی باقی مانده از جنگ‌های جهانی دوم و افغانستان نیز دولت ترکمنستان سیاست‌های حمایتی ویژه‌ای اجرا می‌کند.
صفر مراد نیازف رییس جمهوری ترکمنستان معتقد است: ما هرگز قهرمانان خود را که در این جنگ از خود شجاعت نشان دادند فراموش نخواهیم کرد زیرا آن‌ها الگوی مناسب وطن دوستی برای نسل آینده ما هستند.نیازف ازقهرمانان کهنسالی که ‌همواره با افتخار دهها مدال را برسینه‌هایشان نصب می‌کنند، تجلیل به عمل می‌آورد.این رزمندگان پیرمرد و پیرزن دربیشتر آیین‌های رسمی و ملی ترکمنستان با یونیفورم‌های مزین به مدال‌های مختلف شرکت می‌کنند.
این گروه ازمردان وزنان کهنسال هنگامی که بااونیفورم‌های مزین به مدالهای شجاعت در خیابآن‌ها ظاهر می‌شوند، مردم، ماموران و مقام‌های شهری و کشوری با احترام ویژه با آنان برخورد می‌کنند.
رزمندگان جنگ در ترکمنستان از امتیازات ویژه‌ای از جمله درمان و داروی رایگان، مقرری بازنشستگی(بیش از سایر بازنشسته‌ها)، مسکن، برخی ارزاق و مواد غذایی و همچنین استفاده از وسایل حمل ونقل رایگان برخوردارند.
دولت ترکمنستان باکشورهای شوروی سابق همچنین توافق‌نامه‌هایی امضا کرده‌اند که براساس آن بازماندگان جنگ جهانی دوم وافغانستان ازپرداخت هزینه روادید سفر بین ترکمنستان و کشورهای عضو جامعه مشترک‌المنافع معاف هستند.
گرچه هر روز از تعداد بازماندگان جنگ دوم جهانی در ترکمنستان کاسته شده و تکریم وافتخار به تاریخ شوروی سابق دراذهان ترکمن‌ها زدوده و اسطوره و تاریخ باستان قوم ترکمن جای آنرا می‌گیرد ولی هنوز خاطره جنگ جهانی دوم، میلیونها جان باخته و معلول این جنگ با مشعل همیشه روشنی که در پای مجسمه سرباز گمنام دریکی از پارک‌های زیبای شهر عشق آباد نورافشانی می‌کند، زنده و جاوید است.(جمهوری اسلامی 25/9/83)


ژاپن


از جمله کشورهای صنعتی در جهان ژاپن است که پیشرفت علمی و صنعتی خود را اساسا بر روی ویرانه‌های پس از جنگ جهانی دوم بنیان نهاده است. با وجود اثرات نامطلوب بمب اتمی بر ژاپن، با توجه به فرهنگ سخت کوشی و برنامه ریزی در میان مردم ژاپن این کشور توانسته تا حد بسیاری از آثار ناگوار اقتصادی جنگ بر کشور خود بکاهد.
در این کشور دفتر مدیریت و هماهنگی و وزارت بهداشت و رفاه کار در ارتباط با مقرری پرسنل نیروهای مسلح و خدمات مربوط به پرسنل غیر نظامی فعالیت می‌نماید. که سیستم مستمری ژاپن(شامل نظامیان) را تاریخچه طولانی 119ساله دارد اداره می‌نماید. این سیستم دارای شرایطی مانند تعلیق مستمری، استحقاق دریافت مستمری، قطع مستمری... به صورت مدون می‌باشد.


عراق (در زمان حكومت رژيم بعث )


کشور ما خاطر جنگ 8 ساله با عراق را در حافظه تاریخی خود ثبت کرده است. عراق نیز تجربه جنگ با رزمندگان ایرانی و ایثارگریهای آن‌ها را هیچگاه از یاد نخواهد برد.
عراق در راستای حفظ روحیه سربازان خود در طول جنگ تلاش بسیاری نمود و پس از کشته شدن سربازان نیزاز امتیازاتی که برای آنان در نظر گرفت، حق مسکن بود که بر اساس آن واگذاری منزل مسکونی(آپارتمان) به همسر و به نام فرزندان ثبت می‌شود. در همین راستا باید عنوان نمود، در صورتی که خانواده‌ای بیش از یک کشته داده باشد، قطعه زمینی با مساحت بیشتری واگذار می‌شود. همچنین عدم تخلیه منازل نظامیان کشته شده و معافیت از مالیات برای ساخت منزل مسکونی جهت بازماندگان، همین طور پرداخت 30000 دلار جهت ساخت منزل مسکونی از دیگر امتیازات اسکانی و تقدیری از کشته شدگان و خانواده‌های آنان می‌باشد. از دیگر خدمات ارائه شده به ایشان درمان رایگان در هر نقطه از کشور بوده و خدمات فرهنگی نیز با نامگذاری یک روز با نام شهید و با اعطای نشآن‌های شجاعت، سپاسگزاری از ایشان صورت می‌پذیرد. خدمات حقوق و مزایا، خدمات آموزشی، امتیاز واگذاری خودرو و دیگر خدمات ویژه عمومی از دیگر امتیازات رزمندگان و خانواده‌های آن‌ها در عراق می‌باشد.
در کشورهای دیگر همچون تاجیکستان، ترکمنستان، هند، کره جنوبی و شمالی، لیبی، کویت، کوبا، کانادا، و غیره به همین انحا که در مورد کشورهای فوق عنوان شد امتیازات خاصی به ایثارگران به تناسب نیازهایشان ارائه می‌گردد.
باید متذکر گردید از یکسو بین کمک به ایثارگران و توسعه یافتگی کشورها، رابطه تنگاتنگی وجود دارد و هر قدر کشورها از رشد و توسعه سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی بیشتری برخوردار باشند امکان خدمات‌دهی افزون‌تری به ایثارگرانشان خواهد بود از سوی دیگر با نگاهی به تاریخ برخی از کشورها که حدود نیم قرن از جنگ‌های میهنی و استقلال طلبانه آن‌ها می‌گذرد، همچنین کشورهایی که هر روز به دلایل سیاست‌های دولتمردان آن‌ها با بهره‌گیری از امکانات نظامی و نیروی انسانی خود ردپایی از جنگ و خونریزی در نقاط مختلف جهان به جای می‌گذارند، تداوما سیاست‌ها و روش‌های جدیدی برای بزرگداشت نیروهای نظامی، آسیب‌دیدگان جنگ‌ها و خانواده‌های کشته‌شدگان خود اتخاذ می‌نمایند.(دنیای اقتصاد 21/11/83)
برخی از مراسم برای یادآوری ایثارگری‌های رزمندگان جنبه جهانی دارد.
از جمله کاربرد گاز کلرین توسط نیروهاى آلمانى علیه نیروهاى متفقین در جنگ اول جهانى، منجر به مرگ هولناک بیش از پنج هزار نفر و مصدوم شدن ۱۵ هزار نفر از سربازان فرانسوى و کانادایى شد که یکى از نقاط تاریک تاریخ به شمار مى رود. این روز که همان ۲۲ آوریل ۱۹۱۵ است اکنون میان مردم جهان به عنوان «روز تولد جنگ افزار شیمیایى» The Birthday of chemical warfar یاد مى شود و سال‌ها است که این روز در این شهر با برگزارى مراسمى بزرگ و با حضور صلح طلبانى از سراسر جهان گرامى داشته می‌شود. در این روز از سازمآن‌های غیر دولتی که بر علیه بمبهای شیمایی فعالیت دارند دعوت به عمل می‌آید.(http://persian.kargah.com)
ساخت تندیسی از سرباز گمنام که بیانگر از خود گذشتگی و ایثار سربازانی است که نامشان بر همه مکتوم ماننده است ساختن این گونه تندیسها از جمله شیوه‌هایی است که برای تکریم شهدای گمنام در غالب کشورها از آن استفاده می‌شود.


ابعاد خدمات رسانی در کشور کویت

 الف) رفاهی - ایجاد مرکزی برای رسیدگی به امور فرزندان شهدا بنام مکتب الشهید از ابتدایی ترین تا بالاترین نیازهای آنها. ب) فرهنگی - بزرگداشت یاد و خاطرۀ شهدا در مناسبتهای مختلف. - برگزاری برناتمه های متنوع فرهنگی – اجتماعی- تفریحی، دینی، ورزشی. - بازدید از فرزندان شهداء در روز عید فطر و عیادت بیماران و تقدیم هدایا. ایجاد ورزشگاه مخصوص خانواده شهدا. برگزاری جشن تقدیر از فرزندان موفق شهدا. برگزاری نماز جماعت برای خانواده شهدا در مسجد بزرگ دولتی در شب قدر. پ)رفاهی – اجتماعی - رسیدگی به امور و مشکلات همسران شهدا - فعال کردن نقش فرزندان از طریق مشارکت در برنامه های اجتماعی. استخدام وآموزش مددکاران اجتماعی مختلف جهت بررسی امور خانواده شهدا

كره شمالي

ایثارگران ملی دارای انجمن های مستقل و مجمعی از این انجمن هاست که شامل انجمن آازادی کره، بازنشستگان از کار افتاده، خانوده های داغدیده در جنگ، همسران کشته شدگان، نهضت جانبازان، دمکراسی، نهضت دمکراسی خانواده های داغدیده، وحدت دانشجویان دواطلب، تیز هوشان ارتش کره و نهضت دمکراسی بوده که هر یک از این انجمن ها در نواحی مختلف دارای تشکیلات ناحیه و اداره می باشند که برخی فعالیت های خدماتی و فرهنگی از طریق این انجمن ها صورت می پذیرد. ایثارگران ملی جمهوری کره در سال 1991 رقمی بالغ بر 174896 نفر بوده که قریب 46906 نفر ارتشیان و معلولینی که در حال خدمت کشته شده اند و قریب 7400 نفر خانواده های داغدیده ارتش و پلیس و قریب 1800 نفر قربانیان 19 آوریل و حدود 4363 نفر مسئولین درجه داران بازنشسته و 346 نفر معلولین مخالف کمونیسم و 852 میهن پرستان دارای نشان شایستگی می باشند. محور فعالیت های خدماتی و ضوابط آن به شرح ذیل می باشد : 1- سیاستهای بیمه ای وضعیت معیشتی مناسب (پرداخت غرامت حقوق و مستمری، انواع غرامت فوق العاده) 2- کمک های آموزشی ( کمک هزینه ها، شهریه تحصیلی، بورسیه دانشجویان) 3- کاریابی(شغل یابی، کارورزی، مشاوره و راهنمایی، کاریابی و اشتغال زایی) 4- کمکهای پزشکی 5- کمک هزینه مسکن(نحوه واگذاری واحدهای مسکونی، وام مسکن) فرهنگی: اعطای نشان شایستگی ملی این نشان برای کسانی است که در جنگ شرکت داشته اند شامل: 1- ایثارگران ملی : کشته شدگان یا معلولین جنگ ژاپن و یا حرکت 14 اوت 1945. - کشته شدگان ارتش و پلیس و معلولین آنها. - کشته شدگان یا معلولین غیر نظامی عالیرتبه. - دریافت کنندگان نشان لیاقت ملی. 2- خانواده های داغدیده ایثارگران ملی شاما : همسران – فرزندان و والدین. 3- سایر ذی نفعان : بازنشستگان و معلولین جنگ – معلولین اسیر و مدافعان کره شمالی. بیمه یکی از عوامل مؤثر در هدایت زندگی ایثارگران به سمت رفاه و آسایش پرداخت غرامت، کاریابی، تعلیم و تربیت، کمکهای پزشکی و تثبیت وامها از طریق بیمه است. 1- غرامت: که مرکز ثقل سیستم اعطای نشان شایستگی است شامل حقوق و مستمری، فوق العاده، فوق العاده کلان. 1- الف) حقوق و مستمری، معمولی ترین نوع غرامت است که پایه حقوق و مستمری برای همه ثابت است. اما اضافه حقوق و مستمری بر حسب نوع ایثارگری متفاوت است. 2- ب) فوق العاده زندگی مواردی است که بسته به نیاز ایثارگر ارائه می شود مثل فوق العاده پرستاریشامل حال مجروحین شدید که به پرستار نیاز دارند و یا اعضای مصنوعی با عنوان فوق العاده اعضای مصنوعی برای ایثارگران قطع عضو. 1- ج) فوق العاده کلالن : شامل «غرامت مرگ» به ایثارگران ملی و خانواده های آنان در زمان مرگ پرداخت می شود و « غرامت سرباز» به پلیس نظامیهایی که در حال خدمت کشته می شوند و یا « غرامت پناهندگان» که به پناهندگان دیگر کشورها پرداخته می شود. برناتمه های سال آینده : افزایش غرامت : سطح غرامتها بر اساس شاخصهای اجتماعی و میانگین مزد کارگران غیر نظامی. افزایش اضافه حقوق : جهت رفاه بیشتر ایثارگران. بهبود سیستم فوق العاده غرامت : تعیین روشهای بهتر پرداخت. 2- کمکهای آمورشی : از سال 1961 آغاز شد و ادامه دارد که شامل کمک هزینه، شهریه تحصیلی و بورسیه . 2-الف) معافیت شهریه : ایثارگران ملی، همسرن و فرزندان آنان از پرداخت ورودی و سایر هزینه ها در مقاطع تحصیلی دبیرستان و دانشگاه معاف می باشند. 2-ب ) پرداخت بورسیه : کسانی که صلاحیت ورود به مقاطع تحصیلی دبیرستانی و بالاتر را دارند چه در داخل و چه در خارج بورسیه می شوند. طی 30 سال گذشته فارغ التحصیلان استفاده کننده بالغ بر 420 هزار نفرند که 200هزار نفر مقطع راهنمایی، بیش از 170هزار نفر دبیرستان و بیش از 55 هزار نفر در مقطع دانشگاه میباشد ( آمار مربوط به سال 1991 میباشد.) 3- کاریابی : به ایثارگران ملی راهنمائیهای شغلی و آموزشی پیشه وری ارائه می شود. 3-الف ) شغل یابی : استخدام ایثارگران بعهده دولت می باشد و ادارات محلی 20% از کل نیروی انسانی مورد نیاز را به ایثارگران تختصای می دهد. سازمانهای اقتصادی دولتی و خصوصی موظفند 5 تا9% کل نیروی انسانی مورد نیاز خود را از ایثارگران بگیرند. 3-ب) کارورزی : به کمک دولت مرکزی، محلی یا بخش خصوصی آموزش لازم جهت متقاضیان کار که تخصص فنی دارند در زمینه های مکانیک و الکترونیک داده میشود. 3 تا 10% سهمیه ورودی بخشهای دولتی و خصوصی به ایثارگران و خانواده های آنها اختصاص دارد. بطور متوسط برای تعداد74500 متقاضی کار درآمدی بالغ بر 2/1 میلیون دلار که 37/1 برابر غرامت میباد توسط دولت پرداخت میشود که مبلغ کل آن بالغ بر 4/643 میلیارد «وون» معادل 8/88 میلیارد دلار میباشد. استخدام دولتی 18% (12989نفر) شرکتهای مدیریتی 26% (19491 نفر) و شرکتهای عمومی 56% (41986نفر) جمعاً 74466 نفر. 4- کمکهای پزشکی : مراقبتهای پزشکی از مهمترین ضرورتهای زندگی معلولین ایثارگر میباشد و کلیه ایثارگران می توانند از سرویسهای پزشکی و بیمارستانهای مجهز استفاده کنند. 4-الف) بیمارستانهای بازنشستگان از سال 1961 احداث و در حال افزایش است بطور یکه از 740 تختخواب در سال 61 به بیش از 1600 تختخواب تا سال 93 رسیده است که بیش از 48000 نفر را تحت پوشش قرار داده ، در این بیمارستان ها کلیه خدمات برای هر نوع بیماری رایگان میباشد و افراد تحت پوشش آنها شامل معلولین، مین پرستان (شرکت کنندگان در جنگ و حرکت 19 آوریل). 4-ب) برای خانواده داغدیده ایثارگران و نظامیان دارای نشان ملی تخفیف 60% برقرار است. 4-ج) عرضه اعضای مصنوعی : بیمارستانهای فوق اعضای مصنوعی را در دسترس معلولین قرار می دهندو معلولینی که ماشینهای مجهز به دستگاههای مصنوعی را خریداری می کنند از پرداخت مالیات معاف می باشند. 4-د) برگزاری مسابقات ورزشی : به منظور بالا بردن روحیه و توان جسمی معلولین مسابقات ورزشی در رشته های شنا، تنیس روی میز، تیراندازی، پرتاب نیزه برگزار می شود. افزایش بیمارستان تا 2860 تخت و تجهیزات پزشکی معادل 14 میلیون وون (2 میلیون دلار) و خدمات رسانی به خانواده ها. 5- کمک هزینه مسکن 5-الف) کسانی که فاقد مسکن هستند با واگذاری واحد مسکونی، وام مسکن، خرید و یا اجاره، تأمین میشوند. ایثارگران دارای مسکن کمک هزینه توسعه و تعمیرات بصورت وام از سال 1965 تا 1990 به تعداد 61386 نفر یعنی 72% ایثارگران واحد مسکونی واگذار شد. 5-ب) 3تا5% آپارتمانهای کمتر از 85 متر مربع به ایثارگران اختصاص می یابد. 5-ج) در زمان خرید یا احداث ساختمان وامهای بلند مدت 7 تا 20 ساله با بهره 4% پرداخت می شود. تامین مسکن 4500 خانواده از سال 90 تا سال 96 و 3000 هلتئلدع لز 97 تا 2000 6- وام جهت طرحهای خودگردان اشتغال زا 6-الف) وزارتخانه جهت اشتغال طرحهای خودگردان به ایثارگرانی که مشکل کاریابی دارند وامهای طولانی مدت با بهره بسیار کم در خصوص کشاورزی، تجارتهای کوچک و احداث کارگاه و کارخانه پرداخت می کند. 6-ب) وام کشاورزی 10 ساله با بهره 5 درصد ، وام تجارت خرد 7 ساله با بهره 6 درصد و وام اضطراری حوادث غیره متقربه و جشنها و عزاداریها و مراقبتهای پزشکی 3ساله با بهره 6%. افزایش اعتبارات از 50 میلیارد وون (7 میلیارد دلار) به 80 میلیارد وون (2/11 میلیارد دلار) تا سال 95 افزایش سقف اعتباررات از 3 تا 7 میلیون وون به 4 تا 11 میلیون وون تا سال 93 (هر وون تا سال 93 (هر وون 14% دلار میباشد.) 7- آموزش و پرورش : جهت بالا بردن ارج و منزلت ایثارگران و به منظور خود اتکایی ایشان دوره های آموزشی متنوعی برای آنها در نظر گرفته شده است. 1-7) دوره های آموزشی کوتاه مدت 4 روزه و 3 تا 6 روزه سالانه برای 4200 نفر تدارک دیده شده است . این دوره ها بصورت کار ورزی می باشد.

 ابعاد خدمات رسانی کشور کرواسی

الف) مسکن معلولین و مجروحین و خانواده های قربانیان جنگ فاقد مسکن حق دریافت مسکن یا اعتبار برای ساخت مسکن دارند. شهرداری ها مسئول یافتن خانه مناسب برای آنان واگذاری زمین و آماده سازی آن هستند. ب) درمان دریافت کمک هزینه پزشکی بصورت ماهیانه، متناسب با درصد معلولیت. معلولین درجه یک، 29 درصد پایه کمک هزینه معلولین درجه دو، 23درصد پایه کمک هزینه. معلولین درجه سه، 14 درصد پایه کمک هزینه. معلولین درجه 4 درصد پایه کمک هزینه. حق استفاده از آب درمانی در صورت تجویز پزشک برای معلولین و مجروحین حقوق و مستمری دریافت حقوق زمان سلامت توسط معلولین و مجروحین تا پایان درمان. پس از درمان معرفی به بیمه برای تشخیص میزان توانایی کاری آنان. اگرحقوق کار جدید از حقوق کار قبلی کمتر بود ما به تفاوت توسط بیمه پرداخت گردد. پرداخت مستمری بازنشستگی ارتش در صورت عدم توانایی برای اشتغال. دریافت مستمری ارتش بر اساس حقوق آخرین درجه فرد کشته شده توسط خانواده وی( صد در صد حقوق) همسر و مادر از سن 40 سالگی وپدر از سن 50 سالگی حق استفاده از حقوق وی را دارند. استفاده از بیشترین میزان مستمری بیکاری متناسب با زمان حضور در جبهه، برای فرزندان کشته شدگان و معلولین و مجروحین، اسراء و رزمندگان. حضور بیش از سه ماه در جبهه از 156 روز بیمه بیکاری استفاده کنند. حضور بیش از چهار ماه از 208 روز بیمه بیکاری استفاده کنند. حضور بیش از پنج ماه در جبهه از 260 روز بیمه بیکاری استفاده کنند. حضور بیش از شش ماه در جبهه از 312 روز بیمه بیکاری استفاده کنند. حضور بیش از هفت ماه در جبهه از 364 روز بیمه بیکاری استفاده کنند. حضور بیش از هشت ماه در جبهه از 416 روز بیمه بیکاری استفاده کنند. حضور بیش از ده ماه در جبهه از468 روز بیمه بیکاری استفاده کنند. پرداخت مستمری به خانواده کشته شدگان در جنگ 70% به پدر یا مادر یا همسر در صورتی که به تنهایی استفاده می کنند و در صورت استفاده مشترک 100% . ت) آموزش حق بهره مندی از تحصیل بدون کنکور در مدارس و دانشگاه به شرط دارا بودن شرایط علمی. حق بهره مندی از بورسیه. دولت صندوقی جهت تأمین هزینه بورسیه افراد تشکیل دهد. استفاده از کتب درسی رایگان. اولویت استفاده از خوابگاه. ث) امتیازات اجتماعی اولویت اشتغال در سازمان های دولتی برای معلولین، مجروحین و رزمندگان، اسراء و فرزندان کشته شدگان در جنگ. معافیت از پرداخت هرگونه عوارض و مالیات. اولویت در خرید اماکن تجاری و کارگاهی به شرط عدم فروش در صورتی که از مستمری برخوردار نباشند. وارد کردن ماشین آلات صنعتی بدون پرداخت حق گمرکی. معافیت از پرداخت هزینه خدمات قضایی. دو برابر حضور در جبهه جزء سابقه کار محسوب می گردد. ج) خدمات عمومی پرداخت هزینه ایاب و ذهاب به استثناء هواپیما برای رفتن به مراکز درمانی. اولویت در استفاده از خانه سالمندان. استفاده از امکانات وزارت مسکن و تردد جهت معلولین ویلچری یا نابینا. چ ) خودرو معلولین و مجروحین دارای 100% نقص عضو هر هفت سال یکبار از طرف وزارت دفاع خودرو دریافت می کنند. سایر معلولین و مجروحین حق وارد کردن خودرو بدون مالیات و گمرکی دارند . استفاده از تخفیف مالیاتی برای رزمندگان متناسب با حضور در جبهه. خانوادۀ این افراد حق وارد کردن خودرو یکبار بدون پرداخت مالیات دارند.

ابعاد خدمات رسانی کشور سوریه

 الف) مسکن تخصص وام برای خرید منزل و... اولویت در خرید مصالح ساختمانی. واگذاری رایگان مسکن معلولین درجه اول، از خانه های متعلق دولت و شهرداری ها. واگذاری رایگان مسکن در صورت اخراج از خانه سازمانی. امتیازعضویت در تعاوین های مسکن و غیره. زمین مجنی برای ساختن خانه و... ب) خدمات عمومی : نصب رایگان و بدون نوبت تلفن. پرداخت 50% خدمات عمومی مثل آب و برق و غیره. معافیت 50% محافظت از منزل. استفاده از مرخصی فصلی سالانه و امکان استفاده از مرخصی اضافی تا سقف 30 روز با توجه به شرایط جانبازی. خرید بلیط بازدید از مسابقات ورزشی و کنسرت و وسائط نقلیه بدون نوبت. پذیرش بدون نوبت آنها در آسایشگاه عمومی سالمندان. استفاده از مرخصی اضافه برای معالجه و تأمین معاش آنان( معلولین درجه 1 و2) دوره کار آموزی در محل کار – دوره ارتقای مهارت کار با حفظ 100% حقوق. پ)درمان : برخورداری رایگان از بیمارستانها و درمانگاههای ویژه پس از سن بازنشستگی. تأمین داروی مجانی برای معلولین و تخفیف برای مبارزان. ساخت و تعمیر دنادن عاریتی بطور رایگان. تأمین رایگان اعضای مصنوعی بدن. استفاده از آسایشگاه جهت معالجه بطور رایگان. ت)خودرو : تحویل وسیله نقلیه رایگان به معلولین گروه 1 با تعیین نوع خودرو و زمان استفاده مشخص توسط دولت (نابینا یا قطع دو دست) و در صورت لزوم حق رانندگی با کسی است که با وی زندگی می کند. امتیاز واگذاری خودروی رایگان به معلول دیگر. امتیاز دریافت پول خودروی اهدایی بجای آن. پرداخت هزینه بنزین و تعمیرات و تهیه لوازم یدکی و غیره ث)مستمری : استفاده از مزایای تأمین حقوق بازنشستگی و پرداخت مالیات بر اساس قوانین . پرداخت 100% حقوق به عنوان مدد معاش از کار افتادگی به معلولین جنگ به مدت 4 ماه متوالی یا 5 ماه در طول سال. ج)آموزش : پذیرش بدون آزمون در دانشگاه و آموزشگاههای فنی دولتی و غیره. پرداخت کمک هزینه تحصیلی. چ)حمل و نقل : رفت و آمد مجانی با وسایط نقلیه عمومی به استثنای تاکسی برای معلولین درجه 1 و همراه وی ( اتوبوس، قطار، کشتی در شهر و در اطراف شهر) رفت و آمد مجانی با هواپیما، قطار، کشتی و غیره سالی یکبار برای معلولین درجه 2(همراه 50% تخفیفدارد) معلولین درجه 3 دو سال یکبار مجانی سالی یکبار با 50% تخفیف

 ابعاد خدمات رسانی کشور ژاپن

مستمری دوران معلولیت : شرایط پرداخت مستمری 1- دوره خدمت قابل احتساب به منظور شمول دریافت مستمری بدون توجه به طول دوره خدمت 2- یماری یا مصدومیت ناشی از کار. 3- پرسنل نیروهای مسلح چنانچه معلولیت غیر ناشی از کار بوده مثل جنگ. حقوق بر اساس موار ذیل است : الف)بیماری یا مصدومیت شدید : 1- مستمری بازنشستگی از 150, 50(3/1) مبلغ سالانه حقوق در زمان بازنشستگی معمول بیشتر خواهد بود. 2- مبلغ معینی بابت طبقات مختلف به شرح ذیل در نظر گرفته می شود : هزار ین طبقه ویژه تا (7/1)* 454/5 طبقه 1 545/4 طبقه 2 743/3 طبقه7 766/1 3- به مقرری سالانه طبقه ویژه 270 هزار ین و طبقات 1 و2 سالانه 210 هزار ین تضافه می شود. ب)مصدو میت یا معلولیت جزئی : مبالغ ذیل به 4 گروه بطور ثابت بدون در نظر گجرفتن رتبه و گروه شخص تعلق می گیرد : گروه 1 606/1ار هزار ین گروه 2 289/1 هزار ین گروه 3 037/1 هزار ین گروه 4 916 هزار ین ج)مصدومیت بدون معلولیت : برای این گروه از 7/1 9*4157 هزار ین شروع می شود تا 707 هزار ین در سال می رسد. د)بازنشستگانی که معلولیت آنها در جدول «طبقه» هر یک از گروههای فوق مرتبط باشد 192 هزار ین برای همسر 66 هزار ین اولاین دو عائله تحت تکفل و 24 هزارین برای هر عائله تحت تکفل مازاد بر دو نفر اول دریافت خواهد کرد و بازنشستگانی که معلولیت آنها در جدول «گروه » باشد مبلغ 192 هار ین برای همسر دریافت خواهد کرد. 2- مستمری بازماندگان : این مستمری به همسران، فرزندان (زیر سن قانونی) – والدینفرزندان بالغی که ناتوان جسمی دارند – پدر بزرگ و مادر بزرگ تعلق می گیرد. نحوه محاسبه ک موارد ذیل در صورت تعلق با یکدیگر جمع می شود. 1- 50% مستمری بازنشسته 2- مبلغ تضمینی مستمری 70% حقوق بازنشستگی 3- مستمری فوق العادع - همسر با دو فرزند و بیشتر 8/216 هزار ین - همسر و با یک فرزند 6/149 هزار ین - بیوه بالای 60 سال 6/149 هزار ین 4- برای مرگ ناشی از کار نصف مبلغ مستمری (


مطالب مشابه :


جانبازان مظهر ایثار

مصوبه معافیت گمرکی واردات معافیت گمرکی خودرو خانواده های شهدا و




چگونگی خدمات رسانی به بازماندگان و قربانیان جنگ در سایر ملل

برگزاری نماز جماعت برای خانواده شهدا در حق گمرکی. معافیت از خودرو معلولین و




187 قانون منسوخ اعلام شد

لایحه قانونی راجع به ترخیص و معافیت از و خانواده محترم شهدا و گمرکی و ارجاع




قانون بودجه سال 1392 کل کشور (قسمت دوم)

49 ـ سقف معافیت مالیاتی موضوع ماده(52)




برچسب :