تاریخچه وینگ چون کونگ فو در ایران
بنام خدا
وینگ چون کونگ فو در سال ۱۳۷۲توسط سی فو فیروز قهرمانی در ایران بنیانگذاری شد . ایشان باعنوان سی فو (استاد) با ارائه مجوز رسمی صادره از سازمان جهانی وینگ چون کونگ فو به ریاست استاد لئونگ تینگ به فدراسیون هنرهای رزمی ایران بعنوان نماینده و مسئول انحصاری این سبک در ایران کار خود را آغاز کرد. با توجه به علمی بودن این سبک اولین مکانی که سی فو قهرمانی برای آغاز کارش انتخاب کرد سالن ورزشی دانشگاه تهران در میدان انقلاب بود تا بتواند در ابتدا این سبک را به قشر تحصیلکرده ارائه نماید . استقبال از این سبک به گونه ای بود که ظرف مدت کوتاهی تعداد باشگاهها افزایش یافت که از آن جمله میتوان به باشگاههای پردیسان در شهرک غرب ، صحرا در پل چوبی ، هیگر درمیدان فردوسی و نیکان در بلوار آیت الله کاشانی اشاره کرد.
با افزایش تعداد باشگاهها و هنرجویان اولین مدرک مربیگری وینگ چون درایران در سال ۱۳۷۳به آقای رضا خیبری درسطح ۷هنرجویی اعطا گردید و مسئولیت آموزش هنرجویان در باشگاه هیگر به ایشان سپرده شد .
سی فو قهرمانی در حال آموزش رضا خیبری
با سامان یافتن وضعیت باشگاهها در تهران ، نسل دوم مربیان از جمله علی محبوبی و برادران فتحی (خواهرزاده های سی فو قهرمانی ) ، برادران رستمی ، برادران کرمی ، آقایان حسین قربانخانلو ، کورش گیلانی ، اردشیر محمدی نژاد و غیره فعالیت خود را در اداره باشگاهها آغاز کردند و در همین زمان سی فو قهرمانی کار خود را به شهرستانها نیز گسترش داد .
در این راستا آموزش سبک وینگ چون ابتدا در شهرستان سلمانشهر به نمایندگی آقای سعید قهرمان بیک که تا آن زمان مدرک مربیگری خود را نزد سی فو قهرمانی دریافت کرده بود شروع شد .
علی مسلمی - سی فو قهرمانی - سعید قهرمان بیگ
سپس این سبک توسط دیگر شاگردان سی فو قهرمانی بشرح زیر به سایر شهرستانها نیز گسترش یافت.
کرمانشاه به مربیگری آقای آگوست در سال ۱۳۷۵
گرگان به مربیگری آقای سعادت بیان در سال ۱۳۷۵
دزفول به مربیگری آقای شلال نژاد در سال ۱۳۷۵
کرج به مربیگری آقای صفاجو در سال ۱۳۷۶
اصفهان به مربیگری آقای عکاف در سال ۱۳۷۶
با سازماندهی سبک و سپرده شدن آموزش هنرجویان به مربیان و نمایندگان شهرستانها ، سی فو قهرمانی آموزشهای شخصی خود را صرفا بر روی پرورش مربی و نمایندگان شهرستانها و برگزاری سمینارهای آزمون و اعطای مدرک هنرجویان متمرکز کرد و برای اداره آکادمی خود درآلمان مرتبا بین ایران و آلمان رفت و آمد میکردند.
آوازه هنر رزمی وینگ چون کونگ فو تا بدانجا پیش رفت که مربیان وصاحب نظران دیگر سبکهای رزمی را نیز به سوی خود جلب کرد . از این میان میتوان به آقایان شیرویه حسن زاده و کامران پیرنیا اشاره کرد . آقای شیرویه حسن زاده در سبکهای کونگ فو توآ و سانشو دارای درجات بالا بوده به گونه ایکه مدتهای زیادی سمت مربیگری تیم ملی سانشو را در اختیار داشت . ایشان در سال ۱۳۸۱موفق به دریافت رتبه (( تکنسین یک )) از سی فو قهرمانی شد .
شیرویه حسن زاده-رضا خیبری به همراه دیگر مربیان در حال تمرین با سی فو قهرمانی
آقای کامران پیرنیا دارای کمربند مشکی دان یک سبک آیکیدو بود . ایشان با گذراندن یک دوره فشرده خصوصی یکساله نزد شخص سی فو قهرمانی رتبه (( تکنسین یک )) خود را در وینگ چون دریافت کرد .
سی فو قهرمانی و کامران پیر نیا
اکنون سی فو قهرمانی از گسترش وینگ چون در ایران رضایت خاطر پیدا کرده بود و بهمین خاطر ایشان تصمیم گرفتند بیشتر وقت خود را به اداره آکادمی هنرهای رزمی خود در آلمان اختصاص دهد و فقط جهت تشکیل سمینارها و اعطای مدرک هنرجویان و آموزش خصوصی مربیان به ایران میامدند .
با کاهش نظارت سی فو قهرمانی بر ایران و بالا رفتن تعداد هنرجویان زمزمه های تفرقه در میان برخی از مربیان وجود آمد و برای برخی از این مربیان این تصور ایجاد شد که میتوانند خود نسبت به تاسیس سبک جدید و ایجاد سازماندهی شخصی اقدام کنند .
آغازگر این روند آقای کامران پیرنیا بود که فعالیت خود را شروع کرد و آنرا "وینگ چون سنتی" نامید. در این میان متاسفانه آقای رضا خیبری که سابقه بیشتر و رتبه بالاتری در سازمان وینگ چون ایران نسبت به آقای پیرنیا داشت و افتخار اولین مربی این سبک را یدک میکشید به دنباله روی از آقای پیرنیا به او پیوست.
این اقدام آقایان پیرنیا و رضا خیبری ، باعث شد تا تعدادی دیگر از مربیان از سی فو درخواست کنند بخشی از اختیارات خود را بصورت امتیازات ویژه مانند برگزاری مستقل سمینارها و اعطای مدارک به آنها واگذار کند که مورد موافقت سی فو قهرمانی قرار نگرفت.
بهیمن دلیل این افراد به اخذ نمایندگی سایر سبکهای مشابه از خارج کشور اقدام کردند . در این راستا برادران کرمی و آقایان حسین قربانخانلو و کورش گیلانی با ایجاد یک ائتلاف ، نمایندگی سبک ابماس را از سی فو " امین بوزتپه" (نماینده انحصاری وینگ چون ترکیه ) دریافت کردند .
(EBMAS: EMIN BOZTEPE MARTIAL ARTS SYSTEM)
با جدا شدن افراد فوق از وینگ چون ایران ، آقای شیرویه حسن زاده فرصت را مغتنم شمرد و خود را بعنوان مسئول این سبک در ایران معرفی کرد .
دامنه آفت این اقدامها به شهرستانها نیز سرایت کرد و در این میان آقای قهرمان بیک به حربه جدیدی متوسل شد . ایشان شخصا به حضور سی فو قهرمانی در آلمان رفت و از سی فو برای حل مشکل ادعایی خود درخواست کمک نمود . وی ادعا کرد دارای یک مشکل شخصی با آقای کوه کمری است و نیاز دارد که مدرک جیت کوندو را اخذ کند . سی فو قهرمانی او را به یکی از شاگردان خود بنام رضا شورکی که دارای نمایندگی جیت کوندو نیز بود معرفی کردند و در کمال تعجب مدرک جیت کوندو در مدت کوتاهی به آقای قهرمان بیک داده شد . سعید قهرمان بیک به ایران برگشت و در کمال ناباوری با نشان دادن این مدرک در رسانه ها خود را نماینده جیت کوندو در ایران معرفی کرد و این یک شیوه جدید و مجزا از دیگر مربیان خارج شده از وینگ چون بود .
سعید قهرمان بیک در لباس شاگردی
در فاصله بین این اتفاقات آموزش وینگ چون پایه گذاری شده سی فو قهرمانی فقط توسط خواهرزاده ایشان آقای علی محبوبی ادامه پیدا کرد . اکنون که وینگ چون در ایران به شاخه های مختلف تقسیم شده و همه خود را صاحبنظر میدانند ، سی فو قهرمانی در سال ۱۳۸۹تصمیم گرفتند با اقامت دائم خود در ایران به امر گسترش سازمان تازه ای از سبک خود با نام "وو وای تائو" (WUWEI TAO) بپردازند. ایشان در طی مدت اقامت در آلمان به درجات بالاتر وینگ چون دست پیدا کردند و با استادان بزرگتری ارتباط پیدا کردند و توانستند تواناییهای خود را دروینگ چون به حد بالاتری برسانند به گونه ایکه اکنون از صاحب سبکهای وینگ چون در جهان شناخته میشوند.
برای مشاهده عکسها در اندازه بزرگتر روی انها کلیک کنید
مطالب مشابه :
نکاتی مهم در تمرین وینگ چون
ورزش رزمی وینگ چون باید کاملا صاف باشد و این حالت سالمترین و محکمترین حالت برای فایت می
فرم های آموزشی وینگ چون
کونگ فو - فرم های آموزشی وینگ چون فایت نیوز- آخرین اخبار و رویدادهای رزمی ایران و
تاریخچه وینگ چون کونگ فو در ایران
آکادمی هنرهای رزمی چینی سی فو قهرمانی - تاریخچه وینگ چون کونگ فو در ایران - بنیانگذار وینگ
پروفسور جواد لسانی "" فرهاد حیدری
"کاراته" کیک بوکسینگ" کونگ فوتوا"جودو" بوکس" ووشو" موی تای"رزم آوران"وینگ چان فایت و ریاست
سبکهای مجاز رزمی کشور معرفی شدند
، نان چوان، چاچوان، لوهان چوان، شائولین چوان، هوب گار، خونگ چوان، وینگ چون فایت نیوز
لینک
خانه یونی فایت کاراته ویــنــگ چــون wt. متافیزیک استاد سالم
زندگی نامه دانی ین
و وینگ چون نیز در این فیلم استفاده فایت نیوز- آخرین اخبار و رویدادهای رزمی ایران
برچسب :
وینگ فایت